Inlägg

Inlägg som clappen har skrivit i forumet
Av clappen
Skrivet av Gender Bender:

Priserna var riktigt bra, men jag blev lite besviken över att de inte hade någon GPU bland dropsen. Håller tummarna för torsdag!

Dom sa att på torsdag så kommer det inte släppas några komponenter, men vem vet, dom kanske ändrar sig.

Av clappen

Fick tag på 5800x3d för 2999kr och ett mobo för 999 på Inet! Kanonpris. Blir en bra uppgradering från mitt 10400, förhoppningsvis räcker den i många år för gaming.

Av clappen
Skrivet av Simcon:

Vad är oddsen att Intel 13600k eller 12600k kommer bli nedsatta i dagarna, och i så fall hur mycket hade det varit värt att vänta för? Hade egentligen tänkt Intel, men funderar på att bara köpa AM5 och sen sluta bevaka priser den här veckan.

Men med Inets priser på 7600X så är det väl just nu det bättre alternativet?

Ökar ju chansen att dom sänks nu när AMD sänkte priserna iallafall. 13600k är fortfarande mer prisvärt med tanke på prestandan både i spel och apps och billigare komponenter.

Av clappen
Av clappen

Hur viktigt är cache storlek för spel?

Budget runt 4000-5000 max

Jag håller på att bygga en ny dator, men har fastnat lite i valet av processor. Jag vill ha nått som man kan spela på om 5+ år och som är "prisvärt". Jag spelar främst MMOs, simulatorer, strategispel.

Vad tror ni är viktigast för en bra hållbarhet och spelprestanda? Cache? Antal cores? Clockspeed?

Sneglat på 5800x som en billig processor, eftersom den har bra antal cores och hygglig cache size. Men lite dyrare processorer som 5800x3d kan vara av intresse om dom förlänger relevansen av CPU i spel betydligt. Jag kollar mest på AMD eftersom Intel inte har någon bra cache size - men det kanske är ett misstag av mig?

Datorn kommer ha ett rtx3070 som spelas i 1440p. Grafikkortet lär bytas ut innan jag uppgraderar hela datorn i framtiden.

Av clappen
Skrivet av Swedishliquid:

https://www.inet.se/produkt/5304680/intel-core-i9-12900ks-3-4...

Sen är det väl inte så himla ”wow” pris. Men ändå ett förslag!

Lite för overkill för mig. Letar helst efter något mellan 5700x-5800x-(3d)-5900x hade varit mumma!

Av clappen

Inte sett en enda processor än så länge. Hoppas det dykar upp lite från förra generationen under veckan.

Av clappen
Skrivet av rwxr:

Det är jävligt fult av Power, tyvärr "följer" dom den nya lagen eftersom som det är det lägsta priset dom senaste 30 dagarna.

Från den första september gäller nya regler kring hur ett erbjudande under rea ska presenteras. I stället för att jämföra med det senaste priset, så ska det lägsta priset under de senaste 30 dagarna visas.

Det är fan power att erbjuda en sån här värdelös "Black Friday".

Av clappen
Skrivet av LeeVanCleef:

Black Friday som startar redan är ju bara löjligt. Black Week, fine, men nästan två veckor innan nu? Snart börjar väl Black Friday vid midsommar om butikerna fortsätter så här.

Det är ju samma med juldekorationer osv. Är man först på bollen så gynnar det ens försäljning helt enkelt.

Av clappen

Kollade lite snabbt på deras priser. Pinsamt dyrt. 5 år gamla bärbara laptops för 5k+, när du kan få nya med bättre hårdvara för samma pris.

Av clappen

Tack för alla svar jag ska kolla upp era länkar.

Av clappen

hjälp med hemsida - vad behöver jag lära mig?

Hej!

Jag behöver lite hjälp med en hemsida som jag håller på att göra. Jag vet inte riktigt vad jag behöver lära mig för att få till det som jag vill.

Jag ska skapa flera mallar som visar måndag-söndag och cirka 10 specifika tider för varje mall (tänk layout som ett excel blad).

Användare ska kunna välja mellan några olika mallar som visas på hemsidan. Mallen laddas in.
Användare ska kunna välja vilken tidszon som ska visas på mallen. Då ska dom specifika tiderna ändras till tiden för deras valda tidszon istället. Detta vet jag inte hur man gör.

Jag har bara byggt ett par webbsidor i wordpress - elementor så jag är nybörjare. Jag gör data tabellen i Essential Addons men då kanske det inte går att modifier tiderna?

Av clappen

arctis pro är ett väldigt bra headset. Synd att denna ska kosta 4dubbelt så mycket.

Av clappen

Ofta visar sig diagnoser på något sätt som tar dig till vården. För min del var det en stor depression, via den fick jag en utredning där jag fick diagnosen autism. Men den hade gått under radarn under mitt vuxna liv för att jag någorlunda varit funktionerande (och någorlunda "normal") i samhället (tills jag inte var det). Diagnosen förklarar det mesta om inte allt jag haft problem med under tonåren och det vuxna livet. De sociala problemen främst i arbetslivet ledde till andra problem såsom stress och sömnproblem, så det blev en ond spiral. När du lever i detta tänker du att det är fullt normalt och att alla har dessa problem. Man har ju inget annat att jämföra sig med än det du själv upplever.

Så, om du har några slags problem, antingen fysiska eller psykiska, kan du gå till vårdcentralen för att få hjälp med detta och berätta om vad du har problem med. Jag gissar på att du behöver rätt tydliga "symptom" för att få en utredning. För mig tog det ett par års sjukskrivning och grov depression innan dom ens föreslog att jag skulle göra en utredning.

Av clappen
Skrivet av Mats76:

Mäklare är dessutom de enda som vägrar acceptera min "Ingen reklam tack"-skylt som jag har satt på brevlådan.

Jag får också direktreklam från mäklarfirmor.

Av clappen
Skrivet av Xyborg:

Då borde du ju faktiskt stödja det här lagförslaget när du läst vad det innebär. För du har väl läst vad det innebär innan du kastar ur dig oneliners? Lagen hindrar just företag så som Twitter, Facebook m.fl. att använda sig utav Shadowbanning då de
1. Måste meddela den bannade personen, ink. information rörande exakt varför dem blev bannade
2. Måste ge bannade personer en möjlighet att överklaga beslutet.

Det här blir alltså betydligt mer rättsäkert än tidigare för gemene man, och skyddar därmed yttrandefriheten.

Dom två anledningarna du gav är ju inget som hindrar företagen från att shadowbanna?

Av clappen

Runt 2k, hög protein diet. Vill man komma billigt undan borde man kunna äta för 1k i månaden dock.

Av clappen
Skrivet av Fjalls:

Nu ligger jag nästan 40C i skillnad, fortfarande ingen ide att köra ny kylpasta?

61C vs 98C

Jag har inte samma kort som dig, men jag bytte kylpasta på mitt 3070 för ett par veckor sedan. Hotspotten gick ner till +15c delta och tempsen sjunk otroligt mycket. Detta var dock efter ett års använding och mycket mineande så grafikkortet har ju använts mycket.

Jag hade nog faktiskt börjat med att byta kylpasta om jag hade varit dig, och kolla så memory padsen ser bra ut.

Av clappen

Jag uppskattar verkligen alla svar jag fick, för jag bestämde mig för att öppna upp grafikkortet igen för att inspektera VRAMsen och mäta hur tjocka padsen var för att eventuellt köpa nya. Då såg jag att thermal pasten på gpun såg lite snål ut, så jag satte på mer.

Och helt plötsligt så gick hotspotten ner till enbart +12-13c delta! Samt att tempsen gick ner generellt. Så nu har jag kunnat sänka fläktkurvan ganska markand, där 100% load går på 68c samt hotspot på 81c!

Vad glad jag blev att det var ett sådant enkelt problem som kunde lösas.

Av clappen
Skrivet av SCORPIUS:

Skriv här exakt vilket kort det är du har. Kan vara andra som haft samma problem samt vet vilka pads du ska köpa.
Problem med kylning på 3000 är tyvärr vanligt.

Tar du av kylningen igen så ta tydliga bilder och visa oss.

Det är inget märke på grafikkortet, jag köpte en förbyggd "gamingdator" från acer. Det är såhär den ser ut (scrolla ner lite) https://www.acer.com/ac/sv/SE/content/predator-series/predato...