Inlägg

Inlägg som clappen har skrivit i forumet
Av clappen
Skrivet av NordhNet:

Tror inte detta hjälper TS så mycket med sitt problem
Men visst hade det varit bra om Twitch kunde erbjuda högre bitrate, det är nog alla överens om.
Dock går det få bra kvalitet på streamen även på twitch, vilket vi försöker hjälpa TS med

Alltså jag berättar ju till TS att man inte kan få bra kvalité på twitch med 6k bitrate, även om man sänker till 936p eller liknande, när man spelar spel där saker rör sig snabbt. Jag har testat med grafikkortet, och med CPU, även med de högsta settings så är det artefakter över hela streamen.

Skrivet av Nozomi:

Twitch är inte skit. Utan det är för att du inte är Affiliate eller Partner. Om något så är Youtube skit då deras största streamers som drdisrespect och timthetatman kan usel kvalitet i 1440p jämfört med twitch's 1080p 6000kbps i scener med mycket grönska som tex Tarkov.

Märkligt eftersom att jag får en betydligt skarpare stream när jag kör 20k bitrate 1440p på youtube jämfört med twitch. Det var någon som tom någon som sade, wow, hur får du en så bra bild på din stream.

Skrivet av Nozomi:

Och dessutom är NVENC aningen sämre än x264 (cpu) och för mig äter NVENC mer prestanda än x264 (13600K)

Jag har inte märkt att nvidia encodern äter prestanda, kanske någon fps maximum, och både NVENC och x264 har samma kvalité, med skillnaden att med x264 blir varenda spel ospelbart med hur mycket CPU den tuggar.

Hade jag haft de nya 40xx grafikkorten hade jag kört av1 codec, för det hade nog gett en trevlig stream kvalité.

Av clappen
Skrivet av kheldan:

Problem #1 är att du inte riktigt har rätt hårdvara för att få en snygg stream på 6000 bitrate.
Din NVENC är av äldre version och kräver högre bitrate än nyare NVENCs encoding för att se bra ut.
X264 veryfast preset är fruktansvärt dåligt och kräver också väldigt mycket bitrate för att se bra ut.

För referens körde jag dedikerad streamingdator förr som partner på twitch. Körde 1080p60, 8000 bitrate och medium preset på X264 och då såg det rätt schyst ut, men även det är inte perfekt och blocking/blurring uppstår fortfarande framförallt i snabba scener. Detta maxade i princip en ryzen 1700x som endast skötte streamingdelen.

Din processor är väldigt trött med dagens mått mätt gällande X264-encoding. Hade jag varit du hade jag tryckt 6000 bitrate, NVENC encoding med quality preset, sänkt resolution till 900p under output > scaled resolution.

För att köra 1080p60 eller liknande skulle du behöva ett RTX 30-serie kort med nyare nvenc encodern, alternativt köra X264 och preset på fast eller medium, men det kräver en bättre CPU än vad du har i dagsläget också. Värt att nämna är att NVENC tar resurser från din GPU också vilket i sin tur kommer påverka din FPS ingame.

För att göra en tråkig summering så kommer du aldrig kunna få perfekt bildkvalitet med dina datordelar med en limit på 6000 bitrate, det krävs mer helt enkelt. Ett alternativ är att streama på youtube istället och öka bitraten till 10-12000 med nvenc, då kommer din 1080p-stream se fin ut.

Jag kör 3070 med 6k bitrate och streamen ser förfärlig ut. Jag har pillat med detta i flera timmar och kollat på flertalet tutorials.

Youtube å andra sidan med 20k bitrate och 1440p ser bra ut.

Twitch är SKIT.

Av clappen

Twitch är helt värdelöst med video kvalité, jag har testat alla olika settings. 6000 bitrate är det stora problemet, det är på tok för lågt för att få en video med bra kvalité.

Jag kör 1440p och 20k bitrate på youtube och där ser det bra ut.

Av clappen
Skrivet av weenan:

Mitt är ett Vision OC med 3 fläktar. Vet inte om det är vanligt att dual OC går varmt men om du går upp i 81c som du skrev så är det väl throttle gränsen så då ligger ju ditt kort och throttlar.

Mitt grafikkort börjar throttla runt 70c.. Är det normalt?

Av clappen

2070mhz, 1037mv (+115 i core clock curve)
minne +1000

Blir som varmast runt 70c med en fläkt runt 65-70%, så kortet går ner mot 2000mhz som sämst. Vill inte ha mer fläkt för då låter den för mycket.

Kör jag 100% fläktkurva så kan jag trycka 2100mhz

Av clappen

Inte riktigt samma scenario, men jag gick från 10400F till 5800x3d och alla spel flyter på som smör. Stutters försvann, low 99% höjdes REJÄLT, och fpsen också.

Hela spelupplevelsen är helt enkelt otroligt flytande nu. Du borde definitivt se en skillnad att gå från 5600x.

Av clappen

funkar 10400F?

Av clappen

Windows 11 är trevligt.

Av clappen
Skrivet av Dr.Mabuse:

Klart man kan... om man nu vill det. Orkar inte faktagranska just nu men var det inte AdBlock som sponsras och därigenom också släpper släpper igenom viss reklam? Aja, inget jag tar gift på.

Jag använder uBlock Origin som blockar allt. Har inte jämfört på flera år eftersom det fungerat så bra för mig.

Ja jag använder också ublock origin, jag mest undrade bara varför så många pratar om adblock och chrome i tråden.

Av clappen

Varför skulle man inte kunna använda adblock på chrome?

Av clappen

74c i full load, -30 på alla cores. Är det bra?

https://imgur.com/a/MpYZNGA

Av clappen

Jag är väldigt nöjd med W11 upgraden, väldigt enkel att navigera i när man kommer från W10.

Av clappen
Nytt bud: 5 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av clappen

Warzone är extremt krasch vänligt, inget fel på din burk.

Av clappen

13600k är mest prisvärd. En otrolig processor för det pris man betalar. Jag lyckades dock få ett 5800x3d för 3k så slog till på den, och den är helt fenomenal i spel av det lilla jag hunnit testa.

Men om en 5800x3d kostar över 4k, då är 13600k helt enkelt mer prisvärd enligt mig. Hade jag inte fått ett så bra pris jag fått hade jag köpt 13600k istället.

Jag är tveksam till 7600x, dyra övriga komponenter, bara 6 cores, dålig multicore prestanda jämfört med 13600k.

Av clappen

På inets stream i tisdags sade dom att dom går back kraftigt på alla specialerbjudanden. Dom förlorade "sexsiffrigt" på erbjudandena.

Av clappen
Skrivet av Gender Bender:

Priserna var riktigt bra, men jag blev lite besviken över att de inte hade någon GPU bland dropsen. Håller tummarna för torsdag!

Dom sa att på torsdag så kommer det inte släppas några komponenter, men vem vet, dom kanske ändrar sig.

Av clappen

Fick tag på 5800x3d för 2999kr och ett mobo för 999 på Inet! Kanonpris. Blir en bra uppgradering från mitt 10400, förhoppningsvis räcker den i många år för gaming.

Av clappen
Skrivet av Simcon:

Vad är oddsen att Intel 13600k eller 12600k kommer bli nedsatta i dagarna, och i så fall hur mycket hade det varit värt att vänta för? Hade egentligen tänkt Intel, men funderar på att bara köpa AM5 och sen sluta bevaka priser den här veckan.

Men med Inets priser på 7600X så är det väl just nu det bättre alternativet?

Ökar ju chansen att dom sänks nu när AMD sänkte priserna iallafall. 13600k är fortfarande mer prisvärt med tanke på prestandan både i spel och apps och billigare komponenter.

Av clappen