Inlägg

Inlägg som clappen har skrivit i forumet
Av clappen
Skrivet av Allexz:

Byt ut padsen?

Du tror det är dom som spökar? Har inga men då får jag inhandla nya! Kan ju säga att jag mineat väldigt mycket i nästan ett år så det kanske satte sina spår på dom.

Av clappen

Bytte kylpasta på 3070, tempsen gick ner 20c men..

Hotspotten gick från +15c delta till +30c. Så hotspotten är nu runt 96c med 100% gpu load i spel medan GPU tempsen är runt 66-67c. Några grader till och spelet kraschar så det är inte direkt hållbart.

Vad tror ni det kan bero på? Tyckte jag skruvade åt skruvarna tillräckligt hårt. Memory padsen va lite fettiga typ men det torkade jag av.

Av clappen
Skrivet av poktirity:

Hann du få iväg ordern?

Japp och hann sälja den ena för en bra vinst faktiskt men den andra är fast i ett vacuum tills dom öppnar.

Av clappen
Skrivet av m4gnify:

Säger självklart inte att det ÄR så, men det är så jag känner iallafall. Har aldrig bott i lägenhet (än?), men jag tror att jag skulle känna mig tryggare en bit högre upp.

Nä jag fattar men risken är så låg att det känns som en non faktor. Men dom andra sakerna som att folk kan kolla in och skit är nog det mest störiga. Insynsskyddet är alltid nere på kvällarna. Jag har som tur nog Solen in i fönstrena på dagarna, vilket betyder att det är i princip omöjligt att se in så där klarar jag mig som tur är.

Av clappen
Skrivet av m4gnify:

Jag skulle undvika bottenplan personligen. Verkar mycket mer otryggt än att bo högre upp. Får nån för sig att krossa en ruta eller bryta sig in så är det nog där dom tar sig in..

Varför skulle någon få för sig att krossa en ruta eller bryta sig in? Det är ju ytterst osannolikt att det skulle ske i ett bostadsområde (beror dock på var du bor).

Av clappen
Skrivet av Skippy:

Skönt att du har en spåkula kan du inte berätta hur Ukrainakriget slutar och vem som vinner valet?

Du tror alltså på allvar att regeringen kommer nöja sig med betydligt mindre skatteintäkter på bilåkning? Det är egentligen en retorisk fråga för svaret är uppenbart men om du inte tror det får du gärna säga varför staten blir nöjd med mindre skatteintäkter.

Av clappen
Skrivet av SuperSverker:

Vad får du kilometerskatten från?

Varför skulle man beskatta elen mer än man gör?
Varför kan vi inte bara inse att fossilbilar är påväg att dö, köp varsin elbil / vätgasbil och vara nöjda med att man gör något gott för nästa generation?

Edit*
Som student som inte har något alternativ än att behöva köra fossilbil är det rätt tröttsamt att behöva se hur man plockar fram massa icke resonemang. Finns slående likheter med vapenlobbyn i USA
[/quote]

1 Staten vill ha in pengar, det blir mindre och mindre pengar ju fler som köper elbil.
2 För att få in mer pengar
3 Tror dom flesta inser att fossilbilar är påväg att dö?
4 Verkar som att du sätter folk i fack på en gång som inte håller med dig. Du vet ingenting vem jag är eller vad jag tycker i politiska frågor.

edit blev en fckad citering av dig, menade att citera hela inlägget

Av clappen
Skrivet av snajk:

Svårt att få fossila bränslen billigare än el även om vi helt skippar skatten skulle jag säga. Så köp en elbil.

Köp en elbil för att sedan få en kilometerskatt eller mer skatt på el, samt mer brist på el och således högre kostnad för att ha en elbil.

Av clappen
Skrivet av Eazy:

Man läser tråden?

Jag har läst, men det låter osannolikt att läraren skickar ransomware länkar. Dessutom, varnar inte antivirus och windows för skadlig programvara?

Av clappen

Hur får man ens ransomware?

Av clappen

6k bor i lägenhet.

Av clappen

Ryssland är extremt översålt och jag slänger in en relativt stor del där.

Av clappen
Skrivet av SCORPIUS:

Jahapp, 72c är inte varmt för ett grafikkort.
Samt vad hjälper det att du öppnar upp datorn om du inte rengör komponenterna?
Du hoppar över att svara på vad vi skriver.

Svara igen när du har blåst runt hela datorn och kylflänsar noga från damm, om du inte direkt vill ge dig på att göra det + byta pasta.

Skrivet av NightFred:

Risken är stor att din dator fylls med damm när du öppnar chassit. Tanken är att du skall skapa tryck i chassit med hjälp av fläktarna. Ex, två i fronten och en i botten med ny luft in medans du har en bak som släpper ut eller en extra i toppen ut. Då skapar du ett bra flöde i ditt chassi. Vad har du för chassi idag?

Körde med en sån där luftspray som ni rekommenderade och tempsen gick ner med typ 15c! Det hade jag aldrig kunnat tro för det såg inte så dammigt ut! Ska köra med chassit stängt hädanefter. Nu förstår jag varför tempsen började gå upp senaste månaderna för det var då jag öppnade upp chassit så massa damm måste ha flygit in där.

Av clappen
Skrivet av SCORPIUS:

Det kan vara pastan, inte så troligt, men kan vara.
Det kan vara så lätt att kylaren inte helt sitter åt.

Hur som vore det på sin plats att ta av kylaren försiktigt i en dammfri miljö, Försiktigt så du inte förstör värmekuddarna.
Sen lägga på ny pasta.

Då får du både ny pasta och kylaren blir monterad rätt om du gör rätt.
Det borde sänka värmen.

Men du, hur varm blir den? Lite märkligt av dig att inte inkludera det i ditt inlägg.
Samt, har du kollat så den inte är full av damm och annat bös som tex katthår osv?

Att jag glömde det, hade lite bråttom innan jag skrev inlägget. När jag minear så ligger core på 72c. För ett par månader sedan så låg den på runt 63-65c.

Skrivet av NightFred:

Låter som du skulle behöva blåsa av datorn med tryckluft. Kanske öka på ventilationen med extra fläkt eller öppna upp chassit. Tror inte att kylpastan i ett 3070 skall ha blivit så dålig på så kort tid. Men klart att man kan ha otur och man klantat sig vid produktionen.

Grejen är att jag öppnade upp sidochassit för ett par månader sedan för att jag märkte att den började gå varmare. Men nu är den ännu varmare trots att jag har chassit öppet!

Av clappen

mitt 3070 blir bara varmare och varmare

Ja så under en senare tid så har kärnan börjat bli varmare och varmare. Jag kan inte ens köra på stock settings utan att spelen kraschar någonmer. Det kunde jag göra för ett år sedan då jag köpte datorn.

Jag har alltid kört den underclockad. Har mineat en hel del. Fläktarna funkar som dom ska.

Kan det vara kylpastan som börjat bli dålig?

Av clappen

The great reset.

Du kommer inte äga någonting. Allt kommer bli prenumerationstjänster/leasing i framtiden.

Av clappen
Skrivet av anon134512:

Inte per automatik antivaxxer. Då börjar man närma sig konspirationshållet imo. Någon som specifikt inte tagit Covid-19 vaccinet är snarare dåligt påläst, förstår inte bättre eller kanske bara är lat. Eller de absolut värsta "jag litar på mitt immunförsvar"-människorna. Likväl är alla dessa någon som jag inte orkar ha umgänge med.

Det värsta är folk som tar vaccinet som antingen är feta, inaktiva eller i övrigt har ohälsosamma levnadsvanor.

Av clappen

Vad är defintionen av en antivaxxer?

Är jag en antivaxxer för att jag inte vill ta vaccinet?

Av clappen

Vad för sekundär skärm ska jag sikta på?

Den ska användas till att se på strömmande film och surfa på medans jag spelar på min primära skärm. Den jag har nu är en 27'' 1440p LG med 144hz.

Det jag undrar över är alltså om jag typ måste ha en lika bra? Eller räcker det med en 1080p skärm med lägre hz? Eller blir det oskönt för ögonen om man stirrar på skärmar med olika hz?

Vill komma undan så billigt som möjligt.

Av clappen

Vilken arbetsgivare?