Inlägg

Inlägg som darknessviking har skrivit i forumet
Av darknessviking
Citat:

Ursprungligen inskrivet av POMAH
Jo jag har byggt linux nu i 1 vecka, ubuntu, xubuntu, zenwalk, arch och några till, antingen så är dem inte användarvänliga eller så innehåller dem en massa skit jag personligen inte behöver. Det finns ca 100 Linux distributioner där ute som erbjuder samma sak, en skrivbordsmiljö med en massa aplikationer, jag skiter i om det är openbox, xfce, KDE eller GNome som används, det är i grund och botten samma sak, en bloatad Linux distribution. Det finns dock inte en enda skiva idag som erbjuder dig enbart en skrivbordsmiljö utan en massa aplikationer. Så jo jag vet vad jag pratar om. Och visst kan man skapa sin egna Linux installation, men det tar tid. För skojs skull så prövad jag göra en xubuntu installation utan några andra applikationer, alltså ubuntu kärnan + xfce. Installationen landade på ca 1,3Gb, detta utan SWAP. Efter ca 10 min med nLite och XP Pro så fick jag en installation på ca 490 mb.

Den enda distributionen av Linux som jag hittils hittat som uppfyller mina önskemål är slax, dock så fick jag aldrig den att installera, kan bero på virtualbox, det vet jag inte. Så visst vet jag vad jag pratar om, jag säger inte att Linux är dåligt, jag säger bara att det fortfarande är svårt att sätta sig in i jämnfört med MS som man är van med.

väl talat
känns som att en del tokdissar MS bara för sakens skull,och SKA vara annorlunda och köra linux,oavsett om dom får sitta och knattra kod flera timmar eller ej..

Av darknessviking
Citat:

Ursprungligen inskrivet av metalmac
Haha, jag var faktiskt inne på PC City idag och kände och klämde på en 701a jag me, var ju samma sak för mig, det var den jag ville ha från börgan
Funderar faktiskt på att köpa en beggad om jag hittar en som är pris satt rätt.

jo håller med..
för just nu känns det som att det är nån slags hetsjakt på bästa prestandan,vilket förtar hela meningen med vad eee'n skulle vara från början..
istället för att försöka hitta den bästa eee versionen just nu,då kan man bara lägga på 500 kr,så får man en fullstor vanlig,sugig,men ändå bättre dator än eeen
http://www.pricerunner.se/cl/27/Baerbara-datorer?price_min=&p...
..
huvudanledningen för mig att köpa en eee är att kunna t ex kolla vad det är på tv, eller kolla forum,eller småsurfa lite..

Av darknessviking

nu finns 701'an på elgiganten för knappt 2000..är nästan sugen på att köpa en sån,bara för att den är så billig...det var ju en sån jag ville ha från början..innan man fick reda på att det kommer nya modeller,och all den här hetsen och spekulationerna började

Av darknessviking

jag vet att det går att köpa tangentbord,men tänkte mer om någon hade haft erfarenhet av att göra det,och att byta, alla verkar prata så löst om det bara

Av darknessviking

men att köpa en eee från england är ju helt värdelöst.. jag köpte en engelsk eee pc från pccity förra veckan..men lämnade tillbaka den dagen efter,då man var tvungen att ställa in skiten till att visa svenskt tangentbord -varje- gång man startade upp den..grymt jobbig process,och då är allting ändå på engelska,och en del program kände inte igen åäö ..
men visst,raderar man xandros och lägger in nåt annat så kanske det funkar kalas..
förutom att en del tangenter sitter på andra ställen,iallafall på den jag köpte..vilket var totalt b..

så jag lämnade tillbaka den nästan omgående som sagt..

men jag har lite frågor ialf..

OM man skulle beställa den från england.. fanns det nåt tangentbord att köpa?
är det svårt att byta en sån ?

sen undrar jag med, varför är 16 gb minnet mkt långsammare än 4 gb minnet?
går det att installera xp på ett 4 gb minne ? (om man bortset från custom xp lite installationer)

Av darknessviking
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaxHeadroom

Funderar på det där, om man köper en från england, hur är garantiförhållanderna (globlal eller måste man skicka den till just clove i england?) och kan man köpa svenskt tangentbord i efterhand och byta (utan att garantin ryker)? I sista hand, när kommer 901an till sverige? (fått tipset om att man kan köpa svenskt tangenbord här: www.asusparts.eu )

förresten, http://www.idg.se/2.1085/1.171094

jag köpte en 701'a från pccity,en med engelskt tangentbord..dock så lämnade jag tillbaka den dagen efter,då saker och ting fattades på den + att iallafall i grundoperativsystemet på den,så måste man ställa om till svenskt tangentbord varje gång man startar om den,vilket blev ernormt omständigt till slut..
vet inte om man kan åtgärda det bara genom att köpa ett svenskt tangentbord
(bara lite av mina tankar)
=====

nu när man kollat upp 901 lite mer,så blir man ju mer sugen på att köpa den istället för 900...
men som med allt inom databranschen så,om man ständigt vill ha nästa modell nästa modell nästa modell så kan man ju aldrig köpa nånting..
och frågan är när 901'an kommer

Av darknessviking
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spindoctor
900 ska enligt källor släppas i sverige den här veckan, rek. pris blir 2995:-

har du nån länk till nån onlineshop eller så som säljer den?
försökt hitta på prisjakt och pricerunner men utöver onoff och en till så var det tunnsått

vad är det för skillnad på 900 och 901?

Av darknessviking
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raaaz
Finns en tråd vid namn "Asus EEE 900" ett par trådar ner på denna sida.. suck

men ORKA med barnsligheter som "suck"

Av darknessviking

jag undrar när nya modellen av asus eee pc släpps?
jag tänkte köpa en asus eee pc 701 igår på onoff,men dom sa att den är på väg att fasas ut,då den nya modellen släpps vilken dag som helst,en asus pc 900(901?) till samma pris..

nån som vet?
eller nån sida där man redan nu kan boka den?

Av darknessviking

när kommer nya asus eee pc 900?

ja som rubriken ovan säger så undrar jag när nya modellen av asus eee pc släpps?
jag tänkte köpa en asus eee pc 701 igår på onoff,men dom sa att den är på väg att fasas ut,då den nya modellen släpps vilken dag som helst,en asus pc 900(901?) till samma pris..

nån som vet?
eller nån sida där man redan nu kan boka den?

Av darknessviking

jag har haft telia 24mbit i två år snart..och det har strulat ända sen dag nummer ett.. nu har det blivit ännu värre sen ett halvår tillbaka..
har mailat till telia flera gånger men dom säger bara att ..ja.."blabla" i stort sett..

jag har ett zyxel P660h triple play eller vad det står (den är silvrig på överdelen och svart på nederdelen) och kan sällan vara online mer än 1-5 minuter innan jag blir nerkopplad..

det låter väldigt mkt som att jag har samma problem som många andra i den här tråden..

kan nån hjälpa mig?