Inlägg

Inlägg som Rozzor har skrivit i forumet
Av Rozzor

Vilka spel är det du vill kunna driva i high och vilken upplösning ska du spela på? Om du ska behålla din gamla skärm, posta modell och märke

Av Rozzor
Skrivet av Gnawk:

Jag har bara en hårddisk på 1TB.

Angående grafikkort så lär det väl inte bli någon större skillnad om jag uppgraderar ifall jag ändå bara kör CS:go i dagsläget? I så fall kan jag ju uppgradera det sen när det kommer nåt mer krävande spel jag blir intresserad av.

Med partitioner menar jag om du delat upp din 1TB hårddisk i två "halvor" internt, Då ser man det som två diskar i utforskaren men egentligen ligger båda delarna på samma fysiska disk. Har du bara en C: och ingen annan disk när du går in på "den här datorn"? Det kan finnas DVD-läsare, USB-minnen och annat där men ingen disk då?

Grafikkort kan man alltid uppgradera sålänge nätagget har tillräckligt många watt, inte färre än vad det nya grafikkortet kräver. Störst skillnad får du på ett moderkort som stöder PCI v3.0, den versionen är den aktuella och har högst bandbredd. Ditt nätagg har lite varierande omdömen på prisjakt, det hade dött efter 3 år enligt en person. Det går säkert bra att ha kvar, men nästa gång du byter grafikkort kan det vara lönt att titta på ett nytt nätagg också.

Skrivet av Gnawk:

Tycker ni jag ska köra 16gb ram istället för 8gb när man ändå är i farten? Ngt spec att kolla efter angående ram minnen, mer än storlek?

Skickades från m.sweclockers.com

Om du känner att det är rimligt prismässigt, kör på 16GB så är du säkrad för många år framöver. Ta i så fall ett 2x8GB kit, så du kan lägga till ytterligare 16GB om det skulle behövas nästa gång du uppgraderar. Tänk på att läsa i manualen till ditt framtida moderkort vilka RAM-kit som funkar att köra i dual channel med 4 stickor.

Köp minnen från en pålitlig tillverkare så som Corsair, A-data, kingston osv. Minst 1600MHz tycker jag men frekvensen på minnena har mycket liten åverkan på prestanda i spel.

Av Rozzor
Skrivet av nanosvamp:

Ni får ursäkta min okunnighet hehe, men vad jag förstått så har alltså LGn INTE "äkta" 100 Hz?

Enligt http://www.lg.com/se/tv/lg-50LF561V
är Dynamisk MCI - (50Hz) MCI 100 och PQI(Hz) - 300. Jag lutar mot denna just nu faktiskt, är det så att du tror den kommer ge dåligt flyt till FOTBOLL? Har lyckats få en bättre deal av komplett dessutom, funderar på att beställa hem den och kolla i verkligheten.

Tack förresten!

Jag vet att man vill ha äkta 100Hz och inget annat, för det brukar innebära bättre flyt oavsett vad man gör med TV:n. Tittar själv inte på fotboll så jag vet inte vad man eftersträvar i bilden då, är det att spelarna ska synas eller att det ska vara skarpt när kameran panorerar över planen? Om du orkar så funkar det ju att beställa hem, packa upp, montera, fippla med inställningar och sen montera ner och packa ihop och returnera om det inte dög...

Av Rozzor

Är rätt säker på att fläkten i 980:t är utblås, har aldrig hört talas om ett grafikkort med insug från baksidan. Man vill alltid att luftröret går från framsida till baksida. Jag skulle sätta det varmaste kortet överst om du kör 2 kort. Att kombinera utblås och grafikkylning borde gå bra, sålänge luft flyttas ut ur chassit borde det vara okej. Jag antar att du tycker tempen är för hög i hela lådan? Det är en följd av öppen kylare på grafikkortet, detta ger lite lägre temp på själva grafikkortet, men sprider iväg varm luft till de andra komponenterna. En stängd kylare isolerar värmen kring grafikkortet.

Hoppas det hjälpte något!

Av Rozzor

Jag skulle säga att just nu är det knepigt att välja mellan 4K och 1080p för TV. Det finns än så länge knappt några filmer eller TV-kanaler som sänder i 4K, och att titta 1080p på 4K är inte jättekul. Man kommer helt enkelt se mer brister på den uppskalade 1080p filmen på en 4K TV. Men å andra sidan är man garderad för framtiden med en 4K TV, allt eftersom mer filmer och TV-kanaler går över till 4K. Men vi pratar nog ett antal år innan vi är där.

För bästa upplevelsen skulle jag ändå köpa en 1080p TV idag då all media som finns idag blir bättre i upplösningen det är tänkt för. Dessutom har vissa 4K TV sega menyer eftersom processorn inte orkar driva allt i native upplösning.

Sist men inte minst kommer TV-spel se bättre ut i 1080p, inga konsoller i dagsläget skulle orka driva native 4K i vilket fall som helst.

Tänk på att du vill ha "äkta" 100Hz eller mer, alltså inte Sub-field Hz. såg att LG:n stöder 24p vilket är en standard för filmer som går i 24Hz. Det kommer ge bra flyt i bilden när du tittar på film.

Men det går inte att rekommendera en TV enbart utifrån siffror och egenskaper, du måste titta på TV:n i nån affär som har det igång, så som Elgiganten, Media Markt, HiFi-klubben etc.

Av Rozzor
Skrivet av Gnawk:

Oj vilken respons! Ni har nog rätt att det kanske är överdrivet att lägga ut så mycket. Bra förslag med att installera om på SSD, jag börjar nog med det och kanske lägger på ett grafikkort senare. I dagsläget lirar jag bara CS:GO men battlefield kanske blir aktuellt igen, eller WoW.

Nätagget är 550w.

När man kör med en SSD, hur stor tycker ni jag ska ha? Och har jag i så fall typ alla spel och program på SSD:n och filmer osv på gamla hårddisken, eller hur funkar det?

Vilket battlefield pratar vi om? Planerar du att köra battlefront som kommer i vinter? Vi behöver hela namnet på nätagget, både märke och modellnummer, för att kunna avgöra om det är ett bra agg som verkligen kan ge 550W, eller om det är ett billigt agg som bör bytas. SSD:n bör ha minst 240GB lagringsutrymme. 120GB är för lite nu för tiden, 500GB kan bli för dyrt. Satsa på en från ett välkänt märke som ligger högt på prisjakts topplistor.

Hur ser det ut nu med din hårddisk, har du en eller flera partitioner? Tex bara en C: eller en C: och en D:?

Av Rozzor
Skrivet av henkrik92:

nätagget kvar?

Japp, och du vann eftersom ingen budade över Glömde att svara exakt när du vann, men alla datum och tider står ju i tråden så det är lugnt. Skickar PM!

Av Rozzor

Jag skulle börja att köpa en SSD och lägga in windows på den, för att se om den seghet du upplever försvinner. Och förresten, vilka spel vill du köra på den nya burken?

Av Rozzor
Skrivet av Sonywalk:

Så... Vann jag budgivningen?

Japp! Skickar PM

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rozzor
Skrivet av henkrik92:

Sant. Tänkte mer om du ville få väck flera delar i ett svep

Nej det kvittar eftersom köparna står för frakten

Av Rozzor
Skrivet av anon228747:

Bjuder en femhundring + frakt för mobo, cpu och minne.
/f

Du vann budgivningen! Skickar PM.

Skrivet av henkrik92:

Bjuder 700 för 6950 och psu. Finns i linköping
Annars 250 för nätagg
Skickades från m.sweclockers.com

Ditt bud på 6950 blir då 450kr, vilket inte överskrider Sonywalks bud. Men 250kr för PSU:n är ditt bud

Av Rozzor

Det går utmärkt att mötas i Linköping, Norrköping och övriga stationer som östgötapendeln trafikerar. Om ett bud inte överbudas inom 24 timmar avslutas auktionen och siste man som budade vinner varan.

Skrivet av anon228747:

Bjuder en femhundring + frakt för mobo, cpu och minne.
/f

Skrivet av Sonywalk:

Bjuder 350 för 6950. Kan hämta var som i Norrköping, och i Linköping(dit man kan ta sig till med buss och fots)

Skrivet av mixxo:

400kr XFX Radeon HD 6950 Dual Fan 2GB om vi kan mötas i Linköping

Av Rozzor

Gamla datordelar. Moderkort, RAM, CPU, PSU, HDD:s m.m.

Hej!

Säljer delar från min förra dator. Jag har Moderkort, Processor, RAM-minnen, nätaggregat, hårddiskar, DVD/CD-brännare och två grafikkort. Alla kartonger som hör till finns kvar.

Jag har satt förslag på vad delarna kostar enligt Ebay. Bud kan läggas. Moderkort, CPU och RAM sälj endast som en enhet.

Mobo: ASUS M4A77TD Pro 400kr
CPU: Phenom II x2 3.0GHz upplåst till x4 B45 200kr
RAM: 4GB Ram Corsair XMS3 1333 MHz 300kr
PSU: Antec VP550 (550W) 600kr
HDD: WD 160GB (2 stycken, SATA 1, riktigt gamla & knarriga) 25kr/st
DVD/CD-läsare ~50kr OBS: IDE-kontakt!

GPU 1: Gainward Geforce 8800GT 512MB 200kr
GPU 2: XFX Radeon HD 6950 Dual Fan 2GB 500kr

Kan både skickas och hämtas upp. Köparen står för frakten, skickar med postpaket.

Läs hela annonsen här

Av Rozzor
Skrivet av Bopper:

Vet inte hur man ska tolka detta???

"Spelratten G29 har utformats för de senaste racingspelen till PlayStation®4- eller PlayStation®3-konsolerna. G29 Driving Force fungerar också på PC-spel som använder Logitech Gaming Software."

http://gaming.logitech.com/sv-se/product/g29-driving-force?wt.ac=g29

G29 för PS4 + PC, G290 för Xbox One + PC.

Källa: http://arstechnica.co.uk/gaming/2015/06/logitech-g29-and-g920...

Av Rozzor

Hoppas att de helt droppar Lightning nu och går över till USB-C!

Av Rozzor

Låt oss se vad samsung gjort på sistone:

Det som nämns i artikeln.
De sabbade sina Smart-TV:s internetuppkoppling och Appar OTA.
De har kopierat designen på iPhone 6, som väntat. Det har de gjort sedan 3GS-tiden.

Går bra?

Av Rozzor

Assassins Creed Unity för bara 79:- idag på elgiganten!!

http://www.elgiganten.se/product/spel-konsoler/pc-mac-spel/PC...

Av Rozzor
Skrivet av Achronos:

Vart köpte du det?

http://www.shopathome.se/! Lägg in en bevakning på Bf4 premium så får du mail när det går ner i pris igen.

Skrivet av F.Fairlane:

Battlefield hit och Battlefield dit. Efter BF3 så gick det utför med kvalitén på BF då det skulle släppas nytt alldeles för snabbt. Detta märktes snabbt på BFHL closed beta som gjorde att dom sköt fram spelet rejält.

Testat BF4 på sistone? Det funkar bra i nuläget. Och det är faktiskt bättre än BF3.

Av Rozzor

Jag köpte bf4 premium för 99:- i helgen, kändes mer värt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rozzor

För mig är det solklara valet Steelseries Qck+. Har kört två stycken, de går jättebra att tvätta, finns i flera storlekar, helsvarta, en rak fyrkant med rundade hörn. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=229156