Inlägg

Inlägg som Rozzor har skrivit i forumet
Av Rozzor
Skrivet av waspen123:

När det gäller nätagg i den prisklassen hade jag helt klart tagit EVGA's o 750w räcker gott o väl för ett 980.

Det gällde dock 2st 980 i SLI

Av Rozzor
Skrivet av JonatanR:

Det med att måla själv verkade rätt intressant. vet du om man kan ta av det övre lagret på corsairsminnen? https://www.inet.se/files/img/max/6110020_1.png
alltså att man tar bort bara det grå/vita högst upp och målar bara den grön

Du kanske inte har sett LinustechTips Svart-gröna build med razer-tema? Kolla in!

Dold text
Av Rozzor
Skrivet av samme88:

Hej. Jag funderar på hur det här med pwm fungerar!
Jag vet vad det innebär men det jag undrar är detta:

I min nya dator tänkte jag ha ett z97a moderkort. Och då undrar jag om jag måste ha pwm fläktar för att kunna styra hastigheten på dem genom det medföljande fläktstyrningsprogrammet? Eller kan man ha vanliga fläktar och ändå styra dem genom ett program Men att dom då inte kan styras automatiskt av moderkortet på temp.

Hoppas ni förstår vad jag menar! Tacksam för svar! 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Beror på moderkortstillverkaren hur fläktstyrning fungerar. I ASUS moderkort kan man styra hastigheten på 3-pin icke-PWM fläktar vad jag förstått. Men köp 4-pin PWM för att vara helt säker. Om ett moderkort har 4-pin PWM kontakter kommer du kunna styra fläkten via moderkortet. Den extra fjärde pinnen på PWM-kontakten är en puls-kanal som talar om för fläkten hur fort den ska snurra. 3-pin har ingen sån kanal, utan man styr hastigheten med spänningsreglering. Däremot har både 3 och 4-pin en kanal som talar om hur fort fläkten snurrar.

Av Rozzor

Det skulle kunna bli snyggt med vitt chassi och röd belysning. Det finns ju H440 i svart/rött, men av de bilder jag sett så ser det inte särskilt snyggt ut. Det blir för mycket. Ett vitt chassi med färgad belysning är lite renare, mer stilrent. Det som lyser standard på chassit är loggan på PSU-skyddet och bakre I/O panelen, vilka kan stängas av. Det röda skulle i värsta fall göra insidan röd, men utsidan är ju fortfarande vit, vilket ger balans. Annars kanske grön LED-belysning vore något? Inte lika vanligt som röd.

Det som jag anser viktigast är att inte ha för mycket färg. Blått har jag aldrig sett ett snyggt bygge som använder, det ser bara billigt ut. Rött och grönt kopplar man ju till Radeon och Nvidia, blått hör inte till något särskilt. Kabelförlängningar finns på tex http://www.maxfps.se/kablar

Av Rozzor

Jag kör en hemmabyggd server med OS på en 8GB USB-sticka. Men jag kör FreeNAS, inte Ubuntu Server. Kan vara värt att ta en titt på. Det har ett inbyggt webbgränssnitt man loggar in på via webbläsare. Stöder RAID, ZFS, m.m. Att fixa en USB-sticka med FreeNAS är simpelt, finns dokumenterat på deras hemsida i manualen exakt hur man gör.

Av Rozzor

Prestanda i spel skiljer med enstaka procent om man jämför moderkort. Det som skiljer är uppstartstiden (POST), överklockningskapacitet, gränssnitt i BIOS, osv. Personligen hade jag valt ASUS för att deras BIOS är bra och stabiliteten har i min erfarenhet varit bra.

Av Rozzor

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=27749 Kör med dessa och är nöjd. Lyssnar enbart på metal. Fördelen är bra bas. Men risken finns att du tycker helt annorlunda, ljud är en väldigt subjektiv grej.

Av Rozzor
Skrivet av Schnitz:

Det lät ju för ett år sen eller två som att Piratebay beslutat att flytta upp i det fantastiska "molnet" och därför inte kunna plockas ner på det här viset.

Det trodde jag också. De kanske blev allokerade en server i Stockholm utan att veta om det.

Av Rozzor
Skrivet av djlasseman:

Nu har inte jag läst allt i denna tråd, men brukar inte utbudet vara mer kritiserat på Netflix än kvalitén?
De serier jag ville titta på när jag hade Netflix-abonnemang fanns inte de två senaste säsongerna uppe i snitt. Så om man vill köra repris på säsong 3 istället för att kolla säsong 5 t.ex. så är ju Netflix ett grymt bra alternativ...

Det är 2-3 personer i tråden som klagat på kvalitén på Netflix. Det har kanske att göra med att kvalitén varierar beroende på vad man tittar på. Utbudet av film är inte jättebra, men inte heller urkass. BB har alla 5 säsonger uppe. Men t.ex. Top Gear har bara säsong 18-21 uppe.

Vad det gäller fildelning och att filmer kommer ut direkt samtidigt som de kommer ut på bio, så stämmer det ju inte. En film tar flera månader på sig att dyka upp i bra kvalité. Att det finns TS gills inte, det går ju inte att titta på. I enstaka fall dyker filmen upp tidigt, men det är inte standard. TV-serier är en annan femma dock, dessa dyker upp inom 24h på fildelningssajter.

Av Rozzor

Ni som klagar på kvalitén på Netflix: vilken hårdvara använder ni för att titta på Netflix? Och har ni ställt in högsta möjliga kvalité i Netflix-inställningarna? Jag kör tv-appen i en Samsung H7005 och tycker kvalitén är grym. Exempelvis Breaking Bad finns över huvud taget inte att ladda ner i anständig kvalité någonstans. På Netflix finns det till och med i 4K.

Av Rozzor
Skrivet av Jygge:

enda jag blev brydd över 2 GTX970 är det inte bättre med en GTX980 eller vassare kort för samma pris ??
annars ser det inte dumt ut

Det är mycket mer värt pengarna med 2 970s. 980 presterar inte mycket bättre än 970.

Skrivet av Marco_98:

Så om jag väljer nylunds förslag så säger ni att jag kan spela de flesta spelen med max settings. Inga som har andra förslag eller är det värt pengarna?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är det bästa du kan köpa just nu utan att spendera mer på sånt som knappt gör någon skillnad. Att räkna med absolut max på allt förutsätter att du kör 1920x1080 i upplösning. 4K med allt på ultra är inte riktigt möjligt idag.

Av Rozzor
Skrivet av Bluetiger:

Kommer agget i den här kundvagnen klara av att driva systemet?
https://www.inet.se/kundvagn/visa/7444523/2014-12-08

Jag kommer ta två gamla mekaniska HDDs å stoppa in också. Blir det för vekt?

Mvh

Köp ett sånt här istället: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2551604 . Det fick högsta betyg i sweclockers test, har en fläkt som bara går vid tyngre belastning. 850W kostar lika mycket som din och är ett bättre val eftersom det ger mer utrymme för ytterligare grafikkort.

Skrivet av infigo:

Ja men jag skulle tagit EVGA supernova g2 750w istället

+1

Av Rozzor
Skrivet av ArthurIsaksson:

Toppen det där kommer jag köra på isåfall. Kan du utläsa från min information exakt vilket grafikkort jag har? För jag måste beställa ett till för Crossfire... Tack

Lycka till! För att se vad ditt grafikkort heter, ladda ner Speccy eller CPU-Z. Där står exakt modell.

Av Rozzor

Känner stor sorg över Logitechs tangentbordsserie. G710+ är äckligt att skriva på, det känns plastigt och skramligt, dessutom är slaglängden för lång så man "fastnar" mellan tangenterna när man skriver. Det finns ingen ersättare som är värdig att fylla mitt G15 v2:s skor. Antingen är det för många genvägsknappar eller så saknas det skärm/mediaknappar. G15 v2 hade den perfekta mängden G-knappar och en lagom stor skärm, samt bra belysningsfärg. Feck.

Av Rozzor
Skrivet av Stefflo:

Har för drygt 1 år sen bytt skärm på den på firma men allt har fungerat efter detta utan problem. Har annars inte utsatts för stötar eller annat utan nu senaste tiden endast legat i min väska utan att bli använd. Men saker kan absolut gå sönder även om de bara ligger och har det bra.
Blir nog till att köpa en ny då då jag inte kommer någon vart.
Vet inte hur inkopplingen av skärmen funkar om det är en flatkabel som kan lossna till en del eller så eftersom endast allt ovanför nollan dött.

Ja, det kan ju vara glappkontakt om den är lagad av någon firma. Du kan inte ta tillbaka plattan dit och höra om de vet något? De kan säkert ge en prisuppskattning på vad det skulle kosta att laga annars.

Av Rozzor

Angående chassi som är tyst och kyler bra, det är svårt att få bägge delar perfekt. Om du ska ha tyst behövs antingen långsammare fläktar som kyler sämre, eller mer isolering som håller kvar mer värme. Om du ska ha svalt behövs bra luftflöde och fläktar som flyttar mer luft. Det gäller att hitta en balans mitt emellan.

Mina rekommendationer:
Chassi: Fractal Define R5 (tyst och erbjuder bra med fläktplatser/radiatorplatser)
CPU: Intel Core i7 4790K (ger lite bättre prestanda än Core i5 4690K i äldre spel som tex skyrim)
Moderkort: Valfritt ASUS Socket 1150 Z97 för 1000-1500kr, det är ingen större skillnad mellan moderkort men ASUS har både bra kvalité och bra UEFI/BIOS
Nätagg: EVGA SuperNOVA G2 750W (fick full pott i sweclockers test, helt modulärt och fläkten står still vid låg belastning)
RAM: Om dina minnen är 8GB DDR3 1600MHz kan du behålla dem. Det blir knappt ingen skillnad med nyare minnen på högre klockfrekvens. 8GB räcker till alla spel. Men om du verkligen vill ha 16GB skulle jag satsa på Corsair Vengeance LP

Av Rozzor

Var du noggrann med att jorda dig själv under bygget? Det gör man genom att bära ett antistatiskt armband, eller ta i plåten på chassit. En ESD-skada på ett moderkort behöver inte göra så att det inte ens startar, det kan vara vissa komponenter som skadas medan andra klarar sig. Manualen till ditt moderkort innehåller troligen förklaringar till de statuslampor som finns på moderkortet.

För säkerhets skull: du satte väl switchen till 1 på nätaggets baksida?

Av Rozzor
Skrivet av NassePuh1:

Jag läste någonstans att Mini-HDMI-adapter medföljer Intel Nucen, stämmer detta? Jag läste det i en artikel om den nya modellen som kommer vid årsskiftet, men tänkte om det kanske också medföljde äldre modeller?

Om det följer med Mini-HDMI-adapter så är det för att återförsäljaren skickade med den i just det fallet. Inget man kan räkna med alltså. Däremot fick jag med en strömkabel till adaptern när jag köpte från webhallen, och den låg i NUC-boxen så de kanske alltid skickar med den nu för tiden. Tidigare så fick man ingen strömsladd vad jag vet.

Av Rozzor

Om det inte funkar efter en hard reset med home + powerknappen så låter det som hårdvarufel tycker jag. Kanske har tryckkänsligheten på övre halvan av skärmen dött?

Av Rozzor

Ladda ner programmet WinDirStat. Där kan du sortera alla mappar på C: efter deras storlek, och hitta vad som käkar upp all plats. För mig är det ofta iTunes och Spotify som tar plats i Appdata.