Inlägg

Inlägg som Vardagsrum har skrivit i forumet
Av Vardagsrum

När jag började bygga datorer använde jag bara AMD CPU och Radeon GPU, främst för att det var billigare. När jag sen byggde en dator med 2500K CPU som jag även senare satte in ett GTX 770 i har jag inte blickat tillbaka på AMD för en sekund. Det kändes som att gå från en gammal Peugot -98 till en sprillans ny Audi. Snabbare, bättre kvalitet osv. Därför tycker JAG inte om AMD. Jag uppskattar känslan av kvalitet och betalar gärna lite extra för det. Men när jag var 13-14 hade jag inte råd att tänka så.

Av Vardagsrum
Skrivet av spinxen:

Måste bara säga WOW! Jag är frälst! Att spela BF4 på Ultra i 165Fps med G-Sync på en 27' IPS är grafisk P O R R! Jag är mäktigt imponerad. Har kallibrerat den lite snabbt och har knappt någon BLB alls. Värt!

Asså jag blir ju inte mindre otålig på att få min skärm när jag läser sånt här...

Av Vardagsrum

FYI så räcker 850W PSU utmärkt sålänge det är av bra kvalité. T.ex kör jag mina två 980ti på ett Corsair RM850x och det funkar alldeles utmärkt.

Av Vardagsrum

Fan jag läste precis i min order "förväntat leveransdatum 05.03.2016" den som väntar på något gott...

Av Vardagsrum

Har ni fått era skärmar trots att de inte finns i lager hos komplett? Just nu står det preliminärt datum 5 mars. Men kan man vänta sig att den kommer i veckan om man beställde i helgen?

Av Vardagsrum
Skrivet av Dinoman:

Jag vill kolla lite med er som sitter med GTX 980 Ti SLI hur statusen är?

  • Är ni nöjda?

  • Är det mycket strul?

  • Skala det bra?

  • Micro stutter?

1. Mycket nöjd!
2. Nej.
3. Bättre än jag trodde.
4. Ingenting jag märker av.

Jag trodde det skulle vara mycket mer krångel med SLI men det har gått riktigt smidigt. Har beställt en större skärm så det ska bli intressant att se hur det går med det också.

Av Vardagsrum

Vilken tur att jag kikade in på denna tråden! För det priset kunde inte jag hålla mig heller. Håller tummarna för att jag slipper skicka skärmar fram och tillbaka pga diverse fel. Solklart val för det priset

Av Vardagsrum

Jag kan av erfarenhet säga att denna kylaren är helt värdelös. Den satt i datorn jag vann (förvånad över att det inte satt en bättre) och den kyler riktigt dåligt, låter som en motor och fördelar inte luftflödet bra alls. Förstår verkligen vad Intel ville åstadkomma med den.

Av Vardagsrum

Provade att ta ner vcore till 1.20 men då fick jag blåskärm efter typ 20 min spelande. Tog upp den till 1.21 och nu verkar den vilja vara med mer. Har inte hänt något senaste timmen av spelande iallafall så jag kanske hittade en sweet spot för just den klockningen på min CPU.

Av Vardagsrum

Vad skulle ni säga är mer värt? Försöka köra CPUn i 4.6GHz och försöka få så låg volt som möjligt eller kanske prova att köra den i 4.8GHz på 1.22v som jag har just nu? Rent temperaturmässigt då tänker jag.

Av Vardagsrum
Skrivet av xivvan:

Låter lite konstigt, kör min på 4.7ghz med 1.25v och den peakar bara på 70*c (kylare = luft, thermalright true spirit 140 power), du har inte ställt din voltage setting på typ adaptive så att spel osv kan suga in mer volt i prollen när den är i hög load? Låter iallafall lite oroväckande.

Nä, efter lite vägledning här i tråden stängde jag av adaptive. Just nu har jag lyckats få den stabil i 4.6GHz på 1.22v. Som varmast har den blivit 80 grader sen dess så det hjälpte ju ändå! Får kanske kolla på en annan kylare till framtiden, men som @hakd skrev så klarar CPUn av temp runt 90. Däremot känns det ju såklart väldigt mycket bättre att ha den på 80

Av Vardagsrum
Skrivet av Rouge of Darkness:

börja på typ 1.25V eller nått å se om den är stabil i 4.7 eller vad du tycker är lämpligt till att börja med. under 1.3V är typ safe vad jag läste mig till när jag köpte min.

Stort tack! Ska prova mig framåt lite

Av Vardagsrum
Skrivet av Rouge of Darkness:

jag har endast rört CPU Core Voltage satte den till manual config och 1.23V

1.088V låter som att du låtit den stå på auto för då sänker den spänningen vid låg belastning och höjer om den tycker det behövs mer.

inte ovanligt att om man glömmer ändra att den då tankar iväg uppåt 1.4V vid hög last vilket kommer steka på bra.

Aha! Jo den står på Auto som du säger. Så den är bara att sätta manual och prova 1.23 (eller prova sig fram)?

Av Vardagsrum
Skrivet av Rouge of Darkness:

prova om du inte kan dra ner spänningen lite?

jag kör min på 1.23V i 4.7Ghz.

Blev lite osäker nu iom att jag är ovan vid detta BIOS. Så som inställningarna är nu så är
CPU Core Voltage 1.088v
CPU Cache Voltage 1.201v
CPU Input Voltage 1.776v

Vad ska jag ändra?

Av Vardagsrum
Skrivet av trickeh2k:

Låter inte som någon orimlig temp med tanke på överklockningen och luftkylare. Vad är spänningen den drar vid maxload? Det du kan göra är att köpa lite isopropanyl (har jag för mig det heter), rengöra ordentligt och applicera ny kylpasta.

Som högst har jag sett den på 1.275v. Jag har en Antec Kühler 620 vattenkylning i min gamla låda. Kan det vara värt att prova den?

Av Vardagsrum

Det var kylpasta på kylaren från fabrik men vet inte vad det är för någon. Känns ju dock inte som om den borde behöva bytas så tidigt om den är någorlunda bra. Skulle ju kunna prova. Har dock en Arctic Silver 5 som är typ 5-6 år gammal. Men den kanske inte blir dålig?

Av Vardagsrum

i7 4790K hög temp i load

Tjena!

Fick hem nya datorn för ett par veckor sedan och något av det första jag gjorde var att byta ut CPU-fläkten till en Be quiet! Pure Rock. Tycker det är en riktigt trevlig fläkt som är tyst och bra! Men igår upptäckte jag att CPUn blir väldigt varm i load. I idle ligger den runt 33 grader men som mest igår när jag kört GTA V ett tag hade den peakat på 91 grader och det gör mig lite orolig. Jag vet att processorer klarar höga temps men det hade ju känts bättre om den låg på max 80.

Någon som har tips på hur jag skulle kunna få ner tempen på den lite?

Den är för tillfället överklockad till 4.6GHz.

Av Vardagsrum

Det är skadligt att vara så trångsynt att man drar slutsatsen "spelet gör barn våldsamma" när det är föräldrarna som låter barnen köpa spelet/köper spelet till dem. Det är 18-årsgräns av en anledning och barn mellan 10-17 år har oftast inte en egen inkomst så pengarna kommer ju från något håll. Om man tycker att spelet är så skadligt kan man ju faktiskt säga "nej, du får inte köpa det spelet" eller "nej, jag köper inte spelet till dig".

Av Vardagsrum

Tidigare blev mina grafikkort väldigt varma efter någon timma i bl.a BF4 med väldigt höga inställningar. Ca 70-80 grader på vardera. Satte in en 140mm fläkt i sidan som blåser ut och nu är dem runt 60-65 grader istället. CPUn uppskattade också utsuget och håller sig lite svalare

Av Vardagsrum

CPU: i7 4790K @4.4GHz
GPU: 2X ASUS 980Ti Strix @stock
OS: Windows 10 64-bit
Drivrutin: 361.43
Test: Fire Strike
Upplösning: 1920x1080

3Dmark Score: 19794
Graphics Score: 31004
Physics Score: 11850
Combined Score: 7315
ORB: http://www.3dmark.com/3dm/10306328?