Inlägg

Inlägg som Vardagsrum har skrivit i forumet
Av Vardagsrum

Ny rigg - ny skärm? Vilken?

Tjena!

Kommer inom en snar framtid sitta på ett nytt system med bla dubbla 980 Ti. För tillfället använder jag en Benq XL2411T som jag tycker har varit skitbra, men funderar på om den inte kommer strypa potentialen av grafikkorten lite. Skärmen har inte heller DP utan bara DVI.
Jag har tittat en del på skärmar men tycker det är jättesvårt att välja. Jag skulle vilja ha en skärm i 1440p med 144hz men tycker det är väldigt mycket pengar (8-9000kr) för skärmar som dessutom verkar ha väldigt mycket problem från fabrik.

Någon som har tips på en bra, prisvärd skärm? Någon med god erfarenhet av skärmar som kan dela med sig?
Hur är t.ex Acer XB270HU jämfört med Asus skärmar i samma prisklass?

Kommer min nuvarande skärm vara undermålig?

Av Vardagsrum

Tycker väl egentligen att det mest förbryllande är att någon går och köper en av de mest påkostade delarna till en dator, utan att ens ha en dator att sätta den i. Lite som att köpa en jättedyr bil men inte ha ett hus att köra hem till.

Av Vardagsrum

Jag passar också på att låna tråden lite då jag sitter med exakt samma fråga. Främsta anledningen till att jag vill byta till 970 är pga att ha 4GB minne istället för 2GB. Min fråga är bara om jag verkligen kommer märka stor skillnad eller om min CPU kommer flaska (i5 2500K). I nuläget kör jag Fallout 4 på High med ~70fps fast den kan dippa till omkring 40 i vissa lägen. Kommer det bli någon större skillnad med ett 970 då?

Av Vardagsrum

Muspekaren "fryser"

Jag installerade nyligen Windows 8.1 och sedan dess har det hänt en hel del nu att musen ibland fryser till i några sekunder. Det är fruktansvärt irriterande när man spelar. Den bara stannar, slutar fungera i 1-2 sekunder och fortsätter sen. Ibland är det långa mellanrum men ibland kan det hända några gånger på rad på kort tid.

Är det någon som vet vad detta kan bero på? Har det med W8 att göra? För det hände aldrig för mig på W7. Finns det någon lösning?

Av Vardagsrum
Skrivet av norrby89:

gå in på webbhallens hemsida, logga in å kolla oerdern's kolli nummer och klicka om det är en länk annars söker du efter de numret på posten.se så ser du vart de är.. Finns det på ditt uthämtningsställe så är det bara att skriva ner dom fyra sista siffrorna och sen gå dit

väntar aldrig själv på avi då det oftast tar en timme till en dag extra efter att paketet kommit för mig, både för sms och brev avier

Har redan varit och kollat på uthämtningsstället och det har inte kommit in och det kommer inte någon mer post till de idag så det är tyvärr klart att det inte kommer idag. Sista gången jag beställer på postförskott.

Av Vardagsrum

Köpte en digital version nu istället. Posten kan dra åt h-vete.

Av Vardagsrum

Var och kollade på Ica. Ingenting där. Ringer Webhallen. De kan inte se något mer i historiken. "Antagligen kommer ditt paket imorgon". Kul... Exakt samma sak som sist jag beställde till en release från Webhallen.

Av Vardagsrum

Ja, jag har kollinummer och har kollat spårningen väldigt aktivt. Sen igår har det stått "18.35 SMS-avisering lyckad". Får väl gå till Ica här och kolla... Väldigt irriterande när man väntar såhär spänt på en release så blir det skit för att posten är seg...

Av Vardagsrum
Skrivet av Lofie:

Antar att det är enbart spelet du beställt och inget annat som tar plats. Då är det din kära brevbärare som antagligen kommer med ditt spel, har du otur så är han sen och du får vänta ännu längre.

När jag bokar spel från webhallen brukar jag få det runt 3-4tiden i mitt postfack

Nä, jag beställde med postförskott så det kommer till närmsta uthämtningspunkt. Trodde det skulle komma runt 11-12 tiden men börjar bli riktigt orolig nu när jag ännu inte fått något sms. Har hänt mig en gång innan när jag beställde från Webhallen till en release att postbilen med mitt spel körde fel och blev försenat en dag. Hoppas inte det är något sånt bara. Vill ju spela nu!

Av Vardagsrum

Beställt från Webhallen - har erat exemplar kommit än?

Ja, som titeln säger; har ni fått eran order, ni som beställt från webhallen? Sitter och plågas av att min kompis redan sitter och spelar medan jag väntar riktigt otåligt på att få ett sms om att det finns att hämta...

Av Vardagsrum

Det enda jag kan säga som är till hjälp är att MSI's modeller är fantastiska. Jag har 2GB versionen av den du länkat och den är otroligt tyst med gott om utrymme för att överklocka mer än den redan är från fabrik Tar inte mycket plats i chassit heller vilket hjälper till med värme etc. om det nu skulle vara ett problem.

Av Vardagsrum

Min kompis hade samma problem när han köpte ett GTX 580. Alla spel fungerade förutom BF3 som bara krashade efter ca 5-15 minuter, precis som för dig. Till slut visade det sig att kortet var trasigt så han lämnade tillbaka det och fick ett nytt. Efter det försvann problemet för honom.

Av Vardagsrum

MSI's Twin Frozr är helt otroligt tyst. Det var det första jag la märke till när jag skaffade det. Hade ett Asus 6950 med Direct CUII fläkt förut som lät som ett flygplan när man startade datorn.

Av Vardagsrum
Skrivet av Frejoh466:

Det var DIR-655 och inte DIR-600

Syftet var att ge dig ett perspektiv på hur D-Link kanske är svårare och krångligare än ASUS. Jag vet att jag inte beskrev exakt samma modell.

Av Vardagsrum

Jag köpte en D-Link DIR-655 som krånglade med en gång och bara ställde till med irritation. Lämnade tillbaka den och köpte en ASUS RT-N56U och den vara bara att koppla in och köra igång med. Fungerar verkligen jättebra. Jag kanske fick ett måndagsexemplar med D-Link routern, men ASUS tycker jag alltid känns vettigt.

Av Vardagsrum

100/100 från Bredband2. Inte jättenöjd med uppladdningshastigheten...

http://www.speedtest.net/result/2830665060.png

Av Vardagsrum

Provade hur mycket som helst men tröttnade. Kände även att man inte ska behöva gå igenom så mycket problem för att få något att fungera. Lämnade tillbaka den istället och köper kanske en ny om det verkligen kommer behövas.

Tack för all hjälp!

Av Vardagsrum
Skrivet av Lawend:

Tjenare, jag undrar om det är några som fortfarande har bredband2 och kan berätta vad ni tycker om de i dagsläget. Speciellt runt i uppsala området.

Jag har använt mig av Bredband2 i ett par veckor nu via stadsnätet och är nöjd hittills. Det enda jag inte blev så glad över var att internet inte var igång dagen jag flyttade in trots att jag ringde 1,5 månad i förväg och kollade om det var möjligt vilket inte skulle vara några problem enligt dem då. Visade sig att det var en fel IP-adress nånstans så stadsnätets tekniker var tvungna att fixa det vilket tog 2 dagar.

Men jag måste bara fråga en sak. Är det något fel på min dator, typ dålig nätverkskrets på moderkortet eller något sånt? Jag använder 100/100 men har som mest fått ut 33Mbit/s i upload. Min flickväns iMac får däremot ca 70-80Mbit/s upp. Blir lite nojjig på det. Får även runt 30 i ping vilket känns lite högt med en sån uppkoppling. Mitt moderkort ser ni där nere.

Av Vardagsrum
Skrivet av mrqaffe:

Det låter mer o mer som om din router är trasig.

Fan...

Av Vardagsrum
Skrivet av mrqaffe:

Mäter du mot bredbandskollen eller nått annat ?

Har mätt med både bredbandskollen och speedtest.

Jag har gjort reset på routern mer än en gång utan någon skillnad.

EDIT: Bytte kabel men ingen skillnad.