Inlägg

Inlägg som Vardagsrum har skrivit i forumet
Av Vardagsrum
Skrivet av danielwerner:

Det känns som att det ligger i Nvidias intresse att se till att folk har god tillgång till kort inom några veckor? Snart kommer AMD med sin release - och om nu deras hype stämmer kanske det finns både liknande prestanda OCH tillgång - och det kommer Nvidia förlora enormt på om de inte ligger före och "låser fast" kunder med Nvidia-kort och deras features. Tror inte att de vill att fler hoppar över till Team Red.

Håller med helt och hållet. Tror det var Gamer's Nexus som beskrev det som "AMD; bollen ligger i eran hörna". Även om jag kört nvidia i över 10 år nu måste jag erkänna att det finns en del av mig som genuint vill att AMD ska komma med ett vettigt alternativ. Inte minst för att det skulle gagna alla konsumenter med hälsosam konkurrens.

Av Vardagsrum
Skrivet av Asus.David:

inte skeppad än tyvärr, förhoppningsvis denna veckan om GPU tilldelningen är bra

Något nytt om TUF och framförallt Strix? Hur ser det ut med leveranserna som planerades denna veckan?

Av Vardagsrum

Ska vi få tillbaka den här tråden på banan igen kanske?

Nån som hört eller sett någonting mer om några leveranser från diverse AIB:s eller ÅF?

Av Vardagsrum

Väldigt kul att höra att Webhallen skickar ut kort! Håller alla tummar och tår jag kan hitta för att dem får in Strix snart

Av Vardagsrum
Skrivet av Asus.David:

min gissning skulle vara November om du ligger hyffsat högt i bokningslistorna.

Detta gav mig precis lite hopp om att få mitt Strix innan 2021! Kände mig lite besegrad igår efter att jag fick höra att det kan dröja ett tag innan jag får mitt eftersom jag beställde nästan 3 timmar efter lansering. Får jag det i november blir jag skitglad

Tack för att du kommunicerar! Det betyder väldigt mycket att representanter som du själv syns och hörs i forum.

Av Vardagsrum
Skrivet av danielwerner:

Jäkla skit, det känns ju spontant som att jag kommer att få vänta LÄNGE på mitt 3080 Strix. Beställde två dagar sent. :/

Jag chattade lite med min återförsäljare och frågade om dem kunde ge mig någon slags uppfattning om var jag ligger i kön på mitt Strix 3080. Hans svar var att ”det ser ut att dröja lite” följt av en ledsen smiley. Jag beställde 17/9 kl 17:47. :/

Av Vardagsrum
Skrivet av ImFoze:

Har pratat med dem varje dag,
och dem sade till mig att mitt STRIX OC skulle va framme 30/9 enligt vad han kan se i sitt sytem (Detta var i fredags 25/9)
Nu prata jag med någon kille som hade STENkoll på att dem inte har fått in "ETT ENDA " i hela sverige.

Vill bara flika in att det inte är Elgiganten eller någon annan återförsäljares fel att det inte kommit in Strix-kort i Sverige med tanke på att Asus inte skickat ett enda Strix-kort ännu. Dem förväntas börja skicka ut till Europeiska återförsäljare under denna veckan nån gång mellan 28e sept - 1 okt.

I ett inlägg av Juan Jose Guerrero III 16e september:

"Week of the 28th - ROG STRIX RTX 3080 which will be OC model."

I ett svar på en fråga på Asus Republic of Gamers egen Facebook-sida förra veckan:

"Reviews will be out this week The first shipment for Nordic resellers are arriving very shortly."

Så förhoppningsvis ser vi kort börja trilla in närmsta veckorna. Håller tummarna

Av Vardagsrum

@Nostradamu: *Kastar jätteargt 10k i ansiktet på dem* Ta pengarna och prata aldrig om detta igen!

Men skämt åsido så var jag så sjukt sugen på FE. Jag bryr mig inte om RGB osv och tycker inte att någon AIB är särskilt övertygande i designen förutom just ROG. Det är ju tur att man är i den åldern där man har råd med sånt här...

Av Vardagsrum

Jag blev så förbannad att jag beställde ett ROG Strix OC. Dumt beslut? Antagligen, ja. Men nu vet jag iallafall att jag kommer få ett kort (så fort det kommer in i lager) som kommer prestera bra. GG Nvidia.

Av Vardagsrum

Nu säger den "Visa alla köpalternativ" och hänvisar till återförsäljare där alla kort redan är slut + dem inte har FE. Inte jättebra kundfokus.

Av Vardagsrum

Vilket jävla anti-klimax...

Av Vardagsrum

Så vitt jag vet säljs dem bara från Nvidias hemsida om man bor i något annat land än USA eller Kanada. Där kan man köpa från Best Buy.

Av Vardagsrum

3090 är ersättaren för Titan, inte för 3080 Ti. Iallafall om man ska gå efter Nvidias egna presentation. Så möjligheten för en Ti/Super-variant av 3080 längre fram är ganska stor.

Av Vardagsrum

Hahaha jag tappade det helt på Minecraft-delen

Av Vardagsrum
Skrivet av Pinkaywr:

Jag är mest intresserad av hur mycket "performance" man tappar på 30-kort på en PCI-E3 slot, med tanke på att 30-serien är på PCI-E4.

Här är ett svar angående just det från en Q&A på Reddit:

Will customers find a performance degradation on PCIE 3.0?

System performance is impacted by many factors and the impact varies between applications. The impact is typically less than a few percent going from a x16 PCIE 4.0 to x16 PCIE 3.0. CPU selection often has a larger impact on performance.We look forward to new platforms that can fully take advantage of Gen4 capabilities for potential performance increases.

Av Vardagsrum

Fast kan man jämföra två olika generationer och hur minnet används rakt upp och ner? Jag kan ha totalt fel nu och rätta mig gärna isåfall, men kan det inte vara så att Ampere använder grafikminne annorlunda? Jag har väldigt svårt att tänka mig att nvidia själva inte testat det här många, många gånger och lagt väldigt mycket tanke bakom det.

Och även om ett spel använder 8GB grafikminne så är det ju 2GB "till godo".

Jag är inte rädd för att ha fel eller så utan är mer genuint nyfiken då det i min erfarenhet sällan används så mycket grafikminne i spel. Och det vore totalt ologiskt om nvidia medvetet släpper ett grafikkort dem inte tror kommer räcka till.

Av Vardagsrum

Till dig som är orolig över mängden grafikminne på RTX 3080, vad är du orolig över?

Jag tycker mig se en hel del bekymrade röster över att RTX 3080 "bara" kommer att ha 10GB grafikminne.

Till er som är oroliga över att det inte kommer räcka till; vad använder ni eran dator till? Vad är det ni tror att 10GB inte räcker till?

Citat från Q&A på Reddit:

Q: Why only 10 GB of memory for RTX 3080? How was that determined to be a sufficient number, when it is stagnant from the previous generation?

A: [Justin Walker] We’re constantly analyzing memory requirements of the latest games and regularly review with game developers to understand their memory needs for current and upcoming games. The goal of 3080 is to give you great performance at up to 4k resolution with all the settings maxed out at the best possible price.

In order to do this, you need a very powerful GPU with high speed memory and enough memory to meet the needs of the games. A few examples - if you look at Shadow of the Tomb Raider, Assassin’s Creed Odyssey, Metro Exodus, Wolfenstein Youngblood, Gears of War 5, Borderlands 3 and Red Dead Redemption 2 running on a 3080 at 4k with Max settings (including any applicable high res texture packs) and RTX On, when the game supports it, you get in the range of 60-100fps and use anywhere from 4GB to 6GB of memory.

Extra memory is always nice to have but it would increase the price of the graphics card, so we need to find the right balance.

Av Vardagsrum
Skrivet av baggz143:

Jag kommer gå ifrån en 1080 8GB till en 3080 garanterat som mördar 2080Ti. Men riktigt irriterande att 3070 slår 2080Ti som den redan är i vanilla version. Betyder det att Ti versionen av 3070 kommer slå 3080 och kanske till och med vara i samma prestanda med en 3090? Bara massa frågetecken här just nu.

Varför skulle ett 3070Ti slå 3080 om den enda skillnaden är 6GB mer grafikminne? Hur skulle 16GB grafikminne möjligen kunna göra att ett 3070Ti presterar som ett 3090?

Av Vardagsrum

Byta ut 980 Ti SLI. Vilket grafikkort?

Tjena Sweclockers! Jag behöver ännu en gång eran expertis och era inspel.
Jag ber om ursäkt i förhand för min oförmåga att fatta mig kort

Jag kikar på att byta ut mina två 980 Ti till ett ensamt kort som klarar av mer av dagens krav.
I vintras bytte jag ut allt utom just grafikkortet i riggen och sitter på en i9 9900K processor. Fulla specs i sign.
Min skärm har upplösning 2560x1440 och jag spelar allt från Path of Exile till Modern Warfare.

Dem kort jag tittar på är 2070 Super, 2080 Super och 2080 Ti. Det sistnämnda tycker jag verkligen tänjer på gränserna vad gäller pris, men samtidigt vill jag ha någonting som håller i några år.

Mina frågor är väl egentligen:
"Räcker" det med att byta till ett 2070 Super? Jag har sett en del recensioner som påstår att det inte är så himla märkbar skillnad om man byter till det från just 980 Ti, men samtidigt så presterar det ju bra mycket bättre i benchmarks.

Om 2070 Super blir för "klent" (i brist på bättre ord) kommer ett 2080 Super göra en tillräckligt märkbar skillnad för att befoga prislappen på ca 10.000kr?

Är ett 2080 Ti onödigt? Jag är inte ute efter att få 144fps på maxade inställningar oavsett spel, men jag vill ju känna att min dator har musklerna som krävs för att vad som helst ska flyta på bra istället för att bli begränsad.

Är det bättre att vänta på nästa generation kort eller kan det lika väl dröja flera år tills dess?

Summa summarum vill jag ha ett riktigt bra grafikkort som håller några år, passar min rigg, har ett vettigt pris, men utan att snåla på bekostnad av prestanda så att jag får köpa nytt kort om ett år igen. Kanske höga krav, men sån är jag!

Tack på förhand för all hjälp!

Av Vardagsrum

Intressekoll: i7 4790K, Z-97-A Moderkort, 16GB Corsair Vengeance DDR3, Be Quiet! Pure Rock kylare.

Tjena!

Uppgraderade nyss datorn hemma och har nu CPU, kylare, moderkort och RAM-minnen som jag inte använder. Allt är i finfint skick och har gått som en klocka! Paketet kan vara väldigt passande som uppgradering av befintligt system eller att ha som NAS/mediadator/extradator.

Grejerna tänker jag sälja som ett paket, mycket på grund av smidigheten då allt sitter kvar på moderkortet och jag tyvärr inte har kvar originalförpackningarna. Jag vill inte riskera att någonting går sönder av att ligga löst.

Kan tänka mig att sälja till högst bjudande, alternativt byta mot ett nyare grafikkort från nvidia.

Just nu är det främst en intressekoll för att få reda på vad sakerna kan vara värda eller vad någon skulle kunna tänka sig att byta för det, men skulle ett tillräckligt bra erbjudande dyka upp är jag inte feg att slå till.

Vill gärna inte skicka pga logistiska skäl. Kan mötas upp lite var som helst mellan streckan Varberg-Kungälv.

Läs hela annonsen här