Inlägg

Inlägg som Vardagsrum har skrivit i forumet
Av Vardagsrum
Skrivet av pskjonte:

Någon som fått sitt Strix än?

Kollade på Inet, en som gett det bra betyg och fått hem det tydligen.

Inet fick in ca 40 Strix-kort i måndags som skickades ut till de första i kön

Webhallen och Komplett har beräknade leveranser av Strix denna veckan.

Av Vardagsrum

Om man kollar infon lite högre upp:

Modtaget: Total antal grafikkort, Proshop har modtaget fra producenten siden lanceringen. Dette er IKKE det antal, vi har modtaget i dag.

Av Vardagsrum
Skrivet av Muppetlord:

Ok. Attans, då måste jag skaffa mig ännu en sleevad kabel på något vis.

Jag stog inför samma dilemma så jag köpte https://www.webhallen.com/se/product/306256-Corsair-Individua...

Där följer det med totalt 4st 6+2 pin PCI-E kablar varav 2 enkla och 2 dubbla. I Cablemods får man bara 2st så det var därför jag valde Corsair, men det förutsätter att du även har ett kompatibelt nätaggregat såklart.

Av Vardagsrum
Skrivet av Muppetlord:

En fråga. Såg precis att vissa av 3080 korten har 3st 8 pin portar. Måste man koppla in alla 3 eller är det endast för överklockning?

Alla tre måste kopplas in. Helst tre separata kablar från vad jag läst mig till i kommentarer här och där, men har även sett dem som menar på att man kan köra en separat + en med delad/daisy chain.

Av Vardagsrum
Skrivet av Siddi:

Det är inte alls vad du har "försökt" att säga. Du kommer med väldigt vaga påståenden på frågor från medlemmar och själv faktiskt ställer frågor när du istället kan vara helt transparent med att du jobbar för Webhallen och ge precisa svar.

Tagga ner. Du behöver ju inte skrämma bort representanter när dem faktiskt visar sig i forumet och försöker kommunicera. Bara för att man jobbar för ett företag betyder det inte att man har alla svar.

Av Vardagsrum
Skrivet av DasIch:

Vad menar Webhallen med "ej skeppade men allokerade"?

Tolkar det som att det är en viss mängd kort dem fått bekräftat att dem ska få, men dem har inte skickats från leverantören ännu.

Av Vardagsrum

Då är vi minst tre här inne som ligger på plats ~300 om man ska gå stenhårt på den tabellen.

Men jag känner såhär att STRIX är egentligen det enda kortet jag verkligen ha förutom FE och FE är bara att glömma verkar det som. Jag har klarat mig på 980Ti i såhär många år så nu när det finns mer info kan jag lättare vänta några månader till. Ovissheten är det jobbiga för mig och det slipper man ju nu till stor del.

Av Vardagsrum

Nu kan jag faktiskt äntligen slappna av lite. Nu vet jag på ett ungefär hur länge jag kan behöva vänta utifrån när jag beställde.

Grymt bra gjort! @Webhallen

Av Vardagsrum
Skrivet av Zeddius:

Nu har det hänt grejer på Webhallens hemsida.
Kollar man på Asus 3080 Strix OC så står detta.

Uppdaterad 2020-10-06, uppdateras ej förens ny information finns
Antal bokningar 386
Nästa bekräftade leverans
7e till 8e oktober
Ej skeppade men allokerade
15-16e oktober

Står även liknande info på andra Grafikkort hos Webhallen.

Wow! Det va ju riktigt härliga nyheter!

Av Vardagsrum

Har du testat byta Bios-profil? De nya Asus-korten har en Bios-switch på själva kortet där du kan ställa in antingen Quiet eller Performance-mode (markerat Q-Mode och P-mode). Kan vara värt ett försök!

Av Vardagsrum
Skrivet av Chrisism8:

Det finns ett utryck som går "Det finns inga gratis luncher". Det syftar till att även om något verkar gratis, så är det någonstans någon som betalar för det på något sätt. Den servicen du vill ha fanns ju i många små lokala företag förr, men den stora massan av kunder valde att handla från de som var billigast, och valde att inte betala extra för kundservicen. De företagen har i största del gått i graven idag, förutom några få butiker som överlevt. Skulle kundservice ringa inköp varje gång som en kund hade en sådan fråga skulle de behöva anställa en person extra till inköpsavdelningen för att hantera sådana frågor, för den som jobbar där idag har redan ett heltidsarbete att beställa varor etc. Det kostar 700k om året.

Skulle jag kvalificerat killgissa lite så har nog de stora kedjorna kolla på när nästa 50-300 kort kommer in. Du har kanske plats 2500 i kön. De har inte den blekaste om när ditt kort kommer att komma in, inte kundtjänst, inte inköp, inte ens Asus Sverige har ett säkert datum på detta.

Det kan till och med vara så att ditt kort ligger på en båt som tuffar på från Kina as we speak, men koret kanske inte ens är allokerat än utan tillverkaren bestämmer när det är ett par dagar från Europa hur försändelsen ska allokeras mellan länder/butiker beroende på vad det har varit för tryck på de olika marknaderna och vilka marknader de tycker är viktigare att se till att det finns tillgång i.

För min del handlar dock köplatsen inte så mycket om när just mitt kort kommer in som det handlar om vilka förväntningar jag bör ha. Uppenbarligen finns det nån form av kösystem när man beställer. Kan jag då få en siffra på min order där det står ”plats 2500 i kön” så vet jag om att inte förvänta mig att kortet kommer till mig närmsta dagarna. Jag tror att det hade sparat kundtjänst väldigt många onödiga samtal.

Allt annat du skrev köper jag dock. Det är ungefär samma anekdot jag brukar dra om att H&M säljer skitbilliga kläder; nån stackars jäkel betalar priset för våran bekvämlighet.

Av Vardagsrum
Skrivet av Catglider:

Såg att inet fick in strix-korten igår, ingen som har koll på ifall webhallen fått in några än ?

Jag har haft stenkoll på min order och om det kommit mer info från Webhallen, men ingenting ännu. Chattade med dem igår och fick reda på att det förväntas komma in en leverans nån dag denna veckan, men dem vet inte när den kommer eller hur många kort som kommer.

Av Vardagsrum

Hur ofta sker släpp av den här storleken? En gång varannat år? En gång om året? Hur som helst; sätt 3-5 gubbar/gummor och ge dem bra inblick i kedjans hantering av produkten-/erna och ge dem ansvar för hantering av sociala medier med riktigt tydliga ramar. Kunderna VILL uppenbarligen engagera med deras favoritkedja så lägg bollen i din egen hörna och försök styra hur/vilken/vad för info som kommer ut.

Av Vardagsrum

@Landy

Jag la också märke till det. Än så länge från vad jag sett är det bara på ASUS-korten. Inte på MSI eller Gigabyte t.ex.

Är detta ett resultat av att ASUS dragit ut på tiden och byggt upp lager? Eller är det bara önsketänkande?
Har sett på Reddit att folk från andra länder där man inte kunnat boka kort redan fått STRIX OC efter att ha beställt igår. Det svider lite när man väntat sedan 17/9

Av Vardagsrum
Skrivet av Cequence:

Fler ÅF borde göra som Proshop gör i det danska forumet, de kör helt öppna kort och informerar sina kunder. Ett bra ex som jag läste idag var att de hade över 1000 beställningar på Asus TUF korten och hade hittills fått in runt 50st som de levererat ut. Nått för er @webhallen, @komplett, @inet

Preach! Jag tror 100% på denna approachen. Att ge någon form av info är oftast bättre än radiotystnad.

En leverans på väg in? Berätta! Även om det inte är ett specificerat datum!
En försening i leveransen? Berätta! De flesta är förlåtande och förstår att ÅF inte ansvarar för att leveranser kommer i tid.
Vad är det för modeller på väg in?
Hur många kort tror ni att det är på väg?
Kan ni inte svara på en specifik fråga om en specifik modell? Det är okej! Ingen har svaret på allt! Gör bara inte som Elgiganten så ska det nog gå bra hahaha.

Detta tror jag engagerar kunder istället för vad vi ser på vissa håll nu där man tror det värsta om ÅF för de säger ju absolut ingenting.
Skapa lite hype (i lagom mängd såklart) i dessa osäkra tider!

Av Vardagsrum
Skrivet av Aja82:

Hej.
En uppdatering kring min kompis avbeställning på Elgiganten.
Varan avbeställdes aldrig trots "agentens" löfte om detta. Inget bekräftelse mail kom. Idag chattade han med dom igen och fick svaret att varan ej kan avbeställas då den är under behandling (varit sedan den beställdes 19/9) och att den skall komma 19/10 (senaste förseningsmailet sade ju detta) och därför går den ej att avbeställa.
Min vän påpekade detta och att han fick löfte om avbeställning igår men Elgiganten kunde bara beklaga. Varan kan inte avbeställas. Han har alltså köpt "luft" från Elgiganten och dom håller hans pengar gisslan genom att hela tiden lägga om leveransdatumet i närtid. Så jävla fult.

Dafuq? Det där låter ju nästan inte ens lagligt haha! Jag hade nog tagit kontakt med konsumentombudsmannen i det läget. De kan ju inte ens leverera varan han beställt så varför skulle inte kunna kräva sina pengar tillbaka?

Av Vardagsrum
Skrivet av danielwerner:

Liten allmän fråga om dessa BIOS-lägen (Strix-korten har samma). Ändrar man till Silent via en fysisk switch på korten eller är det mjukvarumässigt? Eller funkar båda?

Strix har en fysisk switch där du väljer mellan Quiet Mode (standardinställningen) eller Performance Mode. Prestandaskillnaden uppges vara obefintlig utan det är snarare fläktkurvan som är annorlunda.

Av Vardagsrum
Skrivet av Landy:

Läste i stora tråden om man fått sitt 3080 kort skickat, att Inet hade skickat ut några Strix 3080.

Inte ett ljud från Webhallen dock.

Ja, Inet fick ju in ca 40st STRIX OC igår som de skickade ut till väntande kunder. Chattade lite med Webhallens kundtjänst efter det, men det enda han kunde säga var att dem har en försändelse påväg in som beräknas komma någon gång denna veckan. Inget datum eller antal kort, tyvärr.

Av Vardagsrum
Skrivet av Boko234:

Komplett har uppdaterat på Facebook, kanske är dessa sista leveranserna innan Golden Shower stoppet
"Komplett:
Vi har ständigt kort på väg in och kan inte ge uppdateringar i sociala medier för varje enskild produkt.
Aktuell leveranstid för just din order, som baseras på tillgång och köplats, ser du på "min sida".
Just nu har vi följande på väg nu i veckan; 3080 Strix OC, MSI 3080 Ventus OC, MSI 3080 Gaming X Trio, Gigabyte 3080 Gaming OC och såklart kort från både Gainward och Zotac. //Erik
Hantera
Gilla · Svara · 1 tim."

Det är sån info jag skulle vilja se från fler, främst Webhallen då det är där min beställning ligger. Nu vet jag att åtminstone Strix är beräknat att anlända hos Webhallen denna veckan, men är det rätt eller fel att anta att leveranser till Komplett kan spegla leveranser till Webhallen också? För visst är det Komplett som äger Webhallen?

Av Vardagsrum

Hade dem legat ute för normalt pris hade jag gett det ett försök. Gillar inte vad dessa butiker håller på med... Någon kommer ju stirra sig blind på "i lager"-symbolen och köpa det ändå...