Inlägg

Inlägg som p0ntn har skrivit i forumet
Av p0ntn
Skrivet av p_stman:

under syntetiskt stresstest så är nog inte 70C FÖR mycket, tänk också på att prollen går upp i turbo konstant, (är väl 3,7Ghz tror jag)

tempen känns dock liiite hög efter bara 5 min, men jag skulle inte tro att Inet har monterat den fel, mer erfarehet än så det har dom.

har du provat att satt CPU fläkten på 100% och stressat efter det? (kan vara att fläktprofilen är alldeles för snäll)

Min ligger på ~60 C med standard clock och standard kylare med occt stresstest.

Skickades från m.sweclockers.com

Av p0ntn
Skrivet av Memme112:

Swweeet! Tack ska testa! Har nu testat :P! Fick upp den i 48-53 grader max en intel i5 2500K! Är det bra resultat med en eftermarknadskylare?

Beror på vilken klock du har:) å vcore givetvis..

Skickades från m.sweclockers.com

Av p0ntn
Skrivet av hej1234:

Okej så jag behöver bara gå in i BIOS och ändra frekvensen till 4.0 ghz då? och sen testa o den skall hålla sig under 85 grader. Tack så mycket
Och förresten, vet du något bra program som visar tempratur på GPU och CPU samt fps när man spelar?

fraps för fps, temp på cpu gpu kan du väl ha occt eller core temp ute i windows?

Av p0ntn
Skrivet av Zyzz:

Så jag kan ha MUX-120 som verkar vara bäst enligt de flesta på mitt MSI P67A-C45 REV B3 med HP RAM ifall de sitter på andra och fjärde platsen sett från processorn?

Kolla på thermalrights hemsida för att se om den är kompatibel med ditt mb.

Av p0ntn

Så ni som har varit med om att era kylare har läkt och förstört era närliggande komponenter har fått nya komponenter + ny kylare?

Av p0ntn

coolt!

Av p0ntn

Låter skitbra tycker jag! Tänk en spelkonsol med prestandan som en highend-dator! Mumma!

Av p0ntn
Skrivet av Zyzz:

Finns det någon bra CPU-kylare som passar med high RAM minnen?

Den passar med höga ram men inte till just z68A GD55 G3 som jag har, detta vet jag av erfarenhet av att jag har en hemma som jag skulle installera men som ej passa till det moderkortet.

Av p0ntn

Händer inget med denna filmen antar jag?

Av p0ntn
Skrivet av Extremaz:

Moderkortet: med socket 1155 http://www.inet.se/produkt/1901969/msi-p67a-c45-rev-b3?name=m...
Cpu kylaren: MUX-120 med socket 1155/1156 http://www.inet.se/produkt/5321748/thermalright-mux-120-oem-s...

Vad är problemet??

Sedan om man ska ta Hyper 212+ eller MUX-120 så är ju MUX-120 mycket mer prisvärd (nu 149:-) dock så är väll Hyper lite mindre och bra om man har high profile minnen annars är ju MUX bättre

problemet är att det inte passar.

Av p0ntn
Skrivet av Phukkitt:

Varför skulle den inte passa just det moderkortet? Och vart hittar du sådan info?

För att jag har just detta moderkort och jag köpte denna kylare och fästena passar inte på ovansidan av moderkortet då SFC-"ploppar" antaligen faser? (jag kan inte exakt vad det är) men dem är ivägen när man skall fästa bracketsen på framsidan. kan länka bild om ni inte tror mig

Av p0ntn
Skrivet av Phukkitt:

Hur kommer det sig att du väljer bort MUX-120 till förmån för Hyper 212+?
MUX kyler bättre, låter mindre pga tystare medföljande fläkt och kostar dessutom nu bara 149:-, brukar/har brukat kosta 500-600:-, medans 212+ typ alltid har kostat ca. 250-350:-.
MUX'en är med andra ord ett riktigt kap.

Mux-120 passar ej till msi z68A GD-55 G3.

Skickades från m.sweclockers.com

Av p0ntn
Skrivet av rabiesekorre:

Standardfras vid supportärenden, lär ju knappast ske.

Okej, för den första kunde jag byta utan något klydd.

Skrivet av Dr.Mabuse:

Utskicket du har fått är ett standardsvar då det finns många klantskallar därute med tummen mitt i handen. Har du installerat din kylare efter konstens alla regler finns det inte så mycket att oroa sig för.
Det som dock kan ge upphov till diskussion är om teknikern inte kan (eller vill, man vet ju aldrig) återskapa problemet. Då kommer de kräva dig på en undersökningsavgift. Mitt råd är att försöka dokumentera problemet så långt det går med t.ex video. Eller om du har möjlighet att ta med dig datorn till butiken så de kan höra själva.

Ja, jag har redan filmat en snutt med mobilen där man tydligt hör tick-ljudet. Ta med datorn blir dock inte aktuellt då jag har installerat standardkylaren sålänge..

Skrivet av Gloremir:

små flinar för mig själv. vad har PSU emd detta att göra?

men OT:

som sagt det är standardsvar. rma den. får du ännu 1 till som är såhär så kan du häva köpet. o köp då något annat helt enkelt.

Ja, jag köpte en thermalright MUX120 på inet-rean, tyvärr visade det sig att jag hade sfc klosar på moderkortet ivägen för att fästa bracketsen trots att det är ett 1155 mb jag har. Tur är kan jag ge de till brorsan men vet inte vilken jag ska köpa isåfall, har höga minnen och väldigt få kylare får plats med det känns det som.

Skrivet av Apelsingummi:

Jag har exakt samma problem med min och skickade faktiskt ett mail till samma butik för att reklamera min, skall bli intressant att se vad de svarar mig.
Skulle de jäklas kan vi ju alltid gå ihop och, jag vet inte, kunna utöva större press på dem? Eller gå till KO motsv.

Mvh/Calle

Okej, ja för detta blir isåfall min andra som jag reklamerar. Tänkte sticka dit nu över helgen och snacka med dem samt då helst byta också. Får se vad dem säger.. Sist sa de att detta var den första dem hade bytat pga tickljud... Tror jag knappast på eller så är folk så lata att dem inte bryr sig, jag vet inte.

Tack för alla svar hittills.

Av p0ntn

Tvingas betala för att byta ut en defekt vara? antec 620

Hej alla glada.

Jag tillhör den gruppen som har råkat ut för kaffekokar antec 620, dvs att dem knarrar som in i bomben! Lyckligtvis kunde jag byta ut min första mot en ny och blev exalterad för att få komma hem och prova den. Den börjar ganska bra första tiden med minimalt knarr men redan efter någon dag så knarrar det fruktansvärt mycket så man hör det tydligt vart än i mitt rum man står (tänk er ett vanligt sovrum 10-12kvm)

Efter ytterligare mail till webhallen får jag nu detta svaret:

"Hejsan,

Jag beklagar det inträffade. Du har givetvis rätt att lämna in varan för bedömning i ett garantiärende. Om det är fråga om ett fabrikationsfel så gäller garantin och du behöver då givetvis inte betala någon serviceavgift.

Observera att om defekten har uppstått på grund av handhavandefel, så kan en avgift på 250kr för testarbetet tillkomma. Samma avgift blir aktuell om den bedöms vara felfri.

Kom ihåg att förutom själva varan ta med ditt kvitto eller ordernummer.

Med vänliga hälsningar / Kind regards

Rickard Lundbäck"

Min fråga.. Vad skulle jag kunna ha gjort för att få den att knarra ifall det nu inte är ett fabrikationsfel? Har installerat den enligt manualen och följt instruktionerna. Vad händer ifall dem säger att det inte är något fel på den och jag blir tvungen att betala 250kr för deras "service" som i själva verket tar högst 5 min efter att man kopplat in den till en 12V-lina samt få tillbaka den lika jävligt som den låter nu?

Hoppas det kan bli en seriös och givande diskussion, någon som har varit med om att bli tvingade att betala för en inlämnad vara som är defekt?

mvh

Av p0ntn
Skrivet av Chris@bequiet!:

I hear you, unfortunately we won't be offering the F1 any longer. The Straight Power E9 is an awesome series and the prices will go down also once more shops are listing them. As I mentioned before we have basically all the major stores up this or next week. We have the Straight Power E9 with 400W if that is low enough for you. The problem is and will always be that the production of a 300W PSU is nearly identical to a 400W PSU.

We are here for the long run!

Chris

Nice to see someone representin the company in the forums=)

Av p0ntn

Haha kommer inte in på någon av sidorna.

Av p0ntn
Skrivet av Kamidutten:

Hejsan,

Jag håller på och bygger ihop en ny speldator där allt blir nytt, förutom en hårddisk, chassit + fläktar samt nätagg, eller borde jag kanske skaffa mig ett nytt?

Nuvarande nätagg är, som titeln säger, ett Corair HX620w, ett nätagg som tjänat mig väl under några år och som jag inte har något att klaga på.

Kommande dator blir:
Intel i5 2500k, 3.3GHz
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3
Kingston DDR3 HyperX 1600MHz
ASUS Radeon HD 7970 DirectCU II "Top"
Corsair SSD Force GT 120Gb

Samt nuvarande delar som är:
Corsair H80 Hydro series
& ett Fractal Design XL med totalt 4st 140mm fläktar + 1st 180mm

Jag har ingen som helst aning vad ett sådant system kan behöva i watt, det verkar ju gå ganska bra just nu, men de kommande komponenterna är ju lite vassare än vad som sitter i nu.

I ett test av ett xfx 7970 här på sweclockers, såg jag att det låg på cirka 385w utan överklockning och på cirka 486 med överklockning. En titt på rekommenderat nätagg för just ASUS kortet står det 550w. Dessutom ser jag att iaf xfx kortet kör med 1st 6-pin PCI-E och 1st 8-pin PCI-E för strömförsörjningen, har för mig att ASUS korten kör med 2st 8-pin faktiskt. Problemet då är att mitt nuvarande endast har 2st 6pin kontakter. Så summa summarum blir om strömmen (620w) kommer räcka för att driva kommande system och om det är lätt (om ens möjligt) att hitta skarvar för 6-pin PCI-E till 8-pin PCI-E ?

Kanske borde man köpa sig ett nytt? Så man vet att systemet kommer vara stabilt, så vad bör räcka i ren styrka? Duger ett 650w? Eller måste jag dra iväg upp emot 700w för att det skall gå bra? När jag tittar runt på komplett så har jag främst tittat på Corsair igen, då jag är nöjd med mitt nuvarande, men jag blir inte riktigt klok på vad de olika nätaggen har för kontakter...

Jag lägger mig gärna under tusenlappen, gärna något modulärt. Kanske ett Corsair TX 650W/750W V2?

Jag kör 2500k, 6950 2gb. 8gb ram, 1xSSD, 2xHDD, 3 fläktar med Corsair VX 550W = funkar för mig.

Av p0ntn

Nice kan kolla vcore med tex OCCT, core temp, HWmonitor, CPU-Z etc ifall ni undrar

Av p0ntn

haha kul om man hittar någon här som man har ignoreat för man tyckt personen ifråga varit helt åt helvete

EDIT: ja lite OT kanske

Av p0ntn
Skrivet av Malawie:

http://www.inet.se/produkt/6308750/thermalright-hr-02-macho?n...
Har den själv, Kyler min FX-4110 @4,5Ghz, V-core 1,51 V, vet inte hur bra den presterar mot andra Noctua och Phantek, Den är däremot tyst även med fläkten på högsta, ligger på 41c efter långt BF3 spelande och billigare än dom andra.
Mvh

har du low lr highprofile minnesmoduler?