Inlägg

Inlägg som p0ntn har skrivit i forumet
Av p0ntn
Skrivet av Cebius:

Går detta att göra med ett Gigabyte GTX 460 1gb OC?
Och tror ni att flänsar på VRAM:en krävs?

Samt en nybörjarfråga: Ska fläkten på Antec Kuhlern blåsa utåt eller inåt? Har ett Fractal Define R3, fläkt fram som blåser inåt, fläkt bak som blåser bakåt.

"nyrbörjar fråga" Prova själv för tusan.

Av p0ntn
Skrivet av NaWi:

Synd bara att dom troligtvis kommer öppna i Stockholm. Hade hellre sett att de öppnade i Malmö.

Kunde öppnat i malmös nya köpcentrum som byggs ju, nordens största, hade passat bra där tror jag.

Av p0ntn
Skrivet av pumba-kung:

å andra sidan skriver dom ju i recensionen
"med gott om utrymme för minnesmodulerna"

För deras low profile minnen, ja, Står inget om high-profile funkar.

Av p0ntn

lite smått offtopic, men så exakt lät min första antec kuler 620 samt även min andra som jag fick ny när jag lämnade in den gamla

Av p0ntn
Skrivet av Aera:

Kolla moderkortet och måtten på kylaren. Lämnade tillbaka min HR-02 efter att den inte passade mitt p8z68-v pro/gen3 (kylflänsar på mobo som tog emot).

okej, men då fick du den äldre bracketen, dem ska skickade med mindre nu vad jag har hört.

Av p0ntn
Skrivet av pumba-kung:

beror på vilket moderkort du har alltså hur tätt minnesmodulerna sitter gentemot cpu sockeln
men bör inte vara något problem

kolla sweclockers recension http://www.sweclockers.com/recension/14710-processorkylare-vi...

har kollat den grundligt

Men dem kör med lp-minnen och dem har inte en bild där man ser allt från sidan vilket hade varit bra så man hade kunnat se avståndet mellan fläkten och minnena.

Av p0ntn

Passar Thermalright HR-02 Macho med High-profile minnen?

Hej

Jag har 2 st high-profile vengeance minnen, passar denna fläkt till det eller ej? Någon som har erfarenhet av detta?

mvh

Av p0ntn

Förstår inte hur så många kan prisa 620, är inne på min andra och pumpen tickar på lika fint(läs irriterande) som den första. Visst den kyler bra men för folk som inte tål små störande tickljud är detta ett katastrofköp.

mvh

Av p0ntn
Skrivet av Addeman_88:

Japp, jag har LP-minnen!

Har precis monterat den. Ligger på 50 C i Bios nu och 48 som högst när jag spelar WoW! Blev en himla skillnad!

Är 50 C i BIOS okej?

ja

Av p0ntn

Intressant att du använder ordet "riktig*. Så den man får med fractal design chassin är inte *riktig*?

Av p0ntn

Bumb.

Var och bytade min i fredags, tyvärr måste jag ha brutal otur eller så är något fel på min dator. Den nya kylare ungefär samma som den föregående men tyvärr låter den fortfarande med det där tickande ljudet likt en extremt överarbetande hhd som är påväg att paja.

Någon som har något förslag?

EDIT: Har testat flera olika inkopplingar med sladdarna, nu kör jag pumpen till cpu_fan och fläkten vid radiatorn till sys_fan1.

Av p0ntn

En som har tänkt lite för mycket verkar det som:) skriv gärna om du behöver hjälp med ett datorbygge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av p0ntn
Skrivet av lanbonden:

Beror på hur du kopplat in den, är den monterad via pumpen tror jag inte det går men är inte säker då jag själv inte kom så lång i monteringen med originalfläkten då den lät för mycket för mig

okej, nä jag funderar iofs på at byta ut den, men är det lugnt att man har pumpen kopplad till cpu_fan sen själva fläkten till radiatorn antingen till en fläktkontroller eller en annan fan port på mb bara? och lämnar den som kommer från pumpen fri?

Av p0ntn
Skrivet av lanbonden:

Pumpen ska alltid gå i 1400rpm, fläkten däremot ska kunna gå i 2kRPM och det gjorde min nog också med tanke på hur mycket den lät...
Min gissning är att du kollar hastigheten på pumpen i speedfan eller var det nu är du kontrollerar det.

okej, så man kan alltså inte kolla hur snabbt fläkten snurrar?

Av p0ntn

Antec Kuhler 620, konstant 1.4kRPM men enligt tillverkare ska den gå mellan 1.4k-2.0k

Ja som titlen säger, varför går den bara i 1400 men på alla möjliga sidor där man kan köpa den så står det i specen att den ska gå mellan 1400 till 2000 rpm?

Någon som vet varför det är så?

mvh

Av p0ntn

Haha, komplett har verkligen lyckats idag.. hahahah

Av p0ntn
Skrivet av lucifer54321:

Hej,
Jag har överklockat både processor (2500k) och Grafikkort (gtx 580), allt var stabilt i både prime95 och kombustor.
Men när jag startade skyrim så fick jag artefakter, så därför resetade jag inställningarna i Afterburner (har sparat original settings i en profil). Detta gjorde att artefakterna försvann i skyrim, men spelet hänger sig efter cirka en timmes körtid och ibland blir det reboot, ingen bluescreen.

Jag har pillat alldeles för mycket i BIOS för mitt eget bästa och tänkte gå tillbaka till grundinställningar, men jag hade självklart inte sparat någon OC-profil... och om jag sparar om defaultläget (reset to default) så ändras inte allt tillbaka(tex long duration power maintained) som det var vid köp.
Så därför undrar jag om det någonstans går att få tag på stocksettings till mitt moderkort. Vore skönt att kunna gå tillbaka eftersom att skyrim inte krashade innan jag började överklocka. (försökt att leta på google men inget resultat, inte heller på msi's hemsida...)
Någon här som inte ändrat något i OC-settings som kan copy/pasta sina settings eller vet någon stans där det går att hitta.

Jag får i övrigt inga artefakter eller bluescreens när jag inte spelar. Temperaturerna ligger på ~30 idle och ~60 i load på processorn. Har en H60 som kyler cpu.

Påtal om det moderkortet så har jag samma. Klockade min 2500k till 4.1ghz i helgen vilken klara 1h i occt utan några problem, sen idag laddade jag ner msi control center och skulle se om man kunde ändra chassifläktarnas rpm från det programmet. Digert misstag, utan att ens klicka på apply i programmet så klockade cpun ner sig till 3.3ghz och jag bara woot? Starta sedan om datorn och fick bluescreen. Sedan in i bios igen och pilla o dra ner den till stock och nu flyter det på som vanligt. Enda problemet nu är att jag dock inte klocka upp den till ynka 4.1ghz som jag hade innandå den fastnar i blackscreen innan windows loadingscreenen.

Någon som vet något?

Av p0ntn

Kommer inte in i UEFI.

Tja.

Byta ut min antec 620 som lät som en kaffekokare häromdagen till en ny, den är lite tystare vilket jag är glad över. Nu till det intressanta, första starten av datorn fastnar den i uppstarten innan windowsskärmen kommer fram.. Jag startar om den bara och allt är som vanligt.
Sen nu när ja precis tänkt överklocka min setup så är det så att jag inte kommer in i UEFI:et utan när jag klickar på delete kommer den svarta skärmen fram och det står "entering setup" längst ner till vänster men det händer inget. Jag startar om datorn igen och kommer in utan problem i windows..

Kan allt detta beror på att jag byter ut en kylare och isåfall varför? Fett skumt tycker jag.

Min dator: 550w corsair nätagg, msi z68a-gd55 g3, hd 6950 2gb, 8gb vengeance, antec kuler 620, corsair force 3 series 120gb ssd, samt 2 hdds och en extern hdd på usb.

Hjälp tack...

mvh

Av p0ntn
Skrivet av rydan19:

Hej! Min antec 620 gör ett konstigt ljud ifrån sig. låter ungefär såhär: http://www.youtube.com/watch?v=1-uPsmUi32g Nu undrar jag bara om detta är farligt på något sätt?

farligt vet jag inte, jobbigt som f*n dock.

Av p0ntn
Skrivet av matte70:

Fläkten från till radiatorn skall kopplas till pumpen, inget annat. Pumpen drivs med molexkontakt från nätagg. Läs instruktionerna innan man börjar koppla in prylar!

gäller detta även för antexc 620?