Inlägg

Inlägg som Claews har skrivit i forumet
Av Claews

Någon här som har problem med att bilden bränner in temporärt vid överklockning?

Av Claews

Gigabyte gtx 670 Windforce x3 för 2349kr. Närmsta konkurent enligt prisjakt 2990kr.

Av Claews

Du måste öppna en port i första routern/modemet du fått från comhem. Porten ska öppnas mot den IP som är för n66u( den IP:n du använder för att konfigurera n66u). Sen i n66u vidarebefodrar du till datorn du vill ha porten öppen mot. Om du inte vet vilken ip du har för datorn kan du kolla via kommandotolken med kommandot ipconfig.

Av Claews
Skrivet av MrGangBanger:

Tackar för hjälpen. Har du en länk till bakgrunden?

Här är en länk till bakgrunden jag använder: https://dl.dropboxusercontent.com/u/13951379/windows-8-planet...

Av Claews
Skrivet av MrGangBanger:

Hur fixade du den bakgrunden i Metro?

Stoppar bilden som bakgrund i desktop läge och sen finns den för mig att välja i modern-ui läge. Om detta inte funkar för dig så länkas det ett verktyg för att ändra bakgrunden i första posten.

Av Claews
Av Claews

Corsair Vengeance K95( obs demo vara). 1031kr hos dustinhome, billigaste på prisjakt 1300kr.
http://www.dustinhome.se/product/5010750056/corsair-vengeance...

Av Claews
Skrivet av ASUSG15:

Hej! Försöker köra en kopierad kod men får det inte att fungera. Om någon skulle kunna hjälpa mig att rätta till koden så vore det toppen!

Koden i fråga ser ut såhär:

#!/usr/bin/env python import os import xively import subprocess import time import datetime import requests FEED_ID = "id" API_KEY = "nyckel" # initialize api client api = xively.XivelyAPIClient(API_KEY) # function to read the temperature from ds18b20 temperature sensor on i2c def read_temperature(): tempfile = open("/sys/bus/w1/devices/28-00000504dc84") thetext = tempfile.read() tempfile.close() tempdata = thetext.split("\n")[1].split(" ")[9] temperature = float(tempdata[2:]) temperature = temperature / 1000 return temperature # function to return a datastream object. This either creates a new datastream, # or returns an existing one def get_datastream(feed): try: datastream = feed.datastreams.get("TemperatureSensor") return datastream except: datastream = feed.datastreams.create("TemperatureSensor", tags="temperature") return datastream # main program entry point - runs continuously updating our datastream with the # latest temperature reading def run(): feed = api.feeds.get(FEED_ID) datastream = get_datastream(feed) datastream.max_value = None datastream.min_value = None while True: degreesCelcius = read_temperature() datastream.current_value = degreesCelcius datastream.at = datetime.datetime.utcnow() try: datastream.update() except requests.HTTPError as e: print "HTTPError({0}): {1}".format(e.errno, e.strerror) time.sleep(10) run()

Dold text

Och när jag försöker köra koden får jag detta meddelande!

File "temperaturelogger.py", line 17 thetext = tempfile.read() ^ IndentationError: unexpected indent

Vad är det som ger felmeddelandet? All hjälp uppskattas!

Mvh Emil

Nu vet jag inte om de beror på att du har kopierat galet men de borde väl ändå vara så här( se rad 16-17 & kommentarer). Gissar på att den klagar på inskjuten pga att det inte defineras någon funktion innan och bör därför inte vara inskjuten.

#!/usr/bin/env python import os import xively import subprocess import time import datetime import requests FEED_ID = "id" API_KEY = "nyckel" # initialize api client api = xively.XivelyAPIClient(API_KEY) # function to read the temperature from ds18b20 temperature sensor on i2c. Massor hade hoppat upp den här raden def read_temperature(): #flyttade ner, definera funktion tempfile = open("/sys/bus/w1/devices/28-00000504dc84") #flytta även ner denna, öppna fil thetext = tempfile.read() tempfile.close() tempdata = thetext.split("\n")[1].split(" ")[9] temperature = float(tempdata[2:]) temperature = temperature / 1000 return temperature # function to return a datastream object. This either creates a new datastream, # or returns an existing one def get_datastream(feed): try: datastream = feed.datastreams.get("TemperatureSensor") return datastream except: datastream = feed.datastreams.create("TemperatureSensor", tags="temperature") return datastream # main program entry point - runs continuously updating our datastream with the # latest temperature reading def run(): feed = api.feeds.get(FEED_ID) datastream = get_datastream(feed) datastream.max_value = None datastream.min_value = None while True: degreesCelcius = read_temperature() datastream.current_value = degreesCelcius datastream.at = datetime.datetime.utcnow() try: datastream.update() except requests.HTTPError as e: print "HTTPError({0}): {1}".format(e.errno, e.strerror) time.sleep(10) run()

Dold text
Av Claews

Fick just min skärm som jag beställde från accessorieswhole. Man kan inte mer än vara grymt nöjd. Inga döda pixlar, minimalt med bleed och snabb leverans. Har inte provat överklocka den eller börjat ändra färgprofiler. Men misstänker att jag kommer göra de inom kort.

Av Claews

Jag uppskattar då det finns möjlighet att använda swedbanks tjänst e-kort. Vilket inte är möjligt alltid, har nå att göra med hur själva betalningen sker. E-kort innebär att man skapar ett temporärt kort för varje köp och på så sätt döljer ens riktiga kortnummer. Du kan läsa mer vad de innebär här.

Av Claews
Skrivet av Intel3770:

Tjenare. Beställde en sådan skärm då min gamla gått sönder.
Har läst att den kan vara väldigt gul i färgerna vid leverans och att många har haft svårt med att ställa in kontrast saturation etc etc.

Tänkte om ni vill dela med er av era inställningar på era skärmar så man kanske kan hitta något
Som passar ögat;) Verkar ju finnas en del inställningsmöjligheter på den skärmen.

Mvh

Hej, finns ICC-profil för din skärm här som du kan prova om du är missnöjd med färgerna/gamman.

Av Claews

Är själv inne på att göra som det nämns i föregående inlägg, att bygga ett eget. Med hjälp av ett sånt här och sätta fast på en platta.

Av Claews
Skrivet av saekert:

Tjena va o köpte en ny tv idag som jag också tänkt o ha till spelandet...

så jag drog o köpte en samsung 100hz fullhd.

så kommer jag hem kopplar in den med hdmi sladden (1.4). För den har inge VGA.. startar datorn in i nvidia kontrollpanelen och ska ställa in 100hz men max är 60hz! lirarn på mediamarkt stog o sa "jaja de funkar med hdmi..."

Så nu undrar jag om det är jag som gör något fel eller om det inte funkar

http://i.imgur.com/XiFkI3R.jpg

Skulle underlätta om du skrev vilken modell det var. Går även att skapa egna upplösningar( på knappen "anpassa..."), där man själv väljer bilduppdateringsfrekvesen och upplösning. Men om tvn inte är en äkta 100Hz så kan det kanske skada tvn.

Av Claews
Skrivet av jimmooooo:

Hej, som rubriken lyder så har jag problem med mina Logitech Z623. Köpte dessa idag.

Har en kompis som har likadana och jag har hört dom tidigare, bultande bas och otroligt starkt ljud! Så jag köpte dessa själv..
Men jag vet inte vad felet är med mina som jag har kopplat in? Till problemet.

Basen dunkar knappt nå. I såna låtar som ska dunka otroligt mycket så dunkar dom i princip ingenting, sämre än högtalare så som Z523 osv. MYCKET SÄMRE.
Jag har vridit på "rattarna" på högtalaren och satt basen på max, dunkar ingenting typ. Men.. Helt plötsligt då jag såg film och på ett ställe dunkade det till otroligt mycket, men sedan inge mer.. Vad kan felet vara? Fråga gärna om det är något mer ni undrar. Har säkert inte skrivit så tydligt eftersom att jag skriver detta i frustration.

/ Jimmy

Det finns en mindre ratt på en av högtalaren som man ändrar basen på. Jag har dom och de dunkar nå otroligt om man vrider basen på max.

Av Claews
Skrivet av Toker101:

Operativsystem: Microsoft Windows 7 och senaste drivrutinerna
Processor: AMD Phenom II X4 945 3.0GHz
Processorkylare: Cooler master (kommer inte ihåg vad jag köpte , ej orginal iaf)
Moderkort: ASUS Formula IV
Minne: 3x 2mbKingston DDR3 HyperX 1600MHz & 1x4mb Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB
Grafikkort: XFX Radeon HD 7950
Hårddisk: Kingston 120 GB SSD-disk
Nätaggregat:Corsair Cooler Master HX 750 W
Chassi : Fractal Design Define R4 med tillhörande 3 fläktar (två fram och 1 bak)
Övrig kylning: 1x120mm insug och 2x80mm utblås i lådan
Övriga komponenter: DVD-brännare/läsare
Temperaturer: 69C processor med full belastning, kring 28C i lådan

Problemet är att efter ca 1½ timma så går min ping (CSS GO) från dryga 170-200 ner till 20-30 och jag laggar som bara den. Köpte just det nya grafikkortet och SSD-disken.
Misstänker att det är processorn och mobo som är problemet, men vill gärna höra mig för om det är någon som har några andra idéer.

Jag misstänker att det är fps du pratar om eftersom ping vill man gärna ha så låg som möjligt. Vad för temperatur har du på grafikkortet?

Av Claews
Skrivet av ronnylov:

Hej!

Har köpt en Lenovo thinkpad T61 på tradera för min dotter vill ha en bärbar dator. Problemet är att hon vill den ska vara rosa, men den är svart. Funderat på spraya den men det kanske finns någon film man kan klistra på istället?

Några tips på hur man pimpar en gammal laptop?

Här finns massor av skins man kan klistra på sin dator. 14.1 och 15.4 tums modellen.

Av Claews

Google Nexus 7 16GB wifi för 1690kr, billigast på prisjakt( från vettig butik) är 1889kr

Av Claews
Skrivet av Kaargo:

Hej jag är ny här på Sweclockers, så jag antar att det är här jag skulle posta mus problem :3. Men som sagt så har jag problem med scroll knappen på min Razer Naga när jag trycker ner den, allstå t.ex. om jag ska få upp en ny länk på en annan flik. Det funkar att scrolla med den och jag har försökt rycka ut den och sätta i den igen och blåsa med tryckluft men inget har funkat ännu :/. Skulle vara väldigt tacksam om någon kan hjälpa mig

//Kaargo

Jag hade samma problem med min naga, dock hade den ca 1½år på nacken. Scrollhjulet gav helt enkelt upp och kort därefter slutade även scrolla fungera. De du kan prova är ju uppdatera firmwire om du inte har senaste och prova musen i en annan dator.

Av Claews
Skrivet av Sowz:

Hej, har köpt ett Creative Tactic 3d Omega. Är ganska nöjd förutom att jag inte tycker komforten är tillräckligt eftersom högtalaren är utåtbuktad och alltså trycker möt örat. Gropen för örat är inte tillräckligt djup. Men nedanför till frågan:

Om du inte lyssnar på något och all musik är avstängd i ditt headset, kan du då höra ett tyst litet brus? Det kanske är svårt för er att höra men om ni sitter helt tyst och lyssnar och sedan stänger av headsetet samtidigt som ni har det kvar på huvudet, blir det tyst då?

Söker hjälp av någon som har liknande Headset i Creatives Tactic3d generation, exempelvis Wrath.

Tacksam för svar!

Jag hör ett ytterst svagt brus i mina tactic 3d omega. Man hör det lättast genom att ha dom på sig, sen slå av och på.

Av Claews
Skrivet av linuscool2:

Hon har haft iOS i cirka en lite mer än en månad... Men hon fattar något ändå. Det ända hon gör är att smsa, ringa.

Prova byta mobil i en vecka och se om hon eller du saknar den modell ni hade tidigare. Alternativt kan du ju prata med din mamma och höra om hon har något emot ett byte.