Inlägg

Inlägg som Claews har skrivit i forumet
Av Claews

Förmodligen morsan eftersom hon har blivit van vid iOS. Skulle bli en relativt stor omställning för hon att börja använda en android enhet.

Av Claews

Vi hade följande bok i vår pythonkurs på LTU. Tyckte boken var väldigt tråkig och slutade med att jag pluggade genom codecademy

Av Claews

Tillverkare: Gigabyte
Modell: GTX 670 OC WF3
Klockfrekvens GPU: 1267Mhz( offset +110)
Klockfrekvens VRAM: 3734Mhz( offset +730)
Spänning GPU: 1174mV
Spänning VRAM: original
Kylning: Windforce x3
Temp idle/load: 35C/62C
Överklockningsmjukvara: EVGA Precision X 4.1.0

http://i39.tinypic.com/a1txl3.jpg

( logmein mirror driver är för fjärrstyrning...)

Av Claews
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

FTB har redan allt man behöver.

Problemet med FTB är att det inte har något plugin stöd. Samt att man är låst till just de modsen.

Skrivet av LemonIllusion:

Herregud! Byt genast till en läslig font på hemsidan.

Skall åtgärda det, tack.

Skrivet av Reyintaz:

En lista över modsen vore ändå trevlig att ha på hemsidan istället för i launchern. Tänk om en person kommer och läser om servern, inser att han inte se vad servern har för mods utan att ladda hem launchern - Då går han bara därifrån utan att undersöka mer.

Som jag!

Har lagt upp lista på mods och plugins på hemsidan.

Av Claews

[Minecraft] 1.5.1 custom modpack pve/pvp | Techwar.se

Hej,

Jag har en själv hostad server med ett eget komponerat modpack med stark fokus på både pvp och pve. Har även gjort en hemsida till servern som regler, hur man kommer åt den & generell information finns. Hemsidan heter Techwar.se( obs skriven på engelska, då jag kanske vid senare skede vill göra den internationell).

Varför spela på denna server?
För denna server är unik, det är den enda server som kör just den här uppsättning av mods och plugins. Ni kommer väldigt nära ägaren och kan därför med lätthet påverka vilka mods/plugins ni vill ska komma in på servern.

Serverns mål?
Att skapa en balanserad upplevelse mellan pvp och pve.

Plugins och mods?
Hela listan för mods går att se då man lagt till modpacket i technic launcher. Jag tycker en vanilla server dör för fort och har därför valt mängder av mods som skall förlänga livslängden.

Om det är några övriga frågor angående servern som inte kan besvaras genom min kassa hemsida eller i detta inlägg, så kan vi ta dom i den här tråden.

Av Claews

På min kuhler 620 stoppade jag pumpen till molex( 4pin). Köpte 2st pwm styrda fläktar som jag monterade på CPU_fan och CPU_OPT( eller nån sånt). Jag tror inte pumpen mår så bra av att gå upp och ner i varv. För att få bort luft så rörde jag omkring radiatorn( med pumpen igång) innan jag monterade fast den.

Av Claews
Skrivet av Gronze:

Jag har nyligen köpt ett kort från Inet, där dom hadde rea på kortet!
Vet dock inte om det var ett bra köp!
http://www.inet.se/produkt/5409472/kfa2-geforce-gtx-670-2048m....

Funderade lite på att köpa detta kortet annars;
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=771253
660 3gb från komplett.

vet dock inte vad skillnaden mellan dessa kort är förutom att 670 är ett nyare kort!
Borde jag returnera 670 och köpa 660n istället kanske? för när jag gemför båda så ser det ut som att 670n har mindre GPU.
GPU-tillverkare Nvidia
Modell GeForce GTX 670
Frekvens 915 MHz, (980 Mhz Boost Clock)
Streamprocessorer / pipes 1344 st.

men kollar man på 660n så ser det ut att den är snabbare?!
Grafikmotor NVIDIA GeForce GTX 660
Kärnklocka 1046 MHz
Snabbklocka 1111 MHz.
Snälla hjälp mig och bestäm om jag gjort ett bra köp eller inte ;S och förklara varför det andra kortet e bättre än det andra tack!

670 har en högre minnesbuss vilket gör att den kan adressera mer minne snabbare.
Tänk dig att du har en vanlig tvåfilig väg - Bara två rader med bilar kan passera samtidigt.
Om du istället har Autobahn - Många fler rader med bilar, och många kan passera samtidigt.

Från vad jag läst från andra trådar så har 680 haft problem att adressera 4GB, så jag står mig tveksam till att 660 192-bits minnesbuss orkar med att adressera 3GB. Men som du nämner så är klockfrekvensen högre på 660:it men enklast är ju att kolla på sweclockers tester. Observera att testet är ganska gammalt. Så de bör prestera bättre, men skillnaden mellan korten bör väl vara ganska lika. Du kan även kolla på en tråd som diskuterar kortet du funderar på.

Av Claews

Jag ser ingen ide att ha en 1080p kamera eftersom man ändå kommer förminska bilden såpass mycket( man vill ju inte täcka hela streamen med face-cam).
Logitech C270 720p
+rabatten: Just nu ger vi dig 50kr rabatt på alla ordrar över 100kr! Ange rabattkod: rea13 i kassan för att få rabatten. Rabattkoden gäller till och med 30/4.
Väldigt prisvärd och har fått bra kritik.

Av Claews

Jag hade två fläktar noctua fläktar NF-P12 på min kuhler 620 förut men dessa lätt för mycket. Jag körde dom på 1300RPM, lyckades aldrig ändra hastigheten via mjukvara/bios. Och bytte till Akasa viper, dom är pwm styrda så man kan välja hur mycket de ska låta/blåsa.

Av Claews
Skrivet av edasvangen:

Har en identisk stol på jobbet just nu då den gamla(som förövrigt var nyare än denna som har cirklat omkring på kontoret i 10+ år..) gick sönder och upplever att hur jag än ställer in den så blir det spänt mellan skulderbladen och i nedre rygg, slutar med ryggvärk i slutet av veckan.. något jag inte upplevde med den förra som var en av de dyraste kinnarpsmodellerna och chefen ser ingen motivation till ett nytt köp(totalt skiter i att jag får direkt ONT i ryggen av stolen), suck.. blev bara en massa gnäll nu men.. hur lång är du? kanske är stolen för liten för mig?(189cm och ganska "kraftig":P)

Har även haft en mark hemma som var ännu värre, noll stöd för ryggen, knakade och blev efter ett tag ranglig och skruvarna gick inte att skruva åt ordentligt, sitter numera med något norskt märke som fungerar helt ok.

Jag är kring 186cm och "kraftig". Har inte upplevt någon försämring med stolen och sitter som en kung

Av Claews

Har haft en likadan stol. Armstöden sprack upp efter 1-2månader. Började knaka strax därefter. Sprejade in 5-56 det löste problemet temporärt men knakandet återkom efter nån vecka. Ramlade även ut några små delar ur stolen vilket resulterade i att hela stolen lutade åt höger. Slutade med att jag bytte till Kinnarps 8000(8232N34), inte riktigt samma prisklass men ack så skön.

Av Claews

De är väl nått sånt här du letar efter? dust plug iphone 5.
Gratis frakt till Sverige, dock ganska lång leveranstid.

Av Claews
Skrivet av ZAIZAI:

Vad är det som sitter precis ovanför den lilla radiatorn och kyls med en 140 mm fläkt?

Hårddiskarna är där bakom i standardutförande av 800D

Av Claews
Skrivet av tommielag:

Hej! Kan säga att jag antagligen kommer köpa detta grafikkort. Den har bra recensioner mm. Ni har makten! Är det något jag borde akta mig för som inte är bra med detta kort? Fungerar den bra med mitt moderkort Asus M5A97 och min processor AMD Athlon II.

Jag tycker det är väldigt bra kort, så gott som ljudlöst och presterar avsevärt bättre än mitt gamla gtx570. Med överklockning så kan man få upp det till ett 680 i prestanda.Dock som de nämnts tidigare i tråden kommer dessvärre din processor att flaska systemet.

De säljs väldigt billigt just nu på CDON.com då de kör sin 15%rabatt på utvalda produkter.
http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte_geforce_gtx_670_oc_2gb_...
och ange koden SWECMAR13. Så kostar kortet endast 2759 kr+frakt.

Av Claews
Skrivet av Fuimelven:

Tja! Håller på med min första Gaming rigg, har tänkt mig att gå Svart/Orange med Vit sleeving på alla kablar. Har däremot lite frågor om lackering och dylikt!

1) Ram: Har 16GB Corsair Vengance LP, Kan man få bort skyddet runt så att man kan lackera plasten? Förslag?
2) Pins: Finns det någonstans som man kan köpa hel-Orangea pins ? inte ''see through'' plast utan helt orange som ''Com'' i slutet på Sweclockers?
3) Fläktar: Blir det sämre luftflöde om man lackerar en fläkt?

Tack på förhand!

Som svar på 2)
Inte helt hundra på om det är de här du menar men: orangea förlägnare från NZXT.

Av Claews

Hittade ingen återförsäljare när jag snabb sökte. Men det här kortet ser väldigt smalt ut http://videocardz.com/32620/galaxy-single-slot-galaxy-gtx-670...

Av Claews

Det är ju insidan som räknas( på burken)

Av Claews

Enligt wikipedia ska hdmi 1.4b stödja 1080p video @ 120Hz. Vilket funkade för mig mellan min stationära( se sig) och min skärm. Vet inte om de är samma funktionalitet hos laptops.

HDMI 1.4b was released on October 11, 2011.[146] One of the new features is that it adds support to 1080p video at 120 Hz.[147] All future versions of the HDMI specification will be made by the HDMI Forum that was created on October 25, 2011.[15][148]
källa

Dold text
Av Claews
Skrivet av darknessviking:

köpte en sån mus för ungefär ett år/halvår sen,och för två veckor sen så började vänsterknappen dubbelklicka,vilket enligt forum är pga att klickgrejjen inuti är slut.

anyways,jag köpte en ny likadan datamus,men nu har jag istället problem med att
1.rullhjulet rullar av sig självt,har aldrig haft problem med det förut,verkar nästan vara glapp,eller om det kan vara att lagret inuti är ojämt??
2. den verkar tappa inställningarna på tumknapparna! jag har ställt in så att de övre ska vara "framåt/bakåt",men den tolkar det som "mittenknappen som scrollar" istället.
SNARK. vet någon vad detta kan bero på?

1. Rullhjulet, du kan inte råkat komma åt knappen precis under( sett från ovan), där byter man ju hur scrollhjulet ska agera.
2. Du råkar inte ha kommit åt profilbyte? Annars känns de väldigt konstigt. Kan även vara så att du valt hämta profilerna från musen( vilket bör skriva över de nuvarande).

Av Claews