Inlägg

Inlägg som Dr Avalanche har skrivit i forumet
Av Dr Avalanche

Etho kommer inte gilla det nya gräsfärgen i träsken. Men jag tycker det blev bra men övergången mellan dom olika områdena kunde va lite mindre tydliga...

Av Dr Avalanche

På vanliga tangentbord så brukar det gå bra att pilla loss alla tangenter å diska dom sen är det bara att trycka tillbaka dom igen. Men att duscha hela skulle jag nog inte våga. Men när väl tangenterna är borta så kommer man åt imellan rätt bra så det borde funka med fuktig svamp eller disktrasa.

Men jag har alldrig pillat på en G15 så jag vet inte om det är samma mekanism som på mina tangentbord...

Av Dr Avalanche

Gimp?

#7063153

Finns i den klistrade tråden...

Av Dr Avalanche

Det är åt helvete för mycket reklam å för lite Minecraft i den här tråden!

Av Dr Avalanche

Jag har bestält en ZTE Blade men funderar på att avbeställa och ta en Motorola Defy: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=760260

Så jag skulle rekommendera en Motorola Defy!

Av Dr Avalanche

Kan det va så att du har ett nyare Word som sparar filen i det nya formatet med ändelsen *.docx ? Iså fall är det ju bara att öppna dokumentet igen och sen välja "spara som...". Sen är det bara att spara dokumentet i ett annat format.

Av Dr Avalanche

Ja ge mig en Wildfire med bättre skärm å lite bättre prestanda... Inte så troligt iof!

Av Dr Avalanche

Meh! Jag har inte det programmet på min T715. Är det sånt som TRE har plockat bort tro?

Av Dr Avalanche
Av Dr Avalanche

Nu har väll Ace-hatet gått över styr!!! Återförsäljarna säljer väll bara det som köparna vill ha. Eller tror sig vilja ha iaf.

Reaktionen står inte i proportion till "brottet"! Om Sweclockers fortsätter testa budget-agg så är jag rätt övertygad om att det kommer att smälla rätt friskt i det där labbet. Budget-agg är överspecade! Siffran på kartongen är möjligen ett peak-värde under bästa möjliga förutsättningar. Det är just därför dom är billiga å det är knappast någon nyhet!

Av Dr Avalanche
Skrivet av MichaSWE:

Massa text..

Ja det behövs nog förklaras för en del här!

Men jag tycker det inte är så konstigt eller förvånande att billiga nätagg är märkta med optimistiska värden å har låg verkningsgrad. Att dom saknar ordentligt överlastningsskydd är däremot mer beklämmande!

Sen är det ju oxå så att å samma företag kan ha olika oem tillverkare och olika krav på sina agg. En serie med kassa agg betyder inte att allt från den tillverkaren är kasst. Å det omvända gäller ju förstås.

Föresten vad kallas motsatsen till en fanboy? För det är många sådana i den här tråden!

Av Dr Avalanche

Tablet PC har ju funnits sen 2001... Tablet PC - Wikipedia, the free encyclopedia

Så vad är nytt lixom? Att man bara kan använda en app i taget? Verkar som att Tablet PC vinner allt förutom marknadsföring! ;P

Av Dr Avalanche

Det är väll bara att testa med båda BIOS-vertionerna å se om det ger olika resultat... Man kanske inte behöver göra hela testet 2ggr... Räcker nog att göra några snabba test. Å sen tar det ju inte så lång tid att flasha BIOS...

Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jocke92
brukar finnas något i bios som heter s-ata mode och alternativet ahci är det vanliga som xp brukar ha problem med. Där kan man välja ide som göra att s-ata emulerar den gamla typ ide-diskar.

Tack! Just det jag menade.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr.Mabuse
Dr Avalanche tror att hans hårdvara är representativ för alla andra, men så är det inte. Microsoft stoppade i drivrutiner för de vanligaste chipsetten som fanns vid lanseringen av Windows XP. Men sedan dessa har både hård- och mjukvara utvecklats. Köper du ett moderkort med tillverkningsdatum eller chipset något år efter Windows XP så saknas nödvändiga drivrutiner. Saknar du även diskettstation så har du alternativ två i mitt föregående inlägg: nLite.

Nåja jag har allt installerat XP på fler än min egen burk...

Men eftersom att installationen hittar hårdisken och formaterar den och kan kopiera filerna till den oxå så tror jag fortfarande inte det har nått med drivrutiner att göra.

Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av intellarn
jag fattar ingenting om vad du snackar om

va är det jag ska göra?

Prova å byt plats på SATA-kablarna på moderkortet... Lite långsökt kanske men det har funkat för mig.

Av Dr Avalanche

Jag har då aldrig behövt installera drivrutiner för SATA under installationen så jag tror mer på BIOS-strul.

Det kan bero på vart du kopplade in SATA-kabeln på moderkortet å om det är chipsetets porter eller dom som är "extra". Extraportarna körs ju på ett eget kontrollkort eller vad man ska kalla det.

Sen ska SATA köras som IDE i BIOS för att det ska funka.

Det är sånt här som är 1000 ggr enklare att göra en att förklara.

Av Dr Avalanche

Du behöver en sån här: http://www.dustinhome.se/pd_5010004007.aspx

Å lite pill i BIOS å så men har man tur så slipper man... Bara man ser till att datorn startar från rätt hårddisk...

Av Dr Avalanche
Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lazerlarz
Vad tror ni om det är ljudpaketet:
http://www.fynda.se/index.php?prodid=3742
Kan man koppla det till datorn och tv'n eller behöver man extrakablar?

Tror nog jag slänger med en H50-kylare för att få ner temperaturerna och ljudnivån lite. Har inte tänkt att överklocka så mycket.

Sen undrar jag om det är bäst att ta två 5870 eller ett 5890?

Dom högtalarn är det nog inget fel på men dom är väldigt djupa ock för att ljudet å framförallt basljudet ska låta "platt" så bör dom stå en 50 cm från väggen. Så på 15m² så är det nog rätt mycket. Jag skulle välja högtalare efter rummet. Större är inte alltid bättre.

Finns möjligheten till att se å höra högtalarna irl så är är det nog att föredra. Å planera lite hur dom ska stå å så. Du kan få bra ljud ur ett par stativhögtalare som kanske bättre in i rummet.

Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jones377
Det kommer dröja ganska länge dit. Tills dess får du ungefär samma prestanda i spel som en X3 klockad i samma frekvens, bara den kostar 10.000Kr styck istället, på ett moderkort som förmodligen kostar 5000Kr+ utan några som helst klockningsmöjligheter.

Det är rätt irriterande att mjukvaran ska sinka hårdvaran nu för tiden... Så jag hoppas det blir ändring på det snart. Det borde ju inte vara så komplicerat att låta enav kärnorna ta hand om tex. fysiken när det ändå finns spel som stödjer det via NVIDIA® PhysX®. Sen att Opteron inte är optimerad för vanliga användare är en annan femma...