Inlägg

Inlägg som konsum har skrivit i forumet
Av konsum

Funderade på att köpa en HDD från Amazon, men när jag läser många klagomål om hur de levererats i en påsen eller nästan i någon form av kuvert blir man ju rädd.

Någon som har erfarenhet kring detta?

Av konsum
Skrivet av Björn Endre:

Utan att ha testat 720+ så¨är min känsla ja att det ska funka med ds220+. Jag skulle köpa den från t ex Amazon.se och sen köpa till 4 GB minne så får du 6 GB minne till fortfarande ett bra pris.

Jag köpte min DS1520+ från Amazon.se och det fungerade utmärkt. Dustin har den också för 3800 Kr vilket är bra pris om du vill handla inom Sverige.

Angående tumnaglar. Jag la in 19000+ bilder och videos på min NAS och visst tar det ett tag för den första gången den ska skapa alla (typ säkert 15 timmar) men då skapade den tumnaglar för alla, körde sin AI på alla bilder för att hitta platser, lika ansikten etc. Har inte noterat någon slöhet att gå igenom bilderna (bilder från 2001 till 2016 så lite dags att rensa).

En sak jag kom på: glöm inte att Synology DiskStation DS720+ har en annan fördel: den har stöd för 2 st NVMe-enheter, antingen som cache eller egna volymer. Kan vara värt 1500 kr till.

Okej, låter bra.

Du föreslår 4gb extra ram. Tror du det kommer påverka mycket i prestanda?

Av konsum
Skrivet av Björn Endre:

Jag testade denna nyligen här på Sweclockers (https://www.sweclockers.com/testpilot/31332-testpilot-synolog...) och var väldigt nöjd med den.

Jag hade inga större problem att strömma 4K-film via Plex eller även att transcoda om den till en lägre upplösning (något som den Qnap jag testade för några dagar sen hade problem med). Det betyder inte att det garanterat funkar för alla olika containrar eller codecs men överlag ska det inte vara några problem alls.

Även bilder hanterar den bra även om deras Photostation och Moments app har lite små quirks (bilderna/mapp-struktur behöver ligga under Photos för att indexeras) men annars tycker jag det funkar bra.

Själv köpte jag mig sen en 1520+ istället och uppdaterade min 9(!) år gamla 1512+ som fortfarande rullar. Ska jag vara ärlig så tycker jag att om du har råd så gå med en lite kraftfullare med lite mer minne eftersom den ska rulla i många år. Du kan förövrigt uppgradera DS220+ med mer minne om du vill börja med 2 GB och sen utöka. Det kommer räcka för ditt scenario men t ex om du sen vill börja jobba med Docker-containrar (t ex sätta upp en piHole) eller t om virtualisera så är mer minne aldrig fel.

Andra alternativ är självklart också Qnap:s NAS:ar med samma processorer. Qnap har några med 2.5 Gbps-portar eller stöd för instickskort så den kan byggas ut lite.

Oavsett så tror jag inte du blir missnöjd med den DS220+ eller DS720+.

Toppen, tack för det! Mycket bra information.

Kollade igenom det du skrivit och DS220+ känns som ett bra val för mitt användningsområde med att kunna komma åt och titta på semesterbilder/filmer och en del Plex. Fick tex inte intrycket att den skulle ha problem att visa tusentals bilder eller att thumbnails skulle ta lång tid att ladda även med MÅNGA bilder. Håller du med detta?

Var tveksam till om DS720+ med 4 kärnor samt mer ram hade varit bättre, men utifrån din text så känns det inte som att det behövs. Håller du även med denna slutsats?

Av konsum

Okej, tack.

För min del handlar det främst om bilder och filmer (semesterbilder och semesterfilmer tex) och att kunna komma åt dem snabbt och smidigt och titta på dem.

På min nuvarande WD Cloud Home så kan det som sagt ta väldigt lång tid bara att ladda "thumbnails".

Och vad gäller Plex så har det funkat fint med min nuvarande WD Cloud Home, så jag antar att jag kan utgå ifrån att det kommer fungera MINST lika bra med DS220+?

Eller tänker jag fel?

Eller behöver den uppgraderas med mer ram? Eller behöver jag kanske rentav en DS720+?

Hoppas ni fått en lite bättre förståelse för hur jag kommer använda NASen.

Av konsum
Skrivet av oRBIT2002:

Här har du storebror till DS220+, DS720+ med lite vassare CPU om du har lite cash över. Här är en jämförelse.
https://nascompares.com/synology-ds720-vs-ds220-nas-which-sho...

Tack.

Tycker du att den är värd de ca 1000kr extra för mina användningsområden?

Av konsum

Är Synology DS220+ en bra NAS för bilder/videos och Plex?

Hej

Jag sitter och spanar på att uppgradera från min WD My Cloud Home.

Ha varit nöjd med den överlag, men en av de saker jag börjat störa mig på är att det nu tar längre och längre att ”ladda/presentera” bilderna och filmerna.

Mitt användningsområde är främst som ett personligt moln för mina bilder/videos och en del Plex.

Så till min fråga: är DS220+ en bra uppgradering?

Såg tex att det ”bara” ingår 2gb ram som standard. Räcker det för mitt användningsområde? Eller kommer den bli slö sen med att tex visa 8tb bilder/videos (har dock inte denna mängd just nu)?

Vill gärna att det ska flyta på hyfsat bra.

Eller rekommenderar ni någon annan 2-baby nas?

Av konsum
Skrivet av orig_rejser:

"Once you turn cloud backup on, your data is encrypted and stored with your personal Microsoft account. Your account credentials stay updated when you add, delete, or edit your accounts."

Från ms dokumentation, skulle tippa på att när man ändrar något helt enkelt.

Okej, för jag tog bort ett ”account”, men synktiden/datum har ändå inte ändrats. Så därför jag är så fundersam.

Av konsum

Microsoft Authenticator

Hej

Osäker om detta är på rätt plats.

Jag undrar lite kring hur Microsoft Authenticator fungerar gällande back-up.

Dvs hur ofta gör Microsoft Authenticator appen back-up till tex iCloud/android om man har den funktionen påslagen? Är det vid en förändring, tex om man lägger till något nytt konto i appen, eller vid vissa intervall? Tex varje 24h?

Av konsum
Skrivet av griid:

Har kört amazon video i ett halvår. kostar ju 29:-/mån med apple-tv.

Kan du utveckla? Hur får man till 29kr/mån?

Av konsum

Suck, istället för att komma med nåt nytt så trycker de bara ut remakes.

Av konsum
Skrivet av konsum:

Verkar inte som att Bitwarden skickar ut email notifieringar vid tex ändrade lösenord, etc? Mycket märkligt att detta saknas.

Ingen som vet något hur notifieringar fungerar?

Tex iom man får ett email vid inlogg från ny device, om masterpassword har ändrats eller lösenordet till någon sparad site ändrats, etc?

Av konsum

Verkar inte som att Bitwarden skickar ut email notifieringar vid tex ändrade lösenord, etc? Mycket märkligt att detta saknas.

Av konsum

Har returen kostat pengar eller har den varit gratis?

Av konsum

Någon som varit tvungen att returerna en produkt och kan berätta hur det gick? Samt om säljaren var Amazon själva eller en 3e part.

Av konsum
Skrivet av Lucifer1978:

Har en licensnyckel till Assassin’s Creed Valhalla. Tror man måste ha AMD processor. Fick spelet när jag köpte en X3900. Lite osäker på hur det fungerar.

Är ett Assassins Creed fan, så hade GÄRNA fått kod till Valhalla

Av konsum

Fungerar väldigt bra på Stadia faktiskt.

Av konsum

Stadia fungerar faktiskt riktigt bra. Numera huvudkonsol, med Geforce Now/PS som komplement.

Av konsum
Skrivet av marow:

Står "inbränningsgaranti på plattskärmar". Innefattar det oled, eller är det ett finurligt sätt att komma undan just oled när de är så specifika och skriver "plattskärmar"?

Av konsum

Fråga: Elgiganten har "ELCARE förlängd garanti på plats för TV (5 år)". Är den värd att skaffa? Täcker den burn-in (inbränning) på oled?

Av konsum
Skrivet av shortleif:

Som jag förstår det så är Sonyn (A8...) att föredra jämfört med LG CX om du kan vara utan de senaste gamingfunktionerna (4K/120Hz, VRR och ALLM). Enligt HDTVtest är det en bättre allround TV.

Panasonic är ju kända för att ha bäst bildkvalitet. Så om man inte behöver VRR och 4K@120Hz så är nog tex en Panasonic HZ1000 bättre val än Sony (och alla andra för den delen).