Inlägg

Inlägg som olger har skrivit i forumet
Av olger
Skrivet av lolaren:

Som jag uppfattar x-stream så får jag bara en klon från min egen skärm upplagd på nätet? Helst så ska det ske via min egen maskin med två skärmar, eller möjligtvis lokalt i nätverket men fortfarande endast själva minimapen. Men jag ska ta en titt på det, kanske kan ställa in det på ett lämpligt sätt Tack.

Du väljer bara ut ett område på skärmen som x-split ska använda, sen drar du din viewport till andra skärmen och skalar upp den så mycket du vill. Förstår dock inte varför du vill göra detta, mycket lättare att hålla koll på minimapen nere i vänstra hörnet än att konstant se förändringar via periferi-synen, i alla fall om du frågar mig!

Av olger
Skrivet av lolaren:

Tja!

Jag satt och funderade på om det finns några program som kunde blåsa upp minimapen till fullscreen och sedan lägga den på en andra monitor. Eller i detta fallet på en projektor, mest för skojs skull. Gäller då alltså WC3 eller Dota2.

Jag har hittat program som jag inte testat än för Starcraft2, men det spelar jag näst intill aldrig.

Existerar såna program? Går det ens att göra såna program? Och är det fusk? Antar att det kan kollas lite snett på men jag kan tycka att den inte ger mer info än vad jag ändå kan se på min skärm som det är

Du kan göra det med ett program som heter x-split, det är ett populärt program för att livestreama med. Kommer vara jäkligt ghetto (upplösning = katastrof) och så vitt jag vet kan du inte få fullscreen men det fungerar i varje fall!

Av olger
Skrivet av ozo64:

Hz är bara försäljingsstrams. Det viktiga är att en tv kan visa 24/50/60Hz korrekt.
Det är ungefär som megapixelhysterin på kameror. Mer Hz ger inte bättre bild på ngt sätt. Snarare tvärtom.

Jag är väldigt okunnig när det gäller TV så du får gärna rätta mig om jag har fel här men om TV:n i fråga har 50 Hz som uppdateringsfrekvens kan den väl inte visa 60 Hz korrekt?

Dina tankar vad gäller skillnaden mellan de två olika apparaterna som länkats i tråden vore guld, det blir nästan garanterat en av dem såvida inte något bättre dyker upp.

Skrivet av muffinmannen:

Sådär, men det är nog för att jag kollar med analog.. Men min broder köpte en likadan och han spelar med sitt ps3, och det ser väldigt bra ut!

Okej, härligt!

Av olger

Har du hunnit testa den något? Hur är bilden på den?

Av olger
Skrivet av muffinmannen:

Det är lugnt!
Juste, vill också ha 1920x1080p, vi har ju typ samma krav

Har grävt hela kvällen i TV-träsket, mellandagsrean har gjort att det finns en del schyssta 40/42 tummare runt 5000 kronor men det är tyvärr lite för saftigt för mig tror jag, lutar mot denna just nu:

http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/LE40D504XXE/sam...

Enda som skrämmer mig lite är vad Samsung kallar "50Hz Clear Motion Rate" och att jag åker på eftersläpningar, men så vitt jag vet så har Elgiganten ganska schyssta regler när det gäller öppet köp så funderar på att hoppa på knappen och dra hem ett ex av den. 3200 är ett riktigt schysst pris bara bilden är duglig!

Av olger
Skrivet av Superlight:

Varje processor är unikt och klockar inte lika. Däremot gör dessa chip 4ghz alla fall.

Vissa exemplar får man skruva på volten REJÄLT före man tar 4 GHz, men ja, i princip varenda 1055:a klarar av 4 Ghz. Många kommer nästan upp till 3.8 utan att tumma på volten alls. Själv kör jag 3.8 @ 1.45 vcore för att om jag vill ha dem där sista 200 MHz måste jag skruva upp spänningen för mycket för att det ska vara värt det (i mina ögon).

Av olger

Eftersom du har nästan exakt samma krav som mig så tänkte jag flika in lite och låna tråden om det går bra, 40-42" med 1920x1080p för att kolla på livestreams, tv-serier och film för runt en 4000, är det någon som har ett bra förslag?

Av olger
Skrivet av vargeEEEEn:

Det är ju dock smått irriterande då jag spelar tex Skyrim relativt ofta med kontrollen, ser hellre en mjukvarulösning.

Kan tyvärr inte bidra med någon smidig mjukvarulösning, men istället för att rycka ur kontrollen ifall det är jobbigt (om datorn står dåligt till tex) så kan du ju inaktivera kontrollen i enhetshanteraren.

Av olger

Är inte mycket för Nvidia Surround i vanliga fall då jag oftast bara lirar multiplayer spel där jag inte tycker om periferieffekten man får, men nu när jag spenderar ofantliga mängder tid i Skyrim tänkte jag att jag skulle dra igång alla mina tre skärmar. Sagt och gjort satte jag upp allt i Nvidias kontrollpanel och ändrade resolution i .ini filen, men möts av en ofantligt buggad bild så fort jag startar spelet.

Min karaktär befinner sig längst ner i högra hörnet (på högra skärmen) men man kan ändå se en genomskinlig textur i mitten av skärmen där karaktären ska vara. Grafiken ser dessutom urusel ut, typ som att upplösningen är jättelåg. På laddningsskärmen ser allt bra ut, samma i menyer (vad gäller upplösning, har inte testat fixen som gör att menyerna inte stretchas galet). Testade BFBC2 för att se om det buggade där med men det flyter på kalas. Bara Skyrim jag har detta problem i.

Någon som stött på detta eller vet hur man fixar det?

Av olger
Skrivet av widL:

Vi har fått in fler och fler trovärdiga rapporter om att Operation Metro i conquest med 64 spelare är katastrofalt dåligt/tråkigt/feldesignat/epic fail.

Ni som har spelat kartan med 64 spelare - håller ni med? Bör vi (temporärt) ta bort den ur rotationen?

Skulle väldigt gärna se servern utan Metro i rotationen, i 64P - Conquest är den katastrofalt feldesignad!

Av olger

http://data.fuskbugg.se/skalman02/82302f21_100100.PNG

Uppgraderade precis från 100/10 till 100/100 (gratis i ett år, sen får jag pröjsa en hundring extra i månaden om jag vill fortsätta ha 100 upp) hos Telia och fick ju inte direkt 100 upp, men 50 Mbit extra i ett år för att ringa ett par samtal kan jag leva med!

Av olger
Skrivet av lenander:

^

vad menar du med att ignorera?

och har stängt av och dragit ut allt, funkar inte..

Brukar finnas funktioner i viss nätverksutrustning för att blockera inkommande pings, leta och se om det finns något sådant i ditt modem eller det nu var du använde.

Av olger
Skrivet av Gorham:

Håller med om detta förslag, GTX570 för 2500-2600 känns som det bästa valet idag. Köpte själv två stycken av Gainwards modell från Kompletts erbjudande, men fläktkurvan på dessa kort måste sättas manuellt om man inte ska bli galen. Inget fel på själva kylaren, temperaturerna är bra, men fläktkurvan som kommer som standard är helt horribel...

Av olger
Skrivet av Herrlin:

vad ska man använda när man tar bort kylpastan från processorn? Vatten eller nåt rengöringsmedel?

Rödsprit (T-Röd) är vad jag brukar använda numera, oerhört smidigt! Oljefri aceton funkar det med vet jag. Sen använder jag kaffefilter som "trasa" eftersom det inte lämnar någon form av ludd som tex hushållspapper, men så noga är det faktiskt inte.

Skrivet av Herrlin:

Okej,ska jag bara lägga på kylpasatn på kylaren eller på processorn också? Och ska det vara lite eller mycket?

Ett stort riskorn i mitten av processorn, sen trycker du dit kylaren. Se till att du inte håller på och fumlar för mycket med kylaren för om trycket mot processorn släpper för mycket kommer det in luft och bildas luftbubblor vilket leder till sämre kylprestanda.

Ta det lugnt bara, ingen rocket science detta!

Av olger
Skrivet av ggustavsson:

Har inte fingrat på den du länka till, hitta några tester tex denna http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/sound-c... den här testen verkar väldigt suspect speciellt som artikelförfattaren kommer med div uppåt väggarna påståenden kanske av okunskap eller varit borta från datorvärlden dom senaste 5 åren, vad vet jag, så den testen kan inte anses seriös.

Denna lite bättre http://www.vortez.net/articles_pages/creative_sound_blaster_x... men man blev väl inte så mycket klokare på hur den lät egentligen.

Nääe mena det liksom, läste den där reviewen igår. Blir inte riktigt klok det här med att avgöra ljudkvalitet utifrån specs. Brusvärden och liknande säger ju inte mig speciellt mycket. Tycker bara det skulle vara fruktansvärt smidigt att ha det där usb ljudkortet på skrivbordet, dels på grund av att jag kan ha det till laptopen vid behov och få bra ljud där med, dels för att det underlättar kabeldragningen för mig med hörlurar och mick nåt ofantligt.

Xonar DX har man ju läst mycket gott om och vet att det ger bra ljud, men jag är fortfarande lite sugen på nån extern lösning bara det inte är sämre ljudkvalitet än mitt nuvvarande!

Av olger
Skrivet av ggustavsson:

Presterar en hel del bättre, X-Fi XtremeMusic är ju ganska gammal idag, och har hänt en hel del med ljudkort framförallt har kvaliten på dessa och komponenter samt ljud hoppat upp en bra bit, dock på dom lite dyrare korten främst, sedan ditt gamla har ju ingen hörlursförstärkare alls, det har Xonar DX, visserligen inte i klass med xonar ST / STX men ändå funkar bra med lite enklare hörlurar.

Okej, men hur står sig Xonar DX mot det dyrare USB ljudkortet jag länkade tidigare? Är det stor skillnad på ljudkvaliten?

Av olger
Skrivet av Tomtelol:

Släng in ett PCI-E kort ovanför det ena grafikkortet bara?

Jo det är ju en lösning det också men jag skulle nästan vilja ha kortet utanför lådan ändå, för att tex kunna använda det på min laptop också när jag reser bort. Allmän flexibilitet bara. Hur presterar nyare ljudkort som tex Asus Xonar DX jämfört med Creatives X-Fi XtremeAudio? Just Xonar DX passar ju min budget ganska bra om jag nu skulle köra på denna lösning!

Av olger
Skrivet av Ali-GG:

Vilken hårddisk använde du? enda som jag kan hitta är intels 320 serie som passar till datan, det är 7 mm ssd som gäller va?

Jag köpte en Crucial M4 via Kompletts 1337 erbjudande och den passade i alla fall in fint i min V131!

Något nytt gällande 4-cells batteriet? Nån som vet?

Av olger

Behöver byta ut internt ljudkort till extern lösning!

Införskaffade tidigare i veckan ett GTX 570 och är nöjd med prestandan för priset, men är bra sugen på SLI för att kunna höja lite på inställningarna i BF3, så jag tror det blir till att köpa ett till kort före spelet släpps.

Problemet är bara det att om jag ska trycka in ett till grafikkort i burken så måste mitt PCI ljudkort ut. Idag har jag ett Creative X-Fi XtremeMusic och är oerhört nöjd med ljudkvalitén jag får ut i mina Sennheiser HD 380 Pro. Inte världens exklusivaste hörlurar eller ljudkort, men inte heller det billigaste krafset från teknikmagasinet. Länk till mitt nuvarande ljudkort:

http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catI...

Vad jag nu letar efter är någon form av extern lösning som levererar samma ljudkvalitet eller bättre. Har tittat på två stycken externa USB-lösningar från Creative. SoundBlaster X-Fi Surround 5.1 Pro och Sound Blaster X-Fi HD. Vill absolut inte stirra mig blind på en tillverkare men så vitt jag bedömer verkar dem där korten vara rätt okej för sitt pris. Har googlat lite reviews, och korten verkar ha fått överlag bra kritik, framför allt X-Fi HD kortet (det dyrare) som är det jag är mest intresserad av. Länkar till korten jag är intresserad av:

http://www.webhallen.com/hardvara/127676-creative_soundblaste...
http://www.webhallen.com/hardvara/123760-creative_sound_blast...

Är det någon som har någon erfarenhet av dessa kort eller kan peka mig i rätt riktning vad gäller externt ljud? Svårt att sätta en budget då jag i princip lägger det som krävs för att få ett ljudkort med ungefär samma ljudkvalitet som mitt nuvarande. Gärna under 1000 kronor, men det är inget måste.

Av olger
Skrivet av reinholdsson:

Hur länge räcker batteriet?

Drog ut min dator ur väggen klockan 6, hann precis få död på den innan jag gick och la mig vid 12, körde två timmar med näst lägsta skärmstyrka och energiprofil men resten av timmarna körde jag på högsta skärmstyrka med prestandaprofilen igång. Körde förvisso inga krävande program under denna tid, men beroende på vad man gör kan nog 6-cell batteriet leverera 7-10 timmar surf, kontorsarbete, etc på låg skärmstyrka.