Inlägg

Inlägg som 426H har skrivit i forumet
Av 426H

Synpunkt på kundvagn - budget 20k

Hej, är på gång att klicka hem en julklapp. Har försökt plocka ihop ett kit bla med hjälp av andra trådar i forumet. Datorn skall användas till spel och budgeten är 20000 för komplett dator. Är det något jag bör byta ut & har jag glömt något?
Tack!

http://i58.tinypic.com/ojgg2d.jpg

Av 426H
Skrivet av Preed:

Frågan är vad man ska med så hög upplösning till på en så liten skärm? FullHD hade räckt fint för allt inkl. filmtittande.

Har du använt en modern mobiltelefon eller ipod? Det blir mycket bekvämare för ögonen att läsa text med extremhög upplösning.

Av 426H

Japp, det var d-link routern som var problemet. Rotade fram min gamla thomson speedtouch modem/router och då funkade allt klockrent. Fast nu har jag ju inte samma hastighet i nätverket längre

Av 426H

Problem med macbook och d-link router

Har skaffat min första mac, en liten läcker 11" mb air. Tyvärr får jag den inte att samsas med min d-link 2740B modem/router. Nån som haft problem med trådlös anslutning till D-link routrar? Tips få att få det att lira?
Se tråden jag startade i nätverksforumet:
#10617279

Av 426H

Tack, mrgaffe.
Har provat att stänga av alla klienter utom en vaiolaptop och macbooken för att säkerställa att det inte är någon av dessa som stör. Så fort jag startar macen tappar jag internetuppkopplingen på vaion. DHCP verkar funka. Kan se på routern att både macen och vaion ansluter dynamiskt och tilldelas unika ip-adresser, men så fort macen ansluter så går internetuppkopplingen ner på vaion. Lyckades ansluta till internet någon sekund med macen igår innan anslutningen dog på båda maskinerna.
Verkar vara min d-link (2740B) router som inte kommer överens med macens airport? Kanske skall prova någon annan kryptering, har den inställd på WPA-PSK nu.

Av 426H

DHPC är aktiverat i LAN-setupen. Har ett par pc-laptops och en nas som verkar ansluta med dynamisk IP. Har även en PS3:a som jag är osäker på hur den ansluter. Kan inte se den bland de dynamiskt anslutna DHPC klienterna på routern.
Skall jag göra ett undantag för PS3:an i LAN-setupen (DHCP reservation) eller är det nåt i mac:en som måste konfigureras? Verkar inte som den kan ta emot en ledig IP address från routern?
Trodde det skulle vara enkelt med mac:ar

Av 426H

Konflikt för IP-adresser (PC+Mac)

Har skaffat en MB air, min första mac. Tyvärr vill den inte samsas med mina andra bärbara datorer i det trådlösa nätverket. Lyckas inte ansluta mac:en till internet, dessutom slås de andra klienternas internetuppkoppling ut när jag försöker koppla upp macen.
Får följande felmeddelande på PC-maskinerna:
"En konflikt för IP-adresser har upptäckts. En annan dator i nätverket har samma IP-adress so den här datorn...."
Vore tacksam om nån har en idé om hur man kan lösa detta.

Av 426H
Av 426H

Bytte kanal från 6 till 1 så blev det bra. Var nåt som störde på kanal 6 ibland.

Av 426H

Hittade förresten en site med alla firmware versioner om nån råkar söka fram den här tråden i framtiden.
ftp://ftp.dlink.pl/dsl/dsl-2740b/driver_software/
Det verkar finnas två versioner av routern. RevC och en nyare RevE. Man kan inte blanda FW mellan dessa.

Av 426H

Tack.
Försökte uppgradera firmware men fick failure to upload. Det verkar redan sitta en nyare firmware i routern, den som finns på d-links hemsida är ju 2.5 år gammal?
FIRMWARE INFORMATION
Board ID : AW4139B
Software Version : EU_5.17
Bootloader (CFE) Version : 1.0.37-102.6
Wireless Driver Version : 5.10.120.0.cpe4.402.0

När jag loggade in på routern så såg jag några inställningar man kan göra på wireless setup.
Wireless channel stod på 6, kanske skall byta till något annat eller auto? Kan välja på 1-13 och auto.
Channel width stod på 20 mHz, borde inte dataöverföring gå snabbare på 40mHz (20/40 auto)?

Kan jag kolla om det finns någon radiosignal som stör min uppkoppling?

Av 426H

D-link DSL-2740B instabil trådlös uppkoppling

Bytte nyligen ut mitt gamla Thomson kombinerade adsl-modem och router som jag fick av min ISP för 5-6 år sedan. Thomson routern har alltid funkat stablit, men jag ville ha en snabbare n-router för att kunna strömma HD-matierial trådlöst från nas:en till tv:n.

Köpte därför en D-link DSL-2740B

Nu till problemet. När jag surfar trådlöst med laptopen verkar den tappa kontakten med routern till och från. Några sekunder då och då. Det visar sig när jag skall öppna en ny websida då jag får upp ett felmeddelande att jag inte har någon nätverksanslutning. Måste klicka "försök igen" 2-5 ggr för att sidan skall laddas ner.

Vad kan detta bero på?

Är d-link skräp? Finns det bättre alternativ? Pris är ingen fråga.

Av 426H
Skrivet av Dalarna:

Det kommer med en massa onödiga program. Hur gör man en clean install?

Vaio F Series Windows 7 64-bit Clean Install Using OEM Recovery Discs

Av 426H

Blev en vaio F12z till slut. Tyckte inte det var värt att betala 2000 extra för usb3 och snabbare grafik (F13z). Ett tag var jag även inne på en MBP, men den kostar ju dubbelt så mycket med samma spec. som vaion. Några intryck:

+
Fantastisk skärm
Tangentbordet
Bra prestanda
Bra kylning

-
Kort batteritid
Finns bättre trackpads
Fläkten varvar upp och ner och låter aningen mycket
Småtråkig design

Av 426H
Av 426H

Du behöver en trådlös router och ett nätverkskort i datorn som funkar med trådlös anslutning, vilket de flesta datorer har sedan många år tillbaka.
Det finns även kombinerade adsl-modem/routers, är det vad du menar med trådlösa modem? Samma här, de flesta kan kommunicera trådlöst sedan många år tillbaka, men behöver ibland aktiveras via mjukvaran.

Av 426H

HP envy 17 vs Vaio F12

Skall köpa en ny stor-laptop i prisklass runt 15k. Har tittat på envy 17-1085 och vaio f12z.
Vill ha en dator med bra kvalitet, bra skärm för fotoredigering, film och lite premiumkänsla. Kommer inte bli nåt spelande på denna maskin.
Finns det några andra datorer jag borde kika på?
Har haft vaio sedan tidigare och goda erfarenheter av dom. HP:n är snyggare har bättre grafikkort och en del coola features som tex bakgrundsbelyst tangentbord, dessvärre även värmeproblem vad jag förstår. Hur lång livslängd tror ni man får med envyn innan saker börjar smälta sönder? Kommer den att hålla för 2-3 års hårt användande?
Sonyn verkar ha bättre kylning (och även fläktoljud?) och matt skärm som jag föredrar. Tyvärr är designen ganska tråkig och man blir inte lika köpsugen som på HP:n.

Tacksam för lite synpunkter!

Av 426H

Nån som har fått det svenska tangentbordet att funka i linux (quick start). Eller vet om det går att justera pekarhastigheten när man kör qs?

Annars är jag kanonnöjd med denna lilla maskin. Använder den oftare än min 6 ggr dyrare vaio.

Av 426H

Hittar den inte nätverket överhuvudtaget eller är det själva anslutningen som inte funkar? Vad har du för trådlös router?

Av 426H

Har lekt lite med min nu. Riktigt trevlig liten pryl måste jag säga. Nån som kommit på om man kan ställa om hastingeten på pekaren (trackpaden) när man kör levono quick start (linux)?