Inlägg

Inlägg som iamabbe har skrivit i forumet
Av iamabbe

Alright, dags för en liten uppdate. Kom precis hem från affären och har köpt en ny dual band router. Kommer upp strax över 100Mbit/s med min .ac uppkoppling! (5ghz)Yayy!! Trådlöst då. På dom andra två lite äldre datorerna så ligger dom fortfarande runt 30-40-50 Mbit/s på 2.4 ghz bandet. Jag antar att det har med att göra att dom bara kan köra .n på 2.4ghz och inte koppla upp sig på 5ghz bandet. Så det enda som går att göra då är antingen köra trådbundet, vilket maxar hastigheten eller köpa nytt nätverkskort som stödjer 5ghz/ac/xx och allt vad det heter. Eller hur?

Sen en annan sak, vi sitter på ett kabelmodem, alltså en tjock vit kabel från comhem direkt in o router/modemet. Det gamla som alltså gav 2.4. Nu har jag kopplat in den nya som router och använder modem/routern som bara modem. Jag plug and playade bara in och körde. Grejen är att det gamla nätverket ligger kvar. Spelar det någon roll för hastigheten, bör jag stänga av routerfunktionen i modemet så det bara är ett modem och vi använder den nya routern som router och den gamla som modem. Kan man ens göra det? Spelar det någon roll för deras hastighet?

Av iamabbe

Jag har tyvärr inget kabeluttag på den här datorn...:/ macbook air.. MEN jag har provat att koppla in den i en annan laptop och jävlar vad det drog på! var upp vid 90-97 Mbit/s så ser ju skillnaden.

Av iamabbe
Skrivet av Tanis:

Du har själv svarat på frågan - din MAC kör i 802.11g-läge vilket ger 15-20Mbps i praktiken.

Amen nice, då är vi ett litet steg närmare då:D

Hur ändrar man g till n då? Jag trodde att det var något man gjorde på datorn, men efter lite googling så har jag kommit fram till att det är en inställning i routern. Stämmer det?

Är iaf inne och pillar lite, det verkar dock som man inte kan ändra till enbart n utan det enda alternativet är g/n man kan välja på. Vilket den redan var inställd på.

http://www.ladda-upp.se/bilder/jgsnlnmbuqrerd/ ser det ut.

Så är det enda jag kan göra för att maxa speeden är att köpa en ny router?

Av iamabbe

mm sorry, kanske skulle skrivit lite mer info...har en trådlös router till alla tre datorer som går genom kabel-tv jacket från com hem. allt är alltså trådlöst. Det är en 2.4 ghz router. På på datorerna har ena ett "dell wireless någonting 802.11 b/g/n" och andra är ett Atheros AR9285 och 208.11 b/g/n. På min mac har jag Airport Extreme? PHY mode är på 208.11g men kan ha a/b/g/n/ac enligt system information. Min mac är på 10.9.2 och dom andra två pc-datorerna på på win7. Ingen kryptering förutom det vanliga wpa2 lösenordet tror jag. Vet inte riktigt vad det finns för mer info att ge?

Av iamabbe

Olika hastigheter på samma nätverk

Har en ny macbook från 2013 tror jag. Sitter på 100 Mbit/s från com hem. Har gjort test på bredbandskollen.se och fick att jag kunde ladda ner i max 17Mbit/s, har kollat på två PC-datorer till vilket ger mer än dubbla hastigheten. Hur kommer det här sig och hur fixar jag det?

Av iamabbe
Skrivet av Full Strike:

Är det en porrsida?

Haha skulle aldrig betala för porr. Det gäller lite mer seriösa saker såsom högskoleprovet, alltså sidan www.hpguiden.se

Av iamabbe

Spara sida offline från medlemssida/inlogg.

Svår tråd att placera, men tänkte att internet lätt väl som det bästa valet antar jag?

Iaf så är grejen såhär att jag är medlem på en sida som jag betalat dyra pengar för, mitt medlemskap går ut efter en begränsad tid och jag skulle vilja spara ner informationen som finns på deras medlemsida som man får åtkomst för när man betalat. Alltså spara ner den i en offline version med alla databaser och länkar intakta. Så den funkar offline precis som det funkar online. Det finns även test man kan göra som jag skulle vilja spara ner, jag vet inte hur det funkar riktigt om själva testet ligger på hemsidan eller en separat server. Är en novis inom sånt här.

Jag har provat en program som heter sitesucker men när jag skulle ladda ner medlems"sidan" så fick jag 401 error att jag inte var auktoriserad för det. Allt annat på sidan gick dock fint. Är det ens möjligt att göra det? Jag tänker att det borde det då det finns då det finns mängder av siterips på de flesta stora porrsidor och dom borde väl ha lite hög säkerhet, eller?

Av iamabbe

Installera PLEX på Nas (seagate central)

Hej , Jag skulle vilja börja säga att jag verkligen är ny på den här typen av grejer . Nåja , jag lyckades ansluta min PS3 och dator med Playstation Media Server när PS3 först kom ut , efter MYCKET om och men, men det var ett par år sedan , så ha tålamod med mig . Hur som helst , jag installerade PMS (Plex media server)på min MacBook igår och fick det att fungera så jag kunde använda det på min AppleTV 3 . Fungerade som en charm och det var flöt på bra . Men nu skulle jag vilja att installera det på min NAS ( Seagate central ) som jag har. Hur gör jag det ? Jag har sökt på nätet en par timmar men jag har inte hittat någon information för just den NASen jag har , bara den stora och berömda som ex . Qnap , Synologi och några till . Kan jag använda samma guide som jag använde på min mac ? Jag tror inte det va? Eller hur gör jag det då, när jag ska skapa certifikat i terminalen så väljer man ju pathway eller vad det heter på svenska, hur skriver man in vart NASen ligger när det ser ut såhär på hårddisken tex /dokument/mapp/installationsmap för PLEX. Förstår ni? Dessutom så har jag precis skaffat en mac efter ett tiotal år av windows användning så är inte helt inne på det än.

Om gramatiken verkar konstig så kan det bero på att jag skrev inlägget på engelska först o sen översatte i google translate, men tror att allt ser bra ut ändå:)

Skulle vara evigt tacksam om jag fick lite hjälp med det här då jag tycker det är som en stor djungel!

Av iamabbe

Tack för svaret men har googlat och kommit fram till att det är en ganska gammal dlink router som dom en släpper ny programvara till och att mitt OSX mavericks inte stödjer dom gamla filerna som finns. Så fick skippa den iden och köpte en riktig NAS istället.

Av iamabbe

Router> switch (router) > hdd

Köpte en ny router då min gamla bara klarade av typ 3-4 anslutningar, såg efter jag köpt den att den inte har någon USB ingång vilket min andra hade. Jag har dock aldrig kopplat in den förut så vet inte om det går, men köpte en apple tv samtidigt så tänkte att det kunde vara smidigt o styra upp allt så man har en media server då min hdd på datorn (macbook) är bara 128 gb.

Iaf min tanke är att koppla en vanligt nätverkskabel från min nya router till min gamla, alltså från LAN till LAN, eller ska den in i "internet" ingången? Stoppa in en usb hdd i min gamla router (behöver man "göra om" den till en switch det) och ha den som en media server eller liknande till mitt nätverk och då till apple tv. Går det att göra såhär eller har jag bara kommit på något som inte är en möjlighet? Om det inte går, kan jag köpa något som gör så att det går att koppla in hddn till min nya router som INTE har USB-port?

Fridens!