Inlägg

Inlägg som qhrizz har skrivit i forumet
Av qhrizz

Prestanda i CSGO är ju potatis överlag imo :S

1440p med rigg i sig - 300+ men drops vid kanten av smokes till ~120
1080p 300+ (dock låst frameraten till 305)
720p 300+ med same same som 1080p
Så spelar i 1080p...

Edit
Low på allt förutom 2MSAA och 2AA

Av qhrizz

switch+AP i hus2?

Av qhrizz
Skrivet av Triton242:

Jag jobbar på en ventilationsfirma där jag under de senaste 12åren också tar hand om våra datorer och "servrar".
Skriver "servrar" för att jag sedan i julas emigrerat över till Office 365 med epost och office programvaran och stuvad om lite bland annan programvara.

Är extremt nöjd med detta då det sparar mig ganska många arbetstimmar per år att behöva hjälpa anställda med krånglande E-post m.m. Administreringen av datorer sedan W10 kom i kombination med Office365 lösningen har helt enkelt gjort att det tar mig väldigt mycket mindre tid till datorerna.

Nu har jag dock ett problem kvar.
Vi har fortfarande en filserver där alla våra dokument och lite annat gått tuffar på.
Ja vill göra mig av med denna och börja använda Sharepoint vilket ingår i våran office tjänst.

Problemet ja har och inte kunnat löst själv är att antalet filer vi har överstiger maxantalet sharepoint tillåter per projektgrupp (5000).
Som det är nu har vi ca 30k dokument, kalkyl, pdf m.m som vi antingen dagligen arbetar i eller som måste finnas tillhands i några år till.
Dessa är uppdelade i 3 huvudkategorier samt några fler som är ganska små.
Entreprenader (pågående)
Entreprenader (slutförda)
Servicejobb (års baserat)
Under dessa huvudmappar ligger sedan ytterligare mappar med de alla olika jobb vi har eller har haft som fortfarande inte kan arkiveras bort. Problemet är att samtliga av dessa huvudmappar är större än 5000 filer.
Mapp Entreprenader (slutförda) & Servicejobb (års baserat) kan jag enkelt splittra upp i flera grupper och på så vis komma runt problemet men jag har inte kommit på något bra sätt för Entreprenader (pågående).
Varje gruppwebplats syncar jag via onedrive appen som en fysisk enhet till datorn, jag vill inte behöva splittra upp detta i massor med sådana fysiska enheter och för varje gång ett nytt stort jobb startas behöva lägga till extra.

Har ringt MS support och försökt prata lite med dem om detta. Får jämt prata med någon Indier som är mer intresserad av om han skall kalla mig för MR eller SIR och sedan inte hör vad jag säger tacke vare den kassa kvalliteten på ljudet. Jag o min sida har ungefär samma problem, samt försöka föra en teknisk diskussion med någon som låter som DR Bomby när man själv inte är 100% säker på vad man vill är banne mig inte speciellt enkelt och blir inte så givande.

Om ni har något bra förslag kom jätte gärna med dem.

Jag vet att jag skulle kunna lösa detta via tex att börja använda Dropbox men det kostar dock 100kr/månanden per användare vilket känns väldigt onödigt då ja egentligen redan funktionen i Sharepoint.
Tacksam för svar.

Kanske inte hjälper så mycket men: https://support.office.com/en-us/article/Manage-large-lists-a... lite från deras synvinkel

Av qhrizz
Skrivet av Zoubiey:

Känns tryggt i alla fall, tack så mycket! Ska mixtra med servern då och se då den där sidan inte verkar funka alls. Slipper jag klia mig i huvve kring det där

Är det HLstats du försöker få igång?

Av qhrizz

Brandvägg?

Av qhrizz
Skrivet av pellski87:

Jorå dom fungerar precis som dom ska... :/

hur ser dina tasks ut i win?

Av qhrizz
Skrivet av pellski87:

Aaa filerna ligger i rätt mapp, linux vet jag har -autoupdate elr någonting liknande som man kan lägga i startup scriptet men det finns inte till windows som jag har förstått det hela...

Fungerar filerna om du kör dom utanför taskschedule? alltså starta via dubbelklicka eller cmd (lättare via cmd om du ska se ev felmeddelande..)

Av qhrizz
Skrivet av pellski87:

Jag har två scripts i två olika .bat filer till min csgo server, ena stänger ner srcds.exe om det är igång och uppdaterar servern, det andra startar servern.

Jag har satt i scheduled tasks att update filen ska köras 03.30 varje natt och start filen ska köras 03.40 varje natt. Hursomhelst så uppdateras servern men start filen verkar inte köras igång... Någon som har minsta susning om vad jag gjort fel?

Jag använder windows server 2012 r2.

Update.bat:

@echo off taskkill /f /im srcds.exe start c:\steamcmd\steamcmd +login anonymous +force_install_dir ./cs_go/ +app_update 740 validate +quit

startup.bat

start srcds -game csgo -console -usercon -ip ********* -port 27015 +game_type 0 +game_mode 1 +mapgroup mg_active +map de_dust2 -tickrate 128 +sv_setsteamaccount **********************

EDIT: Det står i history att den startats, men när jag loggar in på fjärrskrivbordet och kollar i taskmgr så körs den inte, och jag loggar in med samma konto som ska köra servern

ligger batfilen i samma mapp som scrds.exe?

kör själv linux, där räcker det med att skriva quit i console för att stänga ned - sedan autostartar den och uppdaterar. (dvs har ett script som skriver quit vid given tidpunkt som gör att den startar om och uppdatera)

Av qhrizz
Skrivet av Nebudchanezzer:

Tack för den björntjänsten... Ytterligare en guide....

Det öppnar dock för en annan fråga eftersom den guiden tycker man skall använda sql för mailen, medans guiden jag hittade och länkade till i första posten anser maildir, vad blir egentligen bäst?

I mitt fall handlar det ju mest om att jag vill sätta upp en egen mailserver för att jag har mitt efternamn som domän, alltså så kan jag ju få mailen att se ut så här: "namn@efternamn.se", så det är ju bara till för familjemedlemmarna i stort sätt.

Kikat på mailinabox?
https://mailinabox.email/

Fungerade rätt bra men valde till slut att köra på MS Exchange..

Av qhrizz
Skrivet av williamjang:

@Linus: jo men så tolkar jag det med men jag hittar den inte där

Skapa den i \Servers\aim\csgo\cfg (ersätt med ditt directory)

Av qhrizz
Skrivet av netbuddy:

Ja, Win 10. Skitirriterande...

Se min edit ovan. Hände samma sak på exakt samma ställe i samma race. Kan inte ens köra klart ett jävla race för att spelet inte funkar. Vad gör man?

Skumt! Jag kör iofs med allt på low om jag minns rätt - ev texture på high för att få ut 100+ fps (även om den droppar..)

Som ovan skrev, testa dra ned och se om det hjälper?

Ang ljudet, är det motorljudet? Går ju att sänka Music volume separat men effects är ju en och samma.

Mixtra med Stereo downmix/ headphone type? finns ju att välja på cinema, tv headphone eller liknande

Av qhrizz
Skrivet av netbuddy:

Köpte spelet idag och har kört ett par timmar. Jag gillar det än så länge, lite trist att det alltid regnar iofs...

MEN! Det är ett par saker som stör mig (vet inte om det tagits upp redan i tråden, så jag ber om ursäkt isåfall).
Det ena är att ljudnivån är på tok för låg. Jag måste höja min förstärkare från 40 till 60 för att det skall vara normalt, då blir alla andra ljud så klart för höga. Allt står på samma nivå i Volume Mixer i Win 10. Någon som vet varför?

Det andra är att vägen plötsligt försvinner och bilen flyger igenom luften och måste resettas. Helt klart en kraftig grafikbug, men varför? Det händer ofta nog för att vara irriterande...

Tack.

Windows? Har väl kört runt 10h eller något nu och har inte råkat ut för att vägen försvinner/flygande bilar eller liknande

Av qhrizz
Skrivet av Flaxiiz:

Du kan hosta en TS Server på Raspberry PI så det ska absolut inte vara några problem alls att hosta en TS server på den datorn inte

Jag hade själv en i7 2600 3,4GHz Quad-Core över som jag byggde ihop som server dator, rekommenderar att köra DMZ ut till just din server dator då det är väldigt smidigt!

Lycka till!

Teamspeakserver stödjer väl inte ARM? eller finns det någon fork?

Av qhrizz

Kommer fungera alldeles utmärkt som första server för att få upp intresset Jag började själv med en gammal P4 som föräldrarna hade - enkel hemsida till projektarbetet i gymnasiet, sedan över på en gammal hempc (typ amd athlon x2 något blabla) och sen över på bättre och bättre.

Räkna inte med någon stor csgoserver, csgo drar cpu och den gillar en snabb CPU men sätta upp hemsida, streama (borde gå bra beroende på material), VPN, NAS mm borde inte vara några problem.

Learn by doing!

Av qhrizz

Inte så att routern är så korkad att den har någon form av legacymode? typ att en av dina enheter bara stödjer B/G standard och därmed ställer wireless ned sig till bara den standarden = kassa resultat?

Av qhrizz
Skrivet av williamjang:

@moonblase: Tack för tipset men hade tänkt att ha det på min egna webbsida.

Hlstats skickar in allt i en databas, så om du har kunskapen kan du ju alltid hämta datat därifrån och bygga en egen sajt utifrån datat.

Av qhrizz
Skrivet av ggwp:

Verkar som om NAT-loopback inte finns tillgängligt i senaste vanilla firmware för min RT-N66U. Går helst inte till ddwrt eller tomato

Nej tyvärr inte.

Merlin då? Var något år sen jag körde N66U hemma hos föräldrarna men är rätt säker på att det gick med Merlin firmware

Av qhrizz
Skrivet av saturday_sun:

Med risk för att jag missförstått din frågeställning:

Du kan ansluta till den virtuella Ubuntu-maskinen genom terminalen i OSX. Kommandot är ssh dittanvändarnamn@192.168.0.20 ( med rätt IP då såklart). Jag har inte så bra koll på VMWare men jag antar att du kan få upp Ubuntu-maskinen där och komma åt en terminal direkt. Du hittar inte den virtuella maskinens filer i din värddators (din Macbook) filsystem.

(För att ta reda på IP i linux använder du kommandot ifconfig, så här:
sudo ifconfig
IP-adressen står vid eth0, om du använder trådat, annars vid wlan0 (trådlöst interface).)

För att komma till mappen, när du loggat in på servern, skriver du:
cd /var/www/html
Filerna där ägs av en användare som heter www-data, som Apache använder. Därför måste du använda sudo (super user do)när du ska redigera eller hantera dessa filer.
För att editera en fil i ovan nämnda mapp, t.ex. index.html skriver du:
sudo nano index.html
eller direkt
sudo nano /var/www/html/index.html
(Nano är en enkel editor som du kan använda till allt i princip).

Alternativt kan han kika på ftp/samba för - kanske underlättar när man jobbar med webb (?) - flytta/ändra i filer konstant. En tanke iaf

(krävs ju självklart att det sätts upp också )

Av qhrizz

client VAR ligger på ?

Av qhrizz
Skrivet av jocke92:

Bara klistra in en ny virtuell host från det jag skrev. Ändra IP-adressen på proxypass samt domän-namnet.

nginx är en snabbare webbserver, så egentligen ska man köra den.

Beror ju helt och hållet på vad man ska göra...