Inlägg

Inlägg som Broken-arrow har skrivit i forumet
Av Broken-arrow
Skrivet av Durkadur:

På vilket sätt skulle Intel kunna pressa Nvidia och till vilken nytta för Intel? De enda som kan sätta press på Nvidia är deras kunder. Om fler börjar klaga och kanske till och med (iaf hotar med att) går över till AMD så kommer de ge sig till sist. Men få verkar villiga att göra detta.

Därför citatet, tänkte på precis det du nu skriver (men blev inte tydligt i text) Enda Intel möjligen gör är att göra ytterligare en push för fler skärmar får adaptive-sync, alltså vi får bättre och billigare skärmar.

Skrivet av kirkunit:

Hej!
Jag skrev "blinka" som en analogi till CRT-apparaterna, för att förenkla mitt argument då jag hade svårt att hitta ett ord för vad som faktiskt visas vid så låg refreshrate. Men du har naturligtvis helt rätt i att de inte fungerar så.

Är väl svepande rörelse. Skärmen uppdateras uppifrån och ner likt en gardin (om jag inte har jäkligt fel, sen kan det skilja mellan olika tillverkare).

Såhär:

Av Broken-arrow
Skrivet av Turbonisse:

Det kan kosta dej en "tvåtusing", eller en trip till tinget om du har otur. :/

Vi är snart tre veckor förbi "nyheten", någon som hört nått? Fått kravbrev?

Angåene att de skulle lägga upp egen torrent, fake eller riktig, verkar långsökt.
Lägger de upp en fake torrent, som inte är en fungerande film, har man inte begått ett brott, då man INTE laddat ner filmen.
Lägger ett bolag upp en riktig film för utdelning, så ger de faktiskt bort filmen gratis. Jag kan inte bjuda dej på en öl för att sedan anklaga dej för att ha stulit den.
Så det är ganska säkert att de biter sig fast på en existerande torrent och kopierar alla IP som är anslutna. Skulle man göra det lite seriösare, skulle det dessutom loggas att just det IPt faktiskt laddar också. Tex att alla IP som laddar mer än 50Mb från kontroll clienten loggas. För vad är det som säger att IPt faktiskt laddar bara för att den är ansluten till svärmen? Kanske är någon annan som bara samlar IP nummer för statistiska ändamål. Inte sannorlikt, men fullt möjligt. Att vara ansluten till en torrent svärm är ju inte lika med att man laddar.
Mera troligt cenario är att någon skaffat ny lagringsdisk och av ren abstinens laddar ner +30 torrentar., Laddar man fem åt gången, ligger alltså 25 torrentar pausade i kö. Man är med i svärmen, men laddar inget, även om man har för avsikt att göra det senare.

Jupp, men inget brev än beror på när dessa började logga helt enkelt (om det var augusti som deras video säger är det lugnt eller något tidigare), men började dom redan i januari... ja då ligger man kanske på någon lista (har ju dessutom Telia dubbel otur).

Vad dom sagt, så loggar dom alla IP och sorterar ut svenska. Så kommer man med i listan på torrent clienter (ens ip då), så kan man hamna på "svarta listan". annan sak är att det i första hand gäller piratebay (vad som sägs, så man verkar tryggare på mindre och anonymare sidor). Kan ju på skoj döpa en Ubuntu disto till någon av filmerna eller serierna som dessa har licens på (är ju helt lagligt material egentligen)

Av Broken-arrow

Verkar rätt kul ide, få se vad som blir av detta på sikt.

Ska i alla fall läsas om denna stycke historia

Av Broken-arrow
Skrivet av pekkasteele:

Vet man hur dom gått till väga, tex, har dom scannat redan excisterande realeaser från större grupper, eller har dom skapat en egen fejk releasegrupp som dom kollat bara?

Vad som står tidigare i tråden har dessa tagit redan släppta (alltså existerande). var ju t.ex rysk titel på en av film/serie som lämnades in till tingsrätten, vad en skrivit här som sägs ha tillgång till domslutet (ska inte vara officiellt släppt än). Så tror inte spridningskollen lägger ut egna titlar på ryska i alla fall

Men dessa 150 filmer så har jag bara rört en av dessa titlar det senaste året (resten verkar vara äldre filmer eller såna som jag inte är intresserad av). Är lite komiskt att dessa jagar titlar som inte säljs i handeln längre (kan möjligen vara någon webbutik som kan ha kvar det), men blir ju ingen förlust om det inte säljs längre

Av Broken-arrow
Skrivet av pekkasteele:

Någon som har MyBeat som det är reklam för här ibland? Verkar vara ok priser och Telenor (som dom använder) har bättre täckning än det jag har nu i det områden jag rör mig. Support mm, hur är det?

Vimla finns också, tycker det är något bättre abb (beror också på hur mycket du tänkt surfa VS ringa/SMSa).

För att ringa med deras abb är inte så billigt, är mer surf abb dessa siktar på.

Skrivet av DozeN:

Priserna verkar onekligen bra, undrar också om någon här kör dem och kan komma med lite kritik?

Nja, mot vimla ser priserna inte bättre ut än tidigare telenor abb jag hade. hade ett där jag fick betala 100kr och sen räknades samtal utöver summan (som deras 59kr abb). deras dyrare 119kr så får man 100 minuter samtal och 4Gb surf (ringer själv lätt över 100 minuter).

Så det beror på vad man använder mobilen till. Sett till surfmängd är ju my beat bra abb, men då ska man ju inte göra mycket annat med mobilen heller.

Skrivet av Naki:

Verkar ha haft en del konstiga regler tidigare om att de automatiskt fyller på din surf...

http://www.swedroid.se/forum/threads/my-beat-ny-mobiloperatoe...

Ska vara åtgärdat i alla fall, men fult att göra på det viset. Jag använder väl min mobil annorlunda än majoriteten kanske, ibland är det enklare att ringa än att sms:a till folk (även om jag föredrar SMS).

Av Broken-arrow
Skrivet av Kote:

Nackdelen är väl priset i samband med processorn. Det är inte länge kvar tills Google släpper sina nya Nexus-telefoner som enligt ryktena kommer innehålla Qualcomm Snapdragon 821. Lägger sig dessa telefoner på samma pris eller till och med lägre än V20 så blir valet lätt.

Självklart, dock ska 821 vara en högre klockad 820 (få se vad som skiljer i praktiken). Nexus har tidigare uteslutits på grund av avsaknad av SD kort och att original saknar mycket funktioner som finns hos tredjepart (CM har nattläge och omstart t.ex även andra tillverkare har liknande funktioner).

Men vad priset ser ut att hamna nu, så är den troligen dyr mot andra konkurrenter (vad jag sett priset spekuleras hamna). Men par trumfkort V serien har är DAC:en och extra skärmen (LG är ju unika i att man kan byta batteri också). Men även Nexusserien har sprungit iväg i pris (ska tydligen heta pixel).

Av Broken-arrow

Detta är intressant information, dock inget nytt om lansering. Mer reflektioner om just skillnader mellan V10 och V20.
http://www.androidauthority.com/lg-v20-vs-lg-v10-comparison-7...

Av Broken-arrow
Skrivet av Oaktree:

Det vore ju bra ifall Nvidia hoppade på Freesync tåget, då det i dagsläget är lika bra som Gsync, detta skulle göra så att de som vill köpa en sync skärm skulle spara ca: 2000kr iom att freesync är inbyggt i VESA standarden och därmed inte behöver ett extra kontroller kort.
Detta skulle gynna alla konsumenter, Nvidia kommer väll för eller senare hoppa på tåget skulle jag tro, ju fler som stödjer detta ju snabbare får vi en gemensamm standard.

Freesync stödjer även lägre sync änn spec iom AMD LFC med mjukvara, inbyggt stöd sen releasen av Crimson: https://www.amd.com/Documents/freesync-lfc.pdf

Tyvärr måste helvetet frysa till is först Nvidia gillar ju sina inlåsningar, möjligen kan Intel sätta press på Nvidia. För det om något sätter spiken i kistan (i alla fall får vi bättre och billigare adaptiv-sync skärmar och g-sync kommer fortfarande vara dyra).

Av Broken-arrow
Skrivet av ClintBeastwood:

För oss som köpte SB istället för Phenom II så är det fullt normalt att känna lite extra för just Intel.

Jupp SB var betydligt fräschare än Phenom II, bulldozer var ju ingen vidare hit.

Största felet för AMD är hypen varje gång dom släpper en produkt.

Av Broken-arrow
Skrivet av anon99565:

Det ska väl inte strypas på laddningen när de nya betterierna är ute? Isf är det rätt illa
Jag tolkat det som att dom stryper på de enheter som är i riskzonen, och till och med stänga ner enheter efter ett tag som inte har bytt batteri. Så att dom ska få en ok stämpel på sin telefon när det gäller flygplan osv.

Bör gälla dom gamla, inte nya note.

Men batteri problem händer fler än samsung (dessa batterier mobiler använder idag är känsliga och får batteriet en kraftig stöt kan det gå illa).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Broken-arrow
Skrivet av Clint Eastwood:

Parodin fortsätter...

Skrivet av Paddanx:

Ska man bli mörkrädd... eller ljusrädd?

Som sagt, vem F har gett upphovsrätt ägare sådana makter, utan ansvar?!

Ja ännu roligare blir det med detta http://www.idg.se/2.1085/1.664804/warner-bros-hemsida-piratsa...

Av Broken-arrow
Skrivet av anon2110:

Ta ett A4-papper. Vik ned cirka 1 cm på långsidorna. Pappret är fortfarande lika stort, så den användbara ytan är lika stort, men tittar du rakt framifrån så blir ytan lite mindre och således även mindre användbar sett framifrån.

Skickades från m.sweclockers.com

Dock är skärmen större än S7 (sett framifrån), för den har ju kanter runt skärmen. Så du får i praktiken par MM skärm till.

Av Broken-arrow
Skrivet av RVX:

Utan att veta exakt skulle jag tro att att dom placerar sig mittemellan Corsairs RMx och EVGA's Supernova serie. Dvs strax under detta då. För samma pris som denna modell kostar får man deras 850w, får se vad det blir sen efter nyår/tidig vår när Zen kommer.

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker be quiet är överskattat, får betala bra med premium för få deras bättre agg (lägre serier har dom snålat in en del och har hög prislapp).

Av Broken-arrow
Skrivet av Swedishg33k95:

Jag bara undrar, det här med nätagg har liksom inte varit så viktigt för mig innan. (Ain't paying shit) Men nu kollar man ju lite sånt såklart Allt vad det gäller konsumtion...

Hur länge har såna här effektiva nätagg funnit? Menar såklart i industrier?
Eller har det inte varit värt det? Jag menar 97-98 % under load är helt sjukt! Inga förluster knappt!

Är viktigt, om du bryr dig om att nätagget inte ska förstöra datorn.

Av Broken-arrow
Skrivet av GarfieldPower:

Förutom då att HXi är en helt klart överlägsen serie som tillskillnad från G2 inte lider av spoltjut.

AX serien är ju entusiast serie och där klagas det hel del på spoltjut. Sen beror det på betydligt mer än agget, även combon med grafikkort och moderkort betyder mycket. Varken nätagg eller grafikkort är tyvärr fria från spoltjut.

Av Broken-arrow
Skrivet av ArcticFire:

Jösses.
Det kanske är en sån här:
http://www.infosystems.se/Bilder/Produkter/PC_Server/Scaleo-6...
Borde vara från runt 2003-2005.

Har haft liknande i många år och fy fan vad segt med xp på denna burken (sämre cpu än annonsen dessutom).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Broken-arrow
Skrivet av nosilica:

Har en Linksys E2000 med Tomato-firmware. Bahnhof 100/10 kommer att köras i nya lägenheten. Vill använda någon form av VPN. Är min router för seg för att detta ska fungera väl? Vad blir konsekvenserna? Bör jag köpa en nyare router?

Kommer nog att nöja mig med PPTP-kryptering om det spelar roll.

Prova så märker du om det inte fungerar, tänk på att vpn sänker hastigheten. Inga konsekvenser mer än du kanske inte får ut full hastighet (men med vpn tappar du lite också).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Broken-arrow
Skrivet av HickeHiskelig:

tillbaks till ämnet, aerox naked eller aerox r? vi har beställt en aerox r som kommer på onsdag men jag tycker att naked är snyggare så jag vill byta. dock har jag en pappa att fightas emot. vad säger ni? sen så är ju själva färgen på naked mycket snyggare tycker jag.

så vilken är snyggast?aerox r har så ofantligt stora blinkers också.

Redan fått svar och även du själv gillar ju viss modell bättre.

Personligen är det ingen idé att lä'gga för mycket pengar på något man har i något år (som man sen lessnar på när man skaffar körkort).

Av Broken-arrow
Skrivet av Србо:

Jag håller med den här recensenten: https://www.youtube.com/watch?v=_us_9N9XQ_Y
808 chippet är perfekt förutom att inte ha hög fps i dom allra mest krävande spelen, dom kör jag ändå inte. Den känns skön att hålla i, ser bra ut, stadigt kvalitetsbygge, kameran utmärkt, snabbladare från 0 till full på en timme, batterititiden är helt okej om man inte använder kameran ofta, ljudet är det bästa som finns i en mobil.

Kan ju även titta på detta från samma youtubare. Enligt han har dom förbättrar en del med V20, men få se efter bättre tester och framförallt batteritester. V10 är inte dålig mobil, och ja du har rätt i att det ska vara 808 (något bättre än 810, men 820 har ju dom största nackdelarna fixas, väntade in på just 820 av en orsak) Men alltid skönt och höra andras åsikter, för man kan ju ha skygglappar på och helt ignorerar likvärdiga produkter (bara för dessa var kanske sämre förut).

Så ska man se mer objektivt, så är ju V10 inget dåligt köp och kan bli mer prisvärd när V20 släpps (om det finns kvar i lager).

Av Broken-arrow
Skrivet av Tip Top:

V20 kommer inte till svergie

Vad jag hört så var det samma visa med V10, att den skulle sälja bra i usa först och var inte bekräftat att den skulle komma hit. Men det får vi se kommande veckor eller månader.

Ja man får inte vara för upphetsad, lär bli besviken då.

Skickades från m.sweclockers.com