Inlägg

Inlägg som Broken-arrow har skrivit i forumet
Av Broken-arrow

Karaktärerna är i fel storlek emot bakgrunden och ser mest ut som inspelad i studio eller snarare på teater scen.

Jag brukar inte vara så kräsen hur scenografi ser ut, kan ju lätt titta på filmer/serier på 70,80,90 eller tidigare. Men såg rätt dött ut och troligen helt frånvarande handling.

Av Broken-arrow
Skrivet av FX9:

Eller väntar man några sekunder och har lite tålamod...

Eller tar en kaffe medans man väntar

Av Broken-arrow
Skrivet av Don_Tool:

Vad ogillar ni med Windows 11?

Hade jag velat ha Mac utseende hade jag kört macOS inte windows.

Av Broken-arrow

Jag köpte Disney + på månadsbetalning just för 1 år kändes lite väl mycket. Borde egentligen säga upp det för den har inget som jag vill titta på även om star och liknande ingår.

La ju ner en bra serie efter en säsong, så för tillfället kunde jag lika gärna säga upp det oavsett vad det kostar.

Av Broken-arrow
Skrivet av Dunde:

I många fall så är ett sämre anställningsskydd bättre. Det kan vara bättre både för arbetstagare och arbetsgivare.
I vår "Svenska Modell" som (p)LO är så stolta över kan inte ett företag som Amazon eller Tesla växa fram.

Självklart att ta en toalett paus är ju ingen rättighet.

Av Broken-arrow
Skrivet av Megacrash:

Vanliga kunder fick visst tag på moderkorten. Jag köpte vid lanseringen och fick efter 2-3veckor byta ut moderkortet med instruktioner från Inet. Va inte allt för roligt bök o byta ut, upplevde aldrig några problem dock. Minns knappt va det gällde, har för mig det va någon styrkrets på moderkortet som kunde göra så någon sataport dog.

Var om jag inte fel tredje parts portarna inte Intels egna stata portar som dragerad fort (vissa som inte bytte ut sitt, gick dessas portar mer eller mindre sönder efter 1 till 2 år efter). Tog för mig några månader innan fick ihop cpu och moderkort. Ivy Bridge vara runt hörnet när väl monterat ihop min, så hade PCIe 3 om jag hade kört Ivy cpu istället.

Av Broken-arrow
Skrivet av mpat:

Det var Intel som fick ta smällen, men detta var precis vid lansering och jag tror inte att vanliga kunder hade fått tag i några moderkort än - det vara bara testare. De fick skjuta upp hela lanseringen, vilket säkert inte var billigt, men de gjorde rätt den gången.

Nä hade gått ut till kund inte bara testare. Dock om det gällde/drabbande OEM vet inte.

Var personer 1/2 år efter som inte hade återlämnat sina moderkort fick SATA buggen.

Av Broken-arrow

Var ju andra bullar när Sandy Bridge lanserades. Då kördes det igång med kampanjer att lämna tillbaka moderkorten.

Men kanske var mer moderkortetstillverkarna som fick ta smällen den gången?

Kan hoppas när detta är utrett, så borde kunder med problem få sin utbytt även när felet kommer efter garantitiden.

Av Broken-arrow

Missade bara en fråga. Var rätt snygg gjort av AI:n jämfört vad jag sett tidigare den skapat.

Av Broken-arrow
Skrivet av Yatagarasu:

Tänker att detta är väl inget nytt med Google, exempelvis Gmail-innehåll har väl alltid skannats för en myriad av anledningar; allt från virus- och spamskydd, till att förbättra deras algoritmer och språkmodeller.

Även Google Drive har ju länge skannats av, dels för att känna igen ansikten och andra saker i kombination med deras Photos-tjänst, men även för att upptäcka upphovsrättsskyddat material vid delning av publikt tillgängliga länkar.

Har inte lika stor koll på Microsoft, men rätt säker på att allt innehåll i OneDrive skannas på liknande vis. Åtminstone virusskanning och foton då de också tillhandahåller säker plattform och en foto-tjänst som kan auto generera album med mer. Skulle inte förvåna mig om textbaserat innehåll skannas för att förbättra diverse sök- och språkfunktioner också.

Kort sagt är jag inte det minsta förvånad om Google och allehanda andra företag med AI-tjänster läser innehållet i övriga tjänsteutbudet som är kopplat med konto man har hos dem. Rent krasst tar jag det för givet vid denna punkt.

Japp de gör det också, största orsaken är för folk inte ska lägga upp olagligt material på tjänsten. Men om det sen en AI tränas på materialet är annan fråga.

Av Broken-arrow

Beror ju på vad som gått sönder också. Vissa saker kan bli ganska svårt att lösa själv. Sen är ju tyvärr många mobiler ihop limmade så går knappt få i sär utan göra sönder den mer.

Av Broken-arrow
Skrivet av jnsson:

Jag har backat ut när jag hade min föregående telefon men då blev mitt spärrat dirket

För mig verkar den uppdaterat datum och slutade tjata om den snart går ut. Och bankid fungerar fortfarande 2 månader senare.

Spännande och se om man kan göra samma sak nästa gång också.

Av Broken-arrow
Skrivet av jnsson:

Kravet på NFC vid aktivering kom i september förra året. Har du ett aktiverat bank-id innan detta krav så fungerar din aktivering som vanligt. När du behöver förnya det så kommer du behöva NFC eller aktivera det på något annat sätt hos din bank. Jag vill kunna betala med min telefon så NFC är ett krav för mig

Förnyade mitt i våras och även om den krävde id handlingar verkar det gått igenom ändå (backade bara ur det när det kom upp).

Så kan vara någon bug med min bank, men jag klagar inte.

Av Broken-arrow
Skrivet av surrogate activity:

Är dåligt insatt i vad denna lag innebär exakt, men läser man artikeln så är det lagrad information myndigheterna kommer få tillgång till, vilket i viss grad redan gäller, inte själva överföringen av information. I så fall ser jag det som ett ganska litet problem.

All information man skickar och som kommer lagras utanför egen kontroll ska man nog se som fritt tillgänglig för vem som helst. Om inte annat lär vi oss det nu i och med denna lag.

Mycket av digital kommunikation är end2end. Så ingen utom din mottagare kan läsa detta, nu har ju vissa företag redan implementerat något liknande chatcontrol, men detta gör mer eller mindre säker kommunikation över nätet omöjligt och även staten kan få tillgång till vad du skriver även risken stor att informationen läcker till tredje land/part.

Av Broken-arrow
Skrivet av Triffid:

Jag förstår folks kritik och ogillande, däremot argumenten att pedofiler, terrorister och kriminella "krypterar ändå" måste man ju fan levt under en sten för att tro på. De är knappast några masterminds och har förlorat räkningen på hur många gånger någon skjutning av gäng eller liknande fälls för att någon skrev något på facebok messenger till sina polare tex.

Sen är facebook(meta) det företag som rapporterar flest barnpornografibrott i världen pga just deras automatiska scanning av bilder som skickas på facebook messenger. (https://news.sky.com/story/facebook-responsible-for-94-of-69-...)

Det finns otaliga fall där polisen identifierat platser och personer och kunnat stoppa pågående brott (barn som hålls i källare, etc).

Jag säger inte med detta att chat control är fantastiskt, vill bara upplysa om hur verkligheten ser ut till de som tror att det bara är vanliga svenssons som påverkas för att "kriminella krypterar ändå".

Holland/nederländarna hade register på vilken religionstillhörighet befolkningen hade. Fungerade ju bra tills visst land erövrade landet och använde detta register till något helt annat.

Det jag menar är vi kan inte säga vad detta kommer leda till på sikt. Finns ju inget hinder att utöka övervakningen och det där med kör med kortet "tänk på barnen" är som alltid ett svepskäl, för vi inte ska säga emot. Som IPRED där politiker lovade dyrt och heligt den inte skulle straffa vanligt folk, gav ju sig på ungdomar också inte bra dessa banditer som gjorde 100-tals filmer och serier tillgängliga.

Ge man ett finger till staten, tar de hela handen i stället.

Vist är inte kriminella smarta, men oftast använder de andra tjänster som encrochat och liknande.
Sen vad är tanken vi ska ha på mobilen och vilka nya säkerhetshål kommer det skapa?
Ska allt skötas lokalt eller till extern server?
Hur mycket prestanda på t.ex mobilen förlorar vi?
Kommer det slösa på våran mobilsurf?

Finns ju flera frågor om hur detta ens skulle kunna implementeras utan tredje makt har full tillgång, som t.ex visst öststatsland som jobbar hårt för förstöra för oss i väst. Flera servrar har blivit hackade där vissa innehåller persondata dessutom.

Av Broken-arrow
Skrivet av HappySatan:

Tycker också att det är lite irriterande. Har köpt 3-4 konton genom åren. Inte hade jag Microsoft-konton så att det räckte att migrera alla. Så nu finns bara två konton kvar.

(Varför så många? För att lilltjejen och hennes polare skulle kunna lira multiplayer.)

Gick i alla fall utmärkt använda sin gmail. Bara använda sina inloggningsuppgifter för den eposten.

Av Broken-arrow
Skrivet av Gtoxed:

Dram cache, pris och TBW. självklart att det inte är recensioner där disken failar efter 3 månader, men det borde vara rätt självklart i sig.

Alltså en NVME utan DRAM som tex kingston nv2 med PCIx 4 är riktigt snabba, FÖRUTOM när man ska hantera massa små filer och massor av dem (tänk tex backup av din 512gb mobiltelefon), efter en stund så sjunker överföringshastigheten ner till 10mb/s, blir en riktig plåga. kan tänka mig att video och musik redigering träffar på samma problem.

Dram cache-lösa NVME är en bra lösning för dig som bara ska gejma, jag löste då mitt backup problem med att köra in en 2.5" 1tb PNY ssd, inga nedsegningar i hastighet där vid backup.

Dram cache-fyllda NVME, även i en segare PCIx 3.0 variant, är fortfarande det absolut ultimata <3

men ja ni som är på en budget, var inte rädda för billiga NVME, så länge du inte ska göra massa backups och endast vill gejma rekommenderar jag dem varmt!

Exempel på bra budget
-Kingston nv2
-PNY CS1030
-Crucial P3

Ja idag är ju dram mer eller mindre ett måste med färre större kretsar än som förr där man kunde belasta flera olika moduler samtidigt. Därför knappt värt köpa en disk under 500GB, på vissa diskar är det rätt stor skillnad på diskar med 500Gb och under emot diskar med 1Tb+.

Av Broken-arrow
Skrivet av Yoshman:

Fast ger inte det rätt mycket falsk säkerhet?

En förutsättning för att ha någon form av säkerhet i ett modernt OS är att OS-kärnan själv är säker. Ett hål som kan utnyttjas i kärnan gör att det är helt irrelevant om alla applikationer är patchade, någon som kommer in i OS-kärnan har total kontroll över systemet.

En modern mobil där det grundläggande systemet inte uppdaterats på >1 år lär med väldigt nära 100 % sannolikhet ha kända säkerhetshål.

Är det poäng jag försökte få fram, t.ex är Android före version 12 betydligt osäkrare. Just för de förbättringar som gjorts i 12 där man försökt få bort delar av svagheterna i C och C++ och sen har troligen mer fixas i 13 och 14.

Jag personligen sitter fast på 12 och för få säkerhet i kärnan måste jag byta en helt fungerande mobil.

Av Broken-arrow
Skrivet av krEJZi:

Sämst förslag. De borde anställa någon som kontrollerar deras korkade förslag innan de går ut till media med dem.
Gång på gång så föreslår de något som endast påverkar det vanliga samhället och kringgås av de som de säger sig vilja stoppa.

Men är ju inte förvånande. De tycker ju ChatControl 2.0 är ett bra förslag också.

Skulle inte säga nej till ett lagförslag som förhindrar ett svenskt riksdagsparti från att skapa trollkonton och sprida hat och desinformation. Men dra inte in hela svenska folket i era draman.

Japp är ju det enda partiet som inte kan se bortom fördelarna med ChatControl 2.0. För vi ska ju även göra det straffbart att vara kriminell på nätet också.... 🤦‍♂️ är deras andemening.

Av Broken-arrow
Skrivet av jnsson:

Personligen kände jag inte mig osäker bara för att min telefon hade en säkerhetsuppdatering från dec 2020 vs 2024 som min nuvarande har. Jag fick en hel del nya funktioner från Play Store under alla åren även fast jag inte fick systemuppdateringar

Jag antar att man inte får fixarna för minnets exploits android dras med (är en av orsakerna till varför google släpper patchar varje månad)?

Kan ju läsa här https://source.android.com/docs/security/test/memory-safety

Det viktiga, så man bör ha minst android 12 för få lite mer säkerhet.

"Android 12 introduced Rust as a platform language. Rust provides memory and thread safety at performance levels similar to C/C++. We expect Rust to be the preferred choice for most new native projects. However, rewriting all memory unsafe code, currently representing over 70% of the Android platform code, in Rust isn't feasible. Moving forward Rust will be complementary to memory safety tools. "