Inlägg

Inlägg som maverick661 har skrivit i forumet
Av maverick661

Tackar för hjälpen grabbar! (och eventuella damer). Det var en minnessticka som var rejält dålig. De tre andra fungerade felfritt.

Av maverick661
Skrivet av Veni:

Jag skall nog förtydliga mitt sista:

Ta först en sticka åt gången i en och samma port.

När samtliga stickor testats en åt gången i samma port, ta en sticka som ej gav några felindikeringar och testa denna i respektive port för att utesluta kontakter, moderkort samt minneskontrollerns kanal.

Detta tar längre tid men samtidigt så ger det mer information så att man inte verkställer förhastade handlingar baserade på enbart grundläggande underlag.

Jo, jag förstod att du menade så.
Jag hade fel på första stickan, har kört de andra minnena i den porten sedan och nu ska jag testa de andra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av maverick661
Skrivet av Veni:

Då är det läge att köra en minnessticka åt gången så att Du hittar vilken eller vilka stickor som strular. Prova även att byta port för att utesluta kontakterna.

Okej. Då gör jag det!

Skickades från m.sweclockers.com

Av maverick661
Skrivet av mistral86:

Ladda ner Whocrashed så kan du se vad som orsakar dina blåskärmar!

Är det bättre än Bluescreenview?

Skickades från m.sweclockers.com

Av maverick661
Skrivet av MaKerS:

Testa isåfall att köra memtest, ifall du får fel testar du minnerna en åt gången.

Kör det just nu med alla i. Det finns en lista med 10 punkter med antalet 'errors' och där har jag ett antal 10k nu, så jag antar att åtminstone ett minne felar? Vet inte riktigt hur man läser av programmet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av maverick661

Jag har formaterat om datorn 3 ggr sedan dess. Brukar göra det åtminstone en gång i kvartalet. Det är bl a därför jag misstänker hårdvarufel. Glömde skriva det i första inlägget. Ber om ursäkt.

Skickades från m.sweclockers.com

edit: Jag ska tillägga att jag har för vana att göra det varje gång jag gör några hårdvaruförändringar.

Av maverick661
Skrivet av jonatan80:

kör du genom windows så kan det ställa till med problem.. har man bootat mot usb/cd så finns det färre mjukvarufel som kan komma samtidigt.

Jag har bootat mot en cd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av maverick661

Ska jag plocka ur dem och köra dem ett och ett eller kan man välja att bara testa ett åt gången? Förr har jag plockat ur dem. Hur läser jag av resultatet på slutet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av maverick661

Jag har allt gammalt liggandes, inget fel på grejerna.

Sitter precis å tänker köra memtest så det kommer. Hade bara inte det på nån skiva eller usbminne.

Av maverick661

Får blåskärm, misstänker hårdvarufel.

Hej.
För ganska precis ett år sedan satte jag ihop mitt nuvarande datorsystem. Det har jävlats till och från sedan dess, felet yttrar sej i blåskärm nu och då. Jag har inte tagit itu med det förrän nu då jag arbetat på annan ort, och när jag väl varit hemma har jag spenderat fritiden till annat. Jag bytte i varje fall ut mitt gamla moderkort, processor och ramminnen då, men behöll hårddiskar, grafikkort och nätdel. Det var därefter problemet började.

Nu har jag dock fått nog och skulle behöva er hjälp. Problemet inträffar främst när jag sitter surfar eller när jag streamar film till PS3an. Spelar så sällan nu för tiden men kan inte komma på att jag fått blåskärm medan jag spelar.

Jag har sökt runt lite på bing och google, och kommit fram till att det mest troligt är ett hårdvaruproblem och förmodligen relaterat till ramminnena.
Jag har också prövat öka minnenas spänning lite då jag haft problem med för låg spänning på minnen för, men det har inte hjälpt.

Nedan följer mitt system:
Operativsystem: Microsoft Windows 7 64 bitars och senaste drivrutinerna.
Processor: Intel Core i5 3570K
Processorkylare: Noctua NH-C12P SE14
Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO
Minne: 4x 4GB Corsair Vengeance Dual C DDR3 1600MHz, LP
Grafikkort: PowerColor Radeon 5850 1GB
Hårddisk: SSD 120GB Corsair SATA 2.5", Force 3 Series INET som systemdisk och de två andra kommer jag inte ihåg.
Nätaggregat: be quiet! Straight Power E9 680W 80+ Gold
Övrig kylning: 2x be quiet! SilentWings 2 140mm i toppen av lådan, sedan en antec 140mm i bakkant och en 200mm på sidan.
Temperaturer: Vet inte vad jag hamnar på vid full last, men den ligger stadigt mellan 30 och 42 grader när jag sitter i windows, och det är ju här jag stött på problemen.

De här är koderna jag fått vid de fyra senaste tillfällena:
0x0000004e
0x00000034
0x00000019
0x00000050

Jag antar att ni behöver variablerna också, men det kanske går att posta minidumparna här på något vis?

Tack på förhand!

Av maverick661
Skrivet av Syche:

Google-Facebook-Youtube gör allt detta nu som du är rädd för att bli loggad,sparad och utnyttjad. Loggad på vad du söker, vart du befinner dej med sk.GeoTagging via dina fotolänkar alt ''Inloggningar'' på restauranger eller liknande via din smartphone och tillsist utnyttjad med Riktad reklam.

Foliehatt på?

Det är sant, men de gör det för att tjäna pengar och därför ser de till att du är nöjd och inte för att kontrollera så du uppför dej. Dessutom är den stora skillnaden att jag kan välja att inte använda deras tjänster utan någon annans om det inte passar mej, medan staten nu har bestämt att de ska kontrollera vad jag gör så fort jag sätter mej vid en dator eller använder mobiltelefonen, och enda sättet jag kan välja bort detta är att välja bort tekniken.

Vill man slippa detta så röstar man på ett parti som är för så lite statlig inblandning som bara är möjligt.

Av maverick661
Skrivet av kaimor:

Det känns lite som om att tjuvar blir lacka över att alla butiker inför kameror och larm.
Gör man inget olagligt på internet så kommer inte detta påverka din upplevelse överhuvudtaget...

Det handlar inte om vilka som gör något olagligt eller inte. Det handlar om att de loggar vilka du i dagsläget kommunicerar med och det kommer garanterat fler lagar som inskränker på den personliga integriteten, vilket kommer påverka samtliga medborgare i förlängningen.

Av maverick661
Skrivet av Orisons:

jo jag menade ju denna fråga specifikt! Nja jag vet inte, jag är 30 så några finns det!

Okej! Lite hopp finns det då, har ju bara mina erfarenheter att utgå från och där jag jobbar så är vi fem under 25 och vi är tre som bryr oss. Fyra totalt utav 52, resterande är likgiltiga.

Av maverick661
Skrivet av hajlajf:

Jag är moderat, och förstår verkligen inte varför man är rädd för detta. Om ni har något att dölja borde ni lägga av innan ni åker fast. Det är till för att stoppa brottslingar, inte för att kolla vilken p-rulle ni glor på 23:43 på kvällen.

Staten och regeringen är för fan inte till för att stoppa brottslingar som går mot industrier, de är till för att skydda oss enskilda. Så några jävla lagstiftningar om övervakning om vilka vi kommunicerar med och vad vi surfar på gynnar oss knappast.

Du inser väl att om ingen protesterar så kommer det inte att sluta här. Sluta upp med sånt där jävla "Jag har rent mjöl i påsen"- skit.

Av maverick661
Skrivet av sp3tan:

Idioterna här är själva folket som röstar som idioter(om det nu ens spelar roll) och att dom inte vågar göra ett skit mot detta. Ni kan sitta o babbla på om hur mycket ni hatar det eller si o så men det lär aldrig ändra något förräns ni drar ut o visar att detta är inte något vi vill ha. Svenska folket har varit fega sedan 1800 talet. Skulle inte bli förvånad om det bara var några tusen stycken över hela sverige som skulle gå ut o protestera emot detta.

No offence people, men det är bara min åsikt och hur jag ser det.

Håller med helt och fullt. Svenska folket är väldigt konservativa av sej och det är av just den anledningen vi har Sossarna och Moderaterna som ledande partier i landet. Förändring, och framför allt i för snabb takt, är väldigt farligt i det här landet vad gäller politik.

Av maverick661
Skrivet av AcolYte:

Tjolahoppsan, vad i helvete, till och med FOLKpartiet röstade för det här, ska inte dem vara liberaler? Men jag antar att dem flesta i regeringen tycker om att bli tagna i röven utan glidmedel av Amerikansk mediaindustri och EU.

Det här kan inte fortgå länge till, snart kommer vi behöve någon sorts revolution.

FP gillar bara klangen av ordet liberal, de är väl mera åt det fascistiska hållet om du frågar mej. Nä, de enda äkta liberala partierna är under riksdagsspärren. Personligen kommer jag att rösta på klassiskt liberala partiet vid nästa val, bara för att jag tror på den liberala ideologin.

Av maverick661
Skrivet av Sisyfos:

Hade jag inte läst detta hade jag inte vetat detta, kommer dom verkligen att arrestera ALLA fildelare dom upptäcker?-.-
Det blir en hel jävla del...

Edit: Blir det lika svårt att ladda ner som att ladda upp?

Resurserna för att sätta dit en tiondel av befolkningen i landet finns inte (mängden som beräknas fildela i Sverige), men de kommer nog att ta några för att statuera exempel och sedan inrikta sej emot uppladdare. Har svårt att se hur rättssystemet ska hinna med sej annars, något de rent generellt har svårt med redan nu.

Ska tillägga att jag inte besitter några fakta utan har lite röslyckt info som jag snappat upp på nätet och sedan lagt ihop 2 och 2. Så jag kan ha fel.

Av maverick661
Skrivet av Sisyfos:

Har inte orkat tittat igenom kommentarerna, kan någon lite snabbt säga om fildelning är "slut" nu? (från och med 1 Maj)
Varför skulle till exempel TPB lyda någonting vi i SVERIGE röstat om? Jag fattar inte :S

Fildelningen är väl bara försvårad. Vill man som fildelare vara säker så får man börja använda sej av vpn tunnlar, men det kommer förmodligen en lag mot det inom kort också.

Av maverick661
Skrivet av Orisons:

Rätt nöjd med att man röstade på ett av de två partierna som var emot, tur att några partier fortfarande tror på att representera de som röstar på dem och inte bara köra sitt eget race och krypa för EU. Tror inte att många av partierna som stödde detta har en majoritet av sina väljare bakom sig....

Edit: Riksdags partierna då....

Inte en majoritet i denna fråga i vart fall. Men bara på jobbet märker man ju hur det ligger till, de är ju i stort sett bara vi som är under 25 som bryr oss i denna typ av frågor ö h t.

Av maverick661
Skrivet av Wedes:

blir att rösta på miljöpartiet från och med nu då.

Rösta på något annat så att jag faktiskt kan fortsätta leva här i Norrland. Du har massor av alternativ utanför riksdagen som är långa vägar bättre för gemene man.