Inlägg

Inlägg som GoldMasterGollum303 har skrivit i forumet
Av GoldMasterGollum303

Samsungs SSD är så snabba pga av att dom använder RAM minnet som cache, till SSD:n, Ram minnet är mycket snabbare än SSD minnen, och jag tror SONY kommer köra på det samma tänket för att billigt öka bandbredd på IO och även behövs för all dagens obligatoriska twitchers.... som lagrings system, en Billig SSD från PNY, kanske t.om samsung, på¨500GB, och sen kopplar dom det med ram minnet(vilket lär bli GDDR6, vilket kommer kanske bli ännu snabbare, eller inte? Har kanske inte samma låga CR Timings?), så som Samsung Magician gör på datorer?

Skrivet av VinceAkStyle:

Yes, de tänker inte på oss som behöver en ursäkt till att skaffa en till pryl vi inte behöver!

Ja och oss som inte vill fördubbla priset på en konsoll som aldrig tittas på film, eller insätts grammofonskivor om så går undvikasss.. menar cd/dvd/blueray.. onödigt skräp... allt ska vara digitalt snart ändå!

Av GoldMasterGollum303

Att lägga ner sin röst, det är samma sak som att inte våga stå för något, man är för feg att säga JA, men även för mesig för att säga NEJ för fan. Då kan man likaväl skita i rösta alls, elller närvara, stanna hemma då... Då vet vi, vilka länder fortfarande har lite vett i skallen fortfarande... Sverige visste vi ju, och FINLAND, men Belgien, Estland och Slovenien är riktigt buuuuuuuuu länder... hellre ett ja eller nej, än ett "näe jag har ingen åsikt"...

Skrivet av Xyborg:

@Alucius: I mitt originalinlägg debatterar jag tråden i sin helhet. Du besvarade då min tes varpå jag drev diskussionen vidare med dig. Du valde att kliva fram och klä skott så då fick du bli duellanten Trodde det var tydligt nog - jag får väl putsa på hur jag uttrycker mig.

DU glömmer att åsikter har vi alla, precis som att vi alla har rövhål, det betyder inte att alla är experter på rövhål eller åsikter eller information, rationellt tänk, logiskt tänk, tankar överlag, jag som ADD:are, och Asperger, är glad att jag kan skriva någorlunda förståeligt för andra, så du kanske har väldigt höga förväntingar eller krav på dina med Sweclockare, för att vi ens förstår vad du pratar om är ett tecken att saker går framåt!

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av Enigma:

Du väljer verkligen den mest pessimistiska aspekt att ta upp hela tiden märker jag när det var uppenbart på att jag syftade på att Vega10 bromsades utav låg frekvens pga en tillverkningsprocess som var långt ifrån optimal för dess ändamål. Om du tittar på typiskt boostfrekvens under många scenarion så kommer du upptäcka att GCN har ganska hög IPC jämfört mot både Pascal och Turing och är extremt stark när man kan använda den (DX12/Vulkan alt anropa SIF/compute i DX11/OGL)......

Vi hajar, du kan datorer, och förstår sweetspots m.m, men tagga ner, det är datorer, inte en kamp på liv och död? Jeesus...

Av GoldMasterGollum303
Av GoldMasterGollum303

Helt ärligt, kunde inte se någon skillnad mellan RTX on eller OFf?

Av GoldMasterGollum303

Det är inget svårlöst mirakel, sänk priset till mänskliga nivåer så lär RTX bli en superhit!

Av GoldMasterGollum303

Det var dags för år sedan, detta är jättebra, alla borde göra det samma, 322bitars finns endast kvar för alla snåla fattiglappar som har nån slags konspirations teori om hur MS hittat på 64bitars för att mörda president obama...Eller nåt annat oförklarigt!! Så alla företag tag efter AMD, det är smart, sen slippper vi totalt x86, så blir alltning x64 native... vilket lär inte skada prestanda eller kostnader då dom slipper göra allting om 2 gånger?

Av GoldMasterGollum303

@Fnysarn:

Jag är lite likadan, fast med 60fps, det räcker för mig. Däremot medger jag att vissa spel faktiskt har fördel av 100+ fps, fast som jag förstått det, över 120fps är helt onödigt, då våra ögon eller våran reaktionsförmåga inte känner/ser skillnad på 120 och 144, däremot förstår jag det där att man vill ha en fast "fps" nivå som aldrig "dippar" under ens egna "guld nivå"... därför är 60fps skönt med kort som 1080ti, för det är få spel som den dippar under 60 fps med... däremot 144 är svårt ändå med gamla som nya grafikmotorer.../tekniker?

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av Nautilus011:

Frågan är, vem ska stå med dumstruten på huvudet.
Den som säljer ett grafikkort för 10.000 trots att dom inte säger hur det presterar.
ELLR
Den som köper ett grafikkort för 10.000 trots att dom inte vet hur det presterar.

Folk raljerar över priset "Ockerpriser, dom är elaka, giriga, dom är antikrist, etc etc, det är inte marknadspriser på deras produkter. Hade priset varit så fel så hade väl inte så många köpt det heller. Det är ju inte så att ett grafikkort är livsnödvändigt, inte heller är det någon som tvingar folk att köpa deras datorkomponenter.

Jag har ett antal kriterier som jag vill få uppfyllda, sen vem som tillverkar produkten eller vilket segment det tillhör struntar jag i. Spelar ingen roll om det är nVIDIA, AMD, Intel eller low-end,mid-range, high-end segment.

Om det inte är livsnödvändigt, varför har du sån behov av att försvara Nvidia? Det är inte minoritet av folk som tycker priserna är orimligt höga jämfört med tidigare lanseringar, speciellt då Nvidia är dom som pushar oss på en ny teknologi, som hittills inte verkar funkar jätte bra (väntat), men även är en teknologi som väldigt få kommer använda sig av i sina spel närmaste tiden, och hur stor skillnad gör teknologin för gemene gamer? Dom flesta seriösa gamers drar ner på reflektioner, skuggor, ljus effekter ändå, jag däremot är en IQ kille (Image Quality var det, jag vill hellst ha alla effekter på max, så länge jag har minst 60fps, har jag inte 60fps, så drar jag ner dom effekter som minst påverkar bild/grafik kvaliten). Så min poäng är, om Nvidia har jobbat med den här teknologin i 10 år, super, om dom tror det är det nästa stora i grafik, jag tror också det, men varför ska vi betala för nåt som inte är efterfrågat, inte är speciellt optimerat, eller som typ första 12 månaderna kommer utnyttjas av några benchmarks och 4-5 spel? Nvidia, borde ta smällen, dom lär inte gå bankrupt för det, och skulle göra sina kunder så mycket mer lojala, glada och kontinuerligt på gröna lagets "uppgradera fast du inte behöver det förrän om 5år egentligen, men ge oss Nvidia era pengar ändå.... Dom borde bjuda oss ibland faktiskt, inte hålla på jävlas med oss med sina namnbyten, sina pris trix, och almänna mygleri. Vi är dom som gör dom rika, ge oss nåt tillbaka ibland, var 3de lansering, ge dom med "Ti" kort (1080ti) 2080Ti för priset av standard 2080... det är inte nån super uppoffring från dom, och skulle göra oss super lojala än mer i framtiden... Så här kommer dom bara skjuta sig själv i foten, ryggen, snoppen och snipppan.... puckat!

Så försvara dom, fine, ditt val, men spela inte som om du är neutral i frågan, för dom flesta skulle nog inte hålla med dig och tycker nog att du är lite bortskämd om du tycker priserna är ok? Alla har inte träd med pengar växandes i bakgården som du uppenbarligen har, eller har nån sugardaddy/mommy/GF...

Av GoldMasterGollum303
Av GoldMasterGollum303

Är den såld?

Av GoldMasterGollum303

1080ti

Av GoldMasterGollum303

Bara när jag är full, fast jag har alltid standard mus inställningar, men när man är lite rund om fötterna så spelar jag som om jag hade inverted mouse, jag fattar inte hur man kan lira med det, inte i fps, isåfall bara i flyg sim och liknande?

Av GoldMasterGollum303

Är det inte g-sync, eller är spelet kanske låst vid 60fps? Det är många spel som ligger på 60fps även utan vsync, och då ditt grafikkort, som mitt, är en prestanda hingst, så kommer den ofta ligga på lägre %, du ska egentligen vara glad, så länge prestandan är ok, för jag blir mer orolig om ett grafikkort på 8000kr ligger på 99%, då blir jag orolig... FÖr då är det nåt fel, för man behöver inte ha 200fps...
Det är en myt!

Av GoldMasterGollum303

Riktigt feeeeeeet! NAAAAJS!

Av GoldMasterGollum303

Irriterande hur AMD och Intel försöker utnyttja likheter i namnen för ökad försäljning, för många blir nog förvirrade, jag vet jag blir det... Med AMD´s X370, och nu intel med Z370/z390, samma sak sist med z270 och X290... hallooooo

Av GoldMasterGollum303

Jag vill också ha en, var kan jag göra en beställning? Skämtar men ändå inte?

Av GoldMasterGollum303

Ser najs ut! Det FC spel jag blivit som mest "hajpad" för senaste åren... hoppas UBISOFT kan för en gångs skull hålla det dom "lovar"...

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av Kunzite:

Såg en bekant spela det på PC igår. Värdelös fysik, inga skademodeller bilar/båtar etc. Vattnet såg snyggt ut, övriga miljöer ser trista ut. Känns tyvärr som en blek GTA-kopia. GTA 5 till PC eller PS4 är vad jag ser fram emot.

håller med om allt!:-)

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av Friterad:

Next gen har inte med prestanda att göra. Sedan så är en del spel lägre upplösning samt fps
av den enkla anledningen att dom vill få ut så bra grafik som möjligt.
Personligen tycker jag 30fps är helt spelbart om det inte är ett fast-paced spel.

Ja precis så är det, håller med. Next gen, handlar helt enkelt om generationsbyte, inte grafik. Sen är det bara kolla på spelet Infamous Second Son, det är i mitt tycke next gen grafik. Och spelar roll om det inte är 4K upplösning och 120fps. Det som är bra, är att om spelen redan ser så bra ut på PS4, så kommer även PC spelen se riktigt snygga ut framåt med tiden. Jag lirar exklusiva spel på min PS4, och alla multiplattform spel på datorn. Så its a win & Win situation för oss alla gamers. Töntigt bråka om pc vs konsoll, så klart PC är bäst, konstigt vore annars när det kostar 10 gånger mer också. Båda har sina fördelar. Konsoll är lättsamt och snabbt, lätt spela flera, och PC är mer för tyngre upplevelser, när man villl ha det fetaste i grafik och tillfredställelsen att ens 20000kr är gör nån nytta när man vill visa upp sin E-PENIS förlängare!?

Ontopic: Däremot har jag totalt tappat intresset för detta spel, inte för grafiken, för att det ser tråkigare ut för varje trailer som jag ser. E3 videon är det enda Watchdogs video som gör mig imponerad, och inte bara grafiken, utan spelmekaniken mest. Men nu ser det ut som dom fått släppa på mycket för att det ska vara någorlunda samma upplevelse på alla format, det är multiplatformsspelens akilles häl....eller förbannelse?