Inlägg

Inlägg som GoldMasterGollum303 har skrivit i forumet
Av GoldMasterGollum303

Give me temp benchmarks now!!! Tycker den verkar cool(hehe), skulle nog köpa en om den är så bra som dom säger.. Som sagt ge mig en bench nu.

Skrivet av Zotamedu:

Fast det är inte luftkudden som gör att man inte ska ställa en hårddisk skevt utan snarare att lagren kan slitas konstigt. Det här handlar inte om så där galet stora prylar så det är inga problem att bygga motorn så att det inte är så mycket spel i den.

Varför skulle moderkortet få stryk? Så länge den inte vibrerar kraftigt är kraften på moderkortet lägre än för en stor tornkylare. Sen verkar du och resten av världen missat att turbulens är något man eftersträvar vid kylning då det är väldigt mycket mer effektivt. Man får inga laminära flöden av en vanlig datorfläkt heller ska du veta och har svårt att tänka mig att du hinner få någon stabil flödesprofil över det korta avståndet som är i en vanlig kylfläns. Det brukar ta betydligt längre tid för ett flöde att stabilisera.

Här har vi det stora problemet med kylaren. Ny teknik är nästan alltid dyr, om inte annat för att den produceras i små skalor. Dessutom konkurrerar den på en marknad där behovet är rätt litet och dessutom minskar med tiden. Tekniken är sjukt häftig men jag har också väldigt svårt att se att den kommer vara kostnadseffektiv så för mycket bättre än en bra tornkylare lär den inte prestera även om det som begränsar tornkylare idag är värmeöverföringen från processor till kylfläns som den här påstås vara bättre på.

Du missar centripitalkraften. En radialfläkt kan ha fläktbladen vinklade åt båda hållen vilket ger lite olika karaktäristik som till exempel olika statiskt tryck och olika form på fläktkurvan som gör de olika lämpliga för varierande varvtal. I alla lägen kommer luften alltid att slungas ut från fläkten, allt annat är omöjligt.

Genom ett gränsskikt av luft. Vid så höga hastigheter får man väldigt högt Reynolds tal, det vill säga extremt hög turbulens vilket ger väldigt hög värmetransport.

Ja det hade varit väldigt svårt eftersom det är väldigt komplicerat att göra en bra tätning för roterande delar. Det räcker inte med att bara slänga på en gummipackning för den hade slipats ner på ett par dagar med läckage som följd. Det finns många system för att täta i pumpar men de brukar kräva visst underhåll och inte sällan läcker de lite ändå för om de vore helt täta skulle de bränna och gå sönder helt.

Sen var det den långa diskussionen om värmetransporten genom luflagret. Ja det är det som är den svaga punkten men fluider som utsätts för så mycket skjuvning beter sig inte som en stillastående fluid. Tyvärr orkar jag inte läsa igenom hela artikeln grundligt inatt men ska titta lite närmare på den i morgon. Det jag skummat igenom ser väldigt intressant ut. Deras siffror är intressanta ok med en rotationshastighet på 5000 rpm har de mätt upp siffror som är bättre än vanlig kylpasta men dock i samma storleksordning. Det stora frågetecknet är då rotationshastigheten. Eftersom de använder ett turbulent gränsskikt som är kraftigt beroende av skjuvningen så kommer värmetransporten bero kraftigt av rotationshastigheten så det vore intressant att veta siffrorna vid den hastighet de tänker använda i praktiken sedan. Jag tror det finns med där någonstans.

Besserwisser??? Anyone, anyone???

Av GoldMasterGollum303

Har bra två saker att säga om Windows 8 RP: 1:Bort med Metro I HATE IT! 2:BUGGIGT SOM BARA DEN. Jag kommer hålla mig borta från M8, och håller mig till den enda riktigt bra Windows Just nu som heter WINDOWS 7 (x64).

Av GoldMasterGollum303

AMD måste verkligen skärpa sig nu, dom var ju kung en gång i tiden på grafik, det borde dom kunna bli igen? Men det är synd att AMD verkar inte ens försöka bli bäst utan är nöjda på att vara det bra billigare alternativet och inte ens försöker vara bäst? Jag vill att båda märkena ska vara bra, men nu har AMD inte en chans mot nvidia om inte amd börjar om från början och gör något riktigt nytt och innovativt. Det verkar som AMD inte vågar testa nya saker, dom är så skuldsatta så dom måste hela tiden garantera att det dom gör åtminstone går sälja som just det "billliga" (men ändå bra) alternativet för dom som inte har råd med high-end? Jag använder bådas kort, men nu lär det bara bli nvidia närmaste tiden då AMD fortfarande inte har något som kan tävla mot Physx, och inte har hårdvara som klarar av att tävla mot Nvidia i high-end marknaden!!? Synd.

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av DunderHoken:

Hehe. Du skojar ?

Radeon HD 6670 var det nog skulle ja tro det ryktades om .

Näe det låter mer som du tänker på Wii U.

Citat:

Previous rumours had stated that the graphics portion of the Xbox chip (the CPU part probably being an IBM PowerPC) would be based on the current HD 7000 series of graphics chips which in turn are being used in AMD's next generation of APUs, code-named Trinity.

Rumor=inte skrivet i sten.

Källahttp://www.techradar.com/news/gaming/consoles/xbox-720-every-rumour-about-the-new-xbox-937167

Av GoldMasterGollum303

Det är väl något av dessa två som ska bli Xbox720 GPU's?

Av GoldMasterGollum303

Så länge jag kan köra high med mina två GTX570 i SLi, så spelar nyheten ingen roll för mig personligen. Jag tror jag kan köra det maxat....

Av GoldMasterGollum303

Om det stämmer med 1gb för varje gpu, så är det troligen 2xGTX460 eller 2xGTX560 som är på väg, jag tror på det senare.

Av GoldMasterGollum303

Sweclock, det här är fulla whql drivisen. Det är CCC2 som är preview, men drivrutinen är den som ska komma i december.

Funkar superbra för mig och CFX. Men det gjorde redan 10.10 and 10.11 för mig, men bra att inget blev förstört iaf? ÄN?

Skrivet av RobinCC:

Jag installerade det, men CCC ser ut exakt samma som innan???

Du måste välja filen som heter "Catalyst_10.12_CCC2_Preview_Win7_Dec7".

Edit det var inget,

Av GoldMasterGollum303

Ser ju ut som om Nvidia säljer än en gång "riktiga" 480 som "skulle" ha 512cuda kärnor, och bytt namn till GTX580. Så typiskt nvidia, när dom inte har något nytt att erbjuda på riktigt så byter dom bara namn på produkterna!? Fy F för nvidia. Åtminstone är 6950/70 nya delar, så jag håller mig till amd den här gången, fast jag lär nog inte uppgradera grafikkort förrän 7000serien, mina två 5800 kort räcker gott och väl än idag.

Av GoldMasterGollum303

Jag brukar ha Asus eller Gigabyte, har både och just nu faktiskt. Men det är dom bästa två enligt mig, men håller helt med Asus support och deras hemsida är hemsk, där är gigabyte mycket bättre. Men hårdvaran båda gör brukar vara top notch!

Av GoldMasterGollum303

Ser ju riktigt najs ut, skulle mitt UD5 paja så vet jag vad jag ska ta som byte.

Av GoldMasterGollum303

Jag visste det, tyckte 6850 & 6870 var för mesiga, blev nästan orolig att det skulle bli dagens "övre prestanda" kort, men nu kan man ju känna sig lugn. Men AMD måste fixa catalyst drivrutinerna, dom har ju blivit en mardröm. En gång i tiden var CCC kännt för att vara en stabil bra drivrutin, men sen 10.5a så har drivrutinerna inte blivit bättre alls. Tvärtom så har dom mer och mer problem nästan för varje månad? Skärpning ATI/AMD.

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av IceDread:

Det är iofs sant att de oftast bara behöver x1.

Hur som helst så uppstår flera andra jobbiga situationer. Du kan inte köra tex 3x hd 5870 eller använda andra produkter som du känner för. Det börjar komma ssd som kör via pci-e och behöver x4 osv.

Alltså känns möjligheterna små med bara 2x 16x att köra på. Känns riktigt sunkigt.

KAN kan man göra, men inte med full x16 fart. Men pci 2.0 x8 räcker gott och väl, du ser inte stor skillnad i prestanda jämfört med x16. Max 2-3fps skillnad i spel, om ens det. Så visst räcker det där gott och väl, finns inte många moderkort som har 4st x16 lanes för oftast om du sätter i flera kort än 2 så omvandlas lanes:en automatiskt till x8 ändå. Så än en gång, det här räcker gott och väl!

Av GoldMasterGollum303

Ser bra ut! För första gången på ett bra tag så är jag riktigt sugen på amd´s processor/system. Så när jag läser första recensionen så bestämmer jag om det blir bulldozer eller sandyb? Najs.

Av GoldMasterGollum303

Vad är det där gråa på moderkortet?? Ser ut som dom kladda på det överallt?

Av GoldMasterGollum303

Värdelös drivrutin, däremot blev Mafia 2 prestandan lite bättre. Men annars dålig drivrutin för mig, crossfire mest.

Av GoldMasterGollum303

Har redan testat, fick bra resultat med dx9. Däremot så kraschade spelet/testet i dx11 version? Ska testa igen senare.

Skrivet av FelixJ:

Lovande liten AI där ...

Var det sarkasm, eller nåt? Om du menade på allvar, så vill jag bara säga att det är ingen AI i testet. Den testar bara hårdvara (gpu/cpu m.m). Allt är scriptat. Just pga att om testet skiljer sig nåt så blir inte resultaten lika tajta??

Av GoldMasterGollum303

Använder själv bara kOmplett och webhallen, så jag blir inte påverkad av detta. Trist för er som blir det.

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av neo_rtr:


Kör på 2X HD4870x2
Har inte provat med AA, men ikväll.

Men är det typ 60-70 FPS ni får?

Jag har en 5870+5850 crossfire (typ lika som 5970), jag får typ 40fps med 4xAA vanliga. Utan AA så har jag 60fps låst med D3DOverrider, mer än 60 är onödigt ändå, men jag har inga problem med 60 utan AA. Om Blizzard fixar ordentligt "native" aa, så kommer prestandan och IQ;n bli bättre! Så blizzard får fixa det här ordentligt, för tvinga AA från CCC är väldigt dyrbart prestanda mässigt.

Av GoldMasterGollum303

Som jag sagt förut, hellre 60fps än 40fps med "lite" bättre bildkvalite. För AA:n funkar inte riktigt bra ändå, så Blizzard får fixa det här ingame istället för tvingad AA.