Inlägg

Inlägg som GoldMasterGollum303 har skrivit i forumet
Av GoldMasterGollum303
Skrivet av Novdid:

Efter min käre medforumist.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har ingen koll längre, dom har kört sönder dom här olika numren, sen hoppat upp och ner, från 8000 till 500-600-700-.....¨

Om både Nvidia och AMD vill förvirra oss "äldre" kunder, så lyckas dom, inte så konstigt att båda har liknande sifferkombinationer, speciellt intel och amd, med sina x370 och z370, fan man blir ju helt jäkla snurrig? Börjar bli för gammal.. im too old for this shit...

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av Shrudder:

Så vitt jag vet så fanns det inget 9700, om man bortser från mobila varianter. Du kanske tänker på dubbelmackan 9800 GX2? 9000-serien var väl egentligen mest ett namnbyte av den uppdaterade 8000-serien (G92) och inget som man såg som en ny generation då. Det var en kortlivad generation då AMD/ATI lanserade HD4000-serien och Nvidia sin 200-serie.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/516?key=395dba269500c0066440a815e66ccfd2

Då blandar jag ihop korten, fan det är svårt hålla isär alla 970 till 1080 8800 9900 2918282928

Kom GTX 670 efter 8800 eller före? Fan minnet funkar inte i min huvud"dator"... näe jag tänker på 980GTX...

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av dagas:

Jag körde det på vad som då var väldigt bra kort 8800GTS 512MB. Observera att der kortet är bättre än 8800GTS 320MB och även 640MB versionen. Det var bland det bästa man kunde ha och ändå gick det knappt att spela i 1600x1050 eller vad man spelade i då. 1280x720 gick hyffsat.

Skickades från m.sweclockers.com

Samma här, inte ens mitt 8800GTX klarade, det var först med mitt 9700(dock SLI, men crysis tog ingen hjälp väl av SLI?), men speciellt 9800gtx som det började flyta på bra...

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av anon193054:

Bra test, och bra spel hittills. Lite för galen story för mig dock. Hade varit roligare om Remedy fått göra ett spel om Ironman. Hade varit perfekt för spelmekaniken Tycker också att det är suddigt ibland men tyckte samma sak om Quantum Break på PC. Remedy använder väl någon teknik i sin motor för att sänka och höja upplösningen medan man spelar har jag för mig.

Jag tror Quantum Break såg så grå dassig och blek ut i färgpaletten, pga att det var anpassat till UWP formatet, jag kan ha fel, men tycker alla spel som är gjorda för UWP, som Windows Store versionen av Dead Rising 4 ser mycket sämre ut än "Steam" versionen?

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av SCORPIUS:

Det går inte att göra separata inställningar för DX11 och DX12 i NVCP
Det ser ut som två olika val att göra. Men ändrar du i en så ändras det i den andra med.

Har du provat om det går med nvinspector?

edit: Detta gäller alla spel med dx11 och dx12 eller 32/64 bits versioner i samma spel, om filerna inte har samma namn, och ligger i mappar som win32 och win64 som warthunder, då dessa heter Control_w7 och Control_w10 eller nåt sånt, så borde det gå skapa ett eget "spel inställningar" i nvinspector för dx11 och dx12 separat?

Av GoldMasterGollum303

Bra artikel, älskar spelet, jävla snyggt och kul. Men även måste jag säga, att jag tycker DLSS "inte är så hemsk i bild kvalite", och kör man i 4k skärm upplösning, och sätter på DLSS, så får man DLSS i 1080P... vilket är en superb inställning...

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av Psyc:

@magma86: Det ser ut som ett suddigt VII!

Ser också ut som ett suddigt 5700 XT på lådan? Menar du att det är photoshoppat med flit, iförsig, då är det lättare få det se äkta ut? För om man ska sätta en bild på nätet på något, varför sudda ut det, men inte tillräckligt för att inte se vad det står, men tillräckligt för att inte kunna kolla om det är redigerat?

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av Wcx:

Lite snabbtester från mitt Sapphire Rx 5700. La med info från HWInfo64 efter varje körning.

https://imgur.com/a/ctVymLx

Rätt imponerad av datorns totala strömförbrukningen jämfört med mitt förra Msi Vega 56 air boost. Har ännu inte ändrat något i Wattman.

Mätt med Corsair SF600 Platinum och samma elmätare i Superposition 4k optimized:

Vega 56 Bios 1 stock(165 watt) = ~320 watt
Vega 56 Bios 2 stock(150 watt) = ~300 watt
Rx 5700 stock = ~240 watt

Tummen UPP!

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av ELF:

Det kan väl inte vara stockkylaren, är väl bara något man kan köpa till för förbättrad kylning?

Men det borde väl räcka med något i stil med detta?
https://sgcdn.startech.com/005329/media/products/gallery_large/fan3701u.main.jpg

NÄe det är extra från 3dje parts tillverkare... Men jag tror jag köpte ett sånt här en gång till mitt intel moderkorts Sydbrygga? Ser exakt likadan ut, det var roligare bygga datorer förr...

Skrivet av ZothOmmog:

Ursäkta men det där ser löjligt ut.

Tycker den ser super gullig och cool ut! Väcker gamla minnen.. när man var tvungen att kyla ner sydbryggan/nordbryggan aktivt för att få USB/SATA funka bra/ordenligt?

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av Raptor:

Har fått ett konstigt och irriterande problem efter 1903-updaten; jag kan inte få bort Windows update-filerna i diskrensning.

Det står 1,32GB och oavsett hur många gånger jag kör diskrensningen så tas det inte bort. Det verkar heller inte växa nåt trots flertalet uppdateringar efter 1903-updaten.

Jag har sökt på problemet och testat flertalet knep jag funnit, men inget hjälper. Har t.ex testat att köra diskrensning som administratör, kört rensningen via inställningar>system>lagring istället, tagit bort innehållet i SoftwareDistribution-mappen i windows-mappen och även felsökt Windows update utan resultat.

Verkar finnas fler som har detta problem. Nån här som haft det och kanske funnit en lösning?

Varför tar du inte fysiskt bort dom själv? Allltså delete? Det går, om du startar med någon hårddisk program som du kan boota med, som har en slags user interface men samt har rättigheter att komma åt filer på diskarna? Finns också program som t.ex Unlocker?

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av DavidtheDoom:

Det där är närmast ett skämt, en kickstarter/indiegogo som har löpt på i evigheter. Fake-maskiner som visats upp, hårdvaran har bytts åtskilliga gånger.

Tydligen har mycket av det som visats upp tillverkats och framställts av en marketing byrå. Kort och gott är det mycket som ger varningsflaggor kring hanterandet av produkten och hur företaget har profilerats sig.

Med det sagt finns det säkerligen en marknad, sedan om den är villig att betala rätt pris och om produkten går att lansera inom rimlig tid förblir osagt.

*Rubrik Redigerad* (Tänk på att ha en tydlig och beskrivande rubrik).

/Mod

OK, bra att veta, såg bara legit ut, då det var på facebook... men förstår vad du menar...

Av GoldMasterGollum303
Skrivet av criscros:

"a few fps better" Som förväntat Så typiskt att se amd prestera bättre med AIB korten.

Vad pratar du om, han har ju byggt om sin 5700XT med en kylare från en 390 kort som inte används? Så han har en tyst och kyld 5700kort?

Av GoldMasterGollum303

Nice, bra inlägg! Så vissa passar från äldre kort till nya, det är det bästa med standard korten, att deras utformning är ofta väldigt lika... så länge det är lika mycket minne. Frågan är hur bra själva ström delen får kylning?

Av GoldMasterGollum303

Tänker köpa ett RX 5700XT, men väntar på dom som inte har en Gräsklippare till kylare, jag förstår inte varför AMD inte kan göra grafikkort med bra kylare, men som inte låter som flygplan på arlanda när det börjar hetta till lite? Nvidia klarar av att göra sina grafikkort snygga och tysta? Jag förstår att AMD är mycket billigare, och dom måste tjäna in pengar på allt som går, men det är viktigt för dom flesta, ingen vill ha grafikkort som låter så mycket så att man måste ha hörlurar för att inte störa sig på ljudet, och då måste man också spela med hög volym? Det är inte så svårt satsa, 50 spänn mer, så hade dom säkert kunnat ha denna kylare, men tystare fläkt, eller åtminstone, se till att ha en fläktkurva som går på max först vid 100c*? Ni som beställt redan, kan inte ni kolla om MSI AB kan få någorlunda tysta men väl kylda fläkt kurvor till korten? DÅ kan jag också köpa en nu?

Skrivet av magma86:

Frågan är vart priset för eftermarknad kommer landa? Om det är 1000 kr som skiljer känns det inte värt imo.

Oftast ligger standard versioner med eftermarknas kylare max 2-300 kr över standard kortets pris, många gånger är dom t.om billigare, så länge det inte är värsting kylare/överklocknings versionerna?

Av GoldMasterGollum303

Står det inte GTX 2060 som jämförelse kort på bilden, inte 2070? Ursäkta om det redan nämnts, men har inte läst igenom alla svaren?

Av GoldMasterGollum303

Utan tvekan, utan något motstånd eller några modiga maskiner som vågar sig på en tech chicken race, så är det min bästa polare, min enda polare, min Switch som idag heter "ImNOSnitch"...

AC är ingen teknik pryl, det är en anti-överhettnings mojäng, som används av alla året runt, jag har ingen riktig AC, jag har min stora fläkt med en fin utan dess like fjärrkontrol, så man kan sitta och lata sig, och öka mellan läge 1-3, vind läget, där den alternerar mellan hårt blås och ja ni gissade rätt, lättare blås, vilket är mysigt ibland... plus on off knapp såklart. Det är inte bästa tech prylen, det är mer en extremt trevlig bekvämlighets mojäng, för alla runt om som slipper då min svett lukt, iaf längre, innan det börjar lukta då jag duschar var tredje, näe var fjärde månad...

Skrivet av 454Casull:

Bilen, Sony Bluetooth hörlurarna, Bloons (iphone), fenor, mask, snorkel, tjeckisk öl.

Gud, finns det teknik versioner av fenor, mask (antar det inte menas mask som sätts på krok vid fiske?), elektronisk snorkel låter coolt, men det bästa nånsin, teknik öl från tjeckien, har jag aldrig en hört talas om?

Av GoldMasterGollum303

@Pake: Ja såg det, men detta tycker jag verkar intressant, alltså det är inte endast nån maskin man bara kan streama på, utan du kan spela på själva maskinen också...

Kickstartern är ju klar, dom kommmer ut i september, man kan redan förboka sin? Välja färg m.m?

https://www.facebook.com/SMACHZ

Av GoldMasterGollum303

SmachZ, handhållen UMPC för spel, något att se fram emot eller något jag missar?

Av GoldMasterGollum303

Min Omen HP laptop lirar jag på 1920x1080 med 120hz...
Min stationära lirar jag ofta på min HDTV, så då blir det oftast 4K med 60hz?

Av GoldMasterGollum303

Jag kan garantera er, SONY åtminstone, men tror MS håller med, att det finns en sweetspot pris som alltid försöker hålla sig under, för konsoller är mer familje anpassat och dom som inte behöver ha det fetaste och mest överdådiga, och då Sony och MS egentligen tjänar sina pengar på spel licenserna i det stora hela. Så är jag ganska säker, att båda lärt sig något med senare års misslyckanden, att priset sällan är attraktivt bland unga, familjer, och dom snåla som vill ha 4k från konsoller som kostar mindre än ett grafikkort i datorer som ens den knappt klarar av 4k fast den är 2 gånger dyrare än hela konsollen? Och, 5000-6000, max!!!! Och skulle kostnaderna gå upp, så lär båda sälja sina maskiner med förlust som vanligt i början, men dom vet, försöker med det MS gjorde ett år, och sony med, med PS3:an, överpris på sina maskiner, dom säljer hellre med förlust än hamnar i ett nytt "Xbox1 Always Connected is a requirement for anything to work!

Den sista meningen, gjorde PS4:an denna generations vinnare innan det ens börjat?