Inlägg

Inlägg som MacKzZ0R har skrivit i forumet
Av MacKzZ0R

Datorn startar ej med två minnen i samma kanal! Moderkorts- eller CPU-fel?

Hejsan!

Fick i fredags hem min nya H80i vattenkylare. Efter montering så var jag inte riktigt nöjd med temperaturen jag fick efter diverse benchmarks, så bestämde mig för att skruva åt kylaren. Med datorn i drift... Fråga mig inte varför eller hur jag fick denna briljanta idén, men antar att man får skylla sig själv när man bestämmer sig för att mecka med datorn efter ett LAN.

Hur som helst, så fort jag nuddade en av skruvarna till kylaren med skruvmejseln så dog datorn. Den började sedan boota om sig själv om och om igen. Fläktarna snurrade alltså upp i ett par sekunder, sen dog den, och sedan fortsatte den så.

Jag drog då ur sladden till datorn, stoppade in den och försökte starta igen. Efter detta så höll den sig i alla fall igång, men jag fick ingen bild på skärmen. Moderkortets (Asus Maximus VI Hero) lilla debug-skärm gav mig Q-koden 55, vilket enligt manualen tyder på minnesfel. Jag tog då ut en av mina två minnesstickor, efter vilket min dator startade och jag fick bild på skärmen.

Sedan prövade jag att ta ut den minnessticka som nu satt i, och sedan endast sätta in den jag nyss tog ut. Även då startar datorn utan problem, vilket får mig att tro att det inte är minnena som tagit stryk.

Efter att ha undersökt saken vidare så upptäckte jag att datorn går att starta med båda stickor i, om man sätter dem i olika kanaler, vilket enligt manualen inte är optimalt. Det är så jag för tillfället har dem satta, och datorn fungerar ju, men efter 1-2 timmars spelande så får jag nästan alltid blåskärm, så något står ju inte rätt till.

Så till min fråga: Vad tror ni? Det låter ju mest troligt att det skulle vara moderkortet eller möjligtvis processorn som fått sig en kyss. Känns ju mest som att det är moderkortet då minnesanslutningarna verkar väldigt knasiga.

Extremt tacksam för era tankar och synpunkter!

Tack på förhand!

Av MacKzZ0R

Tack så jättemycket för denna tråd!

Precis införskaffat mig en H80i men blev lite fundersam när jag bara såg lite mätningar för GPU, CPU och hårddiskar. Ingen möjlighet till att styra pumpen osv.

Denna tråd löste mitt problem!

Av MacKzZ0R

Löste problemet med att Corsair Link inte hittade pumpen och tillhörande fläktar! Hittade en fix för Windows 8.1 i denna tråd: #13987062

Återstår fortfarande att montera om kylaren!

Av MacKzZ0R

Antar att det bara finns en USB-port i pumpen, så är väldigt säker på att jag kopplat rätt. Har sedan kopplat andra änden i moderkortets interna USB-anslutning.

Det är detta som jag tycker är lite märkligt då en dåligt monterad kylare säkerligen skulle kunna ge högre temps, men så länge USB-kabeln är ansluten så borde ju Corsair Link åtminstone kunna hitta pumpen!

Av MacKzZ0R

Har en R3 låda med två fläktar i fronten som blåser inåt, sedan en fläkt i taket samt H80i som blåser utåt.

När jag ska montera om vattenkylaren, skulle det då funka att ha den som inblås, och fortsätta ha fläkten i taket som utblås?

Av MacKzZ0R

Vad tror ni är effektivast för CPU-temperaturen? Att ha fläktarna som in- eller utblås?

Av MacKzZ0R

Skruvade åt kylaren ännu mer och tempsen gick väl ner något, men fortfarande upp emot 80 grader efter en stund i Prime95.

Ska pröva att byta ut fläktarna mot två stycken Schythe Gentle Typhoon som jag har liggandes, samt montera om pumpen och använda riktig kylpasta.

Av MacKzZ0R

Jag upptäckte nu även att jag inte hittar kylaren i Corsair Link! Så kan ej hur snabbt fläktarna går.

Fläktarna sitter inte åt fel håll. Båda är monterade så att de blåser luft ut ur chassit.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MacKzZ0R

Har jag för höga temps med ny vattenkylning? [Corsair H80i]

Hejsan SweClockers!

Precis fått hem Corsair H80i och tycker mina temps är något höga. I idle så ligger processorn på runt 40-45 grader utan överklockning, och efter bara några minuter i Prime95 så är temperaturen uppe i nästan 90 grader!

Är detta normala temps för en rätt så påkostad vattenkylare? Kan kylpastan hamnat ojämnt fördelad över processorn vid installation?

Tacksam för era synpunkter! Processorn jag har är en i7 4770k.

Tack på förhand!

Mvh
Marcus

Av MacKzZ0R

Får inte vissa Flash-applikationer att fungera! [Firefox]

Ominstallerade idag min dator med Windows 8.1, och efter att ha installerat Flash så har jag märkt att det inte fungerar riktigt som det ska på vissa hemsidor i Mozilla Firefox.

Ett exempel är Bredbandskollen, där jag bara får upp själva loggan i Flash-fönstret, inga klickbara knappar eller liknande (Se bild nedan)

http://i43.tinypic.com/2ue31pe.png

Jag har prövat att avinstallera Flash med hjälp av Adobes avinstallationsprogram, och ominstallerat insticksmodulen utan resultat. Har även provat att ta bort alla Adobe mappar i AppData, men fortfarande samma problem när jag installerar om Flash.

Om jag kör Internet Explorer så funkar Bredbandskollen utmärkt.

Någon som har några förslag? Inget jättestort problem, då jag lika väl kan kolla hastigheten i Speedtest.net, som fungerar, men skulle gärna vilja gå till botten med vad som kan orsaka detta märkliga problem.

Tacksam för svar

Mvh
Mackan

Av MacKzZ0R

Killing Floor är oslagbart på LAN! Går att spela på äldre datorer, så borde inte vara några problem!

Black Ops 1/2 Zombies är också jävligt roligt att spela med ett gäng polare på LAN! Kan kanske vara lite svårtuggat för laptops, men prislappen är inte så farlig om man köper från exempelvis G2Play.net!

Av MacKzZ0R

Tackar för samtliga svar! Blir kanske till att uppgradera moderkort/CPU till jul.

Skulle en i7 4770K spela bra ihop med 780 Ti, eller är det för overkill? Skulle en i5 vara mer passande?

Edit: Såg recensionen av de två ovannämnda processorerna här på SweClockers nu, och skillnaden mellan de två i spel var tämligen liten, i vissa spel obefintlig, så då är det nog bäst att köra på en i5 4670K

Av MacKzZ0R

Uppgradera till 780 Ti - Kommer i5 2500k flaskhalsa?

Som titeln lyder så ska jag inom kort införskaffa mig ett GTX 780 Ti. Jag kör för tillfället en Intel i5 2500k klockad till 4.0 Ghz med en Cooler Master Hyper 212+ kylare.

Min fråga är, kommer processorn flaskhalsa detta värstingkort som jag har planer på att skaffa mig?

Tack på förhand
Mackan

Av MacKzZ0R

Kul att du fick igång det, även om behövde ominstallera datorn :/ Ett av de grymmaste spelen jag någonsin spelat!

Av MacKzZ0R

Vad kör du för operativ?

Av MacKzZ0R

Hmm... Pröva att ta bort de två .ini-filerna i "C:\Users\*Ditt användarnamn*\Documents\My games\FalloutNV".

Fallout.ini
FalloutPrefs.ini

Pröva sedan att köra spelet igen, då ska två nya, rena .ini-filer skapas. Skulle kunna vara någon av dessa två filer som blivit korrupta

Av MacKzZ0R

Skickade precis in en felanmälan till Inet då jag fått ett liknande problem med mitt Mk-85.

Märkte idag av att belysningen slocknade helt lite till och från, men det kom alltid tillbaka efter något minut. Nu så kom jag dock tillbaka från att ha varit ute i några timmar och nu lyser det inte alls.

Att försöka ändra ljusstyrkan gör ingenting, och jag får inte igång belysningen i någon annan dator heller. I övrigt så funkar det som det ska, så det är bara själva belysningen som inte funkar som den ska.

Mycket märkligt problem men förhoppningsvis så får man ett nytt tangentbord av Inet...

Av MacKzZ0R

Detta var precis vad jag behövde! Fick en gammal dator av en polare då jag hjälpte honom att bygga ihop en ny.

Datorn hade ett modulärt nätagg som han fått av en kompis, och han hade ingen molex-kontakt inkopplad i nätagget, bara SATA. Den där adaptern från Kjell var perfekt då jag nu kan koppla in mina extra fläktar till HTPCn och utnyttja alla oanvända SATA-kontakter!

Av MacKzZ0R
Skrivet av Mag1:

Prova att installera om radeonPro och gör en ny fc3 profil, så gjorde jag när det inte fungerade... jag hadde tryck lite här o där.
1.gör en profil till fc3
2. slå av "vsync always off"
(jag lät refreshrate vara)
3.DFC "dinfps" jag kör 75
4.scrolla ned till disable aero = kryssa i
5.sätt high priority på cpu (jag klickade i alla kärnor)
6.markera fc3 profilen och högerklicka o välj "apply now"
Så där är det enda jag gjort i radon pro + STÄNGT AV PARKED CPU funktionen jag tidigare nämde http://www.youtube.com/watch?v=pl3u9eiskM4

Jag har köpt fc3 genom steam. jag startar steam kör fc3 sedan STÄNGER jag ned steam. och har bara UPLAY igång.

Jag har också köpt det via Steam, men spelet krashar fortfarande när jag följer stegen som du skrev ovan

Av MacKzZ0R
Skrivet av Mag1:

Det jag missade ang. radeonpro var att sätta UAC = user account control på Medela aldrig. första gången du gjort en profil i radeonpro så ska ett ljud Ljuda typ "DiDooo" när du startar den .exe du har i profilen PLUS att om du inte har en FPS mätare i spelet så fungerar det inte... du kanske har typ frapps på men det ska finnas en med radeonpro också! sedan verkar det som om "Ljudet DiDoo" inte körs igen.... med andra ord bara första ggn.
EDIT: Ser att du lirar skyrim... hittade tidigare till skyrim en fil man la i spel mappen för att sätta fps´n och det blev bättre men inte kanoon.. men min STORA sak med att sätta fps är att INTE köra mitt/mina grafikkort mer än dem behöver= VÄRME (kanske häng) när man är nöjd med med som i mitt fall 75 fps.
tror många kör sitt lir med överklockade graffe och får BSOD etc. pgr. av att låta graffen köra till dem kräks!

Okej, jag hade redan UAC på Meddela Aldrig, men jag prövade också att starta RadeonPro som administratör (Att jag inte tänkt på det tidigare...) och då krashade inte spelet vid start. Jag tycker mig däremot fortfarande kunna märka micro-stutter i spelet och det känns fortfarande väldigt osmooth. Jag använder för tillfället FRAPS och ser ingen mätare förutom den, fast än jag aktiverat OSD för min Far Cry 3 profil och ställt in den på att visa FPS...

Edit: Lyckades få igång det på Skyrim genom att köra både RadeonPro och Skyrim som administratör. Jag får upp Radeons FPS mätare i spelet och kan även toggla Radeon-menyn med den programmerbara knappen, där jag kan se att DFCn fungerar som den ska, och oj vilken skillnad!

Det verkar dock som att jag måste göra detta för alla spel jag vill använda med RadeonPro, och i vissa fall, t.ex. Far Cry 3, så funkar inte detta. Far Cry 3 går inte att starta om jag ställer in att alltid starta det som administratör, då får jag något felmeddelande om att .exen inte hittas när jag startar spelet i Steam.

Verkar som att det spökar en hel del för mig, eller har ni andra behövt göra detta också?