Inlägg

Inlägg som Napster91 har skrivit i forumet
Av Napster91

Det får man säga är ett bra initiativ! Ska det vara så svårt att tillåta egna servrar? Pirater blabla, jaja, vissa väljer den vägen för att just slippa bli av med spelet vare sig intressent är kvar eller inte.

Av Napster91

Offtopic men tror p3 dystopia (nice program) kan lägga ner vid det här laget. Enda "dom" inte "förutspått" rätt (ännu) är de mer sci-fi orienterade avsnitten. Verkligheten överträffar ännu en gång fiktionen.

Av Napster91

Nästa fråga, hur många spel har du spelat klart i biblioteket?

Av Napster91
Skrivet av izzie:

Tonen hårdar på Sweclockers precis som på resten av internet, trots att detta länge varit ett tillhåll där sådant inte tillåts.

Det förs inte mycket vettiga diskussioner längre, de flesta trådarna är av typen "skryt i ett inlägg utan att interagera med andra inlägg".

Ingen pratar teknik och moddning längre eftersom allt är så dyrt.

De desperata försöken att dra in sponsorpengar tummar mer och mer tydligt på kvalitén på det redaktionella innehållet.

Håller Sweclockers på att dö?

Någonstans får man väll det forum man förtjänat, undertecknad kan skriva under på att vara delvis till och från en del i problemet. Jag hoppas att det blir bättre och försöker själv i de fåtaltrådar jag svarar att utveckla och hålla mig till ämnet, men med 'dagens tonläge' är dett lätt att tappa det. Sen kan en del ligga i som någon längre ner i tråden skrev, teknik är inte så kul längre för det inte händer särskilt mkt från gen till gen. Tycker ändå redaktionen håller en mycket hög kvalite, även med det s.k fluffet.

Av Napster91

Arbetar själv inom kommunalt bolag, finns väldigt många konstiga avtal/"hemlighetsmakeri"/fuffens/svågerpolitik jag m.fl ifrågasatt. Det är inte alls konstigt krishantering är igång, huvuden "kommer rulla" om inte allt medialt fokus läggs på själva hacket.

Men man får inte glömma att det är väldigt tråkigt om inte "ras" för de med känslig personlig data som sjukdom/liknande blir öppet.

Av Napster91
Skrivet av slipbit:

Finns ett scenario som inte går att hanteras på annat sätt än ett giftemål, nämligen laglotten. Äger ni en fastighet tillsammans och har minderåriga barn så måste den överlevande parten lösa ut sina barn om man inte är gift.

Jahopp se där! Ännu en grej man inte lärt sig i skolan/tagit reda på. Nu får nog jag också se vad som göras går på området.

Av Napster91
Skrivet av Litenskit:

Hej!
Hade ett litet skrämselskott från min kropp i början på veckan som hade kunnat sluta riktigt illa.

Nåväl nu är det dags att ta tag i alla papper.
Jag har hus, sambo och två barn.

Vi kommer att gifta oss för att styra upp lite av det värsta eländet.
Men då kommer vi till frågan om äktenskapsförord och testamente.

Detta är vad vi vill med:
Äktenskapsförord:
All egen egendom vid ingång av äktenskap, förblir egen egendom.
Alla eventuella arv från rakt upp och nedstigande led (såsom mor, far och mor/farföräldrar samt eventuella utomäktenskapliga barn) förblir enskild egendom om inte eventuellt testamente anger annat.
All avkastning från enskild egendom skall vara enskild egendom.
Vad vi under äktenskapet förvärvar i form av privat bohag och husgeråd skall vara giftorättsgods.
Fastigheten *huset vi bor i* förblir *Litenskits* egendom tills *Litenskits framtida fru* tar över 50% av lånet på nyssnämnd fastighet.
Alla eventuella företag parterna äger förblir enskild egendom, vid skilsmässa skall den andra partern få ersättning för påvisade kostnader den haft i direkt anslutning till företaget.

Mitt testamente:
Barnen ärver allt.
*Litenskits framtida fru* bor kvar i orubbat bo.
Fastigheten *fritidshus i paradiset* skall förbli barnens enskilda egendom (och om möjligt vill jag att den skall fortsätta gå i arv i rakt nedåtstigande led).

Är detta möjligt att genomföra?

Tack på förhand!

Man gör som man vill, men varför gifta sig om "allt" ändå ska vara isär. Giftermålet är väll ändå menat att förena och dela allt, gott som ont. Gift er "på skoj" i utlandet om det är ceremonin ni är ute efter att få uppleva?

Av Napster91

Det var ingen CD sen klickande tangentbort hatar jag, så 0 koll där.

Av Napster91

Helt offtopic, men tack för alla videos recensioner som börjat dyka upp igen! Vet inte om visnings statistiken syns när man kollar via sidan, så börjat se på tuben under helgerna när knoddarna sover

Av Napster91

Vart är "paypig" moralförsvararna? Ja ni som klankar ner på folk när det antyds till alternativa anskaffning av digital media? Saknar er i tråden

Men om man någon gång blir drabbad får man väll privatkopiera install/media på det sätt som går...

Av Napster91
Skrivet av mpat:

Samma situation som du. Det vi gjorde var att vi slöt ett gruppavtal (med Telia, men det fanns alternativ) med 100/100 och deras TV-paket till alla. Då fick man en TV-box och router från Telia, och sen fick man titta via boxen. I mitt fall står det paketet med grejer oupppackat i en hylla, för jag har egen router och tittar på TV via AppleTV, men jag vet att många av de äldre kör med de grejerna.

Gruppavtalet kostar givetvis lite pengar, men utslaget per lägenhet är det mycket billigare än att teckna 100/100 själv. Avgiften till föreningen går således upp lite, men den totala kostnaden går ner. Den enskilde användaren kan sedan uppgradera sin hastighet om den vill, det är bara att gå in på Telias sida med rätt adress inmatad så kan man betala mellanskillnaden mellan abonnemangen själv.

Vi har samma lösning och den fungerar bra.

Av Napster91

Jag är inte för solpanel jippo + batteri trenden, undrar dock allt hat mot det? Varför? Syftet är gott, en del i ledet av nödvändig omställning (enligt vetenskapen). Det är ju som om "någon" tror att energipolitiken är beroende av färger i politiken. Vi lever rättså gott på bekostnad av andra människor som skulle behöva tekniken vi "roffar" i s.k satsningar, gröna, blå, gula, röda o.s.v...

Som någon skrev tidigare i tråden och jag håller med, det finns bättre saker att satsa på, men glöm inte att även det kostar i form av skatt.

EDIT: allt resulterar i vad någon vill satsa pengar på (tjäna pengar).

Av Napster91
Skrivet av ZalamanderRelic:

Fattar inte varför det ska vara AI i varenda liten sak numera. Det ska vara datorer, skärmar, telefoner, operativsystemet etc låt saker vara fria från AI? Min åsikt är att det integreras alldeles för mycket i fel saker.

Kanske är nya wifi? Wifi-, -kyl, -tork/tvätt maskin, -diskmaskin, -spis o.s.v.... men vi får ju hoppas det blir något vettigt och framförallt valbart på/av.

Av Napster91
Skrivet av henkiii:

Det är lite bökigt, men du får börja med att ta ägarskap (eng: owner) av katalogen och tvinga ner den rättigheten rekursivt.
Sedan har du rätt att ändra läs och skrivbehörighet.
Tog några screenshots..

Börja med att ta egenskaper på katalogen, välj sedan avancerat.
Sen får du klicka på ändra ägare och "söka" efter ditt loginnamn.
https://i.imgur.com/WgVwfsH.jpg

Sedan markerar du kryssrutan för att ersätta ägare för "underbehållare och objekt" vilket betyder undermappar.
https://i.imgur.com/wIUCqOH.jpg

Sen får du lägga till rättigheter för ditt eget konto rekursivt.
(Fortfarande under avancerat fliken) Börja med att klicka på Lägg till...
Klicka sedan på Välj ett huvudkonto (sök reda på ditt användarnamn igen)
Markera full behörighet och tryck ok.
https://i.imgur.com/YS6J5hk.jpg

Markera sist "Ersätt alla underordnade objekt...." och tryck ok.
https://i.imgur.com/qJ0XvUa.jpg

Klart.

Detta är forumhjälp på hög nivå! Bilder i paint med röda pilar! Shit vad nice! Ta mig tillbaka till 2006

Av Napster91

Äntligen blir det lättare för smitare och fifflare att undgå granskning från oberoende håll! Detta är helt klart ett steg i rätt riktning!

Av Napster91

Come in, dont stand there!

Av Napster91
Skrivet av jnsson:

Ja, det kan du. Jag har bara chattat på svenska när jag gått via amazon.se sidan

Tack! Har aldrig vart i kontakt tidigare med dom så antog bara de har eng support för att hålla ner priset eller något

Av Napster91

Handlat ett antal ggr både från amazon själva och andra säljare. Tidigare inlägg i tråden klagar på airmee, jag med, idag är 3e dagen "det gick inte att leverera". Dom ska lämna utanför dörr... Hur som, kan man skriva på svenska med amazon? Får nog begära återbetalning på fre dp det gått 6 dagar och i airmee står det man ska kontakta amazon efter tidigast 4 dagar.

Av Napster91
Skrivet av Chromatic:

Generellt sett brukar man väl ta med sig egen olja för att se till så att dom inte häller någon billig sörja i och sedan tar extrem-pris för den... Jag kör fullsyntet på min älskade Corolla och skulle inte vilja riskera att få i nått kasst!

Haha tanken har inte ens slagit mig att göra hoppas bara att de tidigare man vart hos haft castrol syntet som tunnorna visat.

Av Napster91
Skrivet av Pirum:

Håller med. Helt obegripligt. Jag skulle slänga på några däck på fälg, det kan jag inte göra själv, åkte till kombinerad bilverkstad/däckfirma och frågade då om de kunde byta olja och filter på min gamla Volvo samtidigt. (Pris för olja kanske max 400-500, filter nån hundring + arbete). Men de skulle ha typ 2500 för att byta olja, som om de hällde i olja med guld eller något. Blev inget oljebyte där, och inte något däckskifte heller. Jag förstår att de måste ta betalt för arbetet, men bortåt 2000kr bara för arbetet att byta olja tolkar jag bara som att de antingen tror att jag ser ut som en galning, eller att de inte ville ha mig som kund - det är också möjligt såklart.

Nu vill jag inte försvara på något sätt men har en bekant som har mindre fristående verkstad, han säger att just olja/annan kem köper han in rättså dyrare på företag än som privatperson med miljöavgifter/annat trams. Dock så är 2k rättså saftigt ja.