Inlägg

Inlägg som n1las har skrivit i forumet
Av n1las

Hjälp uppskattas, dator upp till 9k

Hej! jag har tänkt att köpa mig en ny komplett burk, allt utom skärm, tangentbord och mus. Jag är så okunnig så skulle vara hemskt uppskattat om någon kunde hjälpa mig att sätta ihop ett bra paket. Har krav att jag vill kunna spela de nyaste spelen med hyffsad grafik, maxkostnad 9.000kr, och gärna att datorn ska ha bra uppgraderingsmöjligheter.

I brist på kunnande så kändes det meningslöst att sätta ihop ett eget paket och utifrån det be om tips&råd då jag har noll koll på vad som passar ihop med vad, vad som är prisvärt och inte osv.

Förslag uppskattas!

Tack så mycket på förhand.

Av n1las

MaskareN: Tack för tips, men funkade inte att installera om drivrutinerna till grafikkortet heller :/

Tozzi: Det hjälps inte, det är inte ngn speciell process som drar. Utan det är att processorn börjar jobba till max bara jag öppnar en mapp. Har lirat lite wc3 nu och det går hur bra som helst. Datorn lever om och jobbar lite mer än vanligt men det märks inte. Då jag ser film däremot spikar det som tusan och bilden börjar blinka svart och tillbaka. Helknas, jag förstår inte vad problemet är.

Någon ide? Uppskattas!

Av n1las

Cpu 100%

Min processor har flippat ur totalt, såfort jag gör något på datorn maxar den.. Jag kan knappt se film för då börjar det lagga... Det är inte något särskilt program så drar, utan vad jag än gör så går processorn högt.

Någon som vet vad detta kan bero på och hur jag kan gå tillväga för att lösa det här?

Har provat allt möjligt, har scannat med alla möjliga virus program, prövade återställa med windows "system restore" och har även provat avinstallera nyligen tillagda program och spel. Men forftfarande likadant, blir tokig! Vill gärna undvika omformatering..

Har en gammal dator, Intel pentium 4 2.0ghz