Inlägg

Inlägg som csholmq har skrivit i forumet
Av csholmq

Var tankade du utorrent ifrån? Bara för att säkerställa att du inte har fått ner något spyware inbakat.

Av csholmq

Ja, det är jag väl medveten om. Men nu har jag 10st tunna klienter som ska köra ett VB-program som i sin tur gör anrop och ändringar mot en MS SQL-server. Frågan är hur jag får det att fungera, inte huruvida jag använder datorerna rätt eller inte.

Av csholmq

Ja, alltså det är en helt vanlig MS SQL-databas. Kör ett VB-program i XP vanligtvis. Men det fungerar inte under XP Embedded iom att anslutningen till databasen inte vill sig.

Jag ska lagra text som parsas från text-filer? Eller vad för sorts svar letar du efter?

Av csholmq

Ansluta till MS SQL med XP Embedded

Hej!

Har ett antal tunna klienter som kör XP Embedded. Har fungerat bra fram tills att jag ville börja köra mot en SQL-databas. Någonting är det som saknas, för det går helt klart inte att ansluta. Ingenting når fram till servern och den kan helt uteslutas. ODBC är jag osäker på om det finns, men odbc.dll finns i system32 iaf, det har jag sett.

Som jag har förstått så är XP Embedded uppbyggd i komponenter, så jag undrar hur jag ska ta mig vidare. Har inga installationsskivor tillgängliga och max 20MB utrymme på RAM-disken.

Tack på förhand!

Av csholmq

Tillägg till punkt 2;
Håll in C för att boota från en systemdisk

Av csholmq

Ja, det gör ju inte så mycket för mig faktiskt. Har ju fullt RAM så det kommer jag nog knappt att märka av. Tänkte mer på om pagefile kunde stoppas in i FLASH-delen och på så sätt snabba upp lite? Låta disken vila lite.

Av csholmq

Kort sagt, det går inte så enkelt. Du kan ändra massa under System Properties -> Mouse and Keyboard -> Keyboard Shortcuts. Men det är mest OS X egna kortkommandon. Så du kommer inte komma åt alla programs inhemska. Försök och lär dig, det tar typ en vecka innan man är van.

Av csholmq

Prestanda på hybriddiskar?

Är de något bra? Finns det några prestandatester på dessa myomspunna skapelser?

Jag funderar på Seagate Momentus 5400 PSD ST91608220AS Hybrid 160GB+256MB 5400rpm 8MB 2.5" SATA till min laptop. Tjänar man något på att köra hybriddisk eller är det mest snack? Jag har uppgraderat mitt minne till fullo, så hårddisk är nästa steg känns det som.

Min dator är en Macbook Pro 15" 2Ghz, och jag kör naturligtvis OS X på den, som ska ha stöd för virtuellt RAM vad jag förstått.

Av csholmq

Mr_Lazy: Sant. Men jag vet att PDF går att "editera" vad gäller text. Helst är det ju DOC jag vill ha ut.

pucko: Jag har nätverksskrivare jag kan lägga till. Så förmodlingen är det som du säger. Har du något program du kan tippsa om?

Av csholmq

Virtuell skrivare - Spara utskrivna dokument som filer?

Hej!

Jag söker efter en mjukvara som kan installeras som en virtuell skrivare och låter mig spara i formatet PDF eller direkt till DOC. Exempel på program som kostar är; http://www.eprintdriver.com/what-is-a-printerdriver.html samt http://www.miraplacid.com/mp/

Datorn som jag ska skriva ut ifrån har inga administratörrättigheter, så ingenting som ska installeras kommer att fungera. Microsoft Office Document Imaging har jag redan, men den klarar bara .MDI (som inte fungerar att editera eller konvertera) samt endast monokroma .TIF.

Tack på förhand!

Av csholmq

Precis
Men en god idé dock!

Av csholmq

Antenn är svårt då modemet jag har fått från Tre.se är inneslutet. Får kolla vidare efter en repeater antar jag.

Citat:

[...]Desutom får man inte bara slänga upp en repeater så där utan kräver tillstånd från PTS.

Jodå, det får man. Men max effekt är 100mW

Av csholmq

HSDPA (3G) repeater eller dylikt

Hej!

Letar efter någon slags repeater för att förstärka 3G-nätet som jag nyttjar. Signalen in i lägenheten är tillräcklig för att mitt Huawei e220 ska koppla upp och surfa, men sitter jag vid fönstret har jag dubbla hastigheten.

Sökte runt lite men hittade inga svenska återförsäljare eller direkt klockrena produkter som skulle lösa mitt problem.

Tror jag skulle behöva motsvarande: http://www.juni.com.au/webnew/contents/products_umts_jr7.asp

Vad tror ni?

Av csholmq

Har min Thunderbird 800Mhz som Filserver, torrent-manager, filserver, webbserver och diverse småpryttel som svn etc.

Av csholmq

Upplever du dessa problem när du än ansluten på Wlanet?
Försvinner problemen när du kör på TP-kabel?
Fungerar även sidorna www.mil.se och www.officersforbundet.se dåligt?

Då har du samma problem som mig. Verkar vara en bugg i WPN824-routern. Har inte fått någon hjälp på netgears forum trots ansträngningar, säg till om du kommer nån vart!

Av csholmq

Skön sida, lätt att överskåda och läsa etc.

Lite feedback på när man söker på sitt yrke vore kanske att den listar upp lite förslag i stil med prisjakt.nu eller i stil med din webbläsare lägger en dropdown med possible matches.

Annars var jag mest ledsen över att mitt yrke inte fanns, så jag submittade det Stod dock inte att det inte fanns när jag sökte så det fick jag leta efter.

Av csholmq
Citat:

Ursprungligen inskrivet av perost
[ ... ]Om det är 3-pins kontakter så får du skaffa molex->3-pins konverterare. Om det är 4-pins molex-kontakter är det bara att koppla in dem på nägagget.

Av csholmq

Skiss på spänningsövervakning

Tjena. Har skissat och räknat lite på en summer-anordning som ska uppmärksamma om en strömförsörjningsenhet går över till batteridrift.

Såhär ska den funka:
Strömförsörjningsenheten är på 28VDC vid normaldrift. När den tappar 230VAC in så går den således över på batteridrift, som ligger på 24VDC. Målet är att få en summer att ljuda ca 100m bort via vanlig 2-tråd.
Skissen som jag gjort tillämpar en zener-diod som är öppen så länge som spänningen ligger runt 26VDC. Då släpper den igenom 5V till ett relä som håller strömmen borta från summern. Således när zenerdioden få under 26VDC så kommer reläet att släppa på ström till summern. Mina beräkningar säger att 24DC inte kommer att sjunka så mycket på 100m iom den låga strömstyrkan (summern kräver max 5mA).

http://www.zapher.com/img/summer.jpg

Den sträckade linjen och motståndet är om jag ev. måste belasta 24V-linan med ett 1Mohm-motstånd istället för att bara leda ut plus i en urkopplad pin.

Av csholmq

Du kan ju börja med att säga vad som inte funkar med hjälp av det error du lär få?

Av csholmq

Vad är ett frameset? Pratar du frames eller framework?