Inlägg

Inlägg som csholmq har skrivit i forumet
Av csholmq

http://www.gbok.com/
Den här använder en bekant till mig. Han inkluderar den på sin hemsida med hjälp av en så kallad "iframe". Det låter som att det är lagom för dina behov.

<iframe src="http://www.gbok.com/gb.asp?id=666666" width="100%" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"> Din browser klarar inte iframes! </iframe>

Av csholmq

Statistik är ju inte fel. I kombination med lite "tumme upp/tumme ner". Då får man bort lite av "thumbnailen såg najs ut men bilden sög" och hindrar kassa bilder för att åka upp i toppen, då kassa bilder mer sannolikt får "tumme ner" än en neutral bild.

Av csholmq

Post och Telestyrelsen har numera bestämt att det inte får vara ett krav.

http://bredband.compricer.se/

Av csholmq

Du måste skilja på den hastighet du får från din ISP och den som kommer genom ditt trådlösa nätverk.

Nej, vanligtvis kan man skicka mindre än man kan ladda ner. Beror mest på att man i regel ladda ner betydligt mer än man laddar upp.

Sammanfattning:
*Du betalar för 50/10 (ner/upp)
*Din router klarar ungefär 20/20

Summa summarum så kan du surfa trådlöst i 20/10

Av csholmq

Om det var trådlöst stämmer det väl överrens med vad som tidigare har sagts. G-standarden har 54Mbit/s som maximal trafik. Dvs teoretiskt 27Mbit/s upp resp. ner. Så med lite brus så är 20Mbit en helt ok hastighet.

Av csholmq

Vi gjorde våra egna program just för matten. Räkna ut vinklar osv direkt på räknaren. Ganska enkelt att lära sig. Annars så är det inga speciella program. Finns lite enhetsomvandlare osv som är smidiga iofs.

Av csholmq

Ok, jag försöker att ställa lite frågor nu och helt bortse från vad du tidigare sagt då det var näst intill omöjligt att sätta samman till något vettigt.

Du har laddat upp en html-fil och flash-fil på din webhost, korrekt?
Din fråga handlar om varför din flash-fil inte laddas, korrekt?
Vad har du för rättigheter på flash-filen?

Vet du om den hittar filen eller inte? I Safari kan jag se vilka filer som "inte hittades" när sidan laddas. Jag tror att Firefox har en liknande funktion.

Av csholmq

Antar att du vill ha en funktion som när inporten är 0 släcker alla leds och vid 1 tänder tre st. Jag antar också att vi bara pratar 16 bitar. Mitt exempel fungerar för HCS12 (star-tolvan).

I Assembler skriver man:

PORTB EQU $FFF0 ;In-port PORTD EQU $FFF2 ;Ut-port LEDTEST: PSHA ;Spara A-reg MOVW #%00000000,PORTD ;Default allt släckt LDAA PORTB ;Läs in-port TSTA BEQ LEXIT ;Exit vid PORTB=0 MOVW #%00000111,PORTD ;Tänd tre leds LEXIT PULA RTS

Av csholmq

Skate! Det förstörde hela 3:e rings matteundervisning för min del

Av csholmq

För att försöka besvara din fråga;

Att ta det säkra före det osäkra är alltid bra, så jag tycker du gör rätt i att fråga här. Tyvärr verkar flertalet som svarat, grundat på deras svar, inte uppnått mogen ålder att ta din oro på allvar.

Med tanke på att det finns liknande situationer där du handhar lösenord som kanske inte har samma säkerhet som din bank, så är olika plattformar bättre skyddade än andra, rent arkitektuellt.

Jag skulle säga att om du ser till att uppdatera Windows (eller valfritt operativsystem) regelbundet, inte installerar filer från osäkra källor och har ett uppdaterat anti-virus/brandvägg så har du kommit en bra bit. Sen spelar det inte så stor roll om du kör Ubuntu eller Windows - båda är lika osäkra som användaren tillåter.

Jag installerar alltid AVG Antivirus (Free edition) på mina bekantas Windows-datorer, det tycker jag fungerar bra.

Lycka till!

Av csholmq

Jag kör Twilight-temat. Jag tycker det har tydliga färger och en skön bakrund för ögonen. Lite vilande men inte sövande.

http://zapher.com/twilight.png

Av csholmq

Nej, det är inget problem. Macbook har en så kallad "magsafe"-kontakt vilket ytterligare möjliggör att man råkar slita ut sladden utan att någonting ska skadas.

Om datorn är ny rekommenderar jag att ladda upp den fullt och sen koppla loss sladden och använda datorn tills den stänger ner sig själv.

Därefter sätter du tillbaks sladden och låter datorn ladda upp sig igen. På så vis har du ett fullt och fräscht batteri och undviker problem.

Lycka till!

Av csholmq

Lite SQL kanske. UPDATE table SET column op1='blå_01' WHERE op1='blå'; Något i den stilen?

Av csholmq

Nej, iom att jag skrev den i inlägget innan dig

Av csholmq

Då fungerar Phods förslag alldeles utmärkt. Enklare att ge förslag på programvara om man vet vilka som fungerar på ditt system

Av csholmq

Operativsystem?

Av csholmq

I dagsläget är FAT32 den mest kompatibla. Speciellt om du ska använda t ex en usb-sticka på en mängd olika datorer. Finns inget mer störande än att försöka få igång en presentation i skolan/på jobbet och stoppas för att det saknas drivrutiner för det aktuella filsystemet. 4GB är en tråkig begränsning, men om man inte lagrar DVD-images eller liknande brukar man klara sig. Jag lagrar alltid mina filer som överstiger gränsen som uppdelar .rar

Av csholmq

Här kommer ett exempel på PF-conf om du använder det.

## MACROS # External network interface ext_if = "fxp0" # Define port to filter port = "{ 22 }" # Define ip or iprange to allow ip = "{ 123.123.123.123 }" #ip = "{ 123.123.123.0/8 }" ## TABLES # No tables in this config ## GLOBAL OPTIONS # Logging on external interface set loginterface $ext_if # What to do with blocked traffic set block-policy return # Don't filter localhost set skip on lo0 ## TRAFFIC NORMALIZATION scrub in on $ext_if all fragment reassemble ## QUEUEING RULES # No need for a queueing ruleset at this network ## TRANSLATION RULES (NAT) # No need for a NAT ruleset at this network ## FILTER RULES # Default to block all incoming connections on $port block in on $ext_if to any port $port # Allow outgoing packets pass out flags S/SA keep state # Blocking spoofed traffic antispoof log quick for { lo0 } inet # Allow incoming tcp-connections on port $port from $ip pass in proto { tcp } from { $ip }_to any port $port \ flags S/SA keep state

Av csholmq

Om ni nu föreslår lösningar så kan ni ju försöka ge dem kompletta också. Frågan är ju inte hur han gör en elektromagnet utan hur han gör en omvänd! När han tillför ström vill han att luckan öppnas, annars behövs ju konstant ström för att hålla den stängd - inte så miljömedvetet.

Vad du skulle kunna göra är att du har en fjäder fäst vid gångjärnet som drar igen luckan när man släpper den. Alternativt ett par svaga magneter (A,B) som precis håller luckan stängd när de har kontakt. Sen har du en liten permanent magnet (PM) fäst på luckan med nordpolen pekandes inåt i skåpet. Väl inne i skåpet sätter du din elektromagnet(EM) som pekar med sin negativa pol ut mot din PM i luckan. På så sätt hålls luckan stängd av dina svagare magneter (A,B) och när du sen tillför ström till din EM kommer den starkare magnetismen mellan din PM och EM att trycka upp luckan med en liten knuff.

Ingen ström krävs för att hålla luckan stängd och Greenpeace jublar!

Notera länken jag postade: "Högerhandsregeln säger att om högra handens fingrar pekar i strömriktningen i en strömspole så visar tummen riktningen till elektromagnetens nordpol"

Av csholmq

Lazzar: Så du tror att på grund av en ny lag som ger intressenter mer verktyg för att stävja piratkopiering kommer att påverka försäljningen av höghastighetslinor? Detta på grund av att man inte får ut "den hastighethet man betalar för"? För det första så utnyttjar man visst hela kapaciteten även med kryptering, själva krypteringen är ju trafik i sig. Om något så borde ju försäljningen ÖKA på grund av detta, ifall man önskar att kryptera.

Sen undrar jag hur många seriösa småföretag du tror vi har här i sverige som regelbundet fildelar piratkopierat material och av den anledningen kommer att börja kryptera?

Se lite utanför ditt egna lilla 14kvm stora barndomsrum och var inte så enkelspårig. Kryptering är inte något magiskt som skyddar dig till 100%. Du måste komma ihåg att så länge som du kör P2P kommer alltid ditt ip att synas i det aktuella fildelningsmolnet (om vi ska prata bittorent). Det enda du kan dölja är trafikens egentliga innehåll, vilket är ganska onödigt då intressenterna överlag endast tittar på de aktiva användarna på en specifik torrent eller hubb.