Inlägg

Inlägg som Igelkotten Igge har skrivit i forumet
Av Igelkotten Igge

Skall man beställa skärmar framför butikhandla?

Hej!

Om man beställer från Internet har man så vitt jag vet 30 dagars returrätt. Men inte om man handlar i butik.

Och så hör man ofta folk som säger "jag hade en massa bleeding på min skärm och lämnade tillbaka den". Kan man enbart göra detta om man har beställt från Internet? Om jag köper i butik och anser att skärmen är riktigt dålig på t.ex färger kanske butiken hävdar att skärmen är helt okey.

Förstår ni vad jag menar? Vad anser ni?

Av Igelkotten Igge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ludde0100
http://img80.imageshack.us/img80/3524/gji3eajt5fg43.jpg Så ser det ut i aktivitetsfältet xD (1280x1024)

Använder mitt skrivbord som temp mapp

Haha, lite många ikoner men jag syftar på något liknande.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Spel är väl nästan en egen kategori, men att surfa i fullskärmsläge är väl mest slöseri med skärmutrymme? Hur många sidor använder verkligen (på vettigt och önskvärt sätt) mer än kanske 1280 pixlar i bredd?

Inte många, därför placerar du "Insert program here" bredvid. T.ex Msn/Irc/uTorrent/mail/office.

Precis som du säger, slöseri med skärmutrymme att använda skrivbordet.

Av Igelkotten Igge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Potatismoset
Använder inte det till något, har bara en snygg bild där.

Visst är det roligt att mötas av en fin bild när man loggar in, men efter 10 sekunder överlappar femtioelva fönster bilden och den är borta tills nästa omstart.

Tråden http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=4... har nästan 300 sidor i skrivande stund så skrivbordet anses tydligen vara väldigt viktigt.
Visst är det snyggt, men praktiskt? Nja

Av Igelkotten Igge

Vad används skrivbordet till?

Jag kan inte förstå vad Windowsanvändare använder skrivbordet till, för några år sedan började jag använda skrivbordet som "temp" och valde att inte visa skrivbordsikoner på skrivbordet.

Mycket bättre.

I skrivande stund har jag flera fönster på både skärm #1 och #2, det är ju fullkomligt idiotiskt att använda mig utav en tangentbordskombination för att minimera fönstren och sedan klicka på något i skrivbordet när jag kan lägga in samma program i startmenyn eller aktivitetsfältet och bara klicka upp det direkt.

Fast sen så läser man i olika trådar att skrivbordet är viktigt, designen på det osv osv. Hur kan ni ens se skrivbordsbakgrunden på eran dator? Skulle jag se min skrivbordsbakgrund drar jag genast ditt ett fönster för att maximera effektiviteten framför datorn.

Va fan används skrivbordet till?

Av Igelkotten Igge

Lämna tillbaka er defekta skärm. Då kanske Samsung lär sig att man borde lösa världskända problem?

Av Igelkotten Igge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rastersize
Det är TN-paneler i dem. Dock inte samma skräp som Samsung osv. använder. Jag har själv S2401WSHK och är otroligt nöjd med den. Köpte först en Samsung 2443BW, men den åkte tillbaka direkt då touchknapparna var en styggelse att använda men främst för att den lät.

S2402WSEK är den nuvarande versionen, 2401 är förra årets. Är väll minimal skillnad skulle jag tro.

Det enda man kan ha emot den är att den inte är lika tunn som många andra platta, är ett antal cm tjock. Själva skärmdelen då, inte inräknat foten.

Låter bra, men jag hittar inga omdömen eller bilder på dessa skärmar. Verkar helt skygga på internet. Har du lite länkar måntro?

Edit: Kan man ställa dessa skärmar på Högkant? Lite osäker och S2402 arm ser inte ut att kunnas vridas på det sättet...?

Av Igelkotten Igge

Tittade runt på Prisjakt och hittade 2 Eizo modeller för 4 000kr eller mindre. Blev lite förvånad då jag enbart trodde att Eizo gjorde "high-end" skärmar.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=443449
Eizo 24" LCD FlexScan S2401WSHK Black
3.195:-

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=436412
Eizo 24" LCD FlexScan S2402WSEK svart
3.995:-

Men jag hittar inte omdömmen på dessa skärmar. Nya eller gamla modeller? Varför så "billiga"? TN-paneler gissar jag.
Är dessa något att ha i den prisklassen?
Vad är det för skillnad mellan modellerna?

Av Igelkotten Igge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hin Håle
Ni verkar anta väldigt mycket. Varför? Han tycker att bilden på hans TV är kanon, varför stör det er så oerhört? Fruktansvärt omoget beteende från er båda.

Det är för att jag ogillar allt fanboy-propaganda i köprådstrådar. Folk som är på jakt efter något nytt vill inte ha svar som "köp x den är riktigt bra" eller liknande.
Vad grundar personen det på? Har han jämfört samtliga tv-apparater som finns och vet att just "x" blir den bästa för någon annan?

Ett mycket bättre svar är "Då min ena kompis köpte X och en annan hade Y sedan tidigare så har jag sett mycket film på båda apparaterna. Jag tycker helt klart att X visar svärta och snabba sekvenser bättre än Y. Y har mycket bättre skalningsförmågor men det är jag inte på jakt efter.
Därför valde jag X"

Eller
"Jag stod i valet mellan Plasma och LCD, det var främst modell XX eller YY jag skulle skaffa. Jag tittade på både digital-tv-sändning och FullHD ett tag i butiken och föll för Plasman XX. Kändes som att plasman hade mycket mjukare bild..."

Att bara hoppa in i en tråd och skriva "Jag köpte XYZ den är svinbra, helt otrligt skärm" säger ABSOLUT INGET JÄVLA SMACK.
Eller kanske "Köp ZYX du kommer inte bli missnöjd"

Va fan grundar personerna det på? Borde räknas som spam och vilseledande. Varning direkt enligt mig.

Om detta passar på Flambingo kan jag tyvärr inte veta men enligt en trolighetsanalys så är det så.

Av Igelkotten Igge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flambingo
Köpte en Sony Bravia 40w4000 härom veckan.. Kan bara säga att jag är imponerad, sjuhelsikes bra bild. Har suttit som i hypnos hela helgen och bara gapat <3

Har du jämfört den med någon annan TV? Förmodligen inte, så du hade med största sannolikhet gapat åt alla 40" apparater.

Av Igelkotten Igge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Subzero299
Om du ska koppla in datorn till tvn så är lcd överlägsen.

Om den används som datorskärm, streama film från datorn görs bättre till en plasma i dom flesta fall.

Av Igelkotten Igge

Klarar s-video(?) eller vad porten kallas 720p om jag skulle använda en HD-Ready skärm istället?

Av Igelkotten Igge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leeloo
Ser ju ut som att det är i vakuum. Tyget fångar inte upp någon vind alls. Det ser man ju klart och tydlig när han springer framåt. Tyget ska då bli formad som en segel om han springer.

Som en spegel? Du kan få speglar i alla möjliga former.

Av Igelkotten Igge

Dualscreen och TV, hur löser jag det?

Jag har ett HD 4850 och använder båda DVI-Portarna då jag kör med 2 st TFT skärmar. Men nu så tänker jag införskaffa en full-hd TV med 1080p, hur löser jag detta utan att behöva koppla om sladdarna när jag vill se på TV från datorn? Vad jag har läst så klarar bara DVI-porten den upplösningen.

Någon som har lite tips, eller klarar den lilla svarta porten (s-video?) Full-HD?

Av Igelkotten Igge

'Tyst', kall och billig kylning går hand i hand

För flera år sedan fick jag tipset att skaffa chassifläktar för att få min dator tystare. Visst så varvade både CPU och GPU fläkten ner, men chassifläktarna gjorde så det blev plusminusnoll.

Jag trodde att det var dags att skaffa isolerat chassi, betalade multum för att få ett med skurna dämpplattor. Chassit var tydligen det bästa med tanke på ljudnivån (utom zalmans helt passiva). Första gången jag startade datorn efter chassibytet så fick jag nästan en orgasm. Det var helt tyst!
Dessvärre så fungerade plattorna som isolering och när datorn hade varit på en stund så varvade alla fläktar upp och datorn lät lika mycket som tidigare.

Nuså bytte jag ut mina chassifläktar till några 120mm som skulle vara riktiga badass. Säkert runt 12db eller något liknande. Blev bättre men nu hade jag spenderat tusentals kronor på bästa chassifläktar, stort chassi med bra luftflöde, dämpplattor, tystare cpu/gpu fläkt. Långt ifrån värt det.

En tid senare när jag skulle byta någon komponent så satt jag framför dator och tyckte att datorn var tystare än den brukar vara. Tittade ner mot lådan för att se om någon fläkt hade stannat. Alla fläktar snurrade som vanligt men jag hade glömt hela sidoplåten. Tittade på mina temperaturer, allt var kallare utan sidoplåten. Stängde av chassifläktarna. Datorn blev ännu tystare, lika kall som tidigare (dvs utan sidoplåt med chassifläktar). Körde cpufläkten på en steglös styrningskontroll. Drog ner den på minimalt. CPU'n blev totalt sett kallare än den var vid högre varvtal med stängt chassi.

Nu har jag alltid kört mina primära datorer hemma utan sidolucka, i flera år. Aldrig något problem.

Billigare, tystare, kallare

Av Igelkotten Igge

Bra trådlöst headset?

Jag är på jakt efter trådlösa hörlurar, detta är enkelt att hitta. Däremot så vill jag ha ett med microfon och nu verkar det knappt finnas något trådlöst?

Jag hittar massa kontorsheadset men det är jag inte ute efter, jag villa ha sköna öronmuffar åt båda öronen inklusive en microfon. T.ex Sennheiser RS140.

Pris ~1500kr

Tips?

Av Igelkotten Igge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bandit_n1
håller inte med dig på den punkten raven6z. sitter själv på en 32" 720p hd tv och skulle alldrig mer vilja gå tillbaka till en 22" eller liknande

Sitter du frivilligt med 1280x720 ? Jag hoppas för din egen skull att du enbart läser epost och surfar på Aftonbladet.

Använda 1280x720 som skrivbordsupplösning är som att löpträna i flip flops. Har man ingen vilja åstadkomma något så duger det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAoG
En tv med 1080p räcker väldigt bra. Kör med en 22"+42". 1080p är väldigt stor o jag kan ha en hel del fönster uppe på den. Brukar sitta med Avid i trixa lite med filmer på den.
Inte direkt många som spelar o använder sig av 2560x1600. Så 1920x1080 räcker gott o väl.

Mordecaih har väl inte sagt att han skall spela? Upplösningen fungerar perfekt även i desktopmiljö.

Av Igelkotten Igge

Om jag förstår rätt så anser ni att W3000H är helt okey men den saknar massa ingångar.

Jag tittar runt var man kan köpa denna skärmen, kan jag lämna tillbaka den inom 30 dagar som med "vanliga" skärmar även om det är en beställningsvara?

Av Igelkotten Igge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ncc1701e
Ändra paneltyper dell använder la IPS.

Både LG W3000H och HP LP3065 har väl IPS som DELL?

Av Igelkotten Igge

Är t.ex HP/DELL skärmen värd flera tusenlappar mer än LG W3000H ?

Visst är det en smaksak och avgörs mycket beroende på plånboken. Men jag lyckas inte hitta någon punkt som jag anser vara värd runt 3-4 000kr på HP/DELL.

(om man tittar på t.ex 24" tråden så skiljer det kanske 3-400kr mellan skärmar så där förstår jag att man pungar ut för något lite bättre)

Av Igelkotten Igge

Det är bara att koppla in skärmen och välja utökat skrivbord i inställningar för bildskärmen.

Du kan utan problem spela ett spel på en skärmen och ha annat på den andra. Men du måste fortfarande "tabba" för att gå ifrån spelet. Du kan inte bara dra över musen från spelen.

Ingen använder olika musar/tangentbord till varje skärm, du blandar ihop det med folk som har två datorer (2 skärmar) på skrivbordet.

Inget behövs ändras i bios, bara att koppla in skärmen.

(tänk på att dubbla skärmar är ganska beroendeframkallande...)

Program för att få ut mer av dubbla skärmar: Ultramon