Inlägg

Inlägg som anon131002 har skrivit i forumet
Av anon131002

Dags att ta tag i livet och fixa trasiga grafikdrivrutinerna på min gamla Ubuntu-maskin med andra ord.. Bra med en spark i baken.

Av anon131002
Skrivet av anon158432:

Du missade poängen med mitt inlägg. AMD har själva sagt att 13.2 drivaren inte kommer att hjälpa bortsett från specifika dx9-spel och då är det ju meningslöst att testa helt andra spel

Jo, precis, jag är med på det och vet att Jonas och Emil sade samma sak i en fredagspanel. Som jag fattar texten vill de helt enkelt bara ha med siffrorna för sakens skull så det inte blir massa tjafs, trots att drivrutinen bara är för specifika spel. Oavsett vad som verkligen är fallet har ju 13.2 beta redan blivit lite "nätmyt" som den perfekta drivrutinen som lagar alla frametimes, vilket som du säger inte är sant.

Av anon131002

Samma problem, testat lite "lösningar" utan resultat. Har Telia som ISP, antar att det strular där..

Av anon131002
Skrivet av anon158432:

Först och främst, tack för en bra artikel, det är bra med det nya fokuset på renderingstider och microstuttering i recensioner.
Det finns dock ett grundläggande fel i sektionen som handlar om Cataclyst 13.2 Beta. I den artikeln på techreport som länkades står det att den nya 13.2 betan bara innehåller fixar för specifika DirectX 9 - baserade titlar. De speltitlar som testas i den här recensionen är ju uteslutande DirectX 11 vilket alltså inte är vad drivrutinen är till för att fixa. Mer generella förbättringar kommer med senare drivrutiner. Det är alltså inte alls konstigt att det inte syns några skillnader mellan drivrutinerna!

Länk till artikeln:
http://techreport.com/review/24218/a-driver-update-to-reduce-...

Exakt det konstateras ju även i texten. Antagligen är resultaten med bara för att undvika kommentarer som "det är löst i nya 13.2 beta, all is well".

Citat:

Observera att det handlar om läckt testmjukvara, helt utan stöd eller support från AMD. Viktigt att påpeka är att drivrutinen endast fokuserar på att lösa specifika renderingsproblem i utvalda titlar, lite som en demonstration där AMD visar vad som förhoppningsvis komma skall. För att undvika onödiga diskussioner och antaganden passar redaktionen trots det på att inhämta några snabba resultat.

Av anon131002
Skrivet av norrby89:

det är dock bara lite svenska "små" butiker tänk på de.. jämfört med Amazon som är typ störst i Världen på de dom gör? (rätta mig om jag har fel)

Skrivet av Aloysius:

Ja,precis. Det här säger ingenting mer än att en massa andra butiker redan har lagt upp det. Eller har Amazon en välkänt striktare policy där de enbart lägger upp bekräftade produkter?

Det känns som att en produkt i Amazons sortiment har lite mer tyngd än motsvarande hos svenska handlare, ja. Noterar med att det verkligen är Amazon som leverantör, inte någon samarbetsbutik.

Av anon131002
Skrivet av psiko:

Hoppas det var en engångsföretelse och att ni planerat in en fredagspanel julspecial denna veckan istället!

De förklarar ju precis varför panelen var inställd om man faktiskt lyssnar på podcasten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon131002

Finns en center-extension till Chrome också, fungerar bra.
https://chrome.google.com/webstore/detail/youtube-centered/pa...

Av anon131002
Skrivet av ozo64:

120/5 blir inte alls lika bra då får du 3 rutor för ena ögat och 2 för det andra. Finns en anledning till att man kör 144 på bio.

Fast det som skrivs är ju att 120 Hz går lika bra för 2D, vilket stämmer. Varje frame fem gånger, oavsett öga.

Av anon131002
Skrivet av Njure:

Det är inte en slump att sådana här events hålls i Kista.

Silicon Valley i USA, silicon = kisel, dvs Kista (Kiselstaden, antagligen) är Sveriges silicon valley De flesta teknikföretagen har sina kontor där, och så även KTH:s datatekniksskola.

Haha, en kul teori!
"Den gård som Kista har fått sitt namn efter hette tidigare Norgården och tillhörde byn Ärvinge. Gården började kallas Kista i början av 1700-talet på grund av gemensamma ägoförhållanden med Kista i Sollentuna socken."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kista

(Ja, jag såg smileyn, tyckte bara lite trivia kunde vara trevligt!)

OnT: Ska nog ta mig dit ändå, Kista är inte världens ände direkt sett från mig.

Av anon131002
Skrivet av Frispel:

Och man har nog missförstått testet lite om man säger att den har bättre trim (antar att du då jämför med samsung 840?). Har tidigare hänvisat till anands test för ett med djupgående test av hur disken använder sig av trim:

http://www.anandtech.com/show/6328/samsung-ssd-840-pro-256gb-...

http://www.anandtech.com/show/6337/samsung-ssd-840-250gb-revi...

Kort sagt behöver samsungs diskar att man även skriver sekventiell data för att återhämta sig om man pressar den på detta sätt. Eftersom normalanvändaren skriver både slumpmässigt och sekventiellt är detta inte ett problem. Skriver man endast små slummässiga filer så bör man fundera på att köpa en slc-disk

Kan dock tycka att du kanske missuppfattat anand lite (eller så är det jag)? Det jag tror han menar och visar (med 840) är att disken inte återhämtar sig efter (första) TRIM, men att det sedan sakta kommer tillbaka undertiden han skriver sekventiellt - alltså att den "enkla" belastningen ger enheten chans till återhämtning i bakgrunden.

Sweclockers lämnar ju ren idle-tid för återhämtning efter TRIM vilket absolut inte ska vara SÄMRE än sekventiell skrivning, snarare tvärt om - annars har Samsung gjort något lustigt eller prioriterat annorlunda. Effekten borde då bli den samma eller bättre, alltså att prestandan kommer tillbaka, då vilotid bör vara rena guldet för enhetens återhämtning. Skillnaden mot gamla 830 är ju även märkbar, vilket tyder på att Samsung ändrat något.

Vad det beror på är en annan femma, och likadant hur relevant det är. Står ju även på flera ställen i Swecs test att det är en situation som normalt inte uppstår för slutanvändare, förutom med full enhet och av någon anledning ovanligt tung belastning.

Av anon131002
Skrivet av InCyBoy:

Tack för snabbt svar. Så jag får alltså med en ISO-fil på den digitala nedladdningen?

Du får flera alternativ, och ett av dessa är en ISO-fil.

Av anon131002
Skrivet av Gurrrra:

Angående DTS o 1080p så är det inga som helst problem att spela upp med orginalklock om man säger till xbmc att skicka vidare ljudet genom hdmin till recievern, så det är ju ett förslag till Emil att kolla upp.

Jag är rätt säker på att han testat det, förstärkaren som nämns klarar DTS och i texten står det..

Citat:

Nämnvärt är också att så kallad "passthrough", där ljudströmmen avkodas av receivern, är ett utmärkt alternativ om möjligheten finns.

Av anon131002
Skrivet av zillio:

Finns inte på iTunes. Finns bara det första och andra avsnittet.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av JonasT:

Om du väljer att prenumerera på podcasten i iTunes så dyker senaste avsnittet upp.
Vi har tyvärr inte kontroll över hur ofta Apple väljer att uppdatera innehållsförteckningen av nya avsnitt i iTunes

Skrivet av Thazify:

iTunes har nog inte uppdaterat tyvärr. Ser ser inte er tredje avsnittet.

Hoppas iTunes fixar till detta snarast.

Nu verkar avsnittet vara indexerat även på iTunes.
http://itunes.apple.com/se/podcast/sweclockers/id566519170

Av anon131002
Skrivet av flyawaynille:

Största problemet är att det är väldigt svårt att välja tid i webbläsaren. Det går inte heller att stänga av skärmen.

Med sådana problem är det nog enklast att ladda ned filen och köra i annan mediaspelare. Sweclockers har ju minimal kontroll över hur spelarna fungerar, det är upp till utvecklaren av webbläsaren.

Av anon131002
Skrivet av flyawaynille:

Fungerar det bra i Apollo? Den som gjorde sättet som podcaster spelas upp i webbläsaren borde skämmas.

W3C?

Kan dock hålla med om att spelaren inte direkt fungerar ultimat i alla webbläsare och på alla plattformar, men känns ändå bättre än att binda tjänsten till Flash. Känns som om kodarna för moderna browsers har lite att slipa på här.

Av anon131002
Skrivet av Arginj:

På Macworld skrev man precis följande: "Så vitt vi kan utläsa av specifikationerna så tror vi att LTE kommer att fungera i Sverige. Det står inte uttryckligen på Apples sajt men de ska använda samma frekvenser i Tyskland bland annat, och det fungerar"

Men men, vi får se hur det blir med den saken då.

Skrivet av Json_81:

När LTE presenterades visades telenor, Telia och tele2 på kartan (tre oxå?)
Varför är det snack om att den inte har 4g i Sverige?
Och bara det sätter ju den före nästan alla androidmobiler.

http://www.apple.com/iphone/LTE/
Verkar inte bli av i Sverige.

Av anon131002

This!
Stämmer det att A6 är Cortex-A15 förtjänar Apple lite hype, oavsett resten av telefonen. NFC och LTE för Sverige hade varit trevligt, dock. Driva på utvecklingen lite, speciellt för det förstnämnda.

Av anon131002
Skrivet av rektor:

Det kommer säkert vara;
* Sämre kvalité än sånt som finns på piratsajter
* DRM
* Watermarking
* HBO logga i hörnet
* Kräva att man installerar något tredje-parts program
* Kräver att man har Flash, Java eller Silverlight eller liknande skräp
* Reklam
* Säkert få massa spam, erbjudande, massutskick, reklamkampanjer, etc

..men helt lagligt, samtidigt som man betalar en ganska blygsam summa för en uppsjö material som faktiskt är bra och välproducerat. Jag vet vilken sida av staket jag väljer i alla fall, förstår inte den negativa inställningen. Den här typen av satsningar är i mina ögon precis vad vi väntat på.

Av anon131002

HBO är väl primärt en kabelkanal, precis som typ Canal+? Antagligen blir det likadant i Sverige, ett tillval för utvalda operatörer. Känns som många här tror det handlar om streaming ala Hulu/Netflix, men så är det inte om jag fattat rätt.

Av anon131002
Skrivet av nivv:

Det kan ju vara nimt att streama om man har haft dålig planering och inte hunnit gå till "videobutiken". Samtidigt tror jag inte att kvalitén kan mäta sig med en blu-ray. Dessutom erbjuds inget HD-ljud. Hoppas det kommer någon snygg netflix-app till XBMC.

Skrivet av backfeed:

Nej, det kommer den nog aldrig att göra. Även om Netflix skulle välja att streama i 50 Mbit/s (vilket inte kommer hända) så skulle säkerligen produktionsbolagen vägra i slutändan, då de vill ha kvar någon anledning att folk ska köpa serierna/filerma på blu-ray.

Nej, det kvaliteten lär nog aldrig nå upp till BD-nivå med nuvarande teknik och bandbreddstillgång. Det är knappast tanken heller, utan målet är snarast att vara "tillräckligt bra" för att folk ska "stå ut" och inte pirata. Det tror jag de uppnår också, utanför skaran med hardcore entusiaster duger antagligen Netflix 720p-lösning med DD+ utmärkt.