Inlägg

Inlägg som anon131444 har skrivit i forumet
Av anon131444
Skrivet av milkab:

Kanske det är dags för en tråd där Trygg e-handel utreds?

Helt enkelt har nog du och flera andra inte förstått vad trygg e-handel är och hur de arbetar.

Du verkar lite mer upplyst än oss så jag förväntar mig att vi får ta del av det du kan erbjuda. Som talaren nedan förklarar så ser även jag fram emot denna tråd som utförligt förklarar varje delmoment inför registrering och efter registrering ang. certifikatet. Samt även bakgrundsprocesserna avseende hur certifierat företag deklarerar sina uppgifter och hur de kontrolluppgifterna säkerställs.

Gärna även angående juristbiten, den verkar extra intressant.

Skrivet av improwise:

Det är nog snarare det vi har, men jag kan absolut erkänna att jag tidigare trodde att märket faktiskt stod för något och att dom faktiskt gjorde någar av de kontroller dom påstår sig göra. Om du anser att jag och andra fortfarande inte förstått men att du gjort det får du gärna tala om hur det egentligen förhåller sig i en egen tråd, klista gärna in länken till tråden här när den är skapad.

Av anon131444
Skrivet av Full:

Skulle du ta en ledig helg åt att åka buss 15 mil, ta dig till en butik genom gissningsvis att gå eller åka stadsbuss, betala en tusenlapp för en penna, gå/åka stadsbuss till busstationen, vänta på nästa buss och åka buss 15 mil igen (tar gissningsvis ungefär en "hel" dag) utan vettig ersättning, på grund av att en butik missat att ta betalt?

Ge inte något juridiskt svar eller så utan svara bara om du skulle acceptera det eller ej.

Nej absolut inte. Jag svarade vad jag tycker bolaget borde göra i några inlägg tidigare.
Jag är en människa precis som ni och har mina dagar upptagna med jobb/familj och inte ens det ska klassificeras på något sätt som en valid anledning. Jag skulle aldrig ha ork att åka tillbaka till ett bolag som inte ens kan slå in streckkoder ordentligt. Kom hit med babsen trådlöst eller ses när vi har vägarna förbi. Alternativt, dra åt helvete. Och jag hade sagt det utan att blinka!

Av anon131444
Skrivet av Wip3:

Jag håller med om att en diskussion är bra och behövs, men min uppfattning är att diskussionen har mer eller mindre urartat och är inte längre saklig. Det hela började väl med att ett ARN-beslut inte följdes eller oklarheter runt det?
Till att det nu diskuteras konkurser och UC-utdrag?

Ja visst är det så. Dock kan jag inte rensa foruminlägg och tråden har uppenbarligen utvecklats till något helt annat. Om enskilda användare vill utveckla delar så ser jag inget hinder till detta. Likadant som din åsikt också är en del av forumtråden.

I ett läge där det är så offentligt som detta är nu så hade jag ur gjort ett affärsmässigt beslut att inte besvara fler frågor, eller ens besvara ett enda. Om jag skulle svara så skulle jag svara ett diplomatiskt svar. Tyvärr så är ju även GT's svar något som driver på hela tråden då mycket av det som framkommer avfärdas av GT som floskler eller överförmynderi av myndigheter eller annat. Människor är smartare idag än man var för några år sedan då informationen är såpass tillgänglig som den är idag.

Av anon131444
Skrivet av Rocklets:

Du diskuterar äpplen och päron. Detta är klart nuläget inte en juridisk fråga, utan en allmän fråga. Således bör den hanteras som en sådan. Kunden gör ingen reklamation.
På samma sätt som kunden måste betala det pris som Apple begär för pennan, över pris eller ej, så torde Apple betala ett marknadsmässigt pris för återtransporten om ingen bättre överenskommelse träffas.

Blir det en juridisk fråga är det en annan diskussion.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja jo det är ju det jag märkt men jag pratar inte alls äpplen och päron. Jag pratar konsumenträtt, det är just det vad kategorin för forumet handlar om och för vilket jag förväntar mig att alla förhåller sig till.

Av anon131444
Skrivet av Wip3:

"Jag är likgiltig. Har själv aldrig handlat där och kommer förmodligen inte göra det då jag använda mig av andra kanaler.
Jag har ingen agenda utan har gjort detta på min fria tid, ja okej jag har väl även suttit på jobbet och knåpat.."
Står i första posten.

Om du är likgiltig och inte har någon agenda så tycker jag att upplägget av tråden är minst sagt märklig.
Första inlägget är redigerat flera(?) ggr och det är flera saker som är tillagda. Så en agenda finns allt.
Pajkastning verkar ju flertalet medlemmar stå för, tycker att GT beter sig som man bör. (kommunikationsmässigt)

Nej, jag är inte anställd av GT och kommer troligtvis aldrig köpa nåt därifrån heller då jag kan bygga ihop min egen dator eller andras.
Företag som inte sköter sig brukar sanera sig själva från marknaden utan att ett drev från SweC. hjälper till...

Att varna och visa att fel har skett är en stor skillnad på vad som sker i denna tråd. Känns mer som en häxjakt...
Så fort GT nämns i en tråd så verkar det som att hornen växer ut på vissa medlemmar och drevet är igång.

Ja det är väl fel att säga att jag inte har en agenda men min agenda är väl tydlig och det är att visa att företaget snackar strunt angående att de följer sina ARN ärenden. Sedan ser jag inte varför jag inte ska offentliggöra andra uppgifter som också bär vikt i vad jag anser vara en trygghet för kund när man ska handla hos ett företag.

I övrigt struntar jag fullständigt i företaget och dessförinnan hade jag ingen aning om vilka de var. Jag fick reda på företaget just för att jag agerar ombud i ett ARN ärende för en konsument som handlat. Det jag såg i deras ARN anmälningar var förkastligt.

Att jag redigerat texten är ju inte intressant. Jag har fått förlängd möjlighet att redigera mina inlägg för denna specifika tråd av Sweclockers administratörer och då nyttjar jag ju det genom att sammanfatta allt av värde till första inlägget.

Ser du även hur många olika individer som kommenterat så framgår det ju tydligt att intresset finns för en diskussion om detta bolag.

Av anon131444
Skrivet av coll:

Butiken ska givetvis ersätta den faktiska kostnaden, inte enligt skatteverkets referens för skattefri milersättning.

För en person att på sin fritid att åka 30 mil för att fixa ett problem som försäljaren orsakat skulle jag krävt minst 250:-/h. Vem fasen vill slösa en helg för att göra något sådant gratis?

Helt otroligt att de inte kan skicka en faktura på beloppet.

Jo det är OK att du anser något men det är föga ointressant vid en bedömningsfråga där du ska bevisa varför du ska ha 250:-. Det är lite vad jag försöker poängtera.

Av anon131444

Jag ska bena ut detta så man fördjupat förstår vad som eftersöks om man kräver ersättning. Beloppen är irrelevanta. Se nedan:

@Rocklets

Milkostnad för bil (gissar) ~36kr/mil (inkl. däck, service mm) - Referens 18.50:-/mil anses skäligt. däck/service adderas ej

Timkostnad chaufför 250 kr/t - För att detta ska anses som skäligt så krävs det relativt speciella scenarion, möjligen kan t ex handikapp vara ett utav dem. Men då annulleras ju ovan krav då färdtjänst har ett fast pris normalt sett. Är det en privatperson så ska det finnas fakturaunderlag som stöd. Då det förmodligen är det du hade tänkt så anses det vara svartjobb och då bedöms det inte öht.

Sträcka 30 mil till en kostnad av 1080Kr - 18.50:-/mil = 555:-

Timtid ca 8t till en kostnad av 2000kr - Du har räknat att konsumenten fakturerar 250:-/h för sin tid. Detta måste dels finnas arbetsgivares intyg på att den tid är förlorad för att felet ska åtgärdas. Även då kan beloppet nekas då det inte anses vara skäligt. Har butiken dessutom helgöppet så kan kunden göra det en helgdag.

Totalt pris för transport av penna tur och retur 3080kr - Mitt totalpris: 555:- alternativt eventuell färdtjänstkostnad.

Av anon131444
Skrivet av Rocklets:

De 18,5kr du hänvisar till kommer från skatteverket och är inte direkt kopplad till faktisk kostnad.

Anledningen till att jag skriver omkring är för att oavsett vilken summa jag anger kommer den som räknar få ett annat svar, beroende på vilka kostnadsparametrar som tas upp i kalkylen.

Jag skulle inte kalla mig expert, men jobbar med att räkna på trafikkostnader. Min erfarenhet är att människor generellt sett inte vet vad en transport faktiskt kostar.
I min uträkning får butiken bära hela kostnaden för felet, vilket gör att summan landar där den gör.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är detta som används som referens vid bedömningar.

Du vet säkerligen vad för parametrar du jobbar med inom ditt fält. Men att en kund får närmare 3000:- i ersättning (om man slaviskt följer det du skrev ovan) för denna typ av scenario, då har du fel.

Jag har ett ARN ärende i minnet som jag inte har en referens på där en kund bokade ett släp för att skicka in en produkt till en serviceverkstad. Produkten var en åkgräsklippare och släpvagnen kostade kunden 1800:-. Det fanns släpvagnar för 120:- i samma närområde som kunden hyrde. Men kunden valde att köra en släpvagn som man kunde återlämna var man ville och bara ange koordinater t ex.

Kunden fick ersättning till det lägsta beloppet som fanns att presentera, vilket var 120:-. Trots att han betalade (med underlag) 1800:- + mil. Milersättningen bemödade ARN inte ens att beröra.

Alltså kan man inte bara åta sig , som konsument, flertalet omkostnader och förvänta sig att återförsäljaren/säljaren generellt, ska punga ut. Då skjuter man sig själv i foten. Så man ska nog vara försiktig med att skriva som du gör så man inte vaggar in någon i något konstigt.

Av anon131444
Skrivet av ToddTheOdd:

@Pixlchaser: TS kan säkert åka buss. Men tyvärr så går det inte att få ihop detta så det blir för TS att övernatta på hotell för hemresa dagen efter. Grattis Apple Och nej, att åka buss när det handlar om en resa på 15 mil är inte skäligt. Säkerligen som det troligen inte går en direktbuss.

Försöker bara framhäva resonemangen kring vad som anses vara skäligt i ersättning i fall som dessa.

Hade jag varit Apple butiken så hade jag bjudit på detta och gått vidare med livet.
Det som sker här istället är att Apple blir lite översittare och avskriver artikeln för garanti/reklamationsrätt (köprättsligt har ju inte ett köp gått igenom då transaktion saknas, därmed OK) för att "sätta åt" kunden.

Av anon131444
Skrivet av Nima2001:

Jag gillar generellt dina inlägg för du verkar ha koll på de juridiska frågorna jämfört med många andra användare här som ofta bara "höftar" med siffror och lagar.. Men jag måste erkänna att denna stilen du kör i vissa av dina svar inte är trevliga.. Ja det är ett kraftigt och smart sätt att visa att man står över någon annan men det är inte en sjysst eller trevlig taktik.

Missförstå mig inte jag ser gärna att du fortsätter vara så aktiv som du är i de juridiska frågorna här på forumet men att du håller det på en trevligare nivå gentemot de som kanske är mindre kunniga.. Du vinner oftast med dina argument utan härskartekniker ändå!

Det var inte min mening och då det uppenbart tolkades så så får jag be om ursäkt!
Sedan skrattade jag, det kan jag erkänna, för beloppet var väl utanför ramarna av vad som anses vara skäligt.

Ibland kan det spilla över men det får jag ta på mig och om någon kände sig utanför så får jag be om ursäkt!

Av anon131444
Skrivet av Rocklets:

Ring taxi och fråga vad de skall ha för att köra sträckan tur och retur, denna uträkning blir ändock billigare än Taxi.

I milkostnaden för bilen måste du ta med parametrar som värdeminskning, service, däck osv. Detta gör att du landar omkring den summan som jag nämner.

Timkostnaden är inga konstigheter.

Vad är det för norm eller index som du refererar till? Vad skulle kostnaden för detta bli enl. din mening?

Hela poängen med min uträkning är om butiken önskar ta betalt i efterhand måste detta lösas till kundens fördel och inte nackdel. Det är ju fakta att kunden har stått vid disken, bett att få betala samtliga varor, efter avslutat köp tillåtits lämna butiken, i tron om att affären är avslutad.

Index för milersättning är satt till 18.50:-/milen. Var kommer din summa från?
Du använder ordet omkring och det är ett ord man normalt använder när man tyvärr inte har koll på läget alltid.

Jo jag förstår dig att det är problematiskt för kunden. Det är dock ganska grovt att tro att man får den ersättning du skriver för en produkt som kostar 1000-1200:-. Att hyra bil / taxi är inte skäligt. Du kan åka buss t ex, då finns ingen milersättning att trakta.

Det handlar om att konsumenten ska hitta det billigaste alternativet, inte mes komfortablaste. Man kan ju flyga?

Ja du förstår säkert poängen.

Av anon131444
Skrivet av Rocklets:

Erbjud butiken att komma in förutsatt att de står för resan. Det pris ni erbjuder butiken är:
Milkostnad för bil (gissar) ~36kr/mil (inkl. däck, service mm)
Timkostnad chaufför 250 kr/t
Sträcka 30 mil till en kostnad av 1080Kr
Timtid ca 8t till en kostnad av 2000kr
Totalt pris för transport av penna tur och retur 3080kr

Tar de inte detta, inte kan skicka en faktura, vilket ni bett om, ser jag inte att ni kan göra mera för att gå butiken till mötes.

hahahahaha...........................var får du dessa uträkningar från?
En privatpersons tid kan inte beräknas som per timme såvida man inte förlorar inkomst. Även då så täcks inte inkomsten till fullo om personen i fråga tjänar ofantligt mycket per timme. Man brukar då se över en norm eller index över vad som anses vara skäligt beroende på problemets art.

Pennan kostar 1000-1200:- tippar jag på och då blir det snabbt oskäligt även om man tog en fjärdedel av ditt belopp.

Av anon131444
Skrivet av Iksu:

699 dollar är inte 11000 kr?

fyrtio tusen miljarder euro

Av anon131444

*korrigering*

I detta fall ger dem dig en kompromiss där dem avfärdar godset som sitt eget och lämnar ingen reklamationsrätt/garanti och annat, just för att dem inte orkar traggla med det själva.

Världens bästa lösning.

Observera att en fysisk handel inte måste erbjuda dig faktura. Troligast handlar dem med kort över disk och eller kontant. Och affärer startas och avslutas i samma lokaler.

Av anon131444
Skrivet av anon200632:

Det finns ingen konkurs som ni ser, dags att sluta med pajkastningen?
Dags att rensa tråden kanske .

Men vad är det för pajkastning du pratar om? Du/Ni fastnar blint på ordet KONKURS och har lagt ett eget värde i det då ni själva är involverade i ärendet. Det är ganska uppenbart att du är delaktig på något sätt ihop med GT. Hur bryr jag mig inte.

Men här kräver ni att myndigheter och andra ska välja sina ord varsamt. Men det är ju det som står när du söker offentligt. Hur menar ni att jag eller någon annan som söker om företaget, ska ha en fördjupad insikt om att det istället kan handla om ett avvecklande?

GTs ord väger ingenting för mig och jag är inte lättövertalad på något sätt. Just nu så verkar det försöka målas ut en bild där GT står mot världen och att GT måste fightas bort alla inkommande attacker. Så är ju inte verkligheten. Detta är offentliga uppgifter som skakats fram och i dessa , bla allabolag, uc, kfm, så framgår dylika uppgifter som presenterats.

Konkurs är något som berörts av GT själva där dem berör frågan i deras absolut första post.

Så vad är det du försöker säga? Ska det uppfinnas ett annat ord för när ett företag slutar existera och som andra kallar för konkurs, men som GT med bihang vill kalla för, ptja - gå vidare?

Skriv något med substans istället för att stå redo med GT skölden!

Av anon131444
Skrivet av Tehlamah:

Gissar på att det ej funnits något underlag för att ta bort stämpeln från GT då dem fortfarande finns kvar hos trygg e-handel.

Eller har jag missat något ?

Det är ingen som har påstått att deras certifikat kommer att återkallas, det är något jag använt som hävstång mot Trygg E-handel att fortskrida processen.

Förmodligen erbjuds GT att redovisa för Trygg E-handel vad mina påståenden handlar om. Om Trygg E-handel sedan sväljer detta med hull och hår utan att själva göra en egen utredning kvarstår ju att se. Kunderna har ju svarat, finns på SMS, ärendena är ej avslutade mot kund i enlighet med ARN's utlåtande. ARN har även dem svarat, ärendena avslutade till kundens favör.

Av anon131444

@sweisdapro: Ja tyvärr, jag blev baitad att byta över då ett gäng kompisar började. Sedan försvann dem som månadslönen när jag väl kom in i det! Funderar på att byta över

Av anon131444

@sweisdapro: Det är smaskens!

Av anon131444

Har bara slitit upp dem som hastigast och inte dragit kablar eller annat bös!

24" gsync predator bredvid till höger, min nya ögonsten 32" predator Z321QU från Inet såklart!

https://i.imgur.com/ViasngJ.jpg

Av anon131444

Jag verkligen älskar den här killen! När jag ser att han recenserar så är jag snabb att klicka! Behåll honom, det är en unik karaktär som gör åtminstone mig glad och intresserad av produkterna!