Inlägg

Inlägg som anon131444 har skrivit i forumet
Av anon131444

Inte 4500 kolla vad företaget omsätter. Jag har fått hänga med i e-commerce ett bra tag och fått höra en hel del sexsiffriga, om ändå låga sex siffror så är det ändå sex siffror.

En .nu sida eller en revamp av namnet för företaget är föga ointressant, så dem kommer betala ge ett högt motbud så får du åtminstone se om dem är villiga att ge dig högre än första men lägre än ditt höga.

Av anon131444

Exemplariskt svar av en ÅF.

Av anon131444

@r4hu7: Lite hårt att både spela och streama på den där datorn. Det är 2gb grafikminne som kommer jobba på högvarv i spelet för att också delas till rendering av stream. Sedan har du också 8gb minne och 8 till skulle inte göra under. Det är kombinationen av allt som bråkar.

Men som enskild streamdator (utan att faktiskt spela på den) så duger den gott och väl

Av anon131444
Skrivet av Valonen:

Lugn och fin!
Du har rätt att det kan bli ett sidospår, så jag skall editera min fråga. Tänkte att det kan vara bra att lyfta olika i samma tråd, men det kommer jag inte att göra. Är inte och har aldrig varit anställd av företaget i fråga, dock tycker jag att kollektivavtal är viktigt. Då får det bli en enskild tråd.
Vad menar du med att dra fötterna efter sig?

Jag pratar bara i generella termer om personer som stannar kvar på arbetsplatser dom vantrivs hos. En sådan individ är sällan högpresterande då lojalitetsbanden kapats av stunder tidigare. Samtidigt som den anställde som vantrivs så är man förgiftande mot sig själv och sin omgivning. Och om produktiviteten går ner så drar man alltså fötterna efter sig, producerar därmed dåligt.

Vet ej om du är anställd av Inet och det är inte intressant!

P.S Kollektivavtal är för trötta människor som skyddas av den arbetande mängden. Tvingar du även en arbetsgivare in i ett kollektivavtal så nyttjar arbetsgivaren dessutom ramarna att ge minimum av vad dem behöver.

"Men det låter ju bra".

Nä det gör det inte. Tidigare fick en dåligt producerande individ noll och ingenting i löneökning medan t ex jag själv fick hög procentuell ökning. Med kollektivavtal så delar företaget ut högre belopp i snitt per år men jämnare fördelat mot hela personalen, dvs alla får, men jag får inte lika mycket som jag egentligen borde.

LAS, kollektivavtal - Djävulens påfund.

Av anon131444
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag instämmer att om det är en reklamation av felaktig leverans så har kund näst intill obefintligt ansvar. (Dock inte okej att köra en skruvmejsel genom skärmen).

Således såg det ut som att Inet hanterat detta som en retur och mina efterföljande frågor. Det finns även i något av mina inlägg att kund inte har ansvar vid felleverans utan ÅF bör ersätta med rätt produkt och stå för omkostnaderna. (Reglerat i KKöpL gällande fel på varan).

Jag har försökt hitta detta någonstans men måste missat det. Har man medvetet skadat produkten så är man långt ifrån ansvarsbefriad, om det är vad du syftar på. Jag pratar i generella termer när det gäller vem som bär ansvar om man fått till sig en produkt man inte ens beställt.

I övrigt är vi inte så långt ifrån i hur vi uppfattar KKL enligt tidigare erfarenhet!

Av anon131444

Har bara läst ditt första inlägg och 2-3 kommentarer på första sidan om att "du får skylla dig själv".

Nej du får inte skylla dig själv. Du har i själva verket inga skyldigheter alls att bistå med returen. Nu har du gjort det och det ska företaget se som ett tack för hjälpen. Skador på retur som du inte ens beställt avser inte heller en lagstadgad retur, dvs att du "ångrar" något och därmed ska du få göra en retur.

Detta är helt enkelt ett felskick av leverantören som vill få sin produkt åter. Risken till och från dig är helt och hållet deras.

Nu visade det sig förstås att det inte fanns några skador så ovan text är futilt i detta sammanhang, dock så är lagen tydlig om nu skada fanns.

Man märker även att många har svårt att tänka rationellt och är otroligt dömande i sina inlägg.

Detta kunde lika gärna vara vilken random svensson som helst som mottagit en av Inets kunders produkt. Om denne då hjälper Inet att återta sin produkt så kan ju personen inte bli skyldig för skador. Hur resonerar ni kring detta? För det är just vad som har skett. Enda skillnaden är att TS råkar i grund vara kund hos Inet.

Slarvigt av Inet och slarvigt av Klarna. Ser otroligt oprofessionellt ut.

Av anon131444

Det är fint att se att intresset att försöka hjälpa folk är högt här inne.

Lite uppdatering från Trygg E-handel trillade precis in.

GT har nu 30 dagar på sig att återkomma med underlag till Trygg E-handel avseende min kontakt och de uppgifter jag presenterat.

GT - Trygg E-handel

Så om 30 dagar eller färre än så, bör vi ju då få reda på vad nästa steg blir.

Denna länk kommer även finnas med i sammanfattningen i första sidan.

I detta läge så hade transparens från GT avseende kraven som ställts mot dem uppskattats. Publicera gärna @Greattech.

Av anon131444

Kategorin är konsumenträtt och inte moralrätt. Håll er till ämnet även fast det kan surna till i moralkistan!

Av anon131444

@Extremaz: du har 14 dagars ångerrätt och har rätt att pröva din produkt. Du får göra retur mot ev. returavgift.

Av anon131444
Skrivet av hultron:

Förstår att ni två känner er utpekade, det var lixom tanken.

Snark snark.

Av anon131444
Skrivet av muSashi:

Bara för Inet har skrivit så i sina villkor betyder det inte att det följer konsumentköplagen per automatik eller att det är giltigt. Faktiskt väldigt vanligt att villkoren är helt felaktiga vid närmare granskning.
Vore intressant att veta om det finns några ARN avgörande i den här frågan. Själv säger jag, att välja en annan hårddisk framför en annan där både är massproducerade, inte räknas som en specialtillverkad produkt, om man utgår från lagtexten. Men detta är bara min tolkning, och man vet aldrig hur det skulle sluta i en eventuell rättegång.

Ja det finns två jag känner till. Ett utdömande mot GT samt ett mot företaget jag jobbar för.

Obs. I det fallet jag själv är inblandad i så handlar det om att vi har sålt en ytterdörr med gatans siffra och bokstavsbenämning t ex 1b.
Dörren tillverkades i 8 veckor och skickades till kunden, varpå han begär att ångra den.

Trots att dörren tillverkas enbart för honom och det faktiskt tar 8 veckor att framställa dörren så fick kunden rätt.
Så att GT tycker att deras M2 disk är en specialare får ju mig att le i flera nivåer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon131444
Skrivet av hultron:

Alla dessa GT-trådar med samma lilla grupp hobbyjurister...

Har GT rätt i frågan?
Troligtvis inte då privatpersoner har orimligt bra skydd i Sverige.

Kommer GT låta kunden få rätt?
Troligtvis inte.

Anmälan till ARN, dra en tvist i någon månad, alternativt lära dig av ditt misstag är dina val.

Snark kommentar när kategorin bestämt berör konsumenträtt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon131444
Skrivet av Zpnk:

Står registrerat 2011

Skrivet av Xinpei:

Improwise ang. GT

Av anon131444
Skrivet av milkab:

Det är ju datorn som blir en specialbeställning genom att han skulle ha den byggd annorlunda.

Om du beställer en princesstårta fast med hästskit inuti ist för grädde. Så blir inte hästbajset en speciell vara, däremot blir tårtan det.

Det finns redan prejudikat ang. Specialbeställda datorer.
GT själva har låtit pröva en och förlorat detta. Dock grundade det sig för artiklar som fanns tillgängliga. Vad jag vet finns inget i kategorin elektronik ang delen med SSD eller liknande. Hade varit intressant med en prövning av detta så man vet en gång för alla.
Min personlig tolkning är dock att företaget (oavsett bransch) som hävdar att produkter eller andra tillägg gör produkten ’personligt präglad’ på grund av mindre tillval har fel.

Sedan är din jämförelse inte intressant om du inte ser skillnad på livsmedel som per definition är förbrukningsvara och får ej reklameras som återköp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon131444

Har du skickat in filerna redan? Tänkte bara när jag ska begära ut dessa så jag kan ta del av processen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon131444
Skrivet av 84Smoked:

@Mystah: Det jag läst så har du inte fått vidare bra råd då dom flesta "antar" väldigt mycket och glömmer bort att det alltid
finns två sidor av myntet.

Sen anser jag att den som anklagar någon är också skyldigt att styrka sina påståenden.
I detta fall är det väldigt enkelt, lägg upp ps på konversationen och du kommer få ännu bättre råd.

Att man som konsument väljer att inte publicera delar av en konversation som den andra partner har
refererat till känns en aning suspekt och luktar fult spel från din sida.

Alltid lätt att kasta skit på andra, svårare att motivera varför.

Han har fått kanonbra råd utifrån det han lämnat.

Av anon131444
Skrivet av anon200632:

Kan inte företag begära skadestånd får spridande av sådant här när kunder inte läser vad som gäller mm?

Frågeställning om en dispyt?
Du försöker nog hitta ordet förtal men det tillämpas absolut inte här. Inte ens i min tråd som är en fördjupad granskning av bolaget så finns ingenting man kan klassa som förtal då samtliga uppgifter är tillgängliga för allmänhetens beskådning.

Om du ansåg att detta var något som gick att driva rättsligt så bör varje prisjämförelse site samt "rating" site bedriva affärsverksamheter i enorm motvind, samt kriminellt då förstås.

Skrivet av Mystah:

Jag är inte ute efter att försöka se seriös ut utan behöver råd och tror man inte på vad jag säger så skriv inte! Jag anar ungdom😴

Jag driver just nu flertalet ARN ärenden i div. olika kategorier, bl a åt en SweC medlem. Transparens kommer man en bra bit på. Nu behöver du inte publicera det öppet i forumtråden men jag hade nog skickat det till den som bemödade sig att PM:a om det spörsmålet.

Jag hade inte haft några problem med att ställa frågan om jag kan driva ditt mål, men tyvärr har jag fått uppfattningen sedan någon sida tillbaka att du förmodligen utelämnar viktig information. Sedan om den är till fördel eller nackdel för dig lägger jag ingen tyngd på.

Varför jag skriver förmodligen är för att du skriver undvikande.

Av anon131444

Världen styrs ju idag av kapital och ekonomiskt välmående var du än vänder dig. Att "vara glad att det bara handlar om pengar" kan jag inte se hur man bara kan vara glad.
Det kan ju vara ekonomiskt förödande för någon om man behandlas felaktigt på grund av bolag som kan bete sig lite hur som helst.

Dom flesta som även investerar sina pengar gör ju inga lättvindiga beslut utan utöver investering av pengar så investeras det även tid för att hitta rätt köpkanaler.

Så när man väl blir bränd så blir man jävligt förbannad på sig själv samtidigt som man känner sig maktlös som konsument. Forumet här agerar ju bollplank för konsumenter som hamnar i kläm och vi "Google-jurister" är här för att tolka och hjälpa folk.

Skitbra att kategorin finns och ännu bättre att den används av både befintliga användare samt nyregistrerade enbart för kategorins skull.

Av anon131444
Skrivet av improwise:

För övrigt gissar jag att det är bolagets VD som skriver inläggen i GreatTechs namn.

Det är iallafall uttalat att ägaren skriver. Sedan om ägaren är VD framgår inte.

Av anon131444
Skrivet av improwise:

Dock är det också ett krav att dom följt rutinerna kring vad som gäller om automatiskt förlängning av avtal mot konsument, "Lag (2014:1449) om konsumentskydd vid automatisk avtalsförlängning"

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo...

Sen finns det som alltid en mängd om, men och kanske men det beror på vad de faktiska sakförhållanderna är här, samt så klart om TS fått en påminnelse om förlängningen, hur lång förlängningen är osv (ofta förnyas domäner på ett års tid). Och så klart om TS agerat som privatperson.

Sorry men måste missat att det handlade om en förlängning. Utifrån info jag sugit i mig så verkar det bara som att TS köpt en domän en tid under 2016. Sedan om han förlängt eller bara inte betalat en viss period, ingen aning. Det du skriver om stämmer dock!