Inlägg

Inlägg som dataper har skrivit i forumet
Av dataper

Finns CS:S-servern i 64-bitarsupplaga?

Lägg inte ner några pengar på grafikkort alls om du har möjlighet att fjärrstyra servern från en annan dator.

Av dataper

Lyssna genom en dammsugarslang eller dylikt så är det lättare att hitta ljudkällan.

Av dataper

Leta efter fluorescerande pennor.

Av dataper

Visst. En IR-mottagare och ett relä som sluter PWR-pinnarna på moderkortet. Eller nåt åt det hållet.

Av dataper

Ska du ha 180 spänn netto så får du ta en femhundring brutto.

Först ska du betala moms (25%):
500 x 0,75 = 400

Sen ska du betala skatt (30%):
400 x 0,7 = 280

Sen ska du betala sociala avgifter (30% kanske):
280 x 0,7 = 196

Ja, i runda slängar. Om man inte betalar sociala avgiften först, kanske, och sen skatt på de pengar du får ut som "lön". Du landar på en knapp tvåhundring för varje femhundring som din kund betalar, iaf.

Av dataper

Får jag lägga in en motion om hjälp här i tråden? Vissa andra är nämligen också kanske nyfikna ..

Av dataper

Om du ska spela på den samtidigt som du kör den som server behöver du lätt 1 GB RAM samt ett rätt vasst grafikkort som kan avlasta den tämligen usla processorn. Och räkna inte med att kunna ha mer än typ 12-16 pers lirandes samtidigt .. Och ja, som sagt, en fet lina är också en förutsättning.

Ju fler spelare som ansluter, desto mer RAM behöver du.

Jag skulle hellre ha den burken som dedikerad server (dvs du spelar inte på den), köra någon lättinstallerad Linux-dist och använda SSH för att fjärrstyra. Vill du köra Windows säger jag Win2k eller XP och antingen terminal services för fjärrstyrning eller det eminenta gratisprogrammet realvnc (www.realvnc.com).

Av dataper

Om du bara har datorn som server och inte spelar på den behöver du inget grafikkort alls (om du ser till att du kan fjärrstyra den på något vis, givetvis) .. Däremot bedömer jag att du vill ha en hel del RAM-minne om du tänker köra spelserver på den. Dubbla dina 256, minst.

Snackar vi "gamla" CS eller Source? Kolla upp (google, valves hemsida?) vad systemkraven för en CS-server är.

Av dataper
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lacrymogene
Ledsen att behöva påpeka det men detta är nog ingen bra idé öht.
Verkar alldeles för farligt, som det har påpekats förrut.

Kom igen nu, om det inte vore för individer som mor_tuta hade Darwin inte haft något att göra. Låt evolutionen ha sin gång - sit back and enjoy the ride.

Av dataper

Generellt sett:
server = mjukvara
serverdator = hårdvara där serverprogrammet körs

Vad ska du använda din serverdator till? Ska du köra en webbserver, ftp-server, spelserver, chattserver ...? Kraven på hårdvaran är givetvis olika beroende på vad som ska köras på den. En spelserver kan vara tämligen krävande, medan en inte alltför välbesökt webbserver utan problem kan köras på hårdvaran som du räknar upp.

Av dataper

Välvt papper funkar klockrent om resurserna är små. Och så inte lysa direkt på föremålet (vem minns de roliga paraplylamporna vid skolfotograferingen?).

Av dataper

*pust*
Efter att ha klickat mig igenom 23 sidor späckade med bländande vackert och inspirerande fotomaterial orkar jag knappt flytta fingrarna till tangentbordet, meeeen ..

Jag är själv en ung, aspirerande amatörfotograf (dvs jag tycker det är kul att plåta saker) och har nyligen fått en hyfsad (i mina ögon helt underbar!) kamera (Canon Powershow S2 IS) som känns lite proffsigare och har lite fler inställningsmöjligheter än min tidigare (Nikon Coolpix 850-nånting ..). Jag har funderat på att leta upp en fotokurs - är det något ni skulle rekommendera, eller är det pengar i sjön?

Som vanligt när man letar kurser är det svårt att veta vilken nivå man ligger på .. jag gissar själv att jag ligger lite över nybörjare (med flera års självlärdom och ett bollplank till far med ett mångårigt förflutet på Kodak). Är det någon som har gått fotokurs någonstans och i så fall var? Finns det andra möjligheter att lära sig vettiga saker på egen hand, typ böcker och dylikt?

Och, svårare, hur mycket tekniskt kunnande ligger det bakom ett bra fotografi och hur mycket är talang och fingertoppskänsla?

Av dataper

skriv ASC eller DESC i slutet av SELECT-satsen för att sortera stigande eller fallande

Av dataper

Hemsidesmakare?

Av dataper

offtopic
Snygga bilder, flashen. Men jag måste undra - varför har du valt att sortera dem på kamera? Jag satt säkert tre minuter på förstasidan och undrade vart jag skulle ta vägen.

ontopic
Jag vet att t.ex. www.scorpionshops.com erbjuder en mer eller mindre färdig lösning för e-handel.

Av dataper

Fräscht upplägg, klart godkänd design .. men även om jag ur välkomststycket lyckades utröna att detta inte är ett projekt med strävan att uppnå popularitet utan ett hobbyprojekt "på kul" så fick det dåliga språket där mig att raskt lämna sidan för gott. Det kan vara något att lägga ner lite mer energi på om ni vill ha fler långvariga besökare.

Av dataper

Adobe Premiere?

Inte så mycket skapa film som att redigera den, kanske.

Av dataper

Jag måste bara flika in att det där var nog det snyggaste sätt jag någonsin sett någon markera något i en skärmdump på.

Av dataper

Läste en artikel för ett tag sedan om några lirare som byggde en rörantenn av en gammal Pringles-burk. Gav resultat över förväntan, vill jag minnas. Kanske kan vara ett budget-alternativ?

Av dataper

Det var en brutal misshandel av det svenska språket för att vara en "seriös" sida.

På ett sidospår: jag såg att det skulle bytas forumsystem här på sweclockers. Vad sägs om något där man kan anmäla/rösta ut användare? Eller kanske något betygssystem á la eBay?