Inlägg

Inlägg som dataper har skrivit i forumet
Av dataper

Lättare och billigare är väl att köpa en scart-vga-adapter och koppla in tv-spelet direkt i skärmen?

Av dataper

Att sätta in två moderkort i ett chassi är ju bara en fråga om fysiskt utrymme. När du väl har fått in dem, med varsin uppsättning komponenter, kommer de ju dock att fungera som två särstående datorer. Att de sitter i samma låda har mindre betydelse. Om ditt mål är att få ut ökad prestanda, så måste de två moderkorten (eller snarare processorerna och minnena på de två moderkorten) samarbeta. En variant, som tidigare nämnt, är att sätta ihop de två datorerna i ett kluster där man kan köra program som distribuerar sin last över hela klustret.

Av dataper

http://www.heyman.info/mmsdecoder.php - har använt detta själv, funkar mkt bra och lätt att skräddarsy för egna behov

Av dataper

Fler alternativ, bara för kompletthetens skull: jag använder själv "The Rename"
(http://www.herve-thouzard.com/modules/wfsection/article.php?a...)

Av dataper

ser ut som om IE lägger halva "webshop" på en ny rad .. och att radbrytningen ger upphov till det mindre-än-läckra utseendet .. sen -varför- den gör så vet jag inte .. men prova att förbjuda webbläsaren att radbryta texten i meny-diven

Av dataper

xbox i bil - strömförsörjningsfråga

Mors

Ska på långresa om nån vecka, och är lite sugen på att kånka med xboxen och en liten skärm för maximal baksätesunderhållning.

Hittade denna:
http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=464&iItemId...
.. och det låter ju bra. Skärmen jag har till är en liten 7" TFT.

Frågan är om bilstackarn pallar med belastningen ... jag har lite halvdålig koll på de här prylarna, och lutar mig gärna mot någon som vet mer.

Max 480W låter ju fullt tillräckligt i mina öron ... men hur blir det när man stänger av motorn, till exempel? "Varnar för batterispänning", sure, men om det säger *slurp* och den suger ur batteriet på två röda så har man ju inte så stor glädje av det. Sure, målet är ju inte att sitta och spela när motorn är av, men ändå .. lite felmarginal vill man ju ha.

Några andra varningar eller visa ord?

Av dataper

1. längst upp till vänster: "stop ruin your body" bör vara "stop ruining your body"

2. horisontell scroll .. jag tippar att det "gröna tjocka strecket" mellan annonserna och innehållet har en fast bredd .. det leder till att jag måste rulla åt vänster och höger, medan någon som har högre upplösning på sin skärm förmodligen ser slutet på strecket, vilket inte heller är så snyggt

3. lägg texten på menyknapparna rakt under varandra .. det ser hattigt ut

4. sidfoten är oläslig .. för liten textstorlek

5. det allmänna intrycket är lite "get rich quick-scam möter tv-shop-annons för bli-smal-snabbt-maskin" .. annonsmängden tror jag bidrar till detta, liksom det dåliga språket

"3 stop smoke programs who really works" ... nej. Be någon korrekturläsa dina texter.

Av dataper

Den stora pingvinbilden på höger har vit bakgrund i IE (som inte hanterar genomskinlighet i png-bilder ...). Jag gissar att den ska vara transparent eftersom 1) det är en png-bild och 2) den ser förjävlig ut i IE

Tyvärr har jag ingen annan webbläsare att testa i ... kör med IE5 nu.

Av dataper

Roligaste tråden idag!

Av dataper

Jag satt och pysslade med precis det där igår .. urjobbigt, om jag får säga det själv.

Till att börja med har ju inte php5 inbyggt stöd för mysql, så du måste manuellt lägga till den biten i php.ini.

Personligen löste jag det genom att nedgradera till php4, där mysql-stödet är inbakat. Tidsbrist ...

Av dataper

Problemet är väl att volymen blir för liten. Du bör väl upp i en 5000-10000 ex stor upplaga innan det blir intressant. Innan det blir intressant för sponsorer och annonsörer att titta åt ditt håll, iaf.

Av dataper

Norin och Hedlund låter klockrent .. passerar dessutom förbi där på väg till lunchhaket idag, så jag kan svänga in och höra efter. Tusen tack.

Av dataper

plåtslagare/dylikt för detaljarbete i sthlm-trakten

Det här kanske är helt fel forum för denna fråga, men jag är på jakt efter en vettig plåtslagare eller dylikt i Stockholmsområdet (gärna innerstan eller norrförort) för ett mindre jobb. Jag vill bocka två 2mm-aluplåtar, två 90-gradersböjar per plåt, men vet att det kommer att bli snett om jag gör det själv .. därför skulle jag vilja vända mig till någon med en vettig maskin. Sökande på Eniro ger mig dock bara stora firmor som jobbar med typ .. tak. Plåtslagare kanske är fel ord, vad vet jag. Således är tips välkomna.

Av dataper

Baserat på att du just bytt pump gissar jag att den, eller något annat i kylningen, fungerar dåligt och att datorn lägger ner för att processorn blir för varm.

En annan variant är att det är kortis någonstans, så att nätagget slår ifrån - men i så fall rycker fläktarna bara till i någon halv sekund eller kortare.

Hinner du få upp någon bild på skärmen?

Av dataper

Om antalet tangenter är snarlikt så är det la bara att trycka in svenska tangentbordsdrivrutiner och knacka på. Sen kanske du vill skriva in egna bokstäver på knapparna för enkelhetens skull. Eller, ja, bokstäver motsvarande ett svenskt tangentbord, då.

Av dataper

henrik

Av dataper

//Kollar om grodan är rödprickig if (OllesHud.equalsIgnoreCase ("Ja")) grodan_Olle.rodprickig = false; if (OllesHud.equalsIgnoreCase ("Nej")); grodan_Olle.rodprickig = false;

borde inte en av dessa två if-satser sätta grodan_Olle.rodprickig till true?

if (grodan_Olle.rodprickig = false) grodan_Olle.hudkoll = "rödprickig"; if (grodan_Olle.rodprickig = true) grodan_Olle.hudkoll = "inte rödprickig";

borde det inte vara tvärtom här?

Du får alltså alltid meddelandet att grodan Olle inte är rödprickig, om jag förstår dig rätt?

Av dataper

I like it! Bra jobbat.

Av dataper

Läcker plåten, eller tänker du fylla alla skarvar med färg? Använd hellre någon form av spackel eller silikon. Dessutom tror jag skillnaden i ljudnivå blir obefintlig, just med tanke på att du fortfarande har hål för fläktar och dylikt. Satsa hellre på att varva ner eller byta fläktarn och vibrationsdämpa komponenter.

Av dataper
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fr0hike
Varför ha en separat tabell för alternativen? Helt onödigt ju.

... men lättare, om antalet alternativ kan variera.