Inlägg

Inlägg som f9zzy har skrivit i forumet
Av f9zzy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Ser du att allt ser rätt installerat ut?
Har du koll på om den automagiska igenkänningen av det du sätter i, inte har låst sig på något sätt? I realteks kontrollpanel kan man ev utröna om så är fallet.

Får min pop-up som alltid så fort jag kopplar i en ljudkabel, så det är nog inte problemet.

Av f9zzy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Kanske testa systemåterställning till en datum när det funkade?

Glömde att nämna att även detta har jag försökt, försökte det bara några timmar efter att problemet uppstod.

Av f9zzy

Plötsligt problem med ljud!

Hallå, och tack till er som ens tar tid att läsa det här, men desperationen har tagit överhanden.

Iallafall, kan förklara vad som hände samt mitt problem.

Jag satte på datorn för några dagar sedan, efter att den inte varit påslagen i ett par dagar.
När jag väl startat datorn körde jag igång musik på mitt 5.1-system med Realtek HD Audio som driver.
Efter ett tag tänkte jag köra igång MW2, så jag kopplade i mitt headset och plötsligt så var mitt ljud helt borta. Jag höjde ljudet till max både på min förlängningssladd och på mjukvaran och hörde att ljudet fanns där någonstans, bara att det var lågt som fan.
Tänkte att jag kanske sabbat något på ljudporten, men mitt 5.1 funkar fortfarande som det ska.
Jag har testat att installera ett 10-tal versioner av Realteks drivrutiner, utan någon skillnad. Jag har testat hundratals olika inställningar och kombinationer men även detta hjälpte inte alls.

Från mina egna "undersökningar" ser jag att det inte rör sig om enhetskonflikter eller dyl, men alla tips, även dem som handlar om just detta uppskattas EXTREMT mycket.

Hårdvara:
MSI K9 Neo(Tror jag) V3
2GB Twinmos dual-channel
Geforce 8500GT 512MB
AMD Athlon64 x2 Dual-core 4400+
Ljudkortet är för tillfället, och har varit i ca 6 månader integrerat, då mitt vanliga lånades ut till min pappa som kör den på sin mediastudio.
Det har alltid fungerat felfritt innan, men nu har det som sagt börjat krångla.

Som sagt, jag söker DESPERAT all form av hjälp och support, och allt är väldigt uppskattat.
Behöver ni veta något mer om min hårdvara eller mjukvara så säg bara till, jag kollar nog in här ganska ofta.

Tack på förhand,

Av f9zzy

För att testa ditt första förslag med filerna från drivrutinerna, så funkar det inte pga en txtsetup.oem fil som inte finns i /all-mappen.
Borde inte den finnas med eller ska jag behöva göra en egen txtsetup?

Av f9zzy

ÄN EN GÅNG; Problem med XP-install@SATA

Hai.

Detta är ingen re-post, som det kanske låter som i topicen, bara att det är tredje gången jag ber om hjälp med denna datorn på forumet.

Sitter fjärde dagen i rad och bråkar med den nya datorn som min flickvän har fått.
Jag har försökt köra Windows-install, först med en skiva packad med massa drivisar, fixes och sånt så man bara kunde fixa allt på ett knapptryck istället för att sitta otaliga timmar när installationen väl är färdig och fixa varenda litet program man vill ha. En bit in på denna installationen så får jag först en svart skärm med det blinkande understrecket längst upp till vänster som sedan slår om till en bluescreen som berättar att något är fel på den nya SATA-disken.
Detta meddelandet brukade komma upp lite då-och-då tidigare när man installerat windows/formaterat om olika datorer men det brukade lösas genom att bara koppla om den eller att köra den i ett annat läge än den tidigare stod i (master/slave/2nd master/2nd slave etc).

Denna jävla SATA-disken jag har fått hem är något helt annat;
Jag har testat alla de 6 SATA-portarna som finns i moderkortet.
Jag har testat säkert tio olika SATA-drivisar genom slipstreaming.
Jag slet ut en floppy ur en gammal dator, fixade fram en gammal diskett och försökte lägga in drivisarna genom den med, men jag får fortfarande samma jävla blue-screen.
Jag har försökt trixa i BIOS också, om någon tänkte föreslå det.

Bluescreen-meddelandet lyder för övrigt:

"
Ett fel uppstod och Windows har stängts för att förebygga problem med din dator.

Om detta är första gången du ser detta meddelande, bör du starta om datorn. Om meddelandet visas igen, bör du utföra följande steg:

Kontrollera om datorn har några virus. Ta bort alla hårddiskar eller hårddiskstyrenheter som nyligen installerats. Kontrollera att hårddisken är korrekt konfigurerad och terminerad.
Kör CHKDSK /F för att kontrollera om hårddisken är skadad.
Starta sedan om datorn.

Teknisk information:

*** STOP: 0x0000007B (0xF78DA524, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)
"

Jag har även testat med en 100% clean Windows-installationsskiva!

Jag var inne på Gigabytes hemsida för att ladda ner drivisar till mitt GA-EP45-DS3L som jag fick till datorn men när jag fick hem dessa så hittar jag en mapp som heter GSATA, men i denna ser jag inget som säger något om just SATA-drivisar, utan bara till RAID vilket jag inte ens kör.

Nu undrar jag om ni har något tips eller kanske t.o.m lösningen på mitt problem.
Ni kanske vet vilka drivisar jag behöver, för alla jag testat har ju som sagt inte funkat.

All hjälp är så sjukt uppskattad, för jag börjar bli så otroligt trött på denna nya datorjäveln som borde fungera som den ska när den kom.

Tack på förhand
/F9

Av f9zzy

XP-install med integr. SATA-drivers bråkar, HJÄLP!

Tja!

Jag satte precis ihop den nya datorn som min flickvän fått hem.
Jag började installera WinXP med en skiva en god vän givit till mig som innehåller integrerade SATA-drivers och en massa andra program som man enkelt kan välja till under själva installationen.

Problemet är bara att när installationen har läst in alla drivers så sätter den sig i blue-screen och säger att det är fel på disken, fastän jag vet att den funkar som den ska.
Bios hittar disken och visar all information rätt.
Alltså, blue-screenen kommer där man vanligvis brukar få "Välkommen till installationen av Windows"-meddelandet och sedan gå vidare med installationen.

Kommentarer om att lägga över SATA-drivers genom floppy undanbedes då jag varken har en floppy eller diskar till mitt förfogande just nu.

Nu vill jag veta om ni vet lösningen till problemet, varför den går i blue-screen och ger mig en x0000000x000 kod med olika siffror varje gång som ska representera felet.

All hjälp uppskattas, tack på förhand!¨

/F9

Av f9zzy

SATA-disk vägrar fungera!

Tjena! Satte tidigare ihop en dator-i-delar från komplett med en del komplikationer men den blev iallafall färdigmonterad idag.
När jag nu ska installera Windows XP på SATA-disken som jag fick till datorn så får jag blue-screen, om-och-om igen, även fast jag har kört F6 under installationen och försökt installera SATA-driversen som jag har på min XP-skiva som tidigare funkat under otaliga installationer av Xp på SATA-diskar.

Någon som har en aning om vad som händer? När blue-screenen kommer upp börjar den grina på att jag ska koppla ut och in hårddisken igen samt att se om det är några virus på disken (som är direkt ur kartongen..).
När jag försöker boota genom moderkorts-skivan jag fick till som även den kan användas till att installera SATA-n, så får jag en svart skärm som visar alla hårdvaru-kopplingar i datorn och så säger den;
"isolinux: Found something at = D09", något jag inte hittar någon information om.

Om ni vet hur man löser detta, eller har något tips/någon idé osv. så dela gärna med er!

Tack på förhand
/F9

Av f9zzy

Fyfan vilken jävla idiot jag känner mig som.
Nätagget som kom med hade 4-pin-kabeln som sitter ovanför CPU:n ihopsatt i en annan 4-pin, så det såg ut som en 8-pin istället.
Efter att ha kollat runt lite så gick det ju upp för mig att denna skulle delas i 2 och sedan sättas i moderkortet så att det kunde aktivera PCI-E-porten.

Haha, nu gjorde man bort sig lite men man lär väl sig av sina misstag som man säger!

Tack för hjälpen iallafall!

Av f9zzy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Mja, låter mer som det är dax att kontakta komplett för ett RMA-nummer, frågan är bara på vad. Din felbeskrivning passar som sagt inte alls in på standard GeForce DOA.

Vad du skulle kunna göra är att kasta ett öga på PCI-E kontakten och se så du verkligen får bra kontakt mellan moderkort och grafikkort. Annars... Kolla med ett annat grafikkort i samma dator (och gärna med 260't på ett annat moderkort) för att se om det är grafikkortet eller moderkortet som ska i retur, jag misstänker nämligen att det kan vara fel på just PCI-Expresskontakten.

Jag testade precis i en gammal dator som otroligt nog hade PCI-E, men oturligt nog hade den bara 1xPCI-E-kabel medans detta kortet kräver 2, vad ska jag göra? O.o

Av f9zzy

Jag får väl kolla runt lite om jag har någon polare med ett PCI-E som jag kan låna så vi kan utesluta moderkortet iallafall.
Tack för hjälpen

Av f9zzy

Multiman;
Anledningen till att jag inte skrev några av dessa specifikationer är för att det är en dator med redan färdigvalda delar av komplett.se, så de garanterar att alla delar passar med varandra. Sen så räcker nätagget gott och väl då det ligger på 650W, kan dra alla specifikationer om ni känner att det behövs.

Zcenicx:
Det är bara en PCI-E slot och vi kör med riktiga PCI-E-kontakter, om du menar dem som går från nätagget.
Jag kan självklart ha kopplat fel, men jag gjorde precis som jag gjort när jag installerat PCI-E-kort på min egen, brorsans och farsans datorer.
Alltså; först kopplade jag i kortet i själva slotten, för att sedan sätta i de 2 PCI-E-kablarna och 2-pinnen som sitter predvid dem.

Låter det som något är fel där ?

Av f9zzy

Problem med nytt Grafikkort

Hai,

Fick hem ett nytt MSI n260 GTX för ett tag sedan, tillsammans med resten av delarna till min flickväns "dator-i-delar". När jag idag började sätta ihop hårdvaran gick allt bra (trodde jag), förutom lite krångel med CPU-fläkten, men det löste sig.
För att komma till saken; när jag har kopplat i allt så som det ska vara ikopplat så funkar allt i datorn, förutom grafikkortet trots att jag har 2xPCI-E-kablar ikopplade.
Har inte tillgång till en annan dator att testa den på just nu men jag tror att grafikkortet kan vara defekt.
Jag VET att grafikkortet inte går igång, då varken fläkten går igång eller att den visar någon bild när jag kopplar i skärmen.

Någon som har en annan lösning/ett annat svar?

Det känns som om det bara är något litet eller enkelt jag glömt bort att göra när jag satte ihop den, men jag tog isär den tidigare och dubbelkollade men hittade inget.
Det skulle fortfarande inte förvåna mig om jag bara varit en jävla idiot och gjort fel utan att inse det själv
Och det är här jag behöver er, så jag kan ta reda vad felet är, om det inte helt enkelt råkar vara så att graffet är defekt.

Mycket tacksam för all hjälp jag kan få!

Tack på förhand
/f9