Inlägg

Inlägg som ted123 har skrivit i forumet
Av ted123

noxen

Mina nox/zepto erfarenheter har varit allt annat än goda.

Från början tog leveransen >2 månader mer än utlovat. När leveransen väl kom var den inte komplett (saknades extrautrustning i form av sladdar).

Upplevde inom en snarframtid stora problem med RAM-minnena. Blåskärmar och kraschar. Skickade in datorn och det tog återigen extremt lång tid, >5 veckor.

Min kompis som köpte sin dator ungefär samtidigt som mig har också haft stora problem. Hans moderkort gick sönder efter kanske 2-3 månaders användning. Det tog 6 veckor för zeptos support att laga.

Dessutom har vi upplevt problem med nästan allt annat som nämnts i tråden, problem med fläktar och liknande.

Allt detta i kombination med väldigt dålig och, framförallt, långsam support gör att jag aldrig kommer köpa av Zepto igen. Jag vill avråda alla andra från att handla av dem.

EDIT:
Glömde faktiskt bort ett par av problemen jag haft. Efter att min dator varit inne på service för problem med minnena fick jag tillbaka den. Efter mindre än en vecka fick jag återigen samma problem. Felsökte den själv och hittade att återigen var en av RAM-stickorna trasiga. Skickade tillbaka den och fick en ny.

När min vän fick tillbaka sin nox från supporten bootade den inte windows, inte med hjälp av skiva heller. Efter endel annat testande flashade han BIOS och då kunde han tillslut starta windows. Antagligen var det någonting kvar efter testandet. Om detta hänt någon utan kunskap om datorer hade det bara varit att glatt skicka in datorn igen på en ytterligare >5 veckors reparation.

Undvik Zepto.