Inlägg

Inlägg som VanLarZen har skrivit i forumet
Av VanLarZen
Skrivet av cokeman 1337:

Msi GT60 kommer ju bli starkare en G55 tack vare 670m kortet och säkerligen dyrare också. Så det beror lite på din budget hur mycket du är beredd att lägga.

Lite info om nya Msi. http://www.msi.com/news-media/news/1400.html

Tack för infon! Jag har inte någon bestämd budget men kan tänka mig att betala runt 15000. Räcker detta eller kommer datorerna bli mycket dyrare?

Av VanLarZen

Jag kommer nog vänta i några veckor då eftersom jag inte har speciellt bråttom. Men vilken av de kommande G55 och Gt 60 bör jag köpa?

Av VanLarZen

Finns det några specifikationer på GT60 eller G55? hur mycket bättre kommer de att bli? jag har inte speciellt bråttom men finns det något datum på dem än? Kostnaden kommer också i andrahand men jag vill ogärna att den överstiger 15 tusen

Av VanLarZen

Behov av en stark laptop till spel

Hej!

På grund av mitt jobb så är jag numera nästan aldrig hemma och vill då köpa mig en kompetent spelmaskin. Jag har kollat runt lite men är osäker på vad man ska titta på just nu.

Jag har tre krav, den får inte vara större än 16", jag vill kunna spela spel som diablo 3 och skyrim på lite högre inställningar (om det är möjligt) och jag vill ha en HDMI-port

Vad säger ni om dessa:

http://www.webhallen.com/hardvara/148948-asus_g53sx-s1169v-i7...

http://www.webhallen.com/hardvara/140458-msi_gt683dxr-649ne-i...

Eller ska jag vänta på kommande modeller som G55?

Av VanLarZen
Skrivet av dole_95:

Du kommer nog märka en stor skillnad med SSD. Ditt system är ju rätt bra så du behöver nog inte oroa dig för det. Jag märker iaf att min SSD gör enorm skillnad i mitt system (signatur)

Om 120GB räcker är ju väldigt individuellt, jag har alltid haft en systempartition på 100GB som har räckt gott och väl. Då spelar jag inte och har därför inga spel som tar upp halva utrymmet, men det är väl bara att kolla på din systempartition (om du nu har en sådan) och se hur mycket plats du använder just nu?

Då skulle jag få ca 20-30 Gb kvar till spel och det räcker nog inte. 160 GB SSD diskar ligger på runt 3000.- och min gräns går vid 2300.-

Jag har inte tillgång till min dator så jag kan inte kolla hur mycket plats spel och os partitionen tar tyvärr.

Tack för hjälpen.

Av VanLarZen

Köpa SSD disk?

Hej! Funderar på att köpa en SSD disk men vet inte om det är värt att göra det i dagsläget.

Disken jag har funderat på att köpa är : http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=601325

jag undrar också om jag kommer kunna använda den fullt ut med systemet i sign.

Finns det något som jag borde tänka på om jag köper den vad gäller installation?

tänkte ha OS:et, program och spel på den så tror ni 120 gb räcker?

Av VanLarZen

Vad ska jag köpa för grafikkort?

Hej! För ett litet tag sedan gick ett av mina 275 GTX sönder och jag har nu bestämt mig för att endast köra på ett kort. Personligen är jag lite osäker på vad man ska köpa eller om man ska vänta. Jag har inga krav på tillverkare eller liknande. kortet får kosta runt 3000kr men jag kan sträcka mig till 3500 om det finns bra anledningar till att göra det.

Mitt system i övrigt: i7 920 på 4ghz, 6 gig dominator, 750 watt corsair, asus p6t deluxe v2.

uppskattar alla råd och hjälp

Av VanLarZen

Grymt! tacka alla för hjälpen!

Av VanLarZen

Måste det vara någon särskilld typ av os som är speciellt för bärbara eller går det bra med vilket os som helst? det får ju bli ett 32-bit då datorn endast har 3 gb inbyggt ändå

Av VanLarZen

Dator som hänger sig och inte går att stänga av...

Tjenare!

Min tjej köpte för ca ett och ett halvt år sedan en HP DV5...

Nu har den börjat krångla i form av att den hänger sig ca: 10 minuter efter start oavsett om man gör nått med den eller inte dessutom går den inte att stänga av eftersom den fastnar på "windows avslutas".

Har funderat på om man skulle installera om Oset men eftersom jag aldrig gjort det på en bärbar så vet jag inte om det är nått särskilt man borde tänka på? Funderar då på att byta ut vista mot win 7.
Eftersom det är en Hp så vet jag inte hur man skall göra med drivrutiner osv eftersom allt sånt sköts genom ett program i datorn? går det att ladda ner dem separat?

Oerhört tacksam för svar...

Av VanLarZen

Det ska inte spela någon roll vad det är för märke på korten.

Tycker dock att du ska ladda ner de allra senaste drivrutinerna från deras hemsida och installera dem. det är inte svårt.

Det är inte särskilt svårt att aktivera sli. det gör du enkelt med tre knapp tryck inne i nvidia kontrollpanelen som du finner när du högerklickar på skrivbordet.

Man ska också veta att GTA 4 är väldigt dåligt optimerat för PC även om man har en bra låda.

Av VanLarZen

Win 7 problem

Har försökt att installera win 7 några gånger nu men får samma problem varje gång som installationen är klar.

allt går bra fram tills jag ska aktivera SLI då får jag Blue screen och sen så rebootar sig datorn om och om igen. vilket gör att jag inte kommer in i OSet

Vet inte om det är så att jag valt fel drivers eller inte? grafikortens drivers är de senaste men de till moderkortet är jag osäker på om jag tagit rätt (jag blir helt förvirrad när jag går in på asus hemsida) och eftersom jag får meddelandet "systemet stödjer ej mjukvaran" eller nått liknande när jag ska stoppa i skivan som asus skickar med så kan jag inte använda den heller.

Någon som varit med om nått liknande eller har någon lösning vore jag tacksam!

Mitt system finns i min sign.

Edit: Om man tar "Upgrade" istället för "custom" måste man installera om driversen då?

Av VanLarZen
Citat:

cooler masters nätaggs då?

Har inte mycket erfarenhet av dem men jag tror att dem är helt okej dem med. Kolla lite i andra trådar för att se vad för typ av nätagg folk rekommenderar just nu.

Av VanLarZen
Citat:

Min förra dator var en Q6600 på 3,6 ghz och 275 SLI. Jag hade ett Corsair tx750w till det och det var väldigt ansträngt i vissa lägen. Det klarade det utan problem, hade aldrig krascher och så, men ibland blev det så ansträngt att det varvade upp så mycket att det överröstade allt annat i burken. Kan ju varit ett måndagsex iofs. Blåste rent det etc men fortfarande samma problem. Det ska tilläggas att det var förra modellserien, den nuvarande har högre verkningsgrad samt att fläkten börjar varva senare. Som jag förstått det iaf.

Du kan ju prova. Funkar det inte kan du ju alltid klocka ner dom (eller köra med ett) tills du skaffat ny psu.

TheJerk - Du måste ha fått ett måndagsex jag kör på Corsair 750w hx (modulärt) och jag har inte varit med om ens en tendens till ansträngning i min burk.

Jag har kollade runt på flera trådar här på swec innan jag köpte mitt och väldigt många säger att ett kvalitets nätagg på 620 och uppåt ska klara dubbla grafikkort. Jag skulle välja ett på runt 700w för att vara på den säkra sidan.

Tycker du kan satsa på ett Corsair dem är mycket omtyckta och gör bra grejer annars är zalman ett bra alternativ fast det är lite dyrare.

Av VanLarZen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VanLarZen
Jag själv sitter på två stycken GTX 275 i mitt antec 300 och det är inte mycket plats kvar men det går... jag tror inte det är någon större skillnad på storleken på ett 4890 och 275.

tror dessutom att gtx 275 är lite större. Det borde alltså fungera.

Ja då borde det vara lugnt. Tack tack!

Jag är inte 100% säker på att det går men det borde som sagt gå och det kommer att bli trångt.

Jag har bara en disk i datorn och redan där är det svårt att få kabeldragningen att bli bra eftersom det blir så mycket annat i datorn.

Av VanLarZen

Jag själv sitter på två stycken GTX 275 i mitt antec 300 och det är inte mycket plats kvar men det går... jag tror inte det är någon större skillnad på storleken på ett 4890 och 275.

tror dessutom att gtx 275 är lite större. Det borde alltså fungera.

Av VanLarZen

Jag antar att du menar gtx 260 eftersom 265 inte finns.

Om jag inte har allt fel för mig är ETT 4890 i samma klass som 275 gtx som i sin tur är starkare än ETT 260.

Sen heter det crossfire när man kör på dubbla AMD kort och SLI när man kör på dubbla nVidia kort.

Tror personligen inte det är så stor skillnad du blir nog nöjd oavsett vilket av korten du väljer

(kul att det kom nästan samma budskap med en minuts skillnad)

Av VanLarZen

Huddit: jag har planerat att stoppa in så många fläktar som går eftersom jag också hört att det blir varmt.

JagHeterFelix: Jo jag vet eftersom jag ändå har köpt det en gång. Det jag syftade på var att undvika olika kommentarer om att att det är ett billigt chassi för ett sådant system samt att jag vill få ner ljudnivån (vilket kommer med nästa chassi) precis som du sa

Tack till alla er som svarat på min fråga.

En moderator kan stänga denna tråden nu om så önskas.

Av VanLarZen

Tack för svaren anledningen till att jag frågar är för att håller på och beställer grejerna nu och vill inte behöva beställa ett chassi separat om det inte hade fått plats.

Det är jag är mest rädd för är att cpu fläkten inte ska kunna få plats men ni tror den gör det eller?

Jag dubbel kollar gärna flera gånger innan jag bestämmer mig för något helt enkelt och det är bra att kunna bekräfta att någon har liknande setup i sitt three hundred. Sen är jag bara allmänt dålig på allt vad Atx standard osv...

Av VanLarZen

Får ett I7 system plats i ett antec three hundred?

Precis som rubriken lyder skulle ett i7 system med understående komponenter få plats i ett Antec Three Hundred?

ASUS P6T Deluxe V2, X58

Corsair Dominator DHX+ DDR3 1600MHz 6GB

Noctua NH-U12P SE1366 CPU Fan

Intel Core i7 920

XFX GeForce GTX 275

Western Digital Caviar Black 500GB

Corsair Powersupply 750W Black,ATX/EPS

Samsung DVD±RW brännare

//jag vet att det inte är det bäst passande chassit till ett sådant system men det är det chassit jag hade till min förra burk och jag har inte hittat något nytt som jag gillar så tills vidare undrar jag om jag kan använda mitt gamla chassi...