Inlägg

Inlägg som VanLarZen har skrivit i forumet
Av VanLarZen

Tack för hjälpen! skall kolla om detta fungerar under dagen, är det svårt att hantera programet?

Av VanLarZen

Visste inte ens att det fanns något som hette så

Av VanLarZen

Det finns ingen annan lösning? där jag slipper köpa något har nämligen kollat på liknande grejer men hade hoppats på att slippa beställa något mer

Av VanLarZen

Frågor angående Cpu-fläkt

Hej alla!

Jag satte nyss ihop en dator med en Zalman CNPS-9700NT cpu-kylare och nu är det så att den går i högvarv hela tiden och får datorn att låta fruktansvärt mycket. Jag har kollat temperaturen på processorn med Core temp och den ligger på 46 grader (vet inte hur bra/dåligt detta är). Finns det någon typ av program där man kan ställa in hur fort fläkten på kylaren ska snurra?

Datorn:

Asus M4A78-E, sAM3

AMD phenom 2 940 BE

Cosair 620

A-data 4 gb (skall bytas vid senare tillfälle)

Amd 4870

WD caviar blue 250 gb.

Tips uppskattas.

Av VanLarZen

Allting hänger på hur mycket pengar du har lust att lägga ut. Men i mitt tycke är det dumt att lägga ut mer än 12-13k eftersom datorer snabbt blir gamla och vill man att ens dator ska hänga med så krävs en uppgradering vartannat till var tredje år oavsett om datorn kostade 10 eller 20 tusen.

Av VanLarZen

2st powercolor 4890 = 4529 kr

1st antec 300 = 625 kr

1st 80gb intel x25-m ssd = 3098 kr

1st Asus m4n72-e = 1130 kr (moderkort)

750 watt corsair nätagg = 1231 kr

corsair dominator ddr2 4gb = 847 Kr (internminne)

Amd phenom2 x4 940 BE = 1941 kr

Snabb huvudräkning så hamnar priset på ca:13500kr
plus en dvd brännare och en processor fläkt.
men jag har lyckats få med en ssd disk och två stycken 4890 kort. alternativt så slänger man bort ssd disken och tar valfri caviar disk och fläskar på med ännu vassare grafikkort.

Av VanLarZen

Nu är jag inte någon direkt expert på modellerna så alla kan rätta mig om jag har fel.

jag själv har brukat köra på XFX-korten har inga dåliga erfarenheter av dem och de kostar 2479 kr st på inet just nu. sen finns det den billigaste varianten av kortet från powercolor men dem har jag ingen erfarenhet av.

sattsa på ett kort som ligger i din prisklass och på grundmodellen eftersom man oftast kan komma upp i dem fabriksklockades frekvenser själv.

Har du övervägt att köra på ett amd system? eftersom det är grafikkorten du ska lägga pengarna på om du ska spela. och med ett amd system så får du ju mer pengar att spendera på grafiken och kanske en ssd disk också.

Av VanLarZen

Tycker personligen att 4870x2 börjar bli lite gammalt och för dem pengarna skulle jag hellre kört på 2st 260 gtx eller om du har lust att lägga till några hundralappar kanske 2st 4890?

Av VanLarZen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nypifisel
Precis, varför ber han om hjälp när han uppenbarligen redan bestämt sig.

Amen

Av VanLarZen

Alltså jag förstår inte riktigt varför Zcenicx skulle lägga upp något annat eftersom det är det som är bäst för tillfället. Tycker också det är konstigt att folk säger emot honom eftersom han bevisat sin kunnighet flera gånger om.

Jag beundrar dessutom att Zcenicx vill ge sina råd till nästan alla trådar som har med köpråd att göra. Keep up the good work!