Inlägg

Inlägg som Solaris har skrivit i forumet
Av Solaris
Skrivet av superapan:

Du menar alltså det är viktigast att låta ryska trollfabriker eller vit makt få sitt fria ord fram på Youtube? Tycker du verkligen att Youtube måste tillåta alla åsikter?

Jag anser det, genom att plocka bort dem så skapar vi bara fler åsiktskorridorer där begreppet "det fria ordet" urholkas eftersom färre och färre åsikter kommer tillåtas tills bara en åsikt tillåts. Isåfall är det bättre att flagga materialet som kontroversiellt och därmed undviker vi att driva de mer obehagliga åsikterna under jorden där risken är större att fler radikaliseras eftersom dessa åsikter, oavsett hur vidriga, aldrig utmanas av någon där. När såg du sist politiska meningsmotståndare behandla varandra som människor istället för någon som skulle tystas eller försvinna?

Utmanar vi våra meningsmotståndare genom dialog istället för att skrika åt varandra, demonisera och bedriva karaktärsmord eller raderingskultur (cancel culture) så skapar vi ett sundare diskussionsklimat för alla.

Av Solaris

Hade det inte varit en fråga om ras, så hade algoritmerna i Googles social justice safety bunker säkert reagerat på den socioekonomiska segregationen mellan klasserna, för schack är ju så förtryckande.

Av Solaris
Skrivet av Mithras:

Med det sagt, jag hoppas att Valve ger dem långa fingret och skrattar dem ur byggnaden under hela tvisten, att jämföra äpplen (pun intended) med päron är sjukt löjligt i detta fall. Ännu löjligare att Apple försöker begära ut detta från ett företag de inte har någon som helst samröre eller liknelse med.

Jag vill verkligen inte men jag har svårt att tänka mig något annat att det är precis vad Apple har gjort, att jämnföra äpplen med apelsiner eftersom Valve driver en digital butik och Epic nu driver också en digital butik.

https://i.imgflip.com/4yypwx.jpg

Av Solaris
Skrivet av Koyaanis:

Tycker personligen om det stängda ekosystemet som apple använder sig utav. Känns tryggd att det finns en viss kvalitetskontroll på innehållet på telefonen. Hade jag velat ha det mer öppet hade jag valt en androidtelefon. Är väl personligen rädd att min egen upplevelse med apple ska försämras ifall ett mer öppet OS skulle bli tillgängligt.

Intressant synpunkt. I mina öron så låter det dock lite som att du inte vill heller ha alternativ till Apples egna, vilket förvisso existerar i Apples ekosystem men det är inte det första du tittar efter.

Av Solaris

Hela artikeln är full av rent guld.

"That is, Apple wants Valve to provide the names, prices, configurations and dates of every product on Steam, as well as detailed accounts of exactly how much money Steam makes and how it is all divvied-up. Apple argues that this information is necessary for its case against Epic, is not available elsewhere, and "does not raise risk of any competitive harm."

LOL!

"Apple’s Request 2 is very narrow. It simply requests documents sufficient to show Valve’s: (a) total yearly sales of apps and in-app products; (b) annual advertising revenues from Steam; (c) annual sales of external products attributable to Steam; (d) annual revenues from Steam; and (e) annual earnings (whether gross or net) from Steam. Apple has gone as far as requesting this information in any readily accessible format, but Valve refuses to produce it."

Apple "Öh.... Hej, för att vinna det här så behöver vi er hjälp, som är ni visserligen inte har något med att göra. Kan ni ge oss massor av information om ert företag, era podukter, utvecklare, appar och era intäkter i något läsbart. Helst inte Excel men Numbers går bra."

Valve "..."

Ah, denna olidliga spänning! Hur skall detta sluta?

https://i.pinimg.com/originals/a0/6f/e2/a06fe237110e6da70fefe36b...

Av Solaris

Mja... som föregående inlägg skrev, det blir att vänta för jag kommer också ihåg WC3 Reforged.

Av Solaris
Skrivet av Alphahanne:

Undrar om du riktigt läste exakt vad jag skrev då. Utifrån det du skriver så köpte du den inte enbart för att sälja den vidare, alltså inte samma sak.

Även om mitt exempel är inte riktigt samma sak så anser jag ändå att det är relevant, för min poäng var att så länge som det finns människor som gör ett självmedvetet val att betala nästan vad som helst för de senaste leksakerna (dvs inte livsviktiga produkter som mat eller mediciner) så ser jag inte heller problemet med att det finns människor som utnyttjar detta självmedvetna val, för att det finns stora pengar att tjäna.

Att det finns de, även i den här tråden, som skriker svordomar och andra glåpord berör mig inte alls. Om jag ska vara brutalt ärlig så låter det mer som avundsjuka.

Av Solaris
Skrivet av Alphahanne:

Nja. Tycker snarare det har med själva syftet att göra. Spelar ingen roll om det är 1, 2 eller 25. Köper du enbart för att kunna sälja vidare till ett högre pris så är det scalping.

Jag hade turen att få tag i en PS4 när den kom ut, insåg snabbt att det fanns inga spel som jag ville ha så jag lät den ligga kvar i sin kartong tills en skogstokig madlad bokstavligen bad mig, gång på gång, sälja den till honom, till vilket pris som helst så jag klämde ur mig 8000 kronor. Jag fick 8000 kronor.

Så jag känner inte igen mig i den bilden som du har beskrivit i ditt inlägg men jag tänker om puckon är villiga att betala ett groteskt överpris för den senaste elektroniska leksaken skulle jag ta chansen att sälja till ett högre pris? Tja, skiter björnen i skogen?

Av Solaris
Skrivet av Dockland:

Ingen av de olika på marknaden som verkar ha stöd för samtliga plattformar, det är lite surt.

Vad menar du med samtliga platttformar?

Av Solaris
Skrivet av Tiamat:

Någon läckte ut en del innan på resetera "Project Triangle Strategy, NeonWhite, SaGa Frontier, World's End Club, Fall Guys, Legend Of Mana, Stubbs , No More Heroes 3, Mario Golf, Apex Legends, Ghosts and Goblins Resurrected, Tales from Borderlands, Ninja Gaiden , Miitopia, Samurai Warriors 5, TLOZ Skyward Sword HD, Age of Calamity DLC"

Men visst Ninja Gaiden igen och Zelda. Ser framemot Splatoon 3.

Jag kan ha fel, men jag vill minnas att Sigma serien det som Tecmo släppte på Playstation 3 och Vita. Får hoppas att Switch klarar att driva spelen i 60 FPS annars så känns det rätt så kört.

Av Solaris

Jag ger betyget super meh. Med tanke på länge man har fått vänta på Nintendo Direct så var det här väldigt underväldigande.

Legend of Mana och Square Enix's nya "Triangle Strategy" verkar intressant, typ hybrid av Final Fantasy Tactics och Octopath Traveler, så det blir att ladda ner demot på.

Av Solaris

Valde annat.

Jag kan tänka mig färdigbyggt av någon annan, typ jag köper komponenterna och sedan bygger någon med mer tid än vad jag har ihop den åt mig.

Av Solaris

Det finns mycket man bör kritisera stora företag som Apple och Google för men i och med att Epic drog igång en ny process i Australien och även nu i EU så tycker jag att det luktar mer och mer som unken desperation från Sweeney & co.

Efter ha först stämt Apple (och Google) i Amerikansk domstol, där Epic fick rejält med stryk av domare Yvonne Gonzalez Rogers där hon bokstavligen sade att hela det här dramat är inget annat än självförvållat från Epic sida, så är det svårt att ta Epic Games, deras rättsprocesser eller Tim Sweeney på allvar.

Jävla fjanteri.

Av Solaris
Skrivet av Ph4st:

Men vad ska du med dina lösenord till olika sidor när du ändå inte har internet, då kan du ju ändå inte logga in någonstans

För det är bara sidor på internet som man behöver lösenord till.

Av Solaris
Skrivet av Kwirek:

Du är felaktigt informerad verkar det som. Det enda som kräver internetuppkoppling är om man vill lägga in nytt eller ändra.

Känns inte på det minsta sätt mer betryggande.

Av Solaris

Medan det är full förståligt varför folk gillar smidigheten med Bitwarden så tycker jag ändå att man ska vara informerad om en detalj och det är att det kräver tillgång internet för att fungera, då alla lösenord sparas i molnet om det inte anges specifikt att de skall sparas lokalt vilket är något de inte direkt informerar användaren om, om jag har förstått det hela rätt.

Själv så anser jag att en lösenordshanterare som kräver konstant tillgång till internet är att tigga om problem, för här har vi verkligen ett exempel på single point of failure som bara väntar på att få hända.

Av Solaris

Jag hoppas som fan på att Jordan the Scalper skriver sina memoarier om året då PS5 inte fanns att köpa i butik.

"Det var då jag insåg att enda vägen framåt var att dra på mig alla tvspelsnördars vrede på internet. Skulle jag klara det? Min inre röst sa ja och det var då jag visste, med blicken fäst på horizonten, att jag kunde göra det här."

Av Solaris
Skrivet av anon284101:

men i vissa situationer vill man bara vara helt anonym.

Say no more fam. Men är det inte dimmers och lite porrigt groove ur högtalarna mer lämpligt än din internet nojja?

Av Solaris
Skrivet av anon284101:

Ponera en annan internetanvändare.. tex som vi pratar nu? Kan du hitta min ip-adress och ta fram alla uppgifter enbart genom att vi skriver här? Det är sådant jag vill skydda mig emot främst.. sen kan staten få veta de mesta har inget att dölja men man vill inte att vem som helst skall kunna hitta en hur lätt som helst?

Kort svar, nej, eftersom jag är en användare här, precis som du. Hade jag däremot varit en admin så hade jag kunnat skaka fram din IP. Möjligen så kan moderatorerna se någons IP.

Av Solaris
Skrivet av Kommenterande 2:

Ett tips om du måste använda sådana företag som spionerar är att bara logga in om du verkligen måste. Sedan raderar du alla kakor efter att du har gjort det som krävde att du var inloggad. Då är det inte säkert att de kopplar ihop det du gjorde medan du var inloggad med det du gjorde före och efter inloggningen. Det finns dock fler saker än kakor som kan användas för att spåra folk, så helt säker kan man inte vara på att de inte kopplar ihop saker och ting.

Jag skulle också föreslå att man kompartmentaliserar sitt nätsurfarande te.x. skapa separata profiler som du kan köra simultant (något Firefox låter dig göra) och temporära containers därtill för att göra saker och ting svårare.

Skrivet av Kommenterande 2:

Folkbokföringen och skatteregister innehåller inte allting som man kan vilja dölja för staten. T.ex. kanske någon kines vill dölja att han gillar Falungong eller att han tycker illa om Xi Jinping. Någon svensk kanske vill dölja att han tittar på barnpornografi eller planerar ett terrordåd eller sysslar med organiserad brottslighet. Det finns massvis av skäl till att någon vill vara anonym, både bra och dåliga skäl.Om du använder VPN kan webbsidor som spionerar se vilken VPN-tjänst du använder. Använder du Tor ser spionsidan isället att du använder Tor, som i det här avseendet snarare får betraktas som en mycket stor VPN-tjänst. Dessa IP-adresser utgör en del av ditt fingeravtryck.

Trodde det var uppenbart att det var enbart exempel på vad staten har på dig. Vad det beträffar skälen till att vilja vara anonym så är det något den enskilde individen får besluta om på egen hand.

Skrivet av Kommenterande 2:

Om du använder VPN ger du VPN-tjänsten möjlighet att spionera på dig. Utan VPN är det din internettjänstleverantör som har samma möjlighet. Med Tor kopplas du hela tiden upp via olika noder som ändras med korta mellanrum så det är nog aldrig någon som kan se hela bilden av vad du gör.

Visst. Men samtidigt så skriver du så här:

Skrivet av Kommenterande 2:

Även med Tor sprider man ett fingeravtryck och det finns olika sätt att spåra dig på.

Vilket talar emot din egna poäng här.