Inlägg

Inlägg som Solaris har skrivit i forumet
Av Solaris
Skrivet av snajk:

Allt jag menar är att du låter ganska aggressiv, och tolkar en önskan som ett krav. Inläggen nedan exempelvis.

Jag tycker inte att jag är aggressiv i min ton, men bestämd och väldigt rakt på sak. Att du tolkar det som aggressivt säger en del.

Skrivet av snajk:

Vad säger att denna person inte respekterar din musiksmak? Att den har en önskan om att du skulle provlyssna något annat?

I mina sociala kretsar så tjatar vi inte på varandra att lyssna på det där, se det här eller smaka på det här om vi inte redan visste på förhand att det fanns ett visst intresse. Tjatar ni ofta på varandra i din umgängeskrets eller?

Skrivet av snajk:

Det är ganska trångsynt att säga att du tycker något är skit utan att veta något som helst om det mer än genren. Det känns lite som när jag försöker få min fyraårige son att smaka på maten. Men till och med han har ju förstått att det är mycket lättare att bara smaka pyttelite innan han gapar ÄCKLIGT! och att det tar udden av mitt argument, som är att man måste smaka först.

Det är också rätt så trångsynt, för att inte tala om trögt, att inte fatta vinken efter typ fem inlägg. Vad i meningen "Tack men nej tack, jag är inte intresserad" är det som du tycker är så svårt att förstå?

Själv så är jag av åsikten att det är inte trångsynt att inte gilla något som någon gillar utan snarare tvärtom, det är trångsynt att inte tycka det är okej med att andra kanske tycker om det. Alla har rätt att gilla vad de gillar och bara för att jag säger att jag inte gillar något som du gillar så gör det inte mig trångsynt. Det gör mig till den jag är och den du är.

Av Solaris
Skrivet av snajk:

Jag har aldrig sagt att det är ett problem på något sätt. Folk får absolut gilla vad de vill.

Dåså, om detta är nu etablerat, vad var din poäng?

Skrivet av snajk:

Jo men det är väl en annan sak. Har du beställt en Capricciosa och får en Hawaii så har du ju inte fått vad du bad om. Men om pizzabagaren erbjuder ett gratis smakprov i form av en slice Hawaii medan du väntar på din Capricciosa så är väl det inget att bli upprörd över liksom? Hatar du ananas så är det bara att säga nej tack, jag hatar ananas.

Man kan säga nej tack av andra anledningar också, te.x. man vill inte.

Skrivet av snajk:

Igen är det en helt annan sak. Men säg att du hade varit kompis med grannen och han typ sa: Jag vet att vi har väldigt olika musiksmak men det kom precis en ny låt som jag tror att du hade gillat. Hade det varit hemskt?

Då hade jag svarat: "Tack, men jag är inte intresserad. Jag var inte intresserad första gången du frågade och jag är fortfarande inte intresserad. Jag garanterar att du blir den första som får reda på det om jag någonsin blir intresserad."

Skrivet av snajk:

Nej men det går lite emot vad du sa tidigare: ...så hade jag haft ett och annat att säga denne låter inte som att du skulle säga nej tack.

Om de inte fattar första gången så finns det andra sätt att göra sig förstådd.

Av Solaris
Skrivet av snajk:

Jag accepterar att folk tycker olika. Men att bli upprörd för att någon, på ett hövligt sätt, vill utmana ens bestämda åsikter om något så trivialt som musikgenrer tycker jag låter som en överreaktion helt enkelt. Speciellt när musikgenrer har en tendens att vara rätt flytande. Du kanske hatar rapmusik men gillar rock och därför kanske någon som känner dig tror att du skulle uppskatta The Seed 2.0 trots att det är en låt från ett rapband, då den ligger på gränsen mellan rock och rap (utan att för den sakens skull vara hemsk nu-metal).

Sen finns det förstås situationer som kan bli jobbiga även inom detta. Jag har exempelvis en kollega som jag gillar och pratar en hel del med, men han har hemsk smak när det gäller komiker och skickar diverse klipp till mig. Men jag är hövlig och säger något typ "ja han var rolig, men kanske inte riktigt min stil...". Hade han skickat tio klipp om dagen så hade jag inte orkat det förstås, men ett par riktigt dåliga skämt i veckan är ju inget att bli upprörd över. Samtidigt gör ju jag samma sak mot honom, skickar klipp med komiker som jag tror att han hade gillat som ändå ligger utanför hans "komikbubbla" liksom. Men det är ju så man hittar nya saker, vidgar sina vyer, man tar in rekommendationer från andra helt enkelt.

Det hövliga vore väl att respektera att någon avböjer erbjudandet? Du har fortfararande inte förklarat varför det är ett problem för dig att någon kanske inte gillar något som du gillar.

Personligen så avskyr jag koriander i alla dess former. Beställer jag mat som normalt kommer med koriander så ber jag att få utan och kommer det ändå med koriander så lämnar jag tillbaka maten eller vägrar betala för det är inte vad jag beställde, för jag bad specifikt om att inte få koriander i min mat. Skulle någon erbjuda mig mat med koriander i och trots att jag avböjde, skulle börja tjata om saken eller rentav smyga in lite koriander bara för det, då kan du ge dig fan på att jag skulle ha en del otrevliga saker att säga denne. Vad det beträffar musik så hade jag också blivit rätt lack om min granne hade börjat spela sin turk-musik på högsta volym bara för att min granne uppskattar sin turk-musik.

Jag har inga problem med att säga tack men nej tack till människor. Hur artig jag är, är upp till dem och hur lång tid det tar för dem att acceptera att jag är inte intresserad.

Av Solaris
Skrivet av snajk:

Men det handlar inte om kannibalism utan om att lyssna på en låt i en genre som du inte gillar, eller i mitt exempel testa en maträtt från ett kök du inte gillar. Om någon du känner tror att du skulle gilla något så är det väl bara vanlig hövlighet att pröva? Inte om det handlar om kannibalism, pedofili, heroin eller liknande förstås, men det är inte vad vi diskuterar. Du måste inte testa om du inte vill förstås, men det låter som om du är upprörd över att någon har mage att föreslå att du prövar något nytt och det låter inte så trevligt bara.

Varför accepterar du inte att alla tycker olika istället? Jag har sedan länge accepterat att jag gillar inte allt och så länge som ingen påtvingar mig deras musik, maträtter eller vad fan det kan nu vara så finns det inte heller några problem.

Eller är det något du inte tolererar?

Av Solaris
Skrivet av snajk:

Det låter som om du är ganska fast i dina uppfattningar om saker. Är det samma med annat också? Exakt samma sak kan ju hända med exempelvis mat. Du kanske inte alls gillar indisk mat, och någon du känner som vet detta har hittat någon speciell indisk rätt som du "..måste tycka är god..." Men du skulle vägra ens lukta på det och säga ett och annat till denna person för att den inte ska tvinga på dig sina uppfattningar eller nåt? Denna person har ju bara en önskan om att du ska uppskatta något som den uppskattar, är det så hemskt?

Tja, bygger man upp sitt argument lika manipulativt som du gör just nu, så varför inte kannibalism? För så hemskt kan det väl ändå inte vara? Om det ändå bara handlar om att uppskatta något som någon annan uppskattar.

Av Solaris
Skrivet av snajk:

Jag tror du läser in lite för mycket i ordvalen. "Du kan inte tycka det här är dåligt" betyder inte att du inte får det, utan är en förhoppning om att du ska tycka att det här ändå är bra trots att du inte gillar genren.

Varför skulle jag tycka något var ändå bra om om jag tycker det är ren skit? Det går tvärt emot. Skulle någon komma till mig med sådana förhoppningar så hade jag haft ett och annat att säga denne.

Av Solaris

Jag har själv råkat för det här ett par gånger, det finns mängder med musik genrer som jag tycker är dåliga av en rad anledningar och det finns alltid någon mupp som ska ha synpunkter på vad man får tycka, typ "du kan inte säga att det här är dåligt" samtidigt som de vill att man ska lyssna på något som är direkt människofientligt och borde vara straffbart.

Varför ska jag respektera din värdelösa musiksmak om du inte kan respektera min?

Av Solaris
Skrivet av KalBumling:

Problemet är dock att många nu för tiden likställer åsikter och fakta och tycker att båda är lika mycket värda. Olika åsikter ska vi respektera i stor utsträckning. Men mina åsikter ska inte gå före din verifierbara fakta.

Det är inte utan ironisk tragikomik att det är i stort sett samma grupp som likställer åsikter med fakta också tenderar vara den grupp som är allra mest resistent mot fakta. Samtidigt som de blir helt galna om man svarar att fakta bryr sig inte om vad du tycker för fakta är fakta, till skillnad från åsikter.

Fan vad man blir trött på människor.

Av Solaris

Uppriktigt talat så vet jag inte varför, mestadelens för jag tror inte att det är så enkelt att det finns enbart ett svar på det här utan tvärt om så tror jag att det finns väldigt många svar som är alla lika legitima.

Man behöver inte vara särskilt cynisk att komma till insikten att människor är en lång rad saker, allt från dumma i huvudet till ytliga. Vissa mer så än andra, och nu när vi har bokstavligen internet överallt så är det väldigt lätt att låta världen veta vilken stortå som värker just idag. Samtidigt som vi ständigt avtrubbas i allt större utsträckning samtidigt som man paradoxalt kan reagera väldigt starkt beroende på innehållet som riktas till dig, te.x. feedback-kommentarer. Andra tar sitt bekräftelse behov till internet och törstar efter godkännande från totala främlingar.

osv ad infinitum.

Av Solaris
Skrivet av Fjalls:

Har redan laddat ner mer ram

Allvarligt talat, jag tror det enda som saknas är ett chassi med fönsterpanel och en löjlig massa RGB strips. /s

Av Solaris

Så Google vill hindra tredje-parts kakor (Facebook, mfl) för att kunna följa dig men samtidigt så vill Google fortsätta följa dig med sina egna integritetskränkande kakor... jomentjena

Man är bra dum i huvudet om man går på det här, som om Google skulle värna för bättre intregitet på internet.

Av Solaris

Mer RAM. 32GB är alldeles för lite. /s

Av Solaris

Jag slår också ett slag för egetbyggt och Pfsense. Har du själv inte grejer som ligger och dammar så köp någon gammal OEM burk från någon e-recycle firma, alternativt hitta något passande på blocket eller tradera med ett par PCIe platser och fyll på med ett par NICs och du har en router som heter duga.

Av Solaris

Ser ingen vits med att köpa spel som inte ens har släpps.

Av Solaris
Skrivet av Ozzed:

Nej, finns ingen anledning att fortsätta diskussionen. Men har du rätt kan man i alla fall konstatera att om Bahnhof agerar precis som andra ISP's och ingen bryr sig ifall de blåljuger så har alla andra ISP's missat väldigt lågt hängande frukt vad gäller marknadsföring. För visst, man kan inbilla sig att Bahnhof snackar utan att leverera, man kan tycka att Jon Karlung är en pajas och allt vad folk tycker, men man kan inte hävda att deras marknadsföring inte fungerar väldigt väl. Och sålänge ingen kan bevisa att de ljuger kommer folk som har Bahnhof och aldrig åker dit för något tro att de talar sanning. Så enkelt är det.

Jag vill först tillägga att jag var emot IPRED och FRA då som jag är än idag, då jag är av åsikten att integritet och anonymitet är väsentlig rättighet för alla människor, något jag tror för övrigt att vi båda nog delar åsikten om. Men jag är också av åsikten att Bahnhof knappast drivs av altruism i den här frågan, utan de vill så klart tjäna så mycket pengar på det här som det bara går och eftersom pengar står på spel så känns inte heller deras position särskilt trovärdig.

Med andra ord, Karlung fortsätter sitt gormande i media så länge som han tjänar pengar på det för jag kan inte minnas mig att ha någonsin sett eller läst om Karlung som en politiskt engagerad person som vill driva IPRED och FRA upp i riksdagen där det faktiskt behövs, för då riskerar han att förlora pengar. Och tja, eftersom Bahnhof är ett börsnoterat företag så är inte hans ansvar att skydda din integritet utan att det är att dra in pengar till sina investare. Tyvärr.

Du har rätt att deras marknadsföring är effektiv, i en post-9/11 post-Snowden värld där vår regering, oavsett vem som leder, viker sig för det minsta påtryck från inifrån och utifrån samtidigt som allt fler i det politiska etablissemanget framstår som teknofobisk så är det rätt solklart att Bahnhof kommer göra allt för att framstå som det enda rätt valet.

Av Solaris
Skrivet av Ozzed:

Och ytterligare lite mer trams från din sida. Jag sa att OM de är hycklare så skulle det såklart avslöjas av abonnenter och inte av Bahnhof själva, som med alla företag.

Har du några konkreta bevis på att Svenska företag har blivit AVSLÖJADE efter deras kunder ha åkt dit för brottsliga handlingar? Jag väntar så gärna. ♪ ♫ ♪ ♫

Skrivet av Ozzed:

Det finns inga bevis för att de lämnar ut några uppgifter och sålänge det inte gör det kommer jag heller inte anta att de gör det.

Ah, som kanariefågeln i kolgruvan då.

Skrivet av Ozzed:

Du vet mycket väl att det var då jag menade och det är pinsamt uppenbart att du bara larvar därför att du inte har minsta bevis för det du anklagar Bahnhof för.

Nä, jag köper bara inte deras PR spinn och jag tycker det är jävligt ironiskt att de läcker en konversation när de värnar så mycket om det där med integritet, det är ett skolexempel på hyckleri.

Skrivet av Ozzed:

Om man fildelar, och har valt Bahnhof för deras marknadsföring och sedan åker dit ändå så är man väl inte dummare än att man begriper att de brutit sitt löfte, och upprörd som man då skulle veta är det ju logiskt att man kontaktar lämplig publikation och berättar att trots att man har Bahnhof så fick man kravbrev, blev stämd, åtalad eller vad det nu kan vara. Men det har aldrig hänt, därför att de inte lämnar ut uppgifter.

Snarare för ingen seriös media organisation hade brytt sig, att någon tönt åker dit för fildelning och det var Bahnhof som förseglade dennes öde har noll nyhetsvärde. Absolut noll. Förutom på Sweclockers då, kanske.

PM:a mig om du vill fortsätta, annars tänkte jag sätta mig och mörda lite ondingar i Ghosts ‘n Goblins Resurrection.

Av Solaris
Skrivet av Ozzed:

Och så ännu mera trams från dig. Det fattar väl vilken idiot som helst att om Bahnhof är hycklare och faktiskt lämnar ut uppgifter så skulle de knappast medge det själva.

Så du erkänner att Bahnhof är hycklare. Dåså. Case closed. Vad bråkar vi om?

Skrivet av Ozzed:

Jag syftar såklart på scenarior där besvikna användare outar Bahnhof för att de fått sina uppgifter utlämnade. Det är väldigt lätt att hitta exempel från Com Hem, Telia med mera men det finns inte för Bahnhof. Så vad beror det på om det inte är för att de faktiskt inte lämnar ut uppgifter? Jag kan i alla fall inte komma på någon rimlig anledning att det inte rapporterats ett enda fall av det sedan LEK och IPRED infördes. Så jag vidhåller att det är jag som baserar mitt ställningstagande på fakta och du som greppar efter hypotetiska halmstrån på lösa grunder de här lagarna som de tydligen måste följa för att få fortsätta bedriva sin verksamhet stiftades inte direkt igår.

Jag har dock svårt för att tänka mig något scenario att polisen skulle ta in en fildelare, se dem strängt i ögonen och tala om för dem att Bahnhof är skälet för att de blev tagna.

Av Solaris
Skrivet av Ozzed:

Ytterligare ett inlägg med svepande termer utan minsta tillstymmelse till ett enda konkret fall där någon fått sin data utlämnad.

Du har verkligen hakat upp dig på det där. Men låt oss komma överens om en sak, för jag är lika övertygad som du att Bahnhof kommer aldrig vara särskilt transparenta om dom har lämnat ut uppgifter eller inte eftersom det skulle enbart skada deras affärsmodell. Inte sant?

Skrivet av Ozzed:

Som jag skrivit många gånger tidigare så bygger mycket av deras verksamhet på att de håller huvudet högt i integritetsfrågor, och skulle det bevisas att så inte är fallet skulle hela deras marknadsföring haverera. Vore det så enkelt att rättighetshavarna bara behöver gå till domstol, få ett beslut emot Bahnhof och sedan få ut uppgifterna så förefaller det självklart att de skulle göra det då Bahnhofs höga svansföring I frågan retar dem, och skulle de kunna visa att man inte är säker som fildelare bara för att man har Bahnhof så vore det en viktig symbolisk seger för dem. Men det har inte hänt, för att de inte kan. Så jag fortsätter glatt att dricka deras kool-aid tills jag fått konkreta, verkliga, obestridliga bevis på att den är giftig. Än sålänge är den välsmakande.

Eftersom allt är egentligen bara en tidsfråga och eftersom du tröstar så innerligt på bevis så föreslår jag att du inte dricker för mycket av det där bara. För det innehåller AZO-färgämnen som kan ha negativ effekt på barns beteende och koncentration.

https://www.cooperscandy.com/kool-aid-jordgubb

Av Solaris
Skrivet av ItsLea:

Fair enough
Har bara noll intresse så.

Ja Wi-Fi är väl för tv, telefoner, laptop osv.

Tack för upptagningen haha, kollar på den från Kjell då om den rekommenderas

Jag skulle ändå se till att ha kabel till några av de mer stationära prylarna.

Av Solaris
Skrivet av Prodigys:

12k för nasen och 10k för 4st tillhörande 10TB diskar.

Inte så farligt, vad för modell på Synology:n och vad kör du för diskar?