Inlägg

Inlägg som Solaris har skrivit i forumet
Av Solaris
Skrivet av Jacob:

"One group at Stanford University made headlines last year when they debuted a technology that gleaned health insights from a person's poop, with a camera that recognized an individual's butthole." – Mashable

Kloak-Jocke i full mundering, upp till knäna i skit. Gottis gottis på fredagen.

Av Solaris

För min egen del så tycker jag att majoriteten av alla reaktioner på Cyberpunk 2077 har sedan länge legat på en melodramatisk såpopera nivå. Jag kan inte minnas att något av Witcher spelen ursprungligen släpptes i ett skick som kan kallas för polerat och buggfritt, faktum är att jag kan inte minnas mig ett enda spel de senaste 20 åren som inte har krävt varierande grad av efterarbete i form av hotfixes och patchar i varierande storlek.

Av Solaris

Hur tar du emot kritik?

Med klassisk musik, ett glas vin och ett par bonbons.

Vågar du kritisera?

Ja.

Varför tror du att "fel åsikter" censureras?

Konstig fråga. Men kort sagt, så finns det inga "felaktiga" åsikter eftersom en åsikt är bara en åsikt, strider en åsikt mot en annan åsikt så är det en meningsskillnad. Många kommer finna sig i situationer där man antingen kommer överens eller inte och den som har flest oenigheter betraktas som att ha "fel".

Har alla rätt till en åsikt?

Ja.

Vem har rätt åsikt & Vem har inte rätt åsikt?

Ännu konstig fråga. Åsikter är inte fakta. Åsikterna kan baseras på fakta, men det mesta lämnas åt tolkningen. Hur jag tolkar någons åsikter, rätt eller fel, ligger på mig.

Är fakta fel?

Vet du vad definitionen på fakta är? Om fakta skulle visa vara inkorrekt så skulle det inte vara fakta längre, inte sant?

Är känslor mer värt än fakta?

Gillar du konstiga frågor eller? Men nej, fakta bryr sig inte om känslor. Fakta är fakta, oavsett hur du känner.

Existerar yttrandefrihet i Sverige?

Ja. Med konsekvenser som följd, för om någon säger att de skall skada eller rentav döda någon eller en grupp människor så kommer samhället att kliva in.

Är kritik hot och hat enligt dig?

Nej. Att ha underlag för varför man tycker annorlunda är inte hot eller hat, det är bara en annan åsikt. Att te.x. skriva att människor borde dö för att den nya Star Wars trilogin är kass, det är däremot hot och hat.

Om all kritik förbjuds, hur blir världen då?

Väldigt konstig. Men jag räknar iskallt med att vissa grupperingar på höger och vänsterkanten kommer kalla det för win-win, enbart för att finna sig själva i kikarsiktet.

Det låter lite som om du vill att jag ska välja en sida baserat på åsikter. Visa mig fakta. Vi borde inte styra med känslor eftersom de får oss att fastna i en ond cirkel. Om vi styr efter fakta kan vi fatta ett välgrundat beslut och kan inte skylla på någon annan för att göra ett sådant val för att du kommer att ha informerats om fakta och inte leda av någons emotionella åsikter.

Av Solaris

Det här är inte acceptabelt, jag hoppas att Neimod tar det här till Europa domstolen.

Av Solaris
Skrivet av DevilsDad:

Nej du har fel, päron är gula.

Vänta så ska jag bara ge AI:n nya data. Återkommer med svar.

Av Solaris
Skrivet av ÖrjanKlas:

Snarare som medicin...

Helt rätt, mänskligheten skall utrotas.

Av Solaris
Skrivet av anon236072:

Kulturministern Medusa Lind sa ju själv att "allt du gör är kultur".

Ja, jag kom precis ut från toaletten, och av att döma av mitt verk så kunde jag allt ana fyra nyanser av brunt.

Men seriöst, hur självgod behöver man vara för att yttra sig så och människan är trots allt folkvald? Yikes...

Av Solaris
Skrivet av BM-Mods:

Men att supa på Sweden Rock är kultur då?

Så länge som ölet är importerat. För vi vill ju ha mångkultur också.

Av Solaris

So much for next-gen. Mer Playstation 4 Pro 2.

Av Solaris

Wendell och superb stöd för Linux med RX6800? Kan det bli bättre avslut på en fredag?

Av Solaris
Skrivet av Dimetikon:

1. Svar ja, jag bagatelliserar till viss del sjukdomen, den är inte så farlig som media försöker få den till. Efter att ett vaccin kommit så kommer dödstalen antagligen sjunka till att vara i stort som en vanlig säsongsinfluensa.

Jag föreslår att du säger det där till sjukvårdspersonal. Säg det till anhöriga som har förlorat någon i COVID-19. Faktum är att jag kan tänka mig betala för eventuell ansiktsrekonstruktion ifall det hade behövts, om jag får filma det hela och lägga upp det på min nya youtube kanal Dimetikon möter verkligheten.

Skrivet av Dimetikon:

2. Min kropp mitt val så är det! Jag har tidigare skrivit att ett vaccin ska ses som ett skydd mot andras oakstamhet inte som ett vapen för att inte jag själv ska sprida det vidare. handtag, ica och allt det där.

Riskerna med ett vaccins biverkningar är betydligt lägre än riskerna med COVID-19. Och dina antikroppar har sina begränsningar.

Skrivet av Dimetikon:

3. Jag stannar hemma när jag är sjuk, klänger inte på de i min närhet som tillhör riskgrupp m.m något jag däremot inte gör är att låsa in mig och följa aftonbladets nyhetsfeed om viruset och skrämma upp mig själv till den milda grad att jag inte längre vågar gå ut!

Och? Vill du att jag ska säga att du är duktig eller nåt?

Skrivet av Dimetikon:

4. Svarade bara på det trötta påståendet att jag skulle googla själv, svar som man förtjänar!

På tal om svar som man förtjänar, så betyder påstående och uppmaning två helt olika saker. För googla själv vill du ju inte göra.

Skrivet av Dimetikon:

5.Denna del handlar om en fråga om varför JAG inte skulle dö om JAG fick viruset??

Tja, jag skulle säga att du hade tur men nästa gång så har du kanske inte lika mycket tur så upp till bevis?

Skrivet av Dimetikon:

6. En del i bedömningen hur viruset ska hanteras tycker jag är att även se framåt och vilka följder vissa åtgärder idag ger på framtiden, rena spekulationer då så vitt jag ve så kan ingen se in i framtiden än?

Men dåså. Vad är då poängen med att oroa sig över Sveriges ekonomiska framtid när vi har samhällsfarlig farsot att bekämpa just nu? För vi vinner ju inte något på att spekulera om framtiden....

Skrivet av Dimetikon:

Är det lite MGTOW stämpel på dig eller? "Jag ÄR en man, du säger inte åt mig vad jag ska göra"?

Skrivet av Dimetikon:

Sen vad föreslår du själv som verkar vara så himla upplyst inom ämnet? Du ger jäkligt mycket kritik, tyvärr inte värst konstruktiv sådan!

Svårt att ge dig någon konstruktiv kritik när du inte uppvisar några tecken på eftertänksamhet. Men iallafall, jag föreslår att ifall vaccinet är frivilligt, vilket jag förmodar kommer hända, att man tar sig en funderare, tänk mer på dina medmänniskor än eventuella biverkningar med vaccinet. Och nä, ursäkten "min kropp mitt val" är verkligen ingen bra ursäkt.

Av Solaris
Skrivet av Dimetikon:

vart skriver jag att det är önskvärt att viruset muterar och tar död på 20-30 åringar?

Jag citerar "Hade viruset tagit livet av fullt friska människor i 20-30 års åldern hade jag nog varit mer bekymrad över situationen". Det du gör här är att du bagatelliserar utveckligen av COVID-19 även om du har svart på vitt att viruset drabbar även yngre och allt större utsträckning som ibland har slutat med tragedi.

Vad som är mest häpnadsväckande är att du har själv haft sjukdomen och att du vet att den är sjukdomen är väldigt farlig men trots det så du vägrar att vaccinera dig själv och ursäkten "min kropp, mitt val" får dig att framstå som naiv och självisk. Jag hoppas att människorna i din närhet har sinnesnärvaro nog att distansera sig från dig, för de har kanske inte samma tur som du hade ifall de hade insjuknat.

Skrivet av Dimetikon:

Jag tar situationen på allvar men om man tittar på ren fakta så är risken för att dö väldigt liten, speciellt efter att man redan genomgått en covid-19 sjukdom. Självklart hemskt att folk dör men det dör enormt många människor varje dag runt om på jorden, av saker som det finns lösningar på!! Man kan tyvärr inte jämföra ett dödsfall inom familj/umgängeskrets med människor utanför, då skulle man konstant vara ledsen, an får acceptera att vissa dör och vissa lever helt enkelt, har självklart sympati för de i familjen som drabbats av ett dödsfall (går själv igenom detta nu inom familjen).

Gör du? Dina inlägg i tråden talar ett helt annat språk.

Skrivet av Dimetikon:

Varför ska jag vara mer sympatisk över de 6000 som dött i Covid-19 än barnen i andra delar av världen som dagligen dör av dålig hygien, svält eller annat elände?
Varför vrida frågan på det viset du skriver? Googla istället på de som inte dör i åldersgrupper 60 och nedåt?

Väldigt mycket whataboutism från dig. Och så avslutar du med "Googla istället på de som inte dör i åldersgrupper 60 och nedåt". Jisses. Kan du gräva din verbala skyttegrav lite fortare?

Skrivet av Dimetikon:

Jag är relativt säker på att jag kommer överleva denna pandemi, dels för att jag inte tillhör riskgrupper, jag motionerar regelbundet och mycket, jag är relativt ung fortfarande, inga sjukdomar som kan försvåra infektionen, samt att jag redan genomgått sjukdomen en gång med hosta, smak/lukt bortfall och kanske lite trött nån vecka efter.

Jag, jag, jag, jag, jag och jag. När ska du förstå att det handlar inte bara om dig? Lärde aldrig dina föräldrar att livet handlar inte bara om dig?

Skrivet av Dimetikon:

Det känns som att många fokuserar på negativa saker bara för att det passar dom bättre, typ att äntligen får fler sitta hemma och ha tråkigt inte bara jag!!
Trots allt negativt och tråkigt som hänt så måste man börja se de positivt igen, snart har vi ett vaccin och man kan börja umgås med folk normalt igen, lärosäten kan börja återgå till en utbildning av högre kvalitet igen, företagen kan börja tjäna pengar och anställa folk igen.
För fortsätter detta länge till så kommer vi se en lågkonjunktur utan dess like inom några år och då kan vi prata problem på riktigt!!

"Nä, nu tycker jag att det här börjar bli jobbigt.. Ska vi prata om något annat? Typ Sveriges ekonomi.. Ja shit vad vi kommer ha problem i framtiden alltså"

Med människor som dig lösa så behöver vi tvångsvaccinera.

Av Solaris
Skrivet av Dimetikon:

Majoriteten av de som dött har haft en underliggande sjukdom som antaglingen, tyvärr, hade tagit deras liv även utan covid. Människans liv är tyvärr ändligt och döden är en del av människans liv, bara att acceptera och förhålla sig till.

Hade viruset tagit livet av fullt friska människor i 20-30 års åldern hade jag nog varit mer bekymrad över situationen, gäller nu att vaccinera alla som är rekommenderade att ta vanliga influensavaccinet så kommer det minska dödligheten ner till liknande siffror vi ser vid säsongsinfluensan, vilket i min värld är ett relativt harmlöst virus

Googla perfectly healthy dies from COVID-19 och ägna dig åt en funderare här, vad hade du gjort ifall någon i din familj hade blivit akut sjuk i COVID-19? För än så länge så är min bild av dig att du kommer inte göra mycket mer än att rycka på axlarna och säga "Otur, kompis! Men du! Livet går ju faktiskt vidare!"

Så du vill alltså att viruset ska mutera till den grad att det förvandlar "fullt friska människor 20-30 års åldern" till typ geggamoja för att du ska ta det på allvar. Som jag sa i mitt tidigare inlägg, sympatisk människosyn du har.

Skrivet av Dimetikon:

Följdfråga till dig, om det nu är så att covid orsakar dessa följdsjukdommar, varför bara hos vissa? Och varflr är dödstalen bland unga så enormt små jämfört med antalet smittade och döda?

Vad får dig att tro att du är på något säker från att utveckla symptom, eller rentav dö av COVID-19? För att du är ung?

Av Solaris
Skrivet av Dimetikon:

Varför? Man måste väl för fan få bestämma över sin egen kropp? Vad vinner du på att advokera för att folk ska föras inför rätta bara för att man inte vill ta ett vaccin mot ett relativt harmlöst virus?

"relativt harmlöst virus"

Synonymer till harmlös
oförarglig, oskyldig, beskedlig, godmodig, ofarlig, atoxisk, benign, godartad, menlös, oskadlig

motsatsord
harmfull, förarglig, besvärlig, farlig

Över 6000 människor har dött enbart i Sverige. Över en miljon människor har dött världen över.

Jävligt sympatisk människosyn du har.

Av Solaris

Varför inte vänta ett tag till innan du köper en PS5? Tillgängligheten kan vara sådär.

Av Solaris

Själv så hade jag nog väntat tills jag hade haft råd att uppgradera rubbet, för du kommer behöva uppgradera förr eller senare iallafall. Och det du har funkar ju, trots allt.

Av Solaris
Skrivet av headphoneninja:

Inget naturligt med att spruta in skit i kroppen.

Det är väl självklart man ska låta bli att spruta in avföring i kroppen? Men allvarligt talat, om du tänker så om mediciner, så hoppas jag för din skull att du kommer aldrig behöva ta någon medicin i någon form för alla kommer med biverkningar, även smärtstillande.

Av Solaris
Skrivet av Dizzö:

Finns inga belägg och bevis för det som sägs om Huawei.

Däremot finns det massor av bevis om USA och NSA.

Har folk redan glömt Edward Snowden?...

Det är ett väldigt bisarrt argument du kör med, det är välkänt att kinesiska företag har nära band till den kinesiska staten och den kinesiska staten har en väldigt lång historia av aktiviteter som man kan inte beskriva på något annat sätt än människovidriga.

Men det är USA som är problemet och som hotar vår nationella säkerhet.. jomentjena.

Av Solaris
Skrivet av aki04:

Kinas ekonomi är den enda som gått plus sen pandemin började. Bara kolla upp

Så det enda du har att gå på är anekdotiska bevis? Det betyder inte att Kina ligger bakom pandemin eller COVID-19.

Av Solaris
Skrivet av aki04:

svamlar ? att corona råkar dyka upp samma år som det viktigaste valet i usas historia , samma period där trump visar sig vara den hårdaste presidenten mot kina någonsin, självklart vill man då ha biden, som man redan har affärer med, i vita huset som man kan styra över när han är så vilse och dement redan. som sagt corona kommer försvinna efter mars nån gång, vänta och se

Har du varit och norpat nåt från din farsas medicinskåp?