Inlägg

Inlägg som SayZk har skrivit i forumet
Av SayZk

VR stöd för spelet kommer definitivt att bidra till denna summa.

Av SayZk
Skrivet av Ree81:

Jag har köpt en SLA-skrivare, med "resin" (som jag inte vet vad det heter på svenska, så jag säger bara "SLA-soppa").

Är det någon som har några tips på rengöringsvätska? Har kollat in Uncle Jessys videor, och vet att det finns några alternativ till det numera svindyra isopropanolet (400kr för en liter på Kjell, och det räcker inte ens).

Så, ja, tar gärna lite tips. Och om någon vet något billigare sätt att ha UV-kurering än att bara skapa en låda med en 130krs UV-lampa från Clas Ohlson så säg till.

Det heter harts på svenska

Jag har tyvärr inget tips på bättre rengöring eftersom jag själv använt IPA men jag är också intresserad av att hitta något billigare om någon har tips.

Angående UV härdning har jag sett folk tipsa om nagellackshärdare, sök på typ UV nail curing på wish eller aliexpress, de är rätt billiga och då slipper man bygga en låda själv.

Av SayZk

Artikeln ser hemsk ut för mig på mobilen, videon är dubbelt så bred som hemsidan och därför blir hemsidan utzoomad med svart bakgrund till höger.

Av SayZk
Skrivet av jehuty:

Ni som brukar handla på tyska amazon, brukar det alltid vara billigare där jämför med att köpa i Sverige? Jag gick in och skulle kolla om jag kunde få en OnePlus Nord billigare men då blev det kanske 100kr bara.

Köpte den här telefonen och fick hen den i veckan, 20% billigare från amazon (419eur vs ~5700sek när jag köpte):
https://www.amazon.de/Xiaomi-Poco-F2-Pro-Smartphone/dp/B088HG...
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5375647

Av SayZk

7-8 tusen är en rätt låg budget för en högpresterande dator, du får nog justera dina krav eller öppna plånboken om du inte vill bli besviken.
Antagligen får du något som presterar okej i upplösningen 1080p 60fps för de slantarna, men även då kommer den fallera om du ska spela de mest krävande spelen på högsta grafik.

Du kan kolla på begagnat om du vill ha mer prestanda för pengarna.

Av SayZk

7/10 blev ett Gtrx 480, hett på gröten!

Av SayZk
Skrivet av Peter77:

Är browserna (browsrarna?? vad heter det på svengelska i plural? ) senaste versionerna?

Webbläsarna tycker jag man kan säga.

Av SayZk
Skrivet av JonasT:

Jag testade detta, men det gav tyvärr ännu sämre resultat temperaturmässigt.

Absolut! Jämför med liknande sommarförhållanden ihop med mitt gamla chassi.

Har inte kollat på den längre videon så jag vet inte om du testat redan, men det ser ut som att det kan bli bättre temperaturer om du vänder på alla noctua fläktar, d.v.s. Insug i botten och utblås på grafikkortsfläktarna.

Av SayZk
Skrivet av Martinfattarnoll:

@Dundaj: Spela old school runescape

Du behöver absolut inte en 3900x, 32GB ram, och ett 2070 Super för att spela OSRS. Är det verkligen allt du tänkte göra med datorn?

Av SayZk
Skrivet av Ahlen:

Snabb fråga till folk som har bättre koll än mig, behövs det verkligen 24GB VRAM när det kommer till gaming? Jag har aldrig sett min dator använda mer än 6.5GB VRAM när jag maxar de spel i 1440p? Tänker jag som bara spelar, har jag någon nytta utav det?

Som de nämner i artikeln är ryktet att produktnamnet titan fasas ut och ersätts av xx90. Det är alltså denna generationens Titankort.

Av SayZk
Skrivet av lasseTM:

Vilken av dem är det?
Rätt stor skillnad på de olika serierna

Skulle gissa att han menar https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5061157.
Men finns det någon som är mer prisvärd i samma prisklass får du gärna peka ut den.

Av SayZk
Skrivet av anon56869:

Hm altså vad finns det för någon användarnytta för en vanlig människa som surfar, chattar, tar en bild eller två och spelar lite spel på mobilen att ha stöd för "maskinlärning"?

Många mobiler använder någon form av maskinlärning för att förbättra bilderna som tas av mobilkameran, det är nog den största applikationen av AI lokalt i mobilen i dagsläget.

Av SayZk

Låter enkelt som något du ska nämna när du säljer datorn och låta köparen ta hänsyn till hur de vill följa, annat är lurendrejeri.

Av SayZk
Skrivet av Petterk:

Går nog bra, men du har rätt att backa ur.

Står elgiganten för returfrakten då om jag inte tycker deras ändrade avtal är godtagbart?

Av SayZk
Skrivet av MoNkeY-05:

Besvarar detta på det bästa vis jag kan; 'Ööh... Jo.'

Ööh... Nej.

Av SayZk

Bjuder 750 + frakt.

Av SayZk
Skrivet av medbor:

Kul att de gör något nytt för en gångs skull. Men jag undrar direkt om det kan rinna eller röra sig om datorn vibreras när den är i sidläge (läs ryggsäck) eller liknande. Låter lite för bra för att vara sant att ingen skulle gjort det innan annars

Står följande i artikeln, antar att det hjälper, annars lär de få garantifall.

"Flytande metall har bättre ledande egenskaper än traditionell kylpasta, men är också mer lättflytande vilket medför risken att delar av materialet kan rinna ut utanför processorytan. Asus kontrar problematiken med en absorberande vägg runt processorn med en höjd på 0,1 millimeter, vilket motsvarar processorns höjd."

Av SayZk

Koppla ut windows ssd:n under installation så är det inte någon risk att du skriver över den.

Av SayZk
Skrivet av ExcZist:

Jaså måste man det?
Skulle det inte vara gratis för alla, hur ska alla kunna få spela det gratis

Warzone kommer köras som standalone men det bygger fortfarande på grundspelet, alltså behöver du ha grundspelet installerat så att warzone kommer åt de resurserna även om du inte kan starta grundspelet separat.

Alternativet hade varit att släppa de resurserna med warzone som ett separat spel, men då hade folk som vill spela båda fått ladda ner det mesta dubbelt.

Det fungerar lite som DayZ gjorde med Arma II innan det släpptes separat.

Av SayZk

Jag håller med @implor. En NUC låter väldigt bra i den här situationen. Swec-folks besatthet av att bygga datorer i delar trycks ofta in i onödiga fall.