Inlägg

Inlägg som SayZk har skrivit i forumet
Av SayZk
Skrivet av ODDNAME:

Jajo det är tanken, min lilla lägenhetslaser ska vara säker

Ska designa en liten del som gör att jag kan hänga slangen direkt på ventilationen som sitter i dörren,

https://i.imgur.com/44EocVT.jpg

De där ventilationshålen är ofta insug, så du behöver kanske något lufttätt och en fläkt som trycker ut luften, notera att det kan vara ganska sotig rök från en laserskärare så missfärgningar kan lätt uppstå. Sen rekommenderar jag inte att blockera insugen alls, men om du bara gör det en stund och sedan tar bort attrappen är det väll inget större problem.

Av SayZk

Kul projekt, hoppas det blir bra! Satsa på ordentlig ventilation medans du ändå håller på och plockar isär den

Av SayZk
Skrivet av Frux:

Så den heter Vindstyrka men kan inte mäta vindstyrka.

Om den välter så är det väldigt blåsigt!

Av SayZk
Skrivet av nullebulle:

det enda som är av intresse är att komma åt stugan hemifrån

Du borde fundera på vad du vill göra med din esp egentligen, om du bara vill se data den har producerat och ev. ge den simpla kommandon som inte är tidskritiska kan det vara lättare om du sätter upp en server hemma istället vilken din esp ansluter till. Då kan den levererar data med jämna mellanrum och få information om ev. uppgifter du har till den.

Av SayZk

De kan väll låta kunderna växla in riktiga pengar för spelpoletter att stoppa i maskinerna som i så många andra arkader jag besökt utomlands... Då behöver de bara kassa i polettmaskinen.

Av SayZk

Det är väll inte så lätt att spela upp reklam för någon som tittar offline så det är ju förståeligt på ett sätt.

Av SayZk
Skrivet av Xoka:

Lägligt att denna frågan dök upp nu!

Står i startgroparna för att köpa ny skärm och försöker bestämma mig mellan en platt och en välvd.

Spelar en hel del, men sitter också mycket med 3D-CAD.
Det jag läst är att CAD kan bli problematiskt avseende perspektiv och liknande på en välvd skärm. Någon här som har några erfarenheter kring detta, är det bättre att köra på en platt skärm vid dessa användningsområden?

Jag har då inget problem att köra cad på min välvda skärm, måtten är detsamma

Av SayZk

Vet inte om jag missat att det postats tidigare men när jag gav mig in i den här tråden så visste jag inte vad ändträ var, så jag gick till google (images) och sökte på "ändträ". Den andra bilden som kom upp då var "SKÄRBRÄDA MASSIV EK 40X 600X 400 ÄNDTRÄ" från varbergsträ för 900kr, det kanske är något man kan ringa och be dem skicka? Om den duger vet jag inte

https://www.varbergstra.se/innemiljo/interior/kok-bad/kok/kok...

Av SayZk

Första fullpotten för mig tror jag.

Av SayZk
Skrivet av ShotInTheHead:

Någon m.2 sticka på rea hade varit trevligt till billig peng

Funkar inte denna?
https://www.komplett.se/product/1215337/datorutrustning/lagri...

Av SayZk

Vet inte om jag är för sent ute, men har varit lite sugen på att uppgradera mitt kaffebryggeri, ser att ni har Moccamaster vilka jag tycker är tilltalande estetiskt. https://www.komplett.se/product/1197089/hem-hushaall/kaffebry...

Finns för närvarande för 2086kr hos elgiganten (https://www.elgiganten.se/product/hem-hushall-tradgard/kaffem...)
eller 1899 hos cdon/vitvaruexperten

Om ni kan klämma till med en bättre deal än så vore jag väldigt intresserad

Av SayZk

Av vad jag ser verkar det vara vettiga erbjudanden, kanske testar det tunna tangentbordet från Svive

Av SayZk

Gick sådär...

Av SayZk

GMAIL!

"Du kan nå mig på gmail snabel-a förnamn.nu"

Av SayZk
Skrivet av medbor:

Undrar hur mycket av detta som kompenseras med skattelättnader... hoppas vi inte betalar för mycket (vad det nu betyder) för att få hit dem

Vi (EU) betalar säkert en hel del, men jämfört med att bygga egna fabriker är det nog fortfarande fördelaktigt.
Båda parter står nog att tjäna på detta. EU är ju plötsligt väldigt måna om att ha omfattande modern inhemsk kretstillverkning, Intel är nog en av de bättre aktörerna att ragga upp för detta.

Av SayZk
Skrivet av Kent:

Detta då den ligger på 19c idle i en 25c varm lokal

Detta låter bekant, är det en referens till en stor tråd från flera år sedan där någon påstod att detta skedde och folk spenderade mycket tid med att försöka förklara att man inte kan kyla en processor till lägre än rumstemperatur med konventionell kylning?
Eller är den bara paj?

Av SayZk
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag själv tror på konceptet molnspel men det kommer ta tid. Ge det 10år till och man får bättre inblick i hur stor skara som kan gå över till denna.

Även jag tror hårt på molnspelande, inte för fps titlar kanske men jag har kört sea of thieves och control på det viset och varit helnöjd med prestandan. Kommer nog bli större än PC-spelande (lokalt) är idag redan på 2030-talet.

Vad jag inte tror på är Stadias koncept där användaren ska köpa spelet för ett högt pris för att endast kunna spela det till stadia, är användare av xbox game pass och tycker om det konceptet mycket mer, "netflix för spel". Ibland ser man folk klaga på att spelen inte ligger kvar för alltid utan roterar ut. Men jag kan då inte komma på att jag spelat om något modernt spel de senaste 10 åren, har varken tid eller lust, de spel som jag faktiskt startar om då och då är gamla nostalgitrippar för mig som jag redan äger och jag tror att andra till stor del tänker likadant.

Av SayZk

Idag listade jag ut de sista 4 på 4 försök, sen testade jag bara diverse kombinationer av första bokstav för att hitta det slutgiltiga ordet eftersom jag inte kände till ordet. Tycker det är lite fult att man får göra så men vet inte hur man skulle lösa det istället...

Av SayZk

Telenor 500/500 299kr i 12 månader, bara att ringa och gnälla när erbjudandet är på väg att gå ut så får man en deal igen.

@andreas_dock Med tanke på att du (antagligen) fortfarande betalar för din 200/200 uppkoppling via hyran, så innebär ett tillägg på 350kr för 500/500 att det kostar mer än 350kr vilket jag tycker låter dyrt.

Av SayZk
Skrivet av Fitur:

Hämta eller frakt?

Frakt var tanken, ursäkta sent svar har flyttat hela veckan så glömde av det...