Inlägg

Inlägg som Eduardo har skrivit i forumet
Av Eduardo

Ambitiöst och snyggt - bra jobbat!

Av Eduardo

Jag som många andra körde Spotify men när Apple Music kom och dessutom bjöd på tre första månaderna gav jag det en chans, körde dessutom några månader därefter med familjekonto men bytte tillbaka till Spotify där jag nu har familjekonto.

Dels känner jag mig mer "hemma" i Spotify, men jag upplevde även att mycket av den musik jag ville lyssna på oftare fanns att hitta på Spotify än på Apple Music. Dessutom så var det iallfall då ganska snålt med (bra & långa) spellistor på Apple Music och deras funktion för att hitta liknande artister efter min musiksmak kändes inte alls lika grym som Spotifys stora utbud av spellistor (kanske framförallt skapade och delade av andra användare) samt dagliga listor baserade på min musiksmak etc.

Dessutom är ju priset för hela familjen med Spotify inte mycket att klaga på.

Just det, minns att jag hade en del problem med listor och offline-låtar som försvann lite som de själva ville i Apple Music också

Av Eduardo

Alright @Rouge of Darkness !

Som sagt ge Mercury en chans, (vet inte om de har gratisversion till Android, jag använder betalversionen på iOS)
och välj Chrome som Identifierare. Iallafall på iPhone så ger den då sken av att vara en desktop som använder Chrome, och alltså inte Chrome som mobil webbläsare. Senast igår testade jag detta på min iPhone 6 och YouTube funkar finfint i desktopläge.

Från deras FAQ:
"How do I identify the browser as another different one like Safari? How do I set the browser to load desktop sites instead of the mobile site?
Please go to Action Menu (iPhone/iPod Touch then need go to Function)➜User Agent➜Select a bowser to disguise. Notice: Flash cannot show because the mobile devices of Apple don't support Flash Player."

Är faktiskt en ganska smidig funktion som hjälpt mig några gånger bl.a då jag behövt använda en banks inte så mobilvänliga webbsida.

Ett tips @tobo

Min metod ovan gör det du efterfrågar, dvs. behåller desktopläge som standard tills dess att du ändrar tillbaka Identifierare/User Agent.

Av Eduardo
Skrivet av Rouge of Darkness:

hade mer än gjärna sett möjligheten att kunna sätta desktop mode i Youtube på min platta.

där är skärmen så pass stor att desktop sidan inte är ett problem med att trycka på små länkar osv men det får man inte.

inte äns i webläsaren på plattan går desktop sidan att öppna provat några olika webläsare men den vägrar släppa mig till desktop versionen utan man blir vidareskickad till mobilversionen.

Använder du Android eller iOS?

Jag har webbläsaren Mercury i min iPhone, där har jag möjlighet att ändra "identifierare" till bla. andra operativsystem (desktop) och använder jag den som Chrome så funkar Youtube i desktopsläge.

Tråkigt nog verkar den inte finnas i Svenska Apple Appstore för tillfället tyvärr men borde finnas liknande webbläsare med samma funktion.
Använder du däremot Android finns den på Google Play.
https://mercury-browser.com

Av Eduardo

Ska snart blanda till en Lennart - fint det

http://forumbilder.se/G7N5F/lennarttt.jpg

Av Eduardo
Skrivet av VexedRelic:

Det finns redan, om du letar efter det, från deras stream de hade uppe i två år. Och blivit lite av en klassiker när de brutit/stängt av omedelbart pga tekniska problem när nåt intressant dök upp.

Men de bestämde förra året att stänga av sin live stream från ISS och bara visa för inspelat material

Menar du detta "UFO"? - Visade ju sig att någon tagit en gammal video och redigerat den själv.
http://www.express.co.uk/news/weird/733868/ISS-NASA-UFO-Inter...

Vad får dig att tro att de bara visar förinspelat material?
Faktum är att ISS sänder fortfarande live dygnet runt, bortsett från de tillfällen de "tappar signal".
https://eol.jsc.nasa.gov/ESRS/HDEV/

Av Eduardo

Heavy Rain. Usch.

Av Eduardo

@alla som säger att han kommer få en lång karenstid:

Hans anställning upphör då hans visstidsanställning tar slut och han blir därför arbetslös med (vanligtvis) 7 dagars obligatorisk karens.

Huruvida han valt eller inte valt att ingå ett nytt avtal är egentligen ganska oväsentligt då han officiellt blivit arbetslös på grund av att hans anställning upphört efter avtalad tid och inte på grund av egen uppsägning, som isåfall hade lett till den karenstid ni nämner. Man får så klart tycka att han "borde" tacka ja till förlängning, men är upp till honom.

@nicoX

Har varit i en liknande situation men där arbetsgivaren muntligen lovat mig tillsvidareanställning för att sedan ändra sig och vilja förlänga min "provanställning" (efter att redan arbetat 12 månader fördelat på 2x6 mån visstidsanställning)

Om a-kassan skulle få reda på att du tackat nej till ett erbjudet arbete och du inte har "godtagbara skäl" för att tacka nej riskerar du att bli avstängd från ersättning i fem dagar.

Jag skulle nog säga att du hamnar i en gråzon då du förmodligen inte är arbetssökande / får ersättning från akassan när du eventuellt blir erbjuden en ny anställning och då bör avstängning inte kunna tillämpas - för vad ska du stängas av ifrån om du inte får någon ersättning vid det tillfället?

Av Eduardo

Ålder: 31
Plattform: Mac
Spelar: GTA V, Fallout 4

+ Lite GTA San Andreas på iPhone

Av Eduardo

Snabb fråga, hur/var fick du till svarta fönster?
Jag har fixat svart dock och meny, bara finder-fönstren kvar nu

Av Eduardo

Efter ungefär 1 1/2 år med macen kändes det som en bra tid att få lite extra fart i den så det blev en 256GB Lacie SSD som ansluts med Thunderbolt.
Bästa investeringen på länge och utan det hemska gummiskyddet matchar den resten av min hårdvara ganska bra.

http://i.imgur.com/ka83o.png

Av Eduardo

Efter ungefär 1 1/2 år med macen kändes det som en bra tid att få lite extra fart i den så det blev en 256GB Lacie SSD som ansluts med Thunderbolt.
Bästa investeringen på länge och utan det hemska gummiskyddet matchar den resten av min hårdvara ganska bra.

http://i.imgur.com/ka83o.png

Av Eduardo

iPhone 3GS
Inte ny, men fortfarande grym och till ett hyffsat pris nu..

Av Eduardo
Skrivet av couragejao:

Så snyggt! Gillar dina val av märken

Tack, haha det gör jag med

Av Eduardo

Känns ju sådär att Apple är så jävla kåta mina kontouppgifter när jag försöker installera min kostnadsfria uppgradering av Lion men det går inte för att de inte kan verifera mitt kontokort, nähä va fan gör det då det står ju till och med i kundkorgen att den är kostnadsfri.

Kul.

Av Eduardo
Skrivet av Cwittler:

Man är fan bra tappad om man kör iCloud istället för spotify för musik och dylikt.

Ähm, jo så kan man väl med uttrycka sig men som redan nämnts är iCloud för det första inte någon egentlig utmanare till Spotify och liknande tjänster och personligen kommer jag fortsätta använda Spotify både hemma och på mobilen.

iCloud kommer därermot göra sig väldigt bra när det gäller framförallt bilder men även kontakter för min personliga del.

Skrivet av Oldskool:

Oavsett om du t.ex. har en mac och en iPhone så rekommenderar jag att du undviker lösningar såsom iCloud. Det finns andra lösningar som funkar minst lika bra och är gratis och plattformsoberoende.

Jämfört med dropbox:
* Dropbox synkar alla typer av filer, även i gratisversionen.

* Dropbox funkar på alla typer av datorer och telefoner. Om du t.ex. tvingas använda en annan dator via jobbet, på sommaren eller vid något annat tillfälle så tar det tio sekunder att installera dropbox på den enheten med. Jag tror inte att det funkar på samma sätt med Apples lösningar.

* Dropbox kan du installera på enheter som du inte äger själv. Om jag förstått det rätt så synkar iCloud på iTunes-kontot på enheten. Vad händer om du lånar nåns iPad eller iPhone en tid, och det är ett annat iTuneskonto angivet..

* Dropbox kan du använda för att synka filer mellan fler användare på ett enklare sätt än i iCloud. iCloud är för en användare som synkar filer mellan olika enheter han själv äger.

Till android finns det en mängd olika synkningstjänster, som konkurrerar med varandra, vilket är bra för dig som kund. Dropbox är bara ett populärt exempel. De flesta av dem är gratis. Och du väljer själv vilka och hur du vill använda dem.

Den som tjänar på att man använder iCloud är naturligtvis Apple, de gör det svårare att byta till ett annat system när man har sin betalmusik etc på ett sätt som är knutet till Apples produkter. Hur hanterar google de här frågorna ? Kolla på följande video:
http://www.engadget.com/2011/07/01/google-takeout-promises-ra...

I övrigt så tycker jag det är lite löjligt att Apple försöker rida på vågen med molntjänster med tanke på att de alltid har varit notoriskt dåliga inom det området. iCloud är inte ett exempel på Cloud Computing, då det inte sker någon form av databearbetning i iCloud, utan är endast en synkningstjänst för lagring. Själv använde jag iCloud för ett par år sedan, då det var ett spännande svenskt uppstartsföretag, som hade verkliga molntjänster (Ett helt molnbaserat OS faktiskt). Jag tror att det finns kvar under annat namn.

Ber om ursäkt om det smugit sig in något faktafel i det jag skrivit ovan, jag har inte tid att dubbelkolla allt, men slutsatsen står jag för i alla fall.

Mvh Oldskool

Tjaa, eller så måste man ju inte låsa in sig på varken det ena eller andra och kan väl installera Dropbox också för de tillfällen man vill föra över filer till andra?

Angående vad man gör om man använder iCloud och lånar någons iPhone/iPad, ja svårare än att logga in på sitt eget ituneskonto lär det inte vara.

Av Eduardo
Skrivet av BerraJobb:

Har precis beställt en Imac 27" med Core I7 på 3,4Ghz, hoppas inte hårddisken låter så mycket, blir väl till att skaffa SSD så småningom dock. Är det lätt att byta till SSD ?

Skrivet av alcaponey:

Var den på 2TB? Rapportera gärna hur den låter när du fått igång den

Jag sitter på en ny 27" med 2TB HDD och enda gången den ger något märkbart ljud ifrån sig är precis när man väckt den från vila eller vid större flytt av filer tex men vid vanligt användande som surfande och musiklyssning är den i princip ljudlös.

Av Eduardo
Skrivet av Markthegreat:

Han skämtade.

Börjar kännas lite ot nu...

Jag vet.
Jo jag håller med men kan nog påstå att inlägget redan från början var OffTopic då inget senaste köp visades upp som ju är precis vad den här tråden handlar om, men nu släpper vi det tycker jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eduardo
Skrivet av Henrikfotograf:

Dom får en dagmask som tack iaf:P

Haha, jasså minsann men då dyker ju följdfrågan oundvikligt upp, vilket nöje finner en dagmask i att bli spetsad och utskickad på en krok i sjön?

Av Eduardo
Skrivet av Markthegreat:

Blod? Alger i durken.
Kniv för storleksjämförelse

Sportfiskare fiskar inte för mat, de fiskar för nöjet

Man kan ju fråga sig hur mycket nöje fisken finner i att hastigt fastna i en krok och bli bli uppryckt ur sitt naturliga element.. Panik och dödsångest snarare än nöje skulle jag tro.