Inlägg

Inlägg som Exxelent har skrivit i forumet
Av Exxelent
Skrivet av dumbo:

En stormembrans kondensatormick är ju mer allround, men för just mickning av gitarr kan det ibland vara smidigare/bättre med småmembransmick(ar). Har man två stycken kan man, förutom att spela in i stereo, blanda närmickning med rumsmickning eller micka upp både stängarna resp "lådan" på gitarren (jag antar att det är akustisk det handlar om) och sedan mixa till en bra blandning.
Dylika mickar funkar ju till tal åxå, om man vill ha en mick till varje.
Jag har ett sånthär set:
http://www.thomann.de/se/the_tbone_sc140_stereoset.htm
Jag har inte hunnit använda dem så jättemycket ännu, men hittils är jag nöjd. Den allmänna uppfattningen verkar vara att de är mycket prisvärda. Här finns ljudexempel, fast med piano iofs:
http://www.gearslutz.com/board/low-end-theory/502612-t-bone-s...

Man kan såklart köpa bara en småmembransmick och kombinera med stormembransmicken åxå och använda den ena för tal och den andra för gitarren, eller den ena för närmickning och den andra för rumsmickning.

Fast ska du köra båda mickarna samtidigt behöver du ju ett ljuskort med två ingångar:
http://www.thomann.de/se/focusrite_scarlett_2i2.htm

Ang. stativ tycker jag definitivt du ska köpa "riktiga" bomstativ. Thomann är rätt billiga på dem. Jag gav typ 200kr för ett K&M-stativ. Deras "millenium"-stativ är ju ännu billigare. Vet inte hur kvaliteten på dem är iofs, men troligen helt okej.

@mfgraffe:
Jag antar att han kommer att prata lite om att "idag ska jag visa hur man..." och sedan spela lite och därefter förklara närmare vad och hur man gör...

Precis, hade tänkt snacka lite och sen lira och prata under övningarna. Men räcker det med en AT2020 någon meter bort för att få med tydligt tal och spel samtidigt?

Kom på att sångaren i mitt band har en sån jag säkert kan låna.

Var rätt förtjust i 2i2. Dubbla XLR/6.3 portar mm.

Av Exxelent
Skrivet av mrqaffe:

skaffa helst ett normalt golvstativ.
Men vad menar du med spela in tal? Ska du sjunga samtidigt som du spelar gitarr ?
Tänk bara på att en kondensatormikrofon är känslig, den kommer att spela in ljud från datorn och allt annat som hörs

Spelar det någon roll vad det är för stöd?
Kommer ha datorn i mitt rum och spela in i ett annat.
Hade tänkt prata en del , men talet kanske hörs tillräckligt bra även om man har mikrofonen riktad mot gitarren.. Tack för hjälpen!

Av Exxelent

Mikrofon för att spela in akustiskgitarr + ljudkort

Tjena!

Hade tänkt beställa hem lite grejer så jag kan spela in ljud , bild och tal till mitt projekt i skolan (lägga upp guide hur man spelar gitarr). Jag har lite frågor eftersom jag inte har mycket erfarenhet av att spela in.

* Kan jag spela in gitarren via kondensatormikrofonen och tal genom videokameran alternativt slipsmikrofonen man fick med siberia v1?
* Kommer detta paket att fungera?

Ljudkort
Mikrofon
XLR-kabel

Har lyssnat en hel del på olika mikrofoner på youtube och gillade skarpt at2020. Följer även med ett bordsstativ till den, eller bör jag inhandla ett större? Kamera kan jag låna av skolan över helgerna.

edit: Har en budget på 2000 kr att hålla mig inom.

Mvh: Exxelent

Av Exxelent
Skrivet av XHI:

Skulle också tycka det vore smart, men min telefon har åkt i backen ett antal gånger både i sten (asfalt), grus, trägolv osv. Bara lite repor på skärmskyddet jag hade på. Att säga "går sönder om man tappar den i marken" är helt fel. Sure, större chans men absolut inte säkert att den gör det.

Håller med, lyckades tappa en polares iphone på stengolv, hände ingenting förutom att jag själv fick panik!

Av Exxelent

Brukar fuska på Seal Hunter i singelplayer, lever farligt...

Av Exxelent

Kul och annorlunda projekt! I teorin förstår jag ditt kopplingschema , men skulle aldrig kunna fixa det i praktiken haha

Av Exxelent

Har själv en directcu II fast med 7950 och ligger på 29 grader idle och max 60 i load. Planerar du att uppgradera med ytterligare ett till 7970 i framtiden (tänk långsiktigt). Skaffa detta! Men om du inte tänker det är det andra ett mycket bra kort!

Av Exxelent

Sitter i en WvW just nu, måste jag ha upptäckt en waypoint för att kunna respawna? Eller måste jag vänta på att någon i vårt lag hjälper mig?

Av Exxelent

Någon som vet vilken tidpunkt det släpps?

Har själv laddat upp med kaffe, vatten , mjölk , nudlar , kött och en dosa av min personliga favorit.

Av Exxelent

Kolla in Corsair Carbide 300R.

Av Exxelent

Kliar lite i fingrarna då jag börjat tröttna på windows phone. Får se hur ljudchipet överträffar det jag har nu i denna modell

Av Exxelent
Skrivet av Kallberg95:

Lånar tråden och frågar er som har csgo vad ni får ut för fps?

Är nämligen lite fundersam på min. Jag ligger på 100-130 på standardbanorna med följande komponenter

gtx670
8gb ram
3570k
120gb ssd

Mer behöver man väll inte veta eller?

Ligger själv på 250-300 fps har jag för mig, med samma komponenter förutom grafikkortet. Har ett 7950. Numera kör jag med fps_max 205 och har aldrig sätt den röra sig.

Av Exxelent

LAN:ade med 2 andra snubbar på vår egna server, vad vi inte visste var att det joinade massor av randoms. Första händelsen:
En av vännerna hitta en bil, så vi letade upp varandra i elektro. Försökte kliva in i bilen men såg att det var två st i den, dum som vännen är kliver han ur och ska kolla och då kör random personen iväg med vår bil för att sedan krascha den efter några sekunder..

Historia 2:
Vi hade samlat ihop gear i en lastbil och befann oss i elektros supermarket. Skulle precis iväg till NWA när vi ser någon skriva i chatten, "BURN ELEKTRO BURN!!!". Sen låg staden i ruiner........ En snabb bilresa till burger king och alla var glada igen!

Av Exxelent
Skrivet av Batman:

Ni som klagar över AMD's drivrutiner...vad gör ni egentligen på datorn? Har haft 7850 i ett par månader nu och det har funkat helt klockrent. Körde tidigare på ett GTX 470 som till slut gav upp efter att en rad olika anledningar och innan dess körde jag med ett X1800XT i några år. Inte en crash med AMD kortet och sporadiska felmeddelanden om kraschande drivrutiner från det gröna laget. Verkar vara lite av ett lotteri här...

Håller med, mitt 7950 har jag inte haft ett ända problem med. Får se hur 12.8 fungerar

Av Exxelent

Windows phone är det du är ute efter. Stabilt, snabbt och billigt nu när wp8 snart är här. Enda som jag kan klaga på med wp är att man måste använda Zune , vilket är rätt bökigt i början..

Av Exxelent

Vet inte hur bra det kommer funka med ipad, men när jag satt i en polares källare och vi hade dålig signalstyrka till WiFi, använde vi oss av en wokpanna som signalförstärkare. Funkade riktigt bra. Kan även tänka mig en kartong med folie runt kan fungera också. Ghettomod!

Av Exxelent

Alla mina ligger under 30 grader idle med en artic cooling freezer 13 pro. Testa att köra intelburntest 10 vändor och skriv ditt svar här

Av Exxelent

Har ett asus 7950 DCII och har inte haft en enda krasch på 21 timmar och 55 minuter aktivt användande. Men då har jag inte pillat något med överklockning. Även min m8 som sitter bredvid med ett 7950 har en uptime på 17-timmar utan en enda krasch. Så att säga, vad är problemet med AMD's drivers? Bara när jag haft mitt klockat högt har det kraschat någon gång då och då....

Av Exxelent

snurrefel
mycket erfarenhet
18 år

Av Exxelent

Som whiskerer säger, läser själv en "programmerings"-linje och ska börja 3:an nu. Det är nu i 3:an vi kommer få lära oss att göra enklare spel då vi börjar med grafik i c++ (C-kursen) och java A o B. Kommer nästan bara läsa programmering och några C-kurser. Mycket hänger på läraren också, hur mycket han kommer kräva av er.