Inlägg

Inlägg som fratey har skrivit i forumet
Av fratey
Skrivet av Piece of Cake:

Processorprestandan hos Pro går knappt att jämföra med Air, så mycket bättre är den. Grafiken är väl ungefär likadan. Air har dock högre upplösning om du föredrar det.
Nej, det kommer inte komma en ny Air på ganska länge eftersom den uppdaterades senast 132 dagar sedan. + att apple inte har kört sitt "en uppdatering per år" på Air:en tidigare.

Nej, grafiken är inte "ungefär likadan" - Air har en bättre grafikkrets.

Av fratey

MBP 13" är okej för CS5. Air är inte det.
That is all.

Av fratey
Skrivet av SysGhost:

För musik, media, video med mera.
En valfri iPhone. (Utbudet är kanske inte så stort här )

Jag måste erkänna att multimedia är i skrivande stund bättre i en iPhone än en Android-telefon.
Apple har gjort ett bra jobb för att ge en goda möjligheter att konvertera och överföra musik och video.
Visst, Android har goda möjligheter här också, men är generellt bökigare på den här biten.
Ibland lite för mycket bök.
Apple bra lösning med iTunes/iStore när man skall konvertera och överföra musik och video.
Android-telefoner är beroende av telefonens respektive tillverkare att ta fram en lösning för detta, och i de flesta fall är dem lösningarna halvdanna.
Sony Ericsson har en bra lösning med sin PC Companion.
Samsung använder applikationen "Kies" till detta, men är inte fullt 64-bitars kompatibel i skrivande stund (Krashar ofta och mycket för min del).

100% felaktigt.

* För det första har iPhone 4 sämre ljud än i alla fall Desire HD - antar att detta gäller de flesta andra lurar med
* För det andra måste man använda den trojanska hästen iTunes till iPhone. Detta är ett stort minus.
* Fler stöd för format
* Du kan enkelt byta mediaspelare ifall du inte är nöjd med de inbyggda (till exempel Rockplayer för videouppspelning eller Winamp för musik?)
* Subtitles i video. MMMM.
* Jag förstår inte hur du kan tycka det är "bökigt" att föra över musik. Till skillnad från iPhone så behöver jag inte starta ett 500mb RAM-program för att föra över en låt för att sedan inse att låten inte går att föra över på grund av formatet. Antingen är det drag and drop som gäller eller så är det bara att synkronisera låtarna trådlöst över typ wifi.

Det finns plus för iOS men det är absolut inte för musik och multimedia så som du påstått.

Av fratey
Skrivet av zillio:

Är det konstigt att macen ligger i mitten av felärendelistorna?
Jämför hur många som köper Mac Book Pro 17" och hur många som köper Acer 6594
Det är helt klart så att desto fler saker det säljs desto fler fel blir det.

Om vi säger att varenda bärbar dator har en chans på 0,1% att bli förstörd.
Så ser man ganska lätt att den som säljer mer också har större "förstörshets-faktor"

Matte A ringde, de ville ha dig tillbaka i klassrummet.

Av fratey
Av fratey
Skrivet av BareHipster:

Helt upp till användaren, skulle aldrig byta min iPhone 4 skärm mot min flickväns Samsung Galaxy S.

Du skulle aldrig byta skärmen på en iPhone 3G ens mot Galaxy S skärm, för det hade inte varit en iPhone.

Av fratey
Skrivet av Scirocco:

LG optimus 2x är den enda telefonen som gäller i dagens läge om man vill ha den bästa hårdvaran för en vettig peng.

Även S2 har en dubbelkärnig processor men en väldigt mycket sötare skärm.

Av fratey

Galaxy S2 känns som mest aktuellt på Androidfronten. iPhone känns onödigt nu innan iPhone 5 är ute. Windows Phone 7 är ett starkt kort och jag ångrar nästan att jag inte köpte en sådan.

Av fratey

Lägg på ett par hundringar och köp en SSD för mellanskillnaden.

Av fratey
Skrivet av thomas67lundberg:

Om du köper en kommer du inte ångra dej. Skärmen på iPhone 4 spöar allt jag sett på nån annan mobitelefon.

galaxy s
du har förlorat.

Av fratey
Skrivet av mludd:

Jag tvivlar på att det är särskilt många som argumenterar emot dig om den här definitionen, dock så används i diskussioner om Wintel vs Apple-datorer (vilket i dagsläget är Intel-baserade maskiner med korrekt licensierat OS X) oftast "PC" respektive "Mac" som benämningar på dessa två grupper.

Det används snarare av Macanvändare. Vet du varför? För att Apples reklam säger så. Det gör det inte till korrekt på något sätt - det kanske skulle ha varit korrekt för fem år sen när det var PowerPC som Macar låg på.

Skrivet av mludd:

Att "PC" kommit att betyda det som det betyder i dessa diskussioner har inte något med Apples marknadsföring att göra (även om de naturligtvis använt begreppet en hel del), det kommer från tiden när man talade om "Amiga", "Atari", "Mac" och "PC" som alla hade vitt skiljda hårdvaru- och mjukvarukomponenter, och på den tiden så var "PC" kort för "IBM PC or 100% compatible" (som det så ofta stod på kartongerna till allehanda mjukvara, med tillägg om vilka ytterligare specifikationer som gällde i form av processorfamilj, internminne, hårddiskutrymme och så vidare).

Och med tiden har detta ändrats och Apple är lika mycket x86/x64 som de andra tillverkarna.

Av fratey
Skrivet av Son of Qwerty:

Hade jag tagit bilden hade jag tagit det som konstruktiv kritik. Tydligen är det som Hanks försöker förmedla med bilden inte tillräckligt tydligt för de flesta. De flesta här på SweC t.ex. verkar tro att det finns något intressant till höger i bild och på BDB vare någon som tänkte på hur simultant personerna går.

Själv ser jag symboliken i att de tittar bort från den hemlösa och att det blir som en... sanning eller vad man ska säga och jag tror att det är det Hanks vill förmedla. Men tydligen är detta inte tillräckligt tydligt för väldigt många och då får Hanks helt enkelt se tillbaka till bilden och fundera på vad han kan ändra. T.ex. titeln eller inte förutsätta att alla förstår.

"Intressant till höger" är inte densamma som att det inte finns något av värde alls. Hade personen uppfattat något intressant till höger finns det ingen anledning att fråga, inte sant? (:

Skrivet av Son of Qwerty:

Hursomhelst, sluta vara så bitter fratey. Jag valde att inte ta diskussionen om 5D med dig men nu i efterhand känns det nästan som att du behövts. Du behöver inte ha taggarna ut och reagera på allting (Speciellt inte mot det som inte ens är riktat mot dig.)

Hade du försökt ta en diskussion där din huvudsakliga poäng är att ett 50/1,8 är ett dåligt objektiv hade hela fotografisverige skrattat ut dig. Enda anledningen att du inte valde "att ta diskussionen" (vilket du f.ö. gjorde) var att din poäng inte existerade överhuvudtaget.Ta det via PM om du tycker det är ett problem.

Skrivet av kode:

Uppenbarligen har ju du och haxmannen nåt otalt från nån annan tråd som du känner är viktigt att ta upp även i andra trådar. Så ja, du är "överkänslig".

Jag har inga problem med personen i fråga men tyckte det var dumt med en relativt arrogant kommentar av en person som uppenbarligen inte har en vänligt inställd relation till fotografen i fråga.

Jag ber om ursäkt för väggen av text och känner för att bidra med en spontanbild.

http://farm6.static.flickr.com/5017/5439460172_4c7c7edb01_z.jpg

alva by Stephen Kirk, on Flickr

Av fratey

Är storleken ett problem? Annars rekommenderar jag att du faktiskt behåller datorn...

Av fratey
Skrivet av kode:

Går du dagis, eller vad är problemet? Du kanske skulle kunna tjafsa med folk via pm istället för att deraila trådar?

Derail var väl det sista jag gjorde då jag förde tråden framåt med en bild? Nu var jag väl överkänslig just då men det kändes som en ganska onödig kommentar då det varken var appreciation eller "konstruktiv" kritik?

Av fratey

+++++ Trackpaden

Skrivet av anon160366:

vist är macOS bättre än windows när det gäller film, bild redigering mm

Källa eller BS. Jag arbetar med just "bild redigering" och har "film" som hobby.

Av fratey
Skrivet av Oldskool:

Själv brukar jag koppla in en mus i min 15" mba

whoa

Av fratey

Köp den billigaste och sen byter du den mot en riktig SSD senare.

Av fratey
Skrivet av wixia:

Jag läser Civ. Ing. Elektroteknik så egentligen är kanske inte Mac något vidare val men jag ska förklara. Problemet är att knappt finns några vettiga laptops på marknaden över huvud taget. Att köpa en laptop för 12 000 kr när man studerar är ju rent vansinne och egentligen har jag inte alls lust att spendera så mycket pengar. Kvaliteten på 80% av laptopsen idag är fan under all kritik. Plastiga skapelser med trackpads så små och dåliga att det nästa är pinsamt. Jag menar, det är väl ingen hemlighet att en av de absolut starkaste argumenten för att köpa Mac är trackpaden? Inte heller är det någon nyhet från Apple, deras trackpads har varit riktigt bra i flera år nu och folk har hyllat dem lika länge? Apple har inte patent på stora trackpads och inte heller på trackpads som går att använda utan att man vill ta livet av sig. Samma sak gäller skärmen. 13" modellen är ju den enda laptopen på hela marknaden med 13" skärm (förutom Lenovos X200 och X300 serier som startar på 16 000) som erbjuder 1440x900 i upplösning. Samtidigt skriker folk(och har alltid gjort) efter högre upplösningar och 16:10. Det krävs ju inget geni för räkna ut vet det är folk gillar med Mac. Är folket på de andra företagens utvecklingsavdelningar fullständigt inkompetenta? Det är nästan löjligt att det inte finns en enda ordentlig utmanare till Air (Samsungs 9 serie nämns längre ner). Som ni märker är jag ganska frustrerad och nästan lite gnällig men jag gillar kvalitet och lösningar som faktiskt är genomtänkta och går att använda.

Det finns så klart en del alternativ men de kostar ju multum. Lenovos lite finare modeller är ju helt okej men de kostar ju minst lika mycket som Air och har uråldriga skärmar och dåliga trackpads de med. Jag fick syn på Samsungs kommande 9 serie och blev helt lycklig tills jag såg priset, 17 jävla tusen? Kom igen! Asus U36 har jag också kikat på, men den verkar ha värmeproblem, är man förvånad? ...

Jag har tyvärr kommit fram till att den enda laptopen som kommer göra mig nöjd utan att spränga min plånbok fullständigt (att skriva så här om en laptop som ändå kostar 12 000 säger en hel del bara det) är just Air och det känns egentligen helt orimligt.

Det här är 100% sanning. Det finns okej trackpaddar men inga riktiga höjdare som den i nya MBA.
Det handlar mindre om att Apple gör trackpaden rätt som att alla andra gör dem käpprätt åt helvete fel.

Lustigt nog är det ind.ek jag ska söka till, höhö...

Av fratey

13" 1280x800 skärm. 2.3GHz Dual i5. 4GB RAM. 320GB HD. Intel HD Graphics. 10 995 kronor

Vilket kap! Jag tar tre....

Skrivet av KiXeR:

Visst är graffekortet i nya MBP lite sämre, ~ 10% enligt http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-3000.37948.0.h... men då får man inte glömma att priset är lite bättre. Den gamla MBP kostande 11495:- medan nya kostar 10995:-. Sen har du en nyare processor och "thunderbolt" som kommer med. De 10% överlever nog de flesta och att ha spel som argument tycker jag är bara dumt. Vem köper en MBP för att spela på? Det enda jag kan klaga på är upplösningen, den borde har blivit bättre.

320M var gammalt redan när det kom på trettontummaren - då det är ett 9XXX med ett annat namn - och nu är den alltså ännu sämre.

Nej, det är Airen som gäller på trettontumsfronten.

Av fratey

http://farm6.static.flickr.com/5017/5445841793_afa23ea3fc_z.jpg

specatular by Stephen Kirk, on Flickr

Klick!

Skrivet av plutoachilleus:

Vad är det som "faktiskt händer"?

Du behöver inte vara arrogant bara för att du inte tycker om hans skrivbord.