Inlägg

Inlägg som fratey har skrivit i forumet
Av fratey
Skrivet av peterj:

Jag är felattribuerad citaten ovanför dashboard! Det gillas inte

Jaha, själv kommer jag på mig med att trycka F12 när jag använder windows för att komma åt mina widgets. Ett problem är att vissa nya utvecklare föredrar Apples överlägsna HIG, så det blir inga windowsgui till Spotify t.ex.

Alltså, vad man än kan tro så följer inte Spotify riktigt Apples HIG. Det är överraskande lite native. Winkey+G drar fram dina Windows-gadgets dock
Grejen är, de program som faktiskt följer Ribbon-UIt för Win7 är ruskigt snygga. Riktigt riktigt riktigt snygga. Dessvärre är det alltid dessa outsourceade wannabeprogrammerare som gör förskräckligt GUI...

Skrivet av Grabben_83a:

fratey jag påtalar även det när nästan samtliga pc som säljs säljs förinstallerat med windows. På så sätt är givetvis antalet marknadsandelar högre.

Och det är just därför OS X har ganska lite sådant. Phishing är dock det som är störst nu för tiden och inget OS i världen räddar mot det.

Av fratey
Skrivet av ollebacken:

Bra argumentation fratey, jag är imponerad.

Först och främst - jag ber om ursäkt för att jag var dryg, jag skulle kunna skylla det på en otrolig trötthet men jag tar helt sonika tillbaka det jag skrivit som kan ha tolkats som drygt. Du förtjänade en bättre attityd av mig.

Skrivet av ollebacken:

Jag ska väl inte säga emot men jag kan säga att när jag började köra OSX har jag aldrig behövt tänka på några av dessa punkter en sekund, visst sker en del av detta automatiskt i Windows 7 men jag upptäcker ändå en seghet i operativet efter en tids användande.

Den flaskhalsen jag hade i Windows 7 var på grund av hårddisken och den har jag erfarit på alla Macar jag testat som haft en installation lika länge. Däremot så blev Vista och tidigare obeskrivligt segt efter något år.

Skrivet av ollebacken:

Jag har också haft över 100 program i OSX:s programmapp och jag upplever aldrig nån seghet i operativet, helt ärligt alltså.

Jag tror dig! Min förra situation hade inte heller några problem.

Skrivet av ollebacken:

Jag bojkottar inte Windows 7 som är mycket bättre då det gäller filhantering och fönsterhantering. Jag tycker också det är skönare att jobba med exempelvis Photoshop och webbutveckling i Windows. Visst är jag lite Apple fanboy men jag kan ändå se fördelar i alla operativ.

Alas, jag föredrar faktiskt Lightroom för Mac över Windowsversionen och då är det ändå Lightroom jag använder mest på min dator.

Skrivet av ollebacken:

Jag har lite frågor fratey som kanske kan få mina Windows 7- upplevelser bättre Hur gör du för att få uppdateringarna diskreta i Windows 7 så att de inte segar ner hela systemet?

Alltså, jag har bara installerat Windows 7 och låtit den köra igång som vanligt. Men på min förra installation så var de avaktiverade - men då hämtade jag hem ett tiotal uppdatering då och då när jag kände för det när jag inte hade arbete att göra.

Skrivet av peterj:

Vad gör du främst för att hålla Windows 7 kvickt?

Eh, ingenting?
Jag har inte tid att sitta och pilla alltför mycket - den tid jag lägger ned på att pilla är småsaker som att byta plats på knapparna på mitt Appletangentbord och sådant. Windows sköter sig själv ganska bra - men så var *verkligen* inte fallet i tidigare versioner av Windows där det blev slött som fan efter något år. Nu har jag sen ett par dagar en SSD, dock, och alla flaskhalsar i min dator är effektivt eliminerade.

Skrivet av peterj:

Märker man av den automatiska diskdefragmenteringen i Windows 7 om man kör på en slö dator?

Jag visste inte ens att den defragmenterade automatiskt och har aldrig någonsin märkt av det, tror det är likadant på en slö dator.

Skrivet av peterj:

Windows 7 saknar dashboard

Men snälla, Dashboard måste vara en av de mest överflödiga funktionerna i Mac OS. Det finns sjukt mycket bra i OS X som Windows borde lära sig av, men Dashboard är verkligen inte en av dem.

Skrivet av peterj:

och spaces,

Spaces är bra om man tweakar sönder det. Tweakar man sönder det kan man lika gärna ta fem minuter att tanka virtual desktop-mjukvara till Windows.

Skrivet av peterj:

det har inga moderna eller innovativa HIG som Apple

Fel. Felet ligger i att en del program inte *följer* dessa HIG, vilket är ett av Windows största brister vilket jag klagat på
har vilket påverkar hela applikationsutbudet.

Skrivet av peterj:

Apple designar gränssnitt för iOS och implementerar sedan dessa i OS X, t.ex. fullskärmsapplikationer.

Allt jag behöver på min dator kan köras fullskärm - Photoshop, Lightroom, Firefox, Media Player Classic. Jag har inte behovet att köra Skype eller WinRAR i fullskärm.

Skrivet av peterj:

Man kan köra windows på en mac men då tar man en estetiskt tilltalande, innovativ produkt och köra mjuvara som saknar dessa egenskaper. Det microsoft är grymma på dock är att göra optimerad och kraftfull mjukvara (som kan göra allt), det finns väl inte mycket som matchar excel t.ex. Men jag förstår mig inte på nya explorer, hittar ofta inte filer om inte hela disken är indexerad t.ex. kanske är jag som gör fel.

Jag vet inte, jag hittar allting? Ska jag hitta enskilda specifika filer på datorn och hantera dessa använder jag Everything, annars duger startmenyn mer än väl.

Av fratey

Får du igen en del av pengarna tror jag det är svårt att kalla dig "korkad" - det blir ju ännu mer pengar om du lyckas läsa av någon vecka innan de nya datorerna kommer...

Av fratey
Skrivet av Grabben_83a:

Man skall komma ihåg att mac osx bygger på bsd som är Unix i grunden. Vilket även medför att det finns betydligt mindre virus/ trojaner etc till mac osx samt linux/Unix än vad det finns till Windows.

Ja, för det kan ju inte vara att OS X har en väldigt låg marknadsandel, för en Unixstämpel betyder automatiskt att antalet virus för ett OS sjunker med 88%, inte sant?

Skrivet av ollebacken:

Orka diskdefragmentera

Både OS X och Windows 7 diskdefragmenterar automatiskt.

Skrivet av ollebacken:

rensa register

På min förra installation innan jag stoppade in SSD'n i datorn tror jag inte att jag ens gick in i registret.

Skrivet av ollebacken:

filstäda

Både Mac OS och Windows 7 har problem med att filer lämnar skit efter sig på datorn efter du tagit bort dem - även fast problemet är större i OS X då avinstallationer i Windows brukar ta bort dessa filer medan det inte räcker att dra bort programmet i OS X.

Skrivet av ollebacken:

rensa i uppstarten.

Detta är ett större problem med hårddiskar än operativ. Fråga bara vilken Macanvändare som helst som inte är en fanboy och som har haft sin dator i mer än ett halvår.

Skrivet av ollebacken:

Orka hålla nere antalet installerade program för att operativet ska överleva.

Ja, för att ha ett program på en hårddisk slöar automatiskt ned operativsystemet.

Skrivet av ollebacken:

Orka hålla på med antivirus och

Jag har inte kört ett antivirus sen jag var tolv. Inga problem alls.

Skrivet av ollebacken:

ständiga uppdateringar som stör hela tiden.

Windows uppdaterar min dator så diskret att jag inte ens visste att den uppdaterade först.

Men grejen är, du var väl en sån där som köper en plastig dator från Mediamarkt för 3990 med Vista, 1.5GB RAM, och "stor 500 gigabyte hårddisk" på typ 4200RPM och sen gnäller på att Windows suger tills du köper en Mac för sjutton tusen.

Av fratey
Skrivet av phroggyy:

Jag vet att Adobe gör mycket. Menade mer på att privatpersoner använder det pga t ex Aperture och GarageBand. Har faktiskt ingen aning om varför ett proffs skulle använda mac. Måste faktiskt säga att det är jävligt idiotiskt (ursäkta språket). Hade för mig att man kunde få förinstallerat men ok, nvm sen så gör Apple mycket reklam som är väldigt simpel men välgjord. De ger tittare en känsla av att Apple = enkelt, bra, genomtänkt.

Lightroom > Aperture, och Lightroom finns på båda plattformarna.

Skrivet av thomas67lundberg:

Nä, men Photoshop 1.0 fanns bara till mac. Tror att det är därifrån ryktet om "mac för att arbeta med grafik" kommit. Det, samt att Windows inte kan rendera typsnitt på nåt riktigt vettigt sätt. Snudd på att linuxdistarna är bättre på det, tycker jag.

GDI++.

Av fratey
Skrivet av phroggyy:

förlåt var väldigt otydlig (skrev på mobilen utan särskilt mycket tid). Menade mer att Apple har satsat mycket på mjukvaror och har ett antal estetiska program som integrerar bättre, just för att de tillverkats endast för apple. Apple har också gjort det lätt att få program förinstallerade vid beställning från deras hemsida.

Apple har varken skapat Pro Tools, InDesign, eller Photoshop, som är standard när det kommer till musikstudios, för tidningar (både i tabloidformat och större), och bildredigering. Ingen av dessa erbjuds heller via deras hemsida "förinstallerade".

Du har inte den blekaste aning om vad du dillar om, eller hur?

Av fratey
Skrivet av thomas67lundberg:

Hahaha, du är rolig du.
jag gillar att du gång efter annan poppar in och "berättar hur det faktiskt är"

Jag skrev såhär: "Skärmen spöar allt annat jag har sett". Vad är det du inte fattar med den meningen?
När vi ändå håller på: Definiera "bäst". Vad är definitivt "bäst" - utan att blanda in personliga tyckanden - ifråga om mobilskärmar?

Jag tänkte mest på det som man faktiskt märker av, det vill säga kontrast och betraktningsvinklar. Det är inte så att man märker någon skillnad på pixeldensiteten såvida man inte trycker ögat mot mobilen.
Grejen är, skärmen på iPhone 4 är fantastisk, men svärtan kommer inte nära Galaxy S just på grund av att det är fysiskt omöjligt.

Av fratey
Skrivet av Sir. Haxalot:

Det du menar är alltså att eftersom det står SRS WOW på den så ska alla tycka att ljudkvalitén är mycket bättre? SRS WOW är bara en equalizerinställning ändå...

Det är något man slår på och av - det är ganska svårt att resonera "bara för att det står srs wow på mobilen så är ljudet bättre utan några inställningar"
Det är ganska sällan jag argumenterar för postprocessing av ljud men SRS är en av de få gånger det lyckas.

Skrivet av SysGhost:

Sitter här med med både en Xperia X10 och en iPhone.
Testerna är "out of the box".

Exempel 1:
1080p högupplöst HD film till respektive telefon.
MKV (Video: H264, Ljud: AC3, 5.1), Storlek: ~16 Gigabyte

Sony Ericsson Xperia X10:
* Direkt filkopiering:
Telefonen klarar inte att spela upp filmen felfritt. Processorn orkar inte med det.
* Via den medföljande mjukvaran som då har hand om lämplig konvertering till "mobilt" format:
Det startar långsamt, och efter ett tag fryser sig processen. Windows slänger upp en ruta om att programmet har slutat att svara.

Apple's iPhone:
* Direkt filkopiering:
Telefonen klarar inte att spela upp filmen felfritt. Processorn orkar inte med det.
* Via den medföljande mjukvaran som då har hand om lämplig konvertering till "mobilt" format:
Det tar tid, men efter ett tag är den klar och man kan titta på filmen i telefonen.

Conclusion: SE's mjukvara suger, precis som den gjorde för min K610i.

Skrivet av SysGhost:

Exempel 2:
Lågupplöst högkomprimerad film.
AVI (Video: Xvid Mpeg4, Ljud: AC3 Stereo), Storlek: ~350 Megabyte

Sony Ericsson Xperia X10:
* Direkt filkopiering:
Filöverföringen fungerar prima, Behöver tredjepartsmjukvara på telefonen för att kunna spelas. Fungerar annars utmärkt.
* Via den medföljande mjukvaran som då har hand om lämplig konvertering till "mobilt" format:
Tar en stund, men efter ett tag är det klart, men av någon anledning saknas ljudet. Provar flera olika mediaspelare från "Market". Problemet är att slutfilen saknar ljudet helt och hållet.

Apple's iPhone:
* Direkt filkopiering:
Inga problem att föra över filen, Behöver tredjepartsmjukvara på telefonen för att kunna spelas. Fungerar annars utmärkt.
* Via den medföljande mjukvaran som då har hand om lämplig konvertering till "mobilt" format:
Tar en stund och när det är utfört fungerar det felfritt, både bild och ljud finns där.

Conclusion: SE's mjukvara su-
oh wait...

Skrivet av SysGhost:

Musik för respektive telefon "out of the box"

Sony Ericsson Xperia X10:
Den medföljande mjukvaran Mediascape känner inte igen musik som kopierats in via direkt filkopiering.
Det går visserligen att få mediascape att spela filer överförda utanför "PC Companion", men det är osmidigt.
Mediascape känner igen musik överförd via "PC Companion" som för över filerna utan konvertering om det är av formaten WAV, MP3 eller AAC. Andra ljudformat överförs genom konvertering direkt till AAC.
För att spela musik överförd via direkt filkopiering behövs det tredjepartsmjukvara (som i regel är bättre på många sätt)

Apple's iPhone:
Telefonen använder sig av mjukvaran "iPod" och är direkt beroende av iTunes för att överföra musik.
Detta fungerar utmärkt och sköter det på ungefär samma sätt som för X10 ovan: Wav och MP3 överförs direkt och andra filformat konverteras på vägen.
Tredjepartsmjukvara för uppspelning av direktöverförda filer finns och är att föredra, då dessa är generellt bättre på många avseenden.

Så alltså, egentligen är ditt argument i ditt inlägg inte att Android är dåligt på något sätt, men att SE's försök på en Androidmobil är värdelöst? Det kan jag köpa - för jag kan föra över filer bara så där och de dyker direkt upp i musikspelaren...

Skrivet av SysGhost:

Hur gick "out of the box" installationen till?
Via den vanliga PNP-metoden: Anslut och följ instruktionerna på skärmen/telefonen.
När mjukvaran som telefonerna länkade/laddade upp är installerad var det bara att låta respektive mjukvara söka igenom video och musiksamlingen. Kort därpå kan man påbörja överföringen av musik-album / filmer, serier, prenumerera på podcasts med mera.
Flertal "podcasts" känner inte Sony Ericssons "PC Companion" igen. Får flertal felmeddelanden om "Unknown format" eller "invalid URL" med mera när jag försökte lägga till ett flertal olika podcast-prenumerationer.
iTunes känner igen desto fler av dem och är också betydligt snabbare på att hämta ner podcast-listorna.

Jag behövde inte ens installera någonting på min DHD. Återigen, det känns som att X10 är dåligt och inte android i sig.

Skrivet av SysGhost:

---------------
Syncning med flera telefoner mot samma dator:

PC Companion:
Verkar inte kunna se skillnad på flera olika telefoner, blandar och bökar ihop kontaktlistor, epost med mera.

iTunes:
Noterar inga som helst problem. Varje telefon får sin egen profil och inga konflikter kunde upptäckas.

Se ovan.

Skrivet av SysGhost:

Slutsats:
Både iPhone och Android verkar lida av generellt samma bekymmer:
Behöver tredjepartsmjukvara för att hantera media överförd via direkt filkopiering.
iPhone vinner då dess mjukvara "iTunes" är stabilare och klarade av dem tester ovan bättre än X10.

Multipla telefoner på samma dator:
Sony Ericssons "PC Companion" hade bekymmer med detta.
iTunes hanterade det galant.

Min mobiltelefon lider inte av ett enda av dina bekymmer du listat ovan.

Skrivet av S_Z:

Jag säger ingenting om att du, och vem vet kanske jag, skulle gilla ljudet ur DHD. Dock tycker jag det är viktigt att säga att det rör sig om en åsikt och inte fakta som du fick det att framstå som i det första inlägget jag citerade. Sorry, men jag är petig på den punkten

Själv utnyttjar jag min iPhone överlägset mest till just musik. I dockan kopplad till ljudanläggningen när jag är hemma, till steron i bilen och i lurar (Bose IE2) på pendeln till jobbet. Spelar musik nästan konstant så tycker det är viktigt med bra ljud...och jag är också mycket nöjd med ljudet ur min telefon

Jag tänkte gnälla att du definierar Bose som bra ljud, sen kom jag faktiskt på att de drog en Monster där och släppte något som är prisvärt för en gångs skull.

Skrivet av thomas67lundberg:

Skärmen spöar f.ö. visst allt jag sett i mobilväg.
Så; Eh, jo.

Alltså, skärmen är per definition inte bäst. Bara för att du vill att skärmen på HTC Wildfire ska vara bäst är den inte det.

Av fratey
Skrivet av mludd:

Jag säger inte att Finder är fantastisk, men Finder är inte så dålig som du påstår (du påstår i praktiken att det är den sämsta filhanteraren någonsin vilket får mig att tro att du inte provat särskilt många olika filhanterare).

Förlåt, största mainstream-filhanteraren, och då räknar jag in Explorer anno år 2001.

Skrivet av mludd:

Du kom med ett "Jag har haft problem med 'foo' men inte med 'bar', därför är 'bar' stabilare än 'foo'."-argument, det kallas för en anekdot och som man säger på engelska "The plural form of anecdote isn't data".

Jag är ledsen att du tolkade det så, det skulle egentligen ha varit "det är irrelevant att använda anekdoter för stabilitet, kolla varför".

Skrivet av mludd:

Själv är jag som sagt inte ett fan av Windows men gillar UNIX-system, hade SGI fortfarande varit i arbetsstationsbranschen hade jag förmodligen kört en SGI-maskin med IRIX men de har ju i likhet med nästan alla andra dragit sig ur (den enda stora aktör kvar på marknaden för desktops/arbetsstationer med UNIX-operativsystem är ju Apple, t.o.m. Sun drog sig bort till slut).

Förståeligt.

Skrivet av phroggyy:

Apples datorprodukter är bra för de mer estetiska områden.

Utveckla.

Skrivet av thowsen:

följd fråga. Varför tror du större delen av alla semiproffsiga till proffsiga musiker/filmredigerare(?)/bildredigerare sitter med just mac?

Marknadsutveckling och smart reklam. Börjar en följer alla.

Skrivet av thowsen:

det är inte för att det är sämre hårdvara och snyggare datorer utan att de helt enkelt är bättre på sitt område.

Källa på att Photoshop, Lightroom, Quark, InDesign, Cubase, och Pro Tools skulle vara bättre för Mac eller BS.

Av fratey
Skrivet av mludd:

Snygg citering du gjorde där...

Det är ett faktum att Finder är värdelöst och bör kastas ut genast i favör av något som TotalFinder såvida man inte vill utveckla en tumör i förtid.

Skrivet av mludd:

Du kanske har haft mer strul men det är återigen något väldigt subjektivt.

Så ditt argument är att det inte är ett argument?

Skrivet av mludd:

Utveckla gärna vad du menar med detta.

Windows 7 på en 15" MBP med i7-processor och HD6750M kommer vara kärlek när jag tjänat ihop tillräckligt mycket pengar.

Av fratey
Skrivet av MarcusW:

Ja! Har du någon fin motivering? Jag försöker inte vara dryg, jag är genuint nyfiken på vad du grundar det på.

Jag överdrev. :$
Nej, jag tycker OS X är precis lika stabilt som Windows 7 - men så var inte fallet innan Windows 7 då Windows var ett jävla minfält såvida man inte visste exakt vad man gjorde.

Av fratey
Skrivet av thomas67lundberg:

iPhone 4 såklart:
Skärmen spöar allt jag sett i mobilväg oavsett OS.

aa, fast... den gör ju inte det...

Skrivet av thomas67lundberg:

Mindre lagg än vad jag sett på nån annan telefon

Nejnej - mer animationer än någon annan telefon. Lär dig skilja på dessa två.

Skrivet av thomas67lundberg:

Det bevisar bara vad jag observerat i ett och ett halvt år - blonderade fjortisar som särar på benen för vem som helst har oftast en iPhone

Skrivet av S_Z:

Det är inte någon vidare källa. Att du persoligen föredrar ljudet från DHD får ju stå för dig. Men som sett till uppmätta siffror och generell åsikt i HiFi forum väger tyngre. Så att säga att DHD har bättre ljud som om det vore fakta är fel.

Alltså, du borde faktiskt testa det innan du uttalar dig - det är som att försöka förklara varför finare mörk choklad smakar bättre än lindt eller marabou.

Av fratey
Skrivet av MarcusW:

Har du någon källa på att det är mindre säkert?

Nej. Några mer frågor?

Skrivet av mludd:

Skulle Finder vara den sämsta filhanteraren någonsin?

Ja.

Skrivet av mludd:

Gällande stabiliteten så har jag då aldrig haft några större problem med OS X (undantaget en bit tredjepartshårdvara med drivrutiner från hårdvarutillverkaren i fråga som lite då och då löper amok och gör att min bluetooth-mus slutar att fungera).

Det är mer strul än vad jag någonsin haft såvida man inte räknar mitt X850XT från 2004 som gav blåskärmar som jag medvetet hade i datorn.

Skrivet av mludd:

Om du tvunget vill köra Windows, själv har jag aldrig känt mig bekväm med Microsofts användargränssnitt och underliggande lösningar, det känns helt enkelt fel för mig på något sätt.

Okej.

Skrivet av mludd:

Subjektivt, anekdot.
Du väljer alltså ett use case format efter ditt eget användningsmönster och formulerar dig sedan som om du uttalar dig objektivt och att din slutsats är gällande för alla användare.

Nämn något som inte inkluderar att lalla bort till drömlandet unix.

Skrivet av mludd:

Jovisst är Apple inte alltid på topp prestandamässigt, men hårdvaran är som du säger så mycket mer än bara prestandan (även integrationen med mjukvaran är väldigt intressant när man köper ett färdigt system, en vacker dag ska jag hitta en drivrutin till min jobb-laptops touchpad som inte krashar ett par gånger per vecka men som det ser ut just nu så har Dell inte något intresse av att släppa en sådan (och använder jag de mer generiska så skriker något Dell-installerat program som håller koll på hård- och mjukvara i maskinen om att touchpaden inte fungerar)).

Så öh, exakt det jag skrev.

Av fratey
Skrivet av S_Z:

Återigen, källor tack! Att ni säger en sak betyder ingenting för mig.

Jag har läs en hel del om ämnet nu och som sagt både GSMARENA och på Hi-fi forum är den generella uppfattningen att DHD inte har någon vidare ljudkvalite. iPhone 4 är bra men den bäst ljudkvalite bland smartphones just nu har SGS.

Låna en DHD, koppla in ett par hörlurar, gå till musikspelaren, och dra på srs wow. Där har du din källa.

Av fratey

Det är sant, OS X 10.6 kommer inte ens i närheten av Windows 7. Det är mycket mer komplicerat och bra mindre kraftfullt (mest för att Finder är den sämsta filhanteraren någonsin), mindre stabilt och mindre säkert än Windows 7.

Apples bärbara hårdvara plus Microsofts OS är den bästa kombinationen just nu.

Så mycket som Applefanboys försöker pracka på OS Xs "fördelar" - de finns knappt längre förutom oreellt hopkok som man använder ungefär varannat år.

Å andra sidan har Apple ett stort försprång när det gäller hårdvaran. Tunnt, lätt, otroliga batterier, fantastisk touchpad och trevlig känsla. Prestandan på komponenterna kanske inte är super men har man de behoven köper man Lenovo eller Sony.

Av fratey
Skrivet av BareHipster:

Helt upp till användaren

Som sagt, jag tror det är andra faktorer mer än att iPhone 4's skärm skulle vara "bättre" på något sätt.

Av fratey
Skrivet av ministerkrister:

Att Android är bättre än iphone för ren surfning tycker jag inte alls stämmer. Det man saknar i safari är ju såklart flash och java men den vinner i användbarhet, snabbhet (vid js-tunga webbsidor bla - finns tester men har ingen länk...) och enkelt handhavande. Bara edge-snap och zoom funktionaliteten gör att den vinner med hästlängder.

Jag har edge-snap, zoom, och annat lull-lull på min DHD...

Av fratey
Skrivet av Piece of Cake:

De presterar olika bra i olika tester, därför skrev jag så, men i allmänhet jämförs intel HD 3000 med nividia 310m så 320m är väl något bättre. Men det är ingen natt och dag-skillnad direkt.
Dessutom kan den snabbare processorn kompensera litegrann iaf.

Alas, du menade "ungefär likadan" som i "som förra generationen" och inte "att den knappt går att jämföra" - det är ju en helt annan sak...

Av fratey
Skrivet av S_Z:

Får man fråga vad du har för källa på det? Det är inte många som gör ordentliga tester på ljudkvalite på smartphones. De enda jag känner till är gsmarena och där fick inte DHD speciellt bra uppmätta siffror alls, till skillnad från exempelvis iPhone 4.

DHD: http://www.gsmarena.com/htc_desire_hd-review-534p5.php
iPhone 4: http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-review-490p7.php

Postar inte det här bara för att ifrågasätta dig...utan är ärligt intresserad då jag själv är, eller åtminstone en gång i tiden var väldigt inne i hifi-svängen

Alas, jag skulle ha förtydligat - när man använder dem för IEMs och hörlurar, dvs inte kopplar in dem i ett 5.1-system eller liknande absurda saker, gör SRS WOW väldigt mycket för ljudet.
Jag antar dock att iPhone 4 har samma problem som alla portabla Appleprodukter - absurt mycket clipping vilket förstör alla låtar som inte är perfekt mastrade. Skulle så inte vara fallet är det klart att iPhone 4 har bäst fidelitet.

Skrivet av Sir. Haxalot:

Skulle gissa att han syftar på att DHD har Dolby Mobile och SRS audio, vilket vad jag vet innebär att den har en "bra" högtalare. Vilket imo är helt irrelevant eftersom att det är oerhört sällan man använder den för musik ändå..

Varför tror du jag har SRS WOW på, för? För att städa rummet?

Av fratey
Skrivet av BareHipster:

Är inget stort iPhone fan tbh.
Köper det som är bäst i dagsläget, likaså när det gäller grafikkort och processorer.

Så jo, det skulle jag.
Men inte mot telefonen, då samsung galaxy s inte är något som intresserar mig.

Det är ett faktum att iPhone 4's skärm inte är bäst då normal användning inte inkluderar "5 cm från näthinnan".